Jesmo mi to Rusiji ukinuli sankcije pa nam šalju ove vakcine?
Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk
Kaže ugroziće bilateralne odnose svaka donacija fiz lica, pa onda neće![]()
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Aj pitaj je još jednom je li uradila sve što je bilo u njenoj moći... A štoeovo
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Da, to je za Sputnik V vakcinu tako, za Sinofarm je ponovila što je već par puta pričala da može... No nema ko da sluša...
Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Rekoh ja kako bi se brzo to zavrsilo.. Poslao je mejl i rekao nazovite ovog covjeka da nabavite vakcine.
I receno kako moze da donira, ali ne odgovara.
Rusi pomenuli da mozda moze. Lijepo sam ja napisao prije 10 dana kako bih rijesio i statisa i deripaskine donatore
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
A sta je ovo ako primimo donaciju od Rusije ista nam uvodi sankcije 😂😂
Na optuzenickoj klupi.
Zadovoljan ministarkom, bas nam je trebala ova epizoda i njeno pojavljivanje i duze obracanje.
No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.
redovno ovako voditeljka upada gostima u rečenice i pita ih isto pitanje par puta
Тapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
O čemu pričaš sad, kad je žena sve objasnila.
Da će rado svačije donacije da prime i da vjeruje da su i Deripaska i Statis imali dobre namjere, ali da nema jednog jedinog primjera u svijetu da privatnici i njihove kompanije doniraju vakcine. Kad su provjerili sa vladama tih zemalja, ove su odgovorile - ako nabavljate privatno naše vakcine onda ne možete od vlade, pa vi birajte.
Jedina stvar koja mi smeta kod Mudrese. Iznosenje kojekakvih medijskih napisa, komentara na mrezama i licnih stavova kao ultimativnih istina.
Na istu foru su je poklapali i godinama unazad, u rijetkim trenutcima kada dodju iz DPS/SD/BS.
Komentari na vijestima, ili ovdje na forumu nisu dokaz nikakve "gradjanske zabrinutosti"
Nije mi jasno kako su to ugroženi bilaterni ugovori kad su iste vakcine, mislim da proizvođaču svejedno ko kupuje, kako je onda rekla da donira UAE pa oni nama. Nešto se ne uklapa. Vlada neke države bi bila nehumana i zbog donacija nam se revanširala?
Pa nije baš tako. Postoje neke procedure, naročito u pogledu transporta i čuvanja vakcina. Tu se radi prije svega o odgovornosti - ne može država da tereti donatora ako isporuči vakcine koje npr. nisu skladištene na propisanoj temperaturi.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Zato sto jedna drzava kupuje odredjenu kolicinu od jednog proizvodjaca. Bilateralnim dogovorima se pregovara o kolicinama. Kada istu tu vakcinu drzava dobije od neke druge private firme postoji apsolutna logika da to nije dozvoljeno u nekom segmentu ugovora koji je sklopljen sa proizvodjacem.
Pricamo o ogranicenim kolicinama trenutno najtrazenije stvari na planeti.
Postoji opcija da neko preprodaje, dobavlja ili predstavlja jedan proizvod, a zapravo je rijec o drugom itd its. Potpuno je logicno da citav taj proces mora ici u saradnji sa dobavljacem, a ne po principu "ja sam ih nabavio nalaze se u UAE i podjite po njih"
Potpuno mi je nevjerovatno da pricamo o ovom aspektu ove ponude. Pa ako ste zastupnik nekog brenda u nekoj zemlji i vas principal otkrije da neki artikal dobavljate od nekog drugog posrednika sa neke druge strane vi tu imate ozbiljan problem, a ne kada se radi o vakcinama u ovom momentu.
No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.
Šta tačno nisi razumio u njegovom izlaganju?
Previse mu strucno. Nema politike pa je dosadno
Neki ljudi