Vec vise od pola godine ne pratim uopste sta se desava u drzavi i otkad sam doneo tu odluku mnogo sam mirniji. Ovaj film je pretpostavljam jeftino i amaterski odradjen Vucicev projekat kome je jedina svrha da se obicnom narodu nabija nacionalizam dok se on i njegovi partijasi bogate. Film o Jasenovcu je morao biti medjunarodni projekat kojeg bi rezirao Jevrej i koji bi se dobrim delom bavio i jevrejskim zrtvama zato sto bi sve drugo bilo glatko odbaceno kao srpska propaganda. Moj predlog bi bio film po knjizi Egona Bergera "44 meseca u Jasenovcu" kojeg bi npr. rezirao Edward Zwick. E to bi vec imalo neke sanse da napravi neki odjek, Hrvatska je clanica EU i NATO i jedna od najpopularnijih turistickih destinacija i niko nece jednu takvu drzavu da ocrnjuje tek tako niti ikoga na Zapadu zabole dupe za srpske zrtve kada su o Srbima jedino slusali kao o zlikovcima najgore vrste. Ali ako nista drugo, bolje i da se snimaju jeftini i amaterski filmovi za nabijanje nacionalizma tipa ove Dare i Kralja Petra nego bolestine kao Srpski film i Klip za vreme demokrata, kao da vec dovoljno nismo prikazivani u ruznom svetlu.

Reply With Quote
Bookmarks