I kako onda bi ti to rijesio kod naroda koji nista ne postuje? Ostavio ih jos slobodnije, pod premisom a nece oni dobri su?
Tacno kao prica roditelja koji opravdava malog delikventa, nije on takav, drustvo ga nagrdi, inace je on dobar.
Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima
Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši
Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima
Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću
I kako onda bi ti to rijesio kod naroda koji nista ne postuje? Ostavio ih jos slobodnije, pod premisom a nece oni dobri su?
Tacno kao prica roditelja koji opravdava malog delikventa, nije on takav, drustvo ga nagrdi, inace je on dobar.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Pa se opet vracemo na NKT kad su oni govorili da se treba kaznjavati i strozije mjere opet si ti prvi skakao odje
ni to ih ne prevaspitava.
nothing comes from violence and nothing ever could
vlada ima policiju,sudstvo,inspekciju i sve moguce dozvole,i pravo da ovaj narod dovede u red,ako ne moze lijepom rijecju onda moze kaznama bez ikakvih popusta i redom.to se trazi od nove vlade i ministara, a sad se misli posebno na ministarku zdravlja,ali ovdje kad pomenes nekoga iz vlade odma skacu ti si protiv,tek su dosli,treba vremena... treba se zapitat imamo li tog vremena sobzirom na ovoliko umrlih
i to da se borila protiv kovida dok je bila doktorka,borila se normalno kao svi doktori u bolnicu,ali sad je ministarka i treba da razmislja o svim gradjanima u crnoj gori,mnogo veci i kompleksniji posao.
nadam se da ce se malo trgnut i pronaci nacin da se uvedu neke nove mjere i da ovo cudo malo splane
a kad krenu da kaznjavaju, onda ce bit prica kako sve na kraju puca po narodu, kozu nam odrijese, oci povadise i tako u krug.
Mislim da se ovdje preuveličavaju neke stvari i vlada nerealna predstava o efilkasnosti određenih mjera. Razumijem da nas ima svakakvih ali generalno ipak nismo ništa gori od drugih naroda u našem okruženju a i šire i zato mislim da je totalno promašeno ovo svakodnevno spočitavanje nekakvog plemenskog ponašanja i proklinjanje drastičnog kršenje mjera... istih mjera koje se iz dana u dan sve više dovode u pitanje kod sve većeg broja naučnika. Mislim da bismo svi trebali biti otvoreniji za drugačiji pristup i sagledavati širu sliku jer u ovoj korona priči, ako smo do sada nešto naučili, ništa nije egzaktno.
>> Tapatalk
Last edited by starwalker; 13-02-21 at 20:09.
The more things change, the more they stay the same.
Nije nije. Osim broja umrlih od iste. To je prilicno egzaktno, narocito familijama preminulih.
I da, po tome i jesmo gori od okolnih zemalja. Koju god da uporedis sa CG od svake smo gori.
Lako je poslije bitke bit general, a ovo ce bit Pirova pobjeda ako nastavimo ovako. Pa dovodili u pitanje efikasnost mjera ili nepostovanje istih nebitno je.
Mada Novi Zeland ispoatova mjere i eno im je fino bgm. Sto znam.
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
nemoj @hercules samo da upoređuješ Novi Zeland i nas. to je uvreda za jednu od najboljih država za život na svijetu
za ove ođe najbolji je onaj lockdown iz marta, samo još strožiji ako ikako može. godinu dana od virusa i dalje ne znaju što znači distanca i nošenje maske
Тapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
neka, nemoj, slabe su nam zalihe toalet papira.
džabe su sve mjere kad ih ne poštuju prvi oni koji ih donose, i oni prije i ovi sad...
She is only here to annoy herself!
ako drugi jede gowna, ne moramo i mi.
poenta je da većina naroda misli "ako oni ne poštuju ne moram ni ja", kad bi oni poštovali vjerovatno bi se veći procenat naroda ubijedio da ih poštuje
She is only here to annoy herself!
poenta je da je narod glup.
To igranje na emocije je postao toliko otrcan dekor u diskusijama i glavni argument za začepljavanje covid neistomišljenika. Možda bi i bilo legitimno da ne živimo u globalnom neoliberalnom ambijentu u kojem smo naučeni da je emocija i briga za drugog grijeh a profit i materijalno odavno svetinje naspram ljudskih života i borbe za pravdu. I sad odjednom je taj mali čovjek postao bitan faktor... Stvarno? Kao da ljudi od postanka svijeta nikad nisu ginuli, familije nikad ranije nisu gubile bližnje od raka, infarkta...koliko suicida, nesreća i svih mogićih sranja koja čovjeka mogu pogoditi u njegovom mizernom životu.
Kažeš brojke su egzaktne, jesu.. u onome što želiš s njima prikazati.
A kako profesionalci prikazuju stvari onakvima kakve žele da budu viđene:
https://net.hr/danas/svijet/medvjeda...mpaign=organic
Ljubitelji zaključavanja možete baciti koment na ovu vijest ali, ako vam se sad čini groznom na jesen će vam biti logična jer se pokazalo da toliko kasnite sa procesuranjem realnosti, no offence.I da, po tome i jesmo gori od okolnih zemalja. Koju god da uporedis sa CG od svake smo gori.
Lako je poslije bitke bit general, a ovo ce bit Pirova pobjeda ako nastavimo ovako. Pa dovodili u pitanje efikasnost mjera ili nepostovanje istih nebitno je.
Mada Novi Zeland ispoatova mjere i eno im je fino bgm. Sto znam.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...ucuje-15050212
>> Tapatalk
Last edited by starwalker; 13-02-21 at 23:04.
The more things change, the more they stay the same.
Da probamo bez emocija moze? Ti pomenu da nista nije egzaktno, a ja rekoh da nije osim broj umrlih. Kad smo vec kod umrlih:
Prvi talas - zakljucavanje i stroge mjere 9 umrlih.
Drugi talas 873 preminula za sad. Lagodnije mjere, u zemlje okruzenja se ide bez ikakve kontrole i vrace nazad. Nekako se nevezano poklapa to sa povecanjem broja po primorju. Ne vjerujem da primorci idu na snijeg da skijaju, sigurno samo cekaju sunce i skijanje na vodu.
Dakle total 882 preminulih. Samo ove godune 198 zakljucno sa juce. Medju njima 10+ osoba mladjih od 45 godina vecinom sa familijama iza sebe. Stvarno treba neko da im kaze da kasnimo sa procesuiranjem informacijai da je zatvaranje bespotrebno i ne pomaze.
Bas gledam jednog malisana iz komsiluka koji ide u skolu, otac mu umro od korone. Nekako mislim da bi mu lakse bilo da mu sve ovako predstavimo.
Ali rekli smo da necemo na emocije jer je otrcano.
Last edited by starwalker; 14-02-21 at 20:14.
Hecules, uvod ili zakljucak price ti je gotovo uvijek isti - recite to familijama kojima je neko umro od korone - i to je ono sto je starwalker primjetio.
Kad vec baratas sa ciframa, mozes li nam pronaci podatak koliko godina su imali ljudi koji su umrli od korone? Najbolje bi bilo procentualno, i po godistu.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Zakljucak je na moju veliku zalost tacan svidjao se nekome ili ne. A i nesto ne vidim da se iko obratio familijama a na zalost znam ih dosta kojima su bliznji pokojni zbog covid infekcije.
I taj zakljucak je odgovor ovima kako mjere ne daju rezultate. A makar je lako uporediti rigorozne i labave mjere na primjeru CG.
Podatke o godinama preminulih niko nije od nasih institucija jos objavio. Makar ne javno. Niti se ijedan novinar sjetio to da trazi na konferencijama za stampu. Mozda je u onim pitanjima ministarstvu na koja jos cekaju odgovor.
Od samomg starta, kada je jos Gandalf_white jeo telefon na svaku prico o kovidu, prica se da je obicni grip svake godine usmrtio dobar broj ljudi, ne samo kod nas, vec i okruzenju, samo sto to nije medijski propraceno kao sto je slucaj sa Covidom.
Ono sto je trebalo uraditi je da se izlistaju pdoaci o preminulima, da se napavi statistika da se vidi kod nas koja je populacija najugrozenija (iako se realno zna jer nismo mimo svijeta). Zatim odraditi testove na antitjela minimum dva puta onima koji su prelezali virus.
Zbog cega narod ne postuje mjere? Ne postuje ih zato sto vecinu vise nije strah i zato sto su donesene odluke koje se kose sa zdravim razumom. Situacija bi bila drugacija kada bi virus ugrozavao i najmladju populaciju, srecom te tog scenarija nema. Jedino tada bi narod krenuo da postuje mjere.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks