Page 56 of 229 FirstFirst ... 64652535455565758596066106156 ... LastLast
Results 1,376 to 1,400 of 5712

Thread: Načisto / Reflektor - teme, gosti... [reakcije]

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Dogodine na vakcinaciju

2. The Following User Says Thank You to Rodion Romanovich For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    458
    Thanks Thanks Received 
    379
    Thanked in
    232 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Opet mi nejasno sta pokusavas da potenciras ovdje. Da je trebala da pozove tog lika ko god da je. Mozda je taman Veng Pua.
    Velika je razlika izmedju "nazovite toga i toga" i "vakcine su rezervisane i treba samo da ih preuzmete".
    Vidim da preskaces detalj WHO vezano za taj posao sa Statisom i sta su oni rekli. Ne znam kakav bi ti stav bio da smo otisli protiv njihovog misljenja.
    Za ruse je glupo i pricati jer nisu ponudili nista. Jos manje izvjesna prica nego sa statisom

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Preporuke WHO je rekla i Mina, da preporučuju,ali da država sama bira, velika razlika. Eto njih je ministarka nazvala. Pa počeli smo od toga da nije bilo ničega, pa da su ipak dobili neki e mail , ne volim kad mi neko mjenja priču, a u tom e mailu je bilo nešto napisano ne vjerujem da su bile dvije rečenice, jer koliko sam shvatila prvo je poslat predsjedniku:

Tako je, ovoga puta, zahvaljujući dobročinstvu Petrosa Stathisa-vlasnika kompanije Adriatic propertis i Universal Capital banke, koje uspješno posluju u Crnoj Gori, obezbijeđena donacija od 10.000 vakcina za borbu protiv COVID-19, koje u roku od nekoliko dana mogu biti na raspolaganju zdravstvenom sistemu Crne Gore”, navode u Đukanovićevom kabinetu.
    Riječ je o vakcini državne kineske kompanije Sinopharm, koja je zvanično odobrena i već se koristi u više država svijeta.

Znači imali smo neke osnovne informacije, i neki broj. Dokumenta ne možemo imati jer su valjda vakcine kod proizvođača.

Sad ti ipak odlučiš da se prepireš preko novina i daješ instrukcije preko novina, iako imaš tamo neki broj,a i email jer je došao broj e mailom pa ako ti se ne priča možeš poslati e mail, je vrlo glupo prvo sa političke strane gledišta, drugo proceduralno. Zatim zbog nedostatka informacija daješ suludu neredbu državi, da UAE provjeri vakcine.

Znači moja poenta je ostala ista i pričala sam je na drugoj temi , da naše nije da slušamo prepirke preko novina, no da samo dobijemo info može ili ne može i zašto može i ne može. A ne da Mudreša mora da izvlači info, kao i na konferenciji za štampu je pitana nije se javljala povodom toga, evo daju saopštenja svako malo preko tvitera mogli su dati jasno, precizno saopštenje.

.
    Quote Originally Posted by Prekidi_stvarnosti View Post
    I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.
    Okreni na igru!

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Slazem se sa tobom. Davno sam rekao da su losi u odgovorima i da djeluju nekoordisano sa izjavama i PR.
    Previse paze sta pricaju, a to dovodi do ovako konfuznih situacija.
    Zato sam i napisao ono cim se javio jos jedan, jer mi je zvucalo cudno.
    Pokusavaju da igraju po propisima sa ljudima koji ne igraju tako. Sa iskustvom MA sam rekao sta bih uradio.
    To bi istjerali svakoga na cistac i zatvorilo medijsku kampanju.
    Ovako imamo da se iz nje cupa sta se desilo, a i to opet malo konfuzno

5. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    27,463
    Thanks Thanks Received 
    8,707
    Thanked in
    4,308 Posts

Po meni ministarka odlična. Sve je fino objašnjeno u ovoj emisiji. Naravno ko oće da čuje.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Slazem se sa tobom. Davno sam rekao da su losi u odgovorima i da djeluju nekoordisano sa izjavama i PR.
    Previse paze sta pricaju, a to dovodi do ovako konfuznih situacija.
    Zato sam i napisao ono cim se javio jos jedan, jer mi je zvucalo cudno.
    Pokusavaju da igraju po propisima sa ljudima koji ne igraju tako. Sa iskustvom MA sam rekao sta bih uradio.
    To bi istjerali svakoga na cistac i zatvorilo medijsku kampanju.
    Ovako imamo da se iz nje cupa sta se desilo, a i to opet malo konfuzno

Dobra je paralela sa MA. U tom slucaju smo imalu covjeka koji nema potreban novac, a obecava. To da nema novac je bilo lako provjerljivo i nalazi se u public domain. Nasao sam tu Mijacevu firmu u Svedskoj, koja jeste respektabilna, ali je prosle godine imala gubitak od oko 10 miliona eura. Vec sam o tome pisao na toj temi i postavio pitanje: otkud pare za MA? OK, uvjek se moze traziti kredit, ali ko ce dati kredit kompaniji koja je u "crvenom"? A trazi kredit za ulaganje u biznis koji je veoma rizican. Nijesu ni kreditori sisali vesla.

Kakve veze ima MA sa vakcinom? Malo cu se baviti nagadjanjem, ali mislim da iza oba slucaja stoji DPS propagandna masinerija. U slucaju MA je Bojanic dosta brzo ukapirao (nije odmah!) i pozvao Mijaca na razgovor. Jasno je da od toga nema nista.

Veoma je moguce da se u slucaju vakcina radilo o slicnom receptu koju sam ranije nazvao "baciti buvu". S tim da se ministarka zdravlja nije dobro snasla. Njene izjave su bile dsta konfuzne i stekao se utisak da odbija vakcinu "zato sto je od DPS-a". Indirektno. Neke izjave su bile malko i besmislene, kao ona da se trazi od UAE da testira vakcinu. Nidje veze. Obzirom na anksioznost (opravdanu) stanovnistva, naisle su negativne reakcije. Pa se doslo i do peticije za smjenu ministarke. Ne iskljucujem mogucnost da je zaista postojala mogucnost donacije vakcine, iako to primam s rezervom (cak mi djeluje vjerodostojnije onih 100.000 vakcina od Deripaske, zbog njegove bliskosti s ruskim rezimom). U svakom slucaju, reakcija ministarstva zdravlja je bila konfuzna i naedekvatna.

Mislim da se radilo o neiskustvu. Bojanic ima dozu prefiganosti koja je neophodna za mjesto na kojem je. Tako da je njegova reakcija bila mnogo brza. Ministarka se nije dobro snasla. Nadam se da je ponesto iz ovog naucila. Ovo gostovanje na TV je bilo dobar potez. Nijesam jos gledao, pa ne mogu da komentarisem samu emisiju.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

I dalje se ne snalazi koliko vidim. Kada se pojavi naslov u Pobjedi da si "odbio vakcine jer su od DPS tajkuna", onda znas da su rukavice skinute.
    Ako si bio na sastanku, posto si upravo prihvatio donaciju PCR labaratorije, a takav se naslov pojavi u mediju pod kontrolom Statisa(poslovni prijatelji), znas da je pominjana mogucnost i da se nalazis u prljavoj igri.
    Iz te igre se izlazi samo agresivnim nastupom, kao sto je izasao Bojanic. Ova je imala cak jos bolju poziciju, ali je lose odigrala

9. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    ...Mislim da se radilo o neiskustvu. Bojanic ima dozu prefiganosti koja je neophodna za mjesto na kojem je. Tako da je njegova reakcija bila mnogo brza. Ministarka se nije dobro snasla. Nadam se da je ponesto iz ovog naucila. Ovo gostovanje na TV je bilo dobar potez. Nijesam jos gledao, pa ne mogu da komentarisem samu emisiju.
    Slazem se, samo steta sto su propustene neke dobre "prefrigane" opcije.

Odgovori se odmah Statisu i predsjednickoj kancelariji (koja je zbog neceg objavila vijest) da se prihvata, objavis to na sva zvona, posaljes dopis da jedva cekas vakcine.

Onda svakog dana zabrinuto tvitujes kako vakcina jos nije stigla, a da na tvoje urgencije Statisu i njegovom predstavnistvu u Crnoj Gori (kancelariji Predsjednika) niko ne odgovara.

Thanks Thanks Given 
    27,463
    Thanks Thanks Received 
    8,707
    Thanked in
    4,308 Posts

Ja isto mislim da ministarka, vlada i njihovi timovi nisu baš toliko naivni da nisu mogli smisliti ovakav odgovor. Evo svi mi ovdje bi znali toliko. Očigledno je postojao razlog zašto se išlo na ovakav način. Ono što su sigurno mogli jeste da izađu u javnost ranije sa svim ovim informacijama. Moguće i da su to čekali kako bi imali bar neke približne informacije kad će vakcina stići. Da imaju sa čim da izađu pred narod.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,605
    Thanks Thanks Received 
    4,867
    Thanked in
    2,507 Posts

Ekipo, nisam gledao, a i ne troši mi se sat života na emisiju. Jel bilo riječi o trenutnoj situaciji? Juče 500+ inficiranih, a u Hrvatskoj sa 6 puta viša stanoništva 350... Kad je preuzela ministarstvo bilo je oko 400 inficiranih.
    Da li je bilo pitanja oko toga i što je odgovorila? Da nije Hrapović možda sakrio Covid virus u srednju fiopku od stola, pa ona to tek juče primjetila.
    Kao što joj je šef doktor mašinstva posle dva mjeseca primjetio da ima rezač papira u kancelariji.
    Mislio da je mobilna klima, pošto nije primjetio za dva mjeseca da zgrada ima centralnu klimatizaciju i da neđe već duva topli vazduh.

13. The Following 2 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Da prevedem vezano za vakcine pošto se od velike priče ne može doć do zaključka i realnog stanja !!! Vakcine koje treba da dobijemo preko zapada su plaćene nego je isporuka nedefinisana datumom ali u priču ( osim gospodina Statisa i Deripaske ) je ušla Rusija i uskoro će isporučit manju količinu da se vakcinišu rizični dok ne dodje ono što je plaćeno !!! Ako ima kakva prepravka molio bih moderatore da reaguju ....
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Ekipo, nisam gledao, a i ne troši mi se sat života na emisiju. Jel bilo riječi o trenutnoj situaciji? Juče 500+ inficiranih, a u Hrvatskoj sa 6 puta viša stanoništva 350... Kad je preuzela ministarstvo bilo je oko 400 inficiranih.
    Da li je bilo pitanja oko toga i što je odgovorila? Da nije Hrapović možda sakrio Covid virus u srednju fiopku od stola, pa ona to tek juče primjetila.
    Kao što joj je šef doktor mašinstva posle dva mjeseca primjetio da ima rezač papira u kancelariji.
    Mislio da je mobilna klima, pošto nije primjetio za dva mjeseca da zgrada ima centralnu klimatizaciju i da neđe već duva topli vazduh.
    Ta pitanja treba da postaviš prethodnoj vladi, jer da je prethodna vlada radila kako treba, mi bismo u Crnoj Gori do sada već počeli vakcinaciju - a ne da pregovore o nabavci vakcina počnemo u decembru.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    7,605
    Thanks Thanks Received 
    4,867
    Thanked in
    2,507 Posts

Quote Originally Posted by Viscount View Post
    Ta pitanja treba da postaviš prethodnoj vladi, jer da je prethodna vlada radila kako treba, mi bismo u Crnoj Gori do sada već počeli vakcinaciju - a ne da pregovore o nabavci vakcina počnemo u decembru.
    Hvala na kvalitetnoj ideji. Dakle, pitanje zašto je porastao broj inficiranih posle dva mjeseca njenog mandata u odnosu na dan kada je postala ministrica da postavimo prethodnoj vladi. Naravno, prethodna vlada je upravljala epidemiološkim mjerama tokom ministarskog mandata Borovinić. I postavila svoga čovjeka na čelo IJZ. Ima smisla ova tvoja teza... U nekom paralelnom univerzumu. Da pogledamo tamo i jedan fajt Voldermora i Harija Potera?
    Šalu na stranu, ovakve me teze ubjeđuju da je veoma mudro držati se dalje od ovoga podforuma.
    Mea culpa što nešto pitah.
    Last edited by Gagarin; 03-02-21 at 12:25.

17. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ne volim da se oko ovoga raspravljam, ali kakve veze ima MZ i IJZ sa sprovodjenjem mjera, konkretno.
    Za lokale je zamisli, zaduzena turisticka inspekcija. Treba izmjena zakona da bi se to promijenilo, ili da se kao kod NKT rijesi vladinom uredbom.
    Za koje se, nadam se, slazes da nije nacin kako se drzava vodi. Malo je licemjerno traziti dlaku u jajetu na interne pravilnike, a ovamo je normalno da se donose uredbe bez uporista u ustavu i zakonu.
    Dogovorite se vise sta vam odgovara

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Hvala na kvalitetnoj ideji. Dakle, pitanje zašto je porastao broj inficiranih posle dva mjeseca njenog mandata u odnosu na dan kada je postala ministrica da postavimo prethodnoj vladi. Naravno, prethodna vlada je upravljala epidemiološkim mjerama tokom ministarskog mandata Borovinić. I postavila svoga čovjeka na čelo IJZ. Ima smisla ova tvoja teza... U nekom paralelnom univerzumu. Da pogledamo tamo i jedan fajt Voldermora i Harija Potera?
    Šalu na stranu, ovakve me teze ubjeđuju da je veoma mudro držati se dalje od ovoga podforuma.
    Mea culpa što nešto pitah.
    Jesi bio u hibernaciji pa ne znas da je bila nova godina, pa Bozic, pa slave, sta treba ona da ide po kucama i da cera se sa ljudima, da ne pricam da niko ne nosi masku na otvoreno.
    14.01.2021. imali smo ukupno 10046 oboljelih, juce 7204. Posto i onako nemam centa kao drzava, zatvaranje nam nije u opticaju, ne znam kako ljudi porede nas sa amerikancima, njemcima itd, jesu oni sve zatvorili, ali su nedeljno svima uplacivali po 800 dolara, jer mogu, a mi ne mozemo ni 100 evra mjesecno... bolje se zapitaj zasto je takva situacija i ko nas je do toga doveo...

20. The Following 2 Users Say Thank You to Whisperer For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,605
    Thanks Thanks Received 
    4,867
    Thanked in
    2,507 Posts

Drage kolege,
    izvinjavam se što sam smetao vašu idilu. Ministrica je fenomenalna, hvala što ste mi oči otvorili. Što je juče bilo više zaraženih nego kad je ona počela mandat, to je u stvari odlično, jer smo sve bliži imunitetu krda! Od viška naravno glava ne boli.
    I naravno svi su krivi, samo ne ona. Građani, inspekcije, Đukanović naravno...
    Shvatio sam i Šaptačevu poetnu. Mi smo jedinstvena zemlja u regionu, kod drugih se ne slavi Nova i Božić, pa ni slava... Zbog toga kod nas raste broj, dok u bezbožnoj Srbiji, Bosni i Hrvatskoj oapada.
    Da vas više ne smetam, i da ne trolujem vaše epohalne misli.

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Ako ti smatras da je ona kriva za epidemiolosku situaciju, to je tvoje pravo, ne znam sta se odma nesto uvrijedis, ja ne mislim da ona moze biti direktni krivac, jer da se narod iole pridrzava mjera ne bi ovakvo stanje bilo, da inspekcije rade svoj posao pa kad bi kazna bila zabrana rada lokala nedelju dana, vjeruj mi svi bi postovali mjere, ali najlakse je rec e taj jedan je kriv mi svi postujemo mjere, ali to je samo moje misljenje, ako sam te uvrijedio, izvini...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ne znam sto se nadje uvrijedjen iskreno. Pola nas je cak pljunulo na neke detalje izlaganja. Ali kao sto Hrapovica niko nije prozivao oko mjera, tako ne mozemo ni da krivimo MZ.
    Sta smo svi potcitavali NKT je to sto su njihove mjere prouzrokovale realne krivicne posljedice. Ili si zaboravio "prema donesenim mjerama NKT"
    Problem NKT, a ne Hrapovica, je bilo donosenje uredbi sa sumnjivim upotistem u zakonu, koje su dovodile do hapsenja i sudjenja.
    Hrapovic i ministarstvo su dosli na red tek oko vakcina mjesecima kasnije.
    Da ponovim, nisi ti naivan. Sva ova hajka na ministarku je cisto politicke pozadine.
    Evo se komite vec oglasavaju da nece primiti "ruske vakcine".
    Tako da se mozes vrijedjati koliko volis, ali ajde da nazovemo stvari pravim imenom i sta se krije iza zabrinutosti.
    Hrapovic i Montefarm su platili 400 000 eura vise testove.
    Ne cuh te da si se oko toga bunio previse

24. The Following 2 Users Say Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,791
    Thanked in
    1,599 Posts

Milogorci se namjerno zarazavaju da bi broj bio veci i da bi se ministarka okrivila... to je javna tajna

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

Ako komite prime sputnjika jel se updejtuju na srbe ?

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Hrapović: Vakcine preko COVAX-a rezultat rada prethodne Vlade (vijesti.me)

Platili vakcine prije 3 mjeseca a dobili ***** da izbiju oči i još se hvali sa time ... ovo je cirkus ... ne daj bože da se ovi degenerici vrate na bilo kakvu funkciju u domaćinstvu a ne u državi ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    7,605
    Thanks Thanks Received 
    4,867
    Thanked in
    2,507 Posts

Ipak ste u pravu. Ministrica super radi posao. Danas 640 inficiranih i sedmoro umrlih.
    Popravila je rezultat. Juče je bilo samo 500 inficiranih.
    Napreduje...

Thanks Thanks Given 
    5,218
    Thanks Thanks Received 
    9,445
    Thanked in
    4,581 Posts

kako ova ministrica ide po gradu sipa virus, haos.
    nothing comes from violence and nothing ever could

30. The Following 3 Users Say Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,605
    Thanks Thanks Received 
    4,867
    Thanked in
    2,507 Posts

Priznajem, bio sam u zabludi da je broj inficiranih Covid virusom i suzbijanje infekcije u nadležnosti ministrice zdravlja i IJZ.
    Thanks for inlightment

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,791
    Thanked in
    1,599 Posts

Vidi se da je dovela strucnjake...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

ne može ministarka ljude po ulici moliti da nose masku. ili da skokne do Delte pa ljude ćera iz butika jer im nikad nije dosta robe. treba li da ode do vlasnika lokala i da im kaže da ne može šest osoba za isti sto? da zatvore jedno dvije nedelje krenula bi priča najgori su. jednostavno, nije do ministarke ili premijera ili direktora IJZa. do ovog plemena je te ođe živi
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Page 56 of 229 FirstFirst ... 64652535455565758596066106156 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)