Ja shvatam da treba kritikovati i podrzavam svaku kritiku koja je na mjestu ali pojedinci na ovom forumu mi nisu jasni.
Nije sve ni za vrijeme DPS vladavine bilo 100% crno pa samim tim nije sve bilo ni kritikovano, al' kako to da sad od jednom pojedini forumasi koji nikad glasa (il' skoro pa nikad) nisu digli sada sve kritikuju i to cak bez da provjere kakve linkove postuju, sta je u clancima koje navode kao izvore i slicno? Pa jel' se toliko nisko palo? Jbt jel' stvarno misle da ce Srbija more da odnese iz Crne Gore? Koliko covjek mora biti zatucan da bi nesto tako pomislio?
"Poslije svega, dobili smo to što smo dobili – još više podijeljenu Crnu Goru u kojem nacionalizam – etnički i vjerski, prosto buja. Vladu, prema kojoj je skoro polovina građana neprijateljski raspoložena, iz koje su manjine potpuno isključene. Državnu upravu koja sve slabije funkcioniše, jer ona bukvalno ne može funkcionisati u ovom prelaznom periodu kako treba, bez onog dijela DPS kadrova koji je stručan a nekorumpiran.
Sve sam sigurniji, da, kako vrijeme više bude odmicalo, iz godine u godinu, građani će se sa sve više nostalgije sjećati protesta Odupri se, kao možda poslednje nade za sveopšte pomirenje i ozdravljenje, uprkos tome što, kako nova vladajuća većina, tako sadašnja opozicija – svako iz svojih razloga, žele da iz sjećanja građana izbrišu te proteste, smještajući ih u kolektivni zaborav."
https://www.pcnen.com/portal/2021/02/03/godisnjica-2/
Omer pokusava da se predstavi kao gradjanista, ali mu smeta sev sa pravoslavnim predznakom.
Elem, jesu li manjine iskljucene iz Vlade ili su se samoiskljucile iz 'patriotskih' razloga podrske prema dojucerasnjim vladajucim strukturama?
Forever young, i want to be forever young
Uostalom, i ako zanemarimo ocigledno netacni termin "manjine potpuno iskljucene" - koje su to manjine cak i nepotpuno iskljucene iz vlade?
Etnickih Srba i Crnogoraca ocigledno ne fali. Albanac je potpredsjednik vlade, i kao jedan od 12 ministara taman zastupa "svoju" manjinu proporcionalno njenom ucescu u stanovnistvu Crne Gore.
Ostaju Bosnjaci/Muslimani, jedna manjina koja nije zastupljena.
Kad mi ovako pocne dan...
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
sve sto sdt nije radilo. sve je smijesno sto je radilo.
nothing comes from violence and nothing ever could
Da vidimo novo tuzilastvo... Ovi su nesposobni da ista privedu kraju, ubiju ih advokati odbrane, koji su ajkule.
Da ne pominjemo politiku, to je vec ispricano.
Dobar dan, dobar dan, da vidimo koliko ste krali![]()
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Tu es mon héro!
Pa valjda su se vec dogovorili oko glasanja i sjednica je zakazana za 18-ti, danas treba da se preda inicijativa da bi se 18-og raspravljalo o tom zakonu.
Gpavno je da je vec sve dogovoreno i da je Katana uskoro bivsi ukida se SDT, formira se novo tijelo TBOKK.
Forever young, i want to be forever young
Koliko imamo tuzilaca?
Pa od tih tuzilaca, koliko njih su nezavisni i eksperti u svom poslu?
Koliko nam treba eksperata tuzilaca? Koji ce stvarno da pojedu advokate odbrane i svoj slucaj da dovedu do kraja sa pravosnazno osudjujucom presudom. To su jako bitna pitanja...
S obzirom da se prica o Abudabi fondu, a da nema Petra Ivanovica, imam utisak da Djukanovic koristi standardnu matricu da ucvrsti vlast.
Ovi mi djeluju kao Markovicevi ili Gvozdenovicevi igraci, pa se jednom ili drugom smanjuje manevarski prostor u partiji.
Da se ne zanosimo sa SDT. Uklanjanje DPS neposlusnih, dok se ujedno kupuje "kredibilitet SDT" jer kao mi radimo svoj posao, a vi nas ukidate. Ala Lazovic juce
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Last edited by Hell Raiser; 04-02-21 at 08:50.
Ko je to nama pušio o trošku države
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Dje su sad analitika i profesionalac, ime poznato redakciji
A radi se o ovomePrema saznanjima “Vijesti”, na saslušanju u Specijalnom policijskom odjeljenju Martinović je potvrdio sve navode u prijavama koje je podnio predloženi kandidat za direktora ANB i trenutni vršilac dužnosti Dejan Vukšić.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalkosnovu sumnji da je u toj službi postojao tajni odred koji je mimo zakonskih propisa prisluškivao i pratio građane, a potom uništio tu dokumentaciju.
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...etru-ivanovicu
Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
Momci (branioci-zelene komitte-patriJoti) sta pijete, sad ce konobar?
Polemisete među sobom, a efekat polemike vam kao nekadašnjeg "prdonje" iz mup-a.
Kako se steze kanap, kad prilazi 14.3.2021.god, još samo malo i da se povučete u šume i prašume brdovite CG, da je branite od nas ubačenih elemenata.
Poslato je nadam se![]()
Sreca, nego sta. Mada SDT nece jos dugo, nadam se, kasno su se sjetili da treba da rade svoj posao.
ovaj čovjek je sa grupom građanskih aktivista organizovao neke proteste čini mi se, Odupri se tako nešto. nisu sad nešto brojni bili. tada su ga napadali i ovi i oni. jedni da ugrožava državu a drugi da on pojma nema kako se to radi već treba to dati prekaljenim uličnim borcima koji jedu koLenicu. usput su ga mnogi listom pljuvali isključivo zbog vjerske pripadnosti i pričali kako nikako ne bi mogli na protest koji predvode ljudi kao on. tako da ne smeta njemu niko zbog ovog ili onog predznaka
Тapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...avio-kompanije
Aj sa srećom. Da su ovakvi vodili MA ne bi bio đe je sad.
Vlada bi danas trebalo da imenuje Predraga Todorovića za izvršnog direktora državne avio-kompanije ToMontenegro.
To je konačni predlog Komisije za utvrđivanje predloga liste kandidata za članove odbora direktora i izvršnog direktora d.o.o. ToMontenegro, potvrđeno je "Vijestima" od izvora bliskih izvršnoj vlasti.
Članovi Odbora direktora novog državnog avio-prevoznika ToMontenegro najvjerovatnije će biti Milovan Milić, Nebojša Vuksanović, Emilija Miladinović Sedlar, Miloš Stevanović i Filip Radulović.
Ko su kandidati
Todorović, koji radi u Parizu, ima značajno ekspertsko i konsultantsko iskustvo, a preko deset godina je proveo u evropskoj avijaciji.
Hercegnovljanin, koji govori četiri jezika, od 2010. do 2018. godine je radio u Pro sky France, kompaniji koja iznajmljuje avione za cijeli svijet.
Od 2018. je u kompaniji CitizenPlane, koja ima platformu preko koje se prodaju sjedišta svih avio-kompanija koja nisu prodata. Moderni softveri te kompanije traže prazna mjesta i nude na internetu. Todorović je radio od poslova prodaje do izvršnih funkcija. Učestvovao je u formiranju francuskog predstavništva Air-Brokera. Bavio se i vaterpolom.
Milić je dugogodišnji pilot sa značajnim iskustvom, a radio je i u Montenegro Airlinesu od 1998. do 2015. godine.
Stevanović je pravnik, predvodi advokatsku kancelariju Stevanović, ima i značajan broj zastupanja pred međunarodnim arbitražnim sudovima, usavršavao se na Harvard Business School u Bostonu, vlasnik je kompanije za računovodstvo i poresko zastupanje...
Vuksanović ima više od 18 godina iskustva u finansijskom, bankarskom, telekomunikacionom i osiguravajućem sektoru, od čega 15 godina na različitim rukovodećim pozicijama. Menadžer je sa referencama u oblasti projektnog upravljanja, restrukturiranja, razvoja. Između ostalog, ima iskustva u startap-u i inovacijama.
Radulović je, prema dostupnim podacima, radio u Kaliforniji i ima, između ostalog, iskustva u rukovođenju projektima i za plasman novih proizvoda na tržištu.
Miladinović - Sedlar je pravnica, koja je radila u JAT-u. Ima britansko državljanstvo i bila je direktorica u britanskoj avio - kompaniji Aviation Trade International od 1996. do 2005. godine.
"Bord profesionalaca, a ne partijski podobnih"
Odbore direktora uništene kompanije Montenegro Airlines (u gubicima od oko 100 miliona eura i minusom kapitala od oko 60 miliona), mahom su činili funkcioneri doskorašnje vlasti ili bliski vladajućoj koaliciji, a među kojima su bili i ljekari, istoričari, politikolozi...
"Lista kandidata se sastoji od šest vrhunskih stručnjaka i profesionalaca. Posebno važno je da je poziv bio javan i da su se svi zainteresovani mogli prijaviti, kao i da izvršni direktor i bord nijesu birani "preko veze" ili zato što su partijski funkcioneri/politički podobni, što je uglavnom bila praksa za MA koji je uništila prošla vlast", ocijenili su u Vladi.
Nadležna Komisija je, saopšteno je početkom ove sedmice, utvrdila predlog liste kandidata za članove borda i direktora "koji ispunjavaju zakonske uslove i posjeduju potrebne kvalifikacije".
Naglašeno je da će stručnjaci zbog svog znanja, kvalifikacija i profesionalnog integriteta biti ponos države Crne Gore, kao i da je bilo veliko interesovanje za poziv koji je objavilo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja.
"Broj kompetentnih profesionalaca iz zemlje i inostranstva, koji su se odazvali sa željom da budu dio nove kompanije predstavlja potvrdu da ova Vlada uživa veliku podršku i povjerenje građana, što pruža dodatnu motivaciju za nastavak sprovođenja početih reformi u svim sferama", saopšteno je iz Ministarstva.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
ne valja ovo, trebali su nekog istoričara stavit
Тapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
a-a, ginekologa u penziji
nothing comes from violence and nothing ever could
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks