Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima
Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši
Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima
Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću
Drug te nije nista slagao, takva je bila situacija prije mjesec, mjesec i nesto.![]()
A sto se tice bolnice Meljine ko je tamo bio u zadnjih par mjeseci sve mu je jasno. Na svim odjeljenjima osim porodiljskom velika vecina zdravstvenih radnika ne da ne postuje mjere nego je to total no comment.
Last edited by Randy Orton; 09-02-21 at 14:23.
a ovo nije ni priblizno stanje kako je u stvarnosti jer kriju podatke , primjer Tivta dje je zvanicno juce bilo 234 a ja znam da je na jucerasnji dan bilo 329 oboljelih, a tek ce ih danas biti jer ih je samo u jednu smjenu u jednu ambulantnu bilo 8 do 11 ujutro
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Jos nisu (barem ne sve labaratorije) smanjeni brojevi ciklusa koji se rade za PCR testove btw, tako da je sigurno veliki broj false positive rezultata barem sto se tog tipa testiranja tice. Naravno ne umanjuje ovo nesto previse ozbiljnost situacije.
Inspekcije ne postoje i tu je po meni glavni problem. Brojni ugostitelji ne poštuju mjere, ljudi prave žurke po kućama, maska je za pojedine samo opciona... Bez jasno definisane kaznene politike nema ođe ljeba.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Ada puca instagram od snimaka i posle 20h u neke kafiće...
Druga stvar bio sam u ijz prije neki dan da primim vakcinu tamo one doktorice ne nose masku....
Kafiće ne treba komentatisati...
Inspekcije sve mogu da rijese u roku od 2 dana
Kafana Panama u Bd je rasadnik korone. Tamo su svaki dan od 5-8 uvece najjace zurke. Jednom su od ljeta policajci usli i razbili zurku i to je to. Careviceva kancelarija i policija je na 50m odatle.
Tacno se znaju ova mjesta u svaki grad. Da ima volje za vikend bi svaki gasili ovakva *****.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
E kad bi zna onaj narod iz kafica kako jadno izgleda. Ne bi izlazili iz kace kupusa.
Dok god postoji selektivno kaznjavanje nikad nista od toga. Po meni ne treba inspekcija nego direktno policija da sprovodi red i da na licu mjesta hapsi vlasnika. Zatvoris ga na 30 dana i na toliko mu zatvoris objekat i pazi sto ce vise.
Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
Ne brate no sve treba pustat. Ej ja iz tih kafica ni orah ne bi uzeo nevezano za koronu.
Прво ствар да се маске носе на улици то 90% нико не поштује осјећам се као изопштен са маском на улици. Треба се овластити саобраћајна полиција позорници овластити итд. да могу написати казну за то или за кафиће. Јер комуналне инспекције сигурно неће радити ништа.
11.12.2020 je zabilježen rekordan broj hospitalizovanih 432, na 08.02.2020 - 423
Broj COVID kreveta je 612
Last edited by Markys; 09-02-21 at 15:56.
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Ja sam zakačio period kada se tražio krevet više (od sredine decembra).
To je ljudi užas, doktori zovu za slobodne krevete, mole, svađaju se, vraću se ljudi da budu kući dan ili dva, otpuštaju se prijevremeno drugi kako bi se našli mjesto za bolesnije.
Jedan od razloga zašto nijesam htio da ostanem u bolnici da ne zauzimam krevet...
I onda čujem žurke u gradu i sjetim se kako je streljački vod psihički preživljavao strijeljanje. Svakom drugom se da lažni metak (a ne zna se ko ima pravi) i onda u glavi vojnici opravdaju sebe pricom da je kod njih lažni metak bio.
Sa jedne strane žurke i bezobzirno ponašanje dijela građana, sa druge strane borba da se spasu životi.
Lapo lapo...
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Last edited by kljift; 09-02-21 at 16:59.
Vezano za tvrdnju da je do skoka inficiranih došlo i zbog skijanja, tvrdim da je to direktna posljedica mjera koje su uvedene za skijališta. Ilustracije radi, na šestosjed je dozvoljeno da se ukrcaju dvije osobe, na dva krajnja tj. najudaljenija mjesta u korpi. Do korpe treba da se prođu kapije, gdje privremene ograde usmjeravaju narod na 2 krajnje kapije od postojećih 6. E prije tih ograda je nenormalna gužva, sve natiskano da prije uskoči u taj "koridor" prema kapiji, i sve jedno drugome duva za vrat. Da je pušteno svih 6 kapija (ili barem 4), ne bi bilo gužve i stalno bi se razmicao narod koji pristiže. Manje je 6 ljudi u korpu nego 300 na čekanje (u svakom momentu). Plus je korpa u pokretu i duva vjetar, a dolje svi stoje u kumbulj.
Inspekcija dolazi maltene svaki dan, ali njih samo interesuje kako glasi pravilo na papiru i jesu li oni obezbijedili takvo funkcionisanje žičare. To što je 10 metara dalje džumbus, to nije ničija nadležnost. A sve i da oće, skijalište ne bi moglo sve to da organizuje, jer bi im trebalo jedno 2 dužna kilometra ograde i jedno 50 dodatnih redara da sve to nadgleda.
Last edited by ctrl+alt+delete; 09-02-21 at 19:02.
If you could reason with religious people, there would be no religious people
Kakva je to budala nepismena. Pih
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
Kakav je mentalitet kod našeg naroda, bojim se da i kad stigne vakcina oni koji budu vakcinisani više neće voditi računa o mjerama i neće uopšte ni konstatovati činjenicu da vakcina ne sprečava da se čovjek zarazi i prenese virus već samo sprečava jake simptome. Zbog toga kod nas nema sreće dok se svi ne vakcinišu.
nije nikad bilo do mjera, do ovog plemena je. što strožije mjere to je bolje za ove ođe. da vidimo sjutra mjere, očekujem vrlo brzo izjavu ugostitelja, najjačeg tijela u državi. ne bi me čudilo da zabrana kretanja bude tipa od 20h. uglavnom ako ministarstvo brine za ljude koji žive ođe jake mjere se moraju donijeti
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ono sto je zapocela bivsa samo je nastavila sadasnja vlast.Da sistematski,serijski,masovno,nevjesto pokusavajuci da skida ordgovornost sa sebe a prebaca na gradjane i pod plastom demokratije i sloboda,da ubija svoje gradjane.
I onako sam i jedne i druge odavno smatrao ubicama ove drzave i ovog naroda podjednako,jednaki su oni dusmani i u sluzbi istog plana unistenja ove drzave.
Ne pozivam na nikakve mjere koje bi dodatno satrle ekonomiju,ali daj naceraj narod da nosi te maske u zatvoreno i otvoreno,da se u kafice ne sjedi jedni drugima na glavu,da stranke ovih dana u NK ne drze mini-mitinge u zatvorene prostorije naravno svi bez maski i distance.
Nove vlasti nastavljaju pricu stare vlasti-sto vise ljudi da bude zarazeno-sto vise ljudi da premine.
Zvuci grubo ali to je jedina i elementarna logika.Ubijati ljude i mirno spavati.
Ubice.
Last edited by Platinum; 09-02-21 at 21:43.
Država univerzalnog normativnog morala i obrazovanja
Valjda nisu ludi da vrate sve do 22h?
" čini se da iz rana raste cvijeće... "
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks