Originally Posted by
ToJeMojBrat
Složiću se da smo skloni političkoj demenciji i zaboravljanju (za par dana) stvari koje inače ne bi trebale da se zaboravljaju. Upravo je taj mehanizam da ne kažem fenomen DPS koristio 30-ak godina (između ostalih stvari) da birači "zaborave" na razne afere i izjave koje bi realno trebale da se i zapamte i da se kazne. Bojim se da relativizacijom ponašanja premijera, njegovih izjava i postupaka (i drugih članova Vlade) nastavljamo sa praksom kolektivnog zaboravljanja, koliko se god izjave i postupci činili minimalni ili umanjivali. U tom kontekstu mogu da shvatim da pojedini forumaši insistiraju na tezi da je ova vlast ista kao prethodna, što bi po meni bilo porazno i za šta se i dalje nadam da nije tako. Samo ne bih volio da dođemo u situaciju da nastavimo sa praksom zaboravljanja za par dana pa da prođe 30-ak godina dok opet ne zaboravimo da smo zaboravni i sjetimo se svega.
Nesretna junska klasa 1991. je bila nesretna sa milion razloga. Vjerovatno najnesretnija što je moglo bit.
Između ostalih, recimo, iskopavala je đecu od 4 do 6 godina, iz dvorišta vrtića u Borovo Selo.
Poslije toga, na obavezno gledanje dnevnika u 19.30h, gledala je kako budući ministar odbrane SRJ pregleda tijela, navodi broj godina, i pokazuje otvore na lobanjama, objašnjavajući kako su đeca pobijena.
Poslije toga, gledala je par nedelja pojašnjavanja, jesu li đeca bila katolička lli pravoslavna.
Poslije toga su uslijedile godine istoga, MI i ONI.
Suština svega.
A što je danas?
Danas, većina ovih ljudi ođe je bila i suviše mlada da bi to pamtila. Ili nije tad bila ni rođena.
A čoek kojem je Vlada CG neki dan poslala četvoročlanu delegaciju na sahranu je bio jedan od najvećih teologa. Toga, tadašnjeg, MI - i - ONI teologa.
I moš to ovoj digitalnoj mlađariji prodat kako oćeš.
Jer je to ODUVIJEK tako.
Jer su i ONI tako radili.
Jer je i MILO tako govorio.
Kad pomeneš ZABORAV, reko si svu suštinu naše nevolje.
Uz ODSUSTVO SAMOSTALNOG MIŠLJENJA, svu suštinu ovog beskrajnog kruga nesreća koji nam se ponavlja.
No mene ne treba slušat, očito je da pominjanjem takvih stvari spinujem da se pobrišu DPS nepočinstva.
Iako ih sa vlasti nije spuštila ni sva opozicija, u četiri kolone sa onim jednim poslanikom viška, ni Hrvati što se onako sapletoše i padoše na oštru stranu shjekire, no baš ja, i dvadesetak hiljada ovakvih.
Jesam jeretik, ali nešto mislim da se i ovoj vladi piše ista sudbina.
Ne što je Milo reka, no što su nebeski neznaveni.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Bookmarks