Quote Originally Posted by starwalker View Post
Ja ti rekoh da s njima možeš prikazati onu sliku koju želiš predstaviti.

Khm,

isti motiv kod dva različita objektiva, dva potpuno drugačija konteksta

_______

Znamo li stvaran broj umrlih isključivo od korona virusa?

Znamo li svaran broj preminulih od korone sa jednim i sa više komorbiteta?

Znamo li prosječnu starosnu dob i pol u obje kategorije?

Znamo li postotak preživljavanja pacijenata sa jednim i više komorbiteta kod kojih se razvio teški oblik covida?

Znamo li brojke preminulih u svom domu zbog pogoršanja primarne hronične bolesti usljed nemogunosti normalnog funkcionisanja?

Emocija bez, samo egzaktne brojke.

Ne znam kako se ti i kolege s foruma nosite sa lavinom emocija kad vidite 'raznesene' roditelje koji više ne mogu 'servisirati' kredit/stanarinu i osnovne životne potrepštine dok im se smješi život na ulici. Ne bih da zvučim pokvareno, samo mi se čini da potencijalna bolest i smrt u nemaštini nemaju istu emotivnu težinu, griješim li?

Kad smo kod brojki, gdje je neslavna lista samoubistava za 2020? Obično je ta statistika po gradovima izlazila svake godine krajem decembra, podaci su bili porazni. Bilo bi korisno za širu sliku uporediti ih sa podacima iz predhodne.

P. S. Hvala svim sljedbenicima narativa 'samo tvrdo zaključavanje' na volji da pročitaji i prokomentarišu prošla dva linka i otvorenosti za drugo mišljenje.

>> Tapatalk
Starki starki đe nađe meni o tome
Pa evo starki ja sam brojke koje znam predstavio, a ti slobodno dopiši ove druge. Ja im nemam pristup, a proizvoljnim ne bih baratao.
Za ove neke analize će trebat dosta godina i labaratorijskih istraživanja, jer rekao bih da trenutno doktori nemaju kad da rade takve analize jer ih satrijesmo svakodnevno sa novim brojkama. Što bi se reklo imaju preča posla trenutno.
Očekivat odgovore na ova pitanja u ovom trenutku je neralno.

Ja se sa lavinom emocija nosim prilično dobro, i za razliku od većine se baš sa takvima susrijećem po cio dan. Do kad ću moći ne znam, vidjećemo.
Mada opet, ovi neki koji dođu iz te priče imaju nove telefone od po 1000eura i tvrde da im je egzistencija u pitanju, dok na prste jedne ruke mogu da nabrojim stvarno one koji su u problem, a sreo sam ih prilično. A i za te kredite postoje olakšice, raznih vrsta samo je pitanje da li će klijent da ih aktivira ili ne. Nekome ne odgovara, što je opet stvar izbora. Baš kao što je izbor ako ne moćžeš da plaćaš stan, vazda ga možeš prodat.

I još samo da dodam, da je jako ružno, da ne rečem neku drugu riječ, govorit da zagovornici zatvaranja ne vide širu sliku. Naprotiv, kontra zagovrnici širenjem zaraze i konstantnim dopunjavanjem brojki zaraženih sve više otežavaju poslovanje npr tih istih ugostiteljskih objekata kojima se svako malo skraćuje radno vrijeme. Jer zagovornici zatvaranja u većini slučajeva i ne idu u kafane dok ne prođe ova muka, dok ovi drugi uživaju ustavom dato pravo da piju kafu.