Page 199 of 1249 FirstFirst ... 991491891951961971981992002012022032092492996991199 ... LastLast
Results 4,951 to 4,975 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    29 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Kina ima skoro milijardu ipo stanovnika. CG oko 650.000. Buva i slon.

Upisati se na najbolje univerzitete u Kini jeste pakao s dvadesest krugova. Samo najbolji od najboljih mogu da prodju te filtere. I to su ljudi koji, na kraju, rade za drzavu, Kinu. Nabolji od najboljih medju milijardu ipo.

Eto, tako nalaze dobra rjesenja.

Poštovani Ostoja, Kina je imala preko milijardu stanovnika kad su živjeli od nekoliko zrna pirinča i bili među najsiromašnijim zemljama svijeta. Onda se desio neki čudesan preokret. Magija? Ne, nego je Komunistička partija Kine shvatila da nema sreće ni napretka od parola i uvlačenja u bulju, nego su se okrenuli školovanju i stručnosti. A bogami i odgovornosti za učinjeno...

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by brutajle View Post
    Poštovani Ostoja, Kina je imala preko milijardu stanovnika kad su živjeli od nekoliko zrna pirinča i bili među najsiromašnijim zemljama svijeta. Onda se desio neki čudesan preokret. Magija? Ne, nego je Komunistička partija Kine shvatila da nema sreće ni napretka od parola i uvlačenja u bulju, nego su se okrenuli školovanju i stručnosti. A bogami i odgovornosti za učinjeno...
    Kina je imala vodje s vizijom. Kad je krenuo slom socijalizma, pad Berlinskog zida, umjesto da Kina strada u tom talasu, potpuno je okrenula sistem. Ruseci stereotipe o socijalizmu kao propalom sistemu i drzavnim kompanijama kao po defaultu neuspjesnim. Mrzi me da sad trazim, ali, po sjecanju, medju deset najvecih kompanija u svijetu trenutno je pola kineskih. Sve drzavne kompanije. I, naravno, obrazovanje je nesto sto, ne samo Kinu, nego citavu Istocni Aziju izdize iznad ostatka svijeta. Opet me mrzi da trazim, a lako je naci, po Pisa testovima, prvih sedam-osam mjesta u svijetu u science & mathematics drze zemlje Istocne Azije. Svjetski centar ekonomije se lagano seli u taj dio svijeta.

Ne znam da li je ko pokusao da analizira razloge uspjeha tog dijela svijeta. Mislim da to ima veze upravo s kineskom filozofijom. 孔子 -po naski, Konfučije.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    29 Posts

Drago mi je što se slažemo, potrebne su vođe sa vizijom a ne kozmetičke intervecije tipa "nema partijskog zapošljavanja". Znači da je Tesla član npr. URE, on ne bi mogao da dobije poziciju jer je član partije.

A što se tiče kineskog uzleta, nastao je znatno kasnije od pada Berlinskog zida. makar deceniju i po kasnije.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    @kimmi i ostala ekipo evo došlo vrijeme da se ima neđe neki rezultat pa da se može napisati ponešto o radu Vlade.
    1. Zaduživenje i obveznice. Good job, well done etc... super odrađen posao. da se ne lažemo, bilo je i logistike i od prethodnika jer jednostavno ne bi mogli tehnički odraditi. Išle su okolnosti na ruku, ali jbg valja iskoristiti okolnosti i uspjeli su. Svaka čast.
    Da rezimiramo, imajući u vidu da sam stavio niska očekivanja da ne bankrotiramo i da ne sletimo u Platije autom (što se tiče radikalnih promjena na nekim državnim kursevima), za sada se ispunjavaju.

Ajmo sada što ne valja.

1. Pandemija. Loše se radi do nivoa "slijetanja u Platije". Imamo više zaraženih nego kad je vlada zasjela,a sve zemlje okolo su u tom periodu prepolovile dnevni broj zaraženih. Najgori u Evropi. Za vakcine, naravno, optuži prethodne. ..............
    Otvorio si puno tema, ali ova je najaktuelnija. A ovo boldovano, postaje kao neka moda. Za sve je kriv DPS? Jes, kako ne. Tako je najlakse. Sto ste vi uradili od kad ste dobili izbore?

