misli li ovaj brat da će neko zbog 30 eura mjesečno đecu pravit, a samo ti za pampers treba 100?
Ako je do materijalnog momenta u demografiji zašto pada stanovništvo i u bigatim zemljama?
Možda za početak ne bi bilo loše da pročita poneštoprije nego progovori o nekom pitanju. Recimo:
https://www.delfi.rs/knjige/142667_p...fi_knjizare.ht
Mada, za njegovu nišu i glasače vrhunski divani očigledno.
Kad treba prava populistička demagogija uvijek se mogu na tebe osloniti
Pošto porodicu sa 300 eura prihoda i jednim djetetom neće 60 eura mjesečno podstaći da prave još jedno onda im ni 30 ne treba dati...
Nego, pretpostavljam, preusmjeriti te milione u poreske olakšice kako bi Voli i Franca trickle-down ekonomijom sve nas obogatili![]()
Možeš naći dosta autora koji su pisali o socijalnim transferima. I nisu biui populisti. A oni vele da su neselektivni socijalni transferi loši za društvo.
Npr. dječiji dodatak dobiće i djeca nekoga Bokana ili France kojima je to smiješno. Bolje bi bilo da djeca kojim zaista treba i loše žive dobiju više od 30 EUR. A da djeca roditelja koji dobro zarađuju ne dobijaju ništa.
Takođe, recimo u Njemačkoj imaš politiku dječijeg dodatka. I ako ga ne povlačiš do 18-te godine dobiješ neku gomilu ukamaćenih para za dobar fakultet i studiranje ili za učešće za svoj prvi stan npr.
Mada uvijek treba imati u vidu benchmark. U odnosu na onaj idiotski zakon o majkama ovo je značajan napredak.
Svako normalan zna da se takvom recenicom ne prozivaju oni koji ne mogu da imaju decu.
Tj samo zao i pokvaren covek moze pomisliti da je krivokapic hteo da uvredi ljude koji iz onog ili ovog zdravstvenog razloga ne mogu da imaju decu.
A to se i odnosi na mene, naravno da se podrazumeva da tu be mislim na parove koji ne mogu da imaju decu
Ako nam broj dece zavisi od 30, 100 illi 3.000 eur onda nema spasa... po toj logici Milo bi trebao da ima koliko?
Ili hajmo jos bolje... ne znam koliko imas godina, al ja evo 40, moj pokojni otac je bio rodjen 1940 godine, godine kad je pocinjao drugi svetski rat, jesu trebali da ga bace u riJeku? Pre njega 3 bebe nisu prezivele, a posle njega do 1948 baba je rodila jos 4 dece. I? Nisu imali 100 eur decijeg dodatka...
Da nisu nasi pretci tako razmisljali ni mi ne bi bili ovde, vec su razmisljali o porodici,deca du 4-5 godina pocinjala da rade, i tamo gde je srece nema veceg bogastva nego velike porodice...
I sve ti je ovo dokaz da zivimo u vreme egoizma i materijalnog kao jedinog parametra uspesnosti...
Uh, ima ih toliko, ali, eto neke obične priče iz komšiluka: znam jedan par koji je poslije 17 (sedamnaest) pokušaja vantelesne konačno odustao od pokušaja (ovo je najekstremniji slučaj koji znam, ima ih još, da ne nabrajam, a vezani su za vantelesnu) . Znam osobu koja se nije udavala i ne interesuje je. Potpuno legitimno i kao takva ne može (i ne smije) biti otpadnik iz društva. Znam osobu koja je pošla u Švajcarsku da bi se posvetila nauci, a jedna moja školska drugarica se posvetila bogu (redovica),... itd. itd.
Šta hoću da kažem, svi oni su pripadnici društva koje ne gledam kao na sebičnjake ili kako već premijer kaza. Premijerova izjava u dobroj mjeri vrjeđa sve katogerije koje sam nabrojao.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
U najširem smislu pojam porodica se određuje kao nerazdvojna celina osoba povezanih brakom ili usvajanjem. U užem smislu pojam porodica označava rodbinsko povezane osobe koje žive pod istim krovom, a u najužem smislu oca, majku i decu.
nek stoji jer ne steti ako ne steti moze da koristi nekome
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Evo poslusah i mislio sam bice nesto katastrofalno...
Kad ono... Izjava jeste nesto s cim se ne slazem, ali mi nije sad uvredljiva niti za pad vlade.
Naravno da profesor nije profesionalni politicar da uvijek ima odmjerene i hladnokrvne izjave poput psihopate gospodara, ali ce ova vlada imat moju podrsku doo god hapse i rade na demontazi hobotnice. Ovakve izjave, a nije mu prva, ne mogu da navuku gnijev, s obzirom da nas cekaju mnogo bitnije stvari da uradimo, a nema ko drugi da ih radi do ovi koje smo izabrali.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Nezavisno od toga na koji način neko shvata izjavu, nije na premijeru da komentariše koji je tip porodice bolji. A i izjava je tupava jer da li je neko egoista ne zavisi od broja đece nego od kućnog vaspitanja. Ne može premijer da vaspitava ljude po soptvenom liku i djelu.
Profesor dominira. Imam osjecaj da namjerno palinja(jer mu ne mogu nista) ove sto galame na svaki potez vlade... Izgorese ka sibice haha
Daleko od toga da je za pad vlade ali on mora da ukapira da on vise nije profesor nego premijer i da svaka njegova recenica ima tezinu, naravno i svaka cestitka praznika ili sl. gafovi koje stalno radi.
Ne moze on da daje sudove sta je porodica za njega a sto nije, njegova rijec ima tezinu i on ne smije da prica ovako kako prica i da se stalno vadi na neiskustvo.
Uvredljive izjave (a to ova izjava jeste) nisu razlog da padne vlada, ali spada u domen one što je izjavio i onaj napomenik iz radničke partije. Takve izjave treba osuditi (opet, ne ja, nije na meni, ali ovdje smo radi komentara, zar ne?).
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Ko je ovaj andrija mandic, kakav tarzancic alekse vucica
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Cekaj, je li tvoj argument da je davanje 30 eura po djetetu do 6 godina i besplatni udzbenici lose za drustvo?
I, da se nova vlada bacila u jednogodisnje analize kako da napravi sistem koji ne casti Bokana i Francu tih 30 eura, zar ne bi ti prvi prigovorio kako nista ne radi i kako gladni ljudi ne mogu da cekaju?
Na kraju krajeva, ajd da vidimo i taj baseline. Je li bolje da porodica sa dvoje djece dobije 30 eura za mladje i besplatne udzbenike za starije ili je bolji sistem koji je bio dosad - gdje nisu dobijali nista?
pa za pola godine opet tajno zaduzivanje o 750 mil
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Imajući na umu da Sjedinjene Države snažno podržavaju proces pristupanja Crne Gore EU, američka Ambasada ponavlja zabrinutost koju je nedavno izrazila portparolka EK (Ana) Pisonero i ambasadorka EU (Oana Kristina) Popa. Ambasada u potpunosti podržava potrebu za kredibilnim reformama i napretkom u vladavini prava u Crnoj Gori. Upozoravamo da bi ovi zakoni, ako bi bili usvojeni, mogli predstavljati korak unazad Crne Gore na putu ka EU, imajući na umu da su nezavisnost i odgovornost tužilastva i sudstva ključni za težnje zemlje ka EU”, kazali su iz Ambasade komentarišući za “Vijesti” najavu ukidanja SDT-a i formiranja novog tužilaštva za organizovani kriminal.
Opet pljuste šamari novoj vladi
Djece do 6 godina ima oko 55k. To je mjesečno 1,65 Mln, a godišnje ugrubo nekih 20 Mln. Knige za nekih 100 K školaraca recimo da su 5 Mln godišnje,
Uvijek je pitanje ličnih preferenci, a iskusta i istraživanja pokazuju da najmanje rezultata daje kad se građanima uplati novac. Cijenim da bi mnogo bolja akcija bila da se uloži u školski sistem do nivoa da ima samo jedna smjena i boravak nakon časova gdje se odrade svi domaći, par sekcija i sportova i odigra par međuškolskih utakmica. Recimo da bi to dalo bolji dugoročni rezultat.
Ali bojim se da ova moja maštarija tek košta.
Opet se vraćem i ovo je bolje od one budalaštine sa majkama. I ako se ovima uspijeva izbjeći onaj idiotluk super. No, bojim se da neće
E tu dolazimo da involviranosti 'Zapada' u slucaj 'Milo Djukanovic'. Bojim se da 'Zapad' ocekuje samo personalne promijene ali da se u ovo gusarsko gnijezdo zvano Crna Gora ne dira.
Kastro je na primjer rusio Batistu uz pomoc Amerikanaca ali kad ga je srusio shvatio je gdje stanuje Zlo.
No ne znam jesmo li mi svjesni.
https://m.cdm.me/drustvo/medojevic-p...ni-siromastva/
Evo ova iz DPSa
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks