Results 1 to 25 of 129

Thread: Pogled na Jasenovac

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    114
    Thanked in
    43 Posts

Vec vise od pola godine ne pratim uopste sta se desava u drzavi i otkad sam doneo tu odluku mnogo sam mirniji. Ovaj film je pretpostavljam jeftino i amaterski odradjen Vucicev projekat kome je jedina svrha da se obicnom narodu nabija nacionalizam dok se on i njegovi partijasi bogate. Film o Jasenovcu je morao biti medjunarodni projekat kojeg bi rezirao Jevrej i koji bi se dobrim delom bavio i jevrejskim zrtvama zato sto bi sve drugo bilo glatko odbaceno kao srpska propaganda. Moj predlog bi bio film po knjizi Egona Bergera "44 meseca u Jasenovcu" kojeg bi npr. rezirao Edward Zwick. E to bi vec imalo neke sanse da napravi neki odjek, Hrvatska je clanica EU i NATO i jedna od najpopularnijih turistickih destinacija i niko nece jednu takvu drzavu da ocrnjuje tek tako niti ikoga na Zapadu zabole dupe za srpske zrtve kada su o Srbima jedino slusali kao o zlikovcima najgore vrste. Ali ako nista drugo, bolje i da se snimaju jeftini i amaterski filmovi za nabijanje nacionalizma tipa ove Dare i Kralja Petra nego bolestine kao Srpski film i Klip za vreme demokrata, kao da vec dovoljno nismo prikazivani u ruznom svetlu.
    Last edited by Severnjak; 22-02-21 at 21:05.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)