Niko ne spori da je prethodna vlast zasrala cega godj se dohvatila, ali od kritike proslosti nema vajde. Pokazite da znate bolje. Ovo s pandemijom bas zabrinjava. Brojke najbolje govore. Jos malo cemo imati vise novozarazenih nego Srbija.

Od najboljih u Evropi smo postali najgori.

Mada, ako cemo pravo, nije sve ni do DPS-a ni do nove vlade. Pokojni Amfilohije je to jednom slikovito kazao.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

A što se tiče kineskog uzleta, nastao je znatno kasnije od pada Berlinskog zida. makar deceniju i po kasnije.
    "Open door policy" zaokret je poceo prije pada Berlinskog zida. Odatle je krenulo. Sto je samo potvrda vizionarstva kineskih "komunista". Preokret i ekonomski uzlet koji je napravila Kina je nezabiljezen u istoriji covjecantsva. Barem kad se radi o velikim drzavama.

Kina je okrenula naglavacke mnoge teorije.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Ocemo u pice da ce izglasati zakon a ovo je kao taj dialog sto nisu imali. Reci ce evo smo pricali o njemu
    Može i u ručak. Neće ga usvojiti onako kako su predložili klubovi poslanika, obzirom da se EU protivi. Sve i da ode na glasanje URA i/ili Demokrate ga neće podržati, jer i oni znaju da ako okrenu leđa EU ode sve u krasni. Ova vlada takođe zna da je jedini spas za CG podrška EU i da smo u suprotnom donji.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Može i u ručak. Neće ga usvojiti onako kako su predložili klubovi poslanika, obzirom da se EU protivi. Sve i da ode na glasanje URA i/ili Demokrate ga neće podržati, jer i oni znaju da ako okrenu leđa EU ode sve u krasni. Ova vlada takođe zna da je jedini spas za CG podrška EU i da smo u suprotnom donji.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    Lako nam se dogovoriti ali nemoj ko Gando da pobjegnes u Australiju, vec mi dva rucka duguje 😂
    Vidi ako su kozmeticke promjene nista se promenilo nije.
    EU je lijepo rekla imate dobar zakon, radite da on zaživi kako treba, ne idite na gore
    Last edited by lepetanac; 10-02-21 at 13:38.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Ovaj i dalje ne patiše. Mada je ovo sad u funkciji predizborne kampanje. Ipak je Slaven Radunović makar jednu istinitu stvar u životu rekao i toodmah poslije objavljivanja nezvaničnih rezultata izbora: Šteta što nismo osvojili apsolutnu vlast, moraćemo sa drugima da je formiramo. Da sam na mjestu vlade, povukao bih Medojevića nasamo i rekao mu da ili obori vladu ili da batali priču. Ako bi nastavio, onda bih mu to rekao javno.

https://www.cdm.me/politika/medojevi...arosa-zastide/

Thanks Thanks Given 
    7,419
    Thanks Thanks Received 
    4,794
    Thanked in
    2,455 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Lako nam se dogovoriti ali nemoj ko Gando da pobjegnes u Australiju, vec mi dva rucka duguje 
    Vidi ako su kozmeticke promjene nista se promenilo nije.
    EU je lijepo rekla imate dobar zakon, radite da on zaživi kako treba, ne idite na gore
    Ima mjera sa kojom će EU biti zadovoljna. To je pozitivno mišljenje Venecijanske komisije ili/i implementacija preporuka VK Ili EK.

Ostalo je sve komedija. Pa ako ćete se kladiti eto vam benchmarka.

Thanks Thanks Given 
    7,419
    Thanks Thanks Received 
    4,794
    Thanked in
    2,455 Posts

Ajde ljudi da se više ne sprdamo sa narodom. Nego neka Manda i Pipun preuzmu vladu i neka guraju. Ovo baš postaje zastiđe koliko se vlada ne pita.

https://www.cdm.me/politika/mandic-i...ve-za-kadrove/

Usput ih i Medo malo časti.

https://www.cdm.me/politika/medojevi...arosa-zastide/

A što se tiče zakona Pipun je eksplicitan. Više se gubi smisao ove smijurije sa vladom. Koja se pita na dnevnom nivou onoliko koliko joj front dozvoli.

Knežević je kazao da će izmjenama Zakona o tužilaštvu SDT prestati postoji.
    “Vlada je dala saglasnost na taj zakon. Mislim da će on biti izglasan u Skupštini”, zakljućio je Knežević.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Sto se Tice Medojevica, sudije mislim, u pravu su. Ne mozes odbiti sudiju sa objasnjenjen da nema 5 godina rukovodece pozicije(tj ne ispunjava uslove) a enis bakovic dosao iz tuzilastva. Reference skoro iste.
    Kohabitacija polako postaje problem, jer DPS kadrovi odlucuju ko ima a ko nema pravo. Da se ne sprdamo vise.
    Recnik na stranu, ali je knezevic za ovo u pravu.
    Najbolje da Veselina "nikada ne bih uhapsio Djukanovica cak i ako moram" Veljovica

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Quote Originally Posted by ćepanica View Post
    Da sam na mjestu vlade, povukao bih Medojevića nasamo i rekao mu da ili obori vladu ili da batali priču. Ako bi nastavio, onda bih mu to rekao javno.
    Pa njima je i plan da obore Vladu. Stigla direktiva. Cekaju se niksicki izbori pa zavisno od rezultata na tom talasu da zajasu. Rekonstrukcija im je minimum ispod kojeg nece ici. Ne radi Medojevic nista bez dogovora sa Mandicem. Ovaj govori ono sta ovaj misli samo sto ovom nije politicki oportuno da to kaze javno dok Medojevica i nije briga on svejedno clanstva nema.

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Kohabitacija polako postaje problem, jer DPS kadrovi odlucuju ko ima a ko nema pravo. Da se ne sprdamo vise.
    Recnik na stranu, ali je knezevic za ovo u pravu.
    Kakve veze ima kohabitacija sa time?
    Last edited by Rodion Romanovich; 10-02-21 at 14:03.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Kakve ima veze. Sekulovic i komisija mogu samo da ispitaju kadrove koje im predlozi sekretarijat za javnu upravu.
    Ako ta komisija odbije sve kandidate sa forom da ne zadovoljavaju uslove iako je to netacno, onda mozes u teoriji da glasas samo za DPS kadrove koje ti podnese DPS aktivista iz javne uprave.
    Ili da prekrsis zakon. Pa ces opet ti prvi da places ovdje kako krse zakone, zar ne
    Da se razumijemo ne branim sudiju Medojevica ali se javio covjek, jeste da je na CDM, ali opet.
    Za to je potpuno u pravu
    Pod kohabitacijom podrazumjevam novu vecinu, pokusaje postovanja zakona, i DPS namjestene kadrove od prije i njihove egzibicije sa zakonima i uslovima
    Last edited by Hell Raiser; 10-02-21 at 14:08.

Thanks Thanks Given 
    5,047
    Thanks Thanks Received 
    12,426
    Thanked in
    6,726 Posts

Ajde ljudi da se više ne sprdamo sa narodom. Nego neka Manda i Pipun preuzmu vladu i neka guraju. Ovo baš postaje zastiđe koliko se vlada ne pita.
    znali su svi šta će raditi Manda i udarna ekipa DFa. ljudi su kivni na profesora. došao nepoznat čovjek i većina ljudi ga zavoljela, čak i oni koji nisu glasali za listu koju je on predvodio. on postao premijer i onda im nije dao ministarska mjesta. a ovi fotelje i pare vole više no familiju svoju. posle onoga pljuvanja tokom glasanja za vladu jasno je bilo da će ga bušiti. naravno, uz to zna se da ove pljake ne rade ništa bez Beograda

A što se tiče zakona Pipun je eksplicitan. Više se gubi smisao ove smijurije sa vladom. Koja se pita na dnevnom nivou onoliko koliko joj front dozvoli.

Knežević je kazao da će izmjenama Zakona o tužilaštvu SDT prestati postoji.

“Vlada je dala saglasnost na taj zakon. Mislim da će on biti izglasan u Skupštini”, zakljućio je Knežević.
    dakle idu kontra preporukama EU. tj DF ide. ljudi na svaki mogući način pokušavaju da sruše Vladu. nažalost, mnogi pripadnici plemena to ne vide, pa će ih uredno glasati u NKu i dati im razloge da maknu ove normalne ljude koji čine Vladu
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Kakve ima veze. Sekulovic i komisija mogu samo da ispitaju kadrove koje im predlozi sekretarijat za javnu upravu.
    Ako ta komisija odbije sve kandidate sa forom da ne zadovoljavaju uslove iako je to netacno, onda mozes u teoriji da glasas samo za DPS kadrove koje ti podnese DPS aktivista iz javne uprave.
    Ili da prekrsis zakon. Pa ces opet ti prvi da places ovdje kako krse zakone, zar ne
    Da se razumijemo ne branim sudiju Medojevica ali se javio covjek, jeste da je na CDM, ali opet.
    Za to je potpuno u pravu
    Pod kohabitacijom podrazumjevam novu vecinu, pokusaje postovanja zakona, i DPS namjestene kadrove od prije i njihove egzibicije sa zakonima i uslovima
    Kohabitacija je termin koji se u politici koristi kada djelove izvrsne vlasti podijeljeno drze razlicite politicke strukture. Konkretno u nasem slucaju Predsjednik je iz jedne a Vlada iz druge strukture. Uprava za kadrove je pod ovlascenjem Vlade CG i ista je primorala direktoricu da podnese ostavku i imenovala vd vrsioca duznosti. Dakle, pitanje Uprave za kadrove nema veze sa kohabitacijom. Advokat Medojevic odlicno zna u cemu je problem i koji su pravni ljekovi za to sta je iznio.

Njegova izjava;

„Od uslova na konkursu kaže se da ko ima najmanje pet godina na rukovodećem mjestu u policiji, sudu, tužilaštvu može da se prijavi. Sudstvo je jedna specifična organizacija i tamo predsjednik suda nije direktor suda, već je prvi među jednakima i on ne rukovodi sudijama. Ako sudija nije rukovodeći kadar onda ja ne znam ko je. Pogotovo u vrijeme kada sam ja bio sudija i kada sam bio istražni sudija, ja sam sve ono što predviđa član 23 Zakona o službenicima i namještenicima, radio - rukovodio cjelokupnim istražnim postupkom i imao mnogo više ovlašćenja nego što to danas ima tužilac. Ja sam tada određivao i ukidao pritvor, davao naredbe za pretres, rukovodio jednim ogromnim dijelom odjeljenja za uviđaje i pretrese MUP-a, rukovodio vještacima, kordinirao između ustanova, donosio naredbe za sprovođenje istrage“, naveo je Medojević.

Prosto i jednostavno. Da li je covjek bio na rukovodecim mjestu u periodu od pet godina kako se trazi?
    Last edited by Rodion Romanovich; 10-02-21 at 14:24.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Cekaj, oces da kazes da je zena koja je dosla prije dva dana na posao i vlada kriva, a ne armija dps politicki zaposljenih koja radi operativni posao.
    Vi se ponasate kao da su ti u upravama i ministarstvima sve dosli konkursima na posao a ne politickom knjizicom.
    Pa je sad vlada i vd uprave kriv. Kakvo licemjerje
    Vlada mora da kohabitira sa armijom DPS uhljeba. Djukanovic je najmanji problem. Najprofesionalnija uprava na svijet
    Last edited by Hell Raiser; 10-02-21 at 14:25.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Da ti pomognem. Enis Bakovic. Ista stvar. I da, ako ono stavis kao uslov onda ga definisi.
    Lijepo ti je covjek napisao da predsjednik suda nije isto sto i rukovodioc voznog parka u mup

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,113
    Thanked in
    2,316 Posts

Фронт гура Медојевића да би преузели Управу полиције, и користили је за своје потребе, односно да ту најјачу полугу силе у Црној Гори преузму из руку ДПС-а.
    Чак и да се иде на нове изборе, што ће након избора у НК бити готово извјесно, њима ће та полуга остати у рукама у најгорем случају једно пола године.

Влада, Ура, а вјероватно и западни партнери то не желе да дозволе већ желе професионалца на челу службе, конкретно Брђанина, за кога се не може рећи да је нечији пион.

И то вам је суштина.

Да ДПС има савјести и патриотизма, макар би дао бланко подршку за неке ствари, као што су ова ријешења у безбједносном систему.Нажалост они сад спремају кокице.А платићемо сви.
    Last edited by BAR; 10-02-21 at 14:36.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Za direktora Policije (u daljem tekstu: direktor) može biti imenovano lice koje, pored opštih uslova propisanih zakonom, ispunjava i posebni uslov da ima najmanje 15 godina radnog iskustva na poslovima sa visokom stručnom spremom, od čega najmanje pet godina na rukovodećim radnim mjestima u Policiji, sudu, državnom tužilaštvu ili Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

Sta tebi i Medojevicu nije jasno u ovoj zakosnkoj normi? Stvar je tumacenja. Inace Medojevic je po meni trojanski konj DF a i bolje isprati njihove izjave kao i koga oni krive u buckurisu njihovih izjava a na koje si se ti nadovezao.

Vlada mora da kohabitira sa armijom DPS uhljeba. Djukanovic je najmanji problem. Najprofesionalnija uprava na svijet
    To nije kohabitacija, to su sluzbenici drzavne uprave kojima je poslodavac Vlada CG. Sta bi ti? Da im svima urucis otkaze?

"Knežević je pozvao Krivokapića da smijeni DPS kadar u Vladi, prije svega vd direktoricu Uprave za kadrove, Jovanu Nišavić koja je klasičan kadar DPS-a i kojoj i "mačka ima člansku kartu DPS-a"."
    Last edited by Rodion Romanovich; 10-02-21 at 14:40.

Thanks Thanks Given 
    7,419
    Thanks Thanks Received 
    4,794
    Thanked in
    2,455 Posts

DF je već najavio da je Medojević, koji im je inače advokat, jedini kandidat za kojeg će dati saglasnost. Tako da se ne foliramo. Sav ovaj izbor je cirkus. Sa jedne strane imamo traženje načina kako da se postavi onaj koji je poželjan Frontu, sa druge strane se javila iznenadna gomila kandidata i otpade taj poželjni.
    I malo nervoze.
    ne znam kako ide izbor. Mora li imati direktor piolicije saglasnost za izbor od Skupštine. Ako mora da se malo iskomedijamo pa opet...
    Ne znam ni za koji qrtaz se pravi konkurs kad je DF javno rekao ili Medojević ili niko.
    Sad se malo pravi igrica...
    Last edited by Gagarin; 10-02-21 at 14:49.

Thanks Thanks Given 
    5,047
    Thanks Thanks Received 
    12,426
    Thanked in
    6,726 Posts

vele neki da je DFu stalo da ova zemlja ide naprijed. namjerno ovo rade, ali će ih uredno glasati u NK iako nemaju nijedan validan razlog

Тapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

ne znam kako ide izbor. Mora li imati direktor piolicije saglasnost za izbor od Skupštine. Ako mora da se malo iskomedijamo pa opet...
    Ministar daje predlog za imenovanje direktora Vladi a Skupstina daje misljenje prethodno. Ni u jednoj varijanti to ne moze biti lice koje nije po volji Vladi CG.

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    641
    Thanked in
    293 Posts

Ovo za sudiju Medojevića - rekao bih da je on u pravu, tj da se funkcija sudije i tužioca (zamjenik tužioca je tužilac, pitanje je naziva u starom zakonu, ovlašćenja ista) mogu gledati kao rukovodeće.

Sudija i tužilac imaju savjetnike, pripravnike i ostale, koji odgovaraju njima lično. Da ne pominjem da tužilac izdaje obavezujuća uputstva policiji u izviđaju.

To nije manje nego što je komandir stanice policije u Šavniku, ili šef graničnog prelaza Metiljka.

Ne znam što ga nisu eliminisali na osnovu intervjua, kasnije. On je svakako loše rešenje, pudlica DF-a... Bezbjednosni sektor se mora držati što dalje od njih. Tj ne mora se ništa u "oslobođenoj" CG, ali ajde, za sad nisu uspjeli da se primaknu.

Elem, pratiti konkurse za nove pomoćnike. Pomoćnik direktora UP je po meni suštinski važnija funkcija, kao i načelnik CB Podgorica. Pomoćnici operativno rukovode, i direktor ne može da ih preskoči, a oni njega mogu da informišu na kašičicu, da neđe prikoče, neđe zamotaju... Ako na liniji direktor / pomoćnici bude "kohabitacija" struja nove vlasti, to će biti tako disfunkcionalan organ da ćete vi Veska praviti od blata...

Plus, ja mislim da ministar u MUP (po meni najbolji ministar u novoj vladi) i novi direktor moraju ČETVORE OČI da otvore po imenovanju novih pomoćnika...tu mora biti vakuma i uhodavanja (ma kako vi mislili da to svako "pošten" može da radi... nesposoban i neiskusan na toj funkciji je ravno katastrofi).

Neđe mislim da ovi klanovi samo to čekaju... A pada mi na pamet da neka od strana oštećenih ovim promjenama, ili prosto neka kojoj odgovara haos, može da opegla nekog novinara, aktivistu NVO, nekog iz pravosuđa...i da izazove baš haos, politička optuživanja, čuda... Ono, ne znam razmišljate li vi, da se tako nešto desi, da više nema "DPS ovo i ono" - nova garnitura je odgovorna.

Tako da, valjalo bi da budu konstruktivni za izbor pomoćnika, i za samu tranziciju, jer je vrlo delikatan momenat...
    Last edited by Nije bitno...; 10-02-21 at 15:32.

24. The Following User Says Thank You to Nije bitno... For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Da sumiram svima. Znam ja da je on DF covjek, ali ide pismeni ispit, pa interviju, pa ga ministar predlaze skupstini. I da, nije do vlade samo. Jeste iz varijante kao ovo sa upravom za kadrove. Vlada tj ministar moze da predlaze kandidata do besvijesti, ali skupstina ako ga ne izglasa, mogu tako naredni cio mandat da potrose.
    Daleeeeko je to jos od izbora. Problem je sto je ovdje DPS odigrao zicer za DF. Ovo ce sad biti primjer za pritisak DFa da se ne moze funkcionisati ovako, da im dps kadrovi vrse selekciju kandidata.
    Da li je DPS namjerno odigrao ovaj potez, da bi pogurao DF da preskoci pricu o "strucnim kadrovima po dubini" jer je ovo ocigledan primjer da ovako nece moci da funkcionise, ili su jednostavno se malo zaigrali da dokazu pojedini lojalnost, ne znam.
    Ali prica o drzavnim sluzbenicima ce brzo da se intenzivira.
    Jer Medojevic jeste u pravu. Sudovi i tuzilastva nemaju "rukovodece funkcije" a i ocigledno ni takve stvari nisu pravile problem kao unslucaju Enesa Bakovica.
    Medojevic nije imao nikakve sanse, ali ce ovo da se iskoristi za pritisak za smjenu svih ovakvih kadrova, ili ce se izgubiti naredne 4 godine
    Last edited by Hell Raiser; 10-02-21 at 16:36.

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    210
    Thanked in
    107 Posts

Smatra se da Kina i Britanija jedine imaju kontrolu nad sopstvenom Centralnom bankom (nema je ni Putin, a ni SAD). Monetarna politika uz pravilno planiranje ucinila ih je mocnima. Kina je jedna velika kasarna i tako svaka drzava i treba da funkcionise ako smije sebi to da dopusti. Tako je pocela i Juzna Koreja.
    A sam rast Kine je i psiholoski momenat, bili su defakto okupirani od sila Zapada (nesto kao mi), pljackani i ponizavani, Britanija im je dilovala opijum, a Japanci sproveli genocid gori od onoga u Evropi. A onda su se pojavili komunisti...
    Treba reci i da je njihova Partija osim monolitnosti imala i dinamicnost (unutar - partijske borbe su bile neuporedivo zesce i krvavije od stranackih borbi u demokratijama). Njihovi "crveni" uvijek su znali da u pravom trenutku okrenu jedro da uhvati vjetar.

27. The Following User Says Thank You to kljift For This Useful Post:

Page 199 of 1249 FirstFirst ... 991491891951961971981992002012022032092492996991199 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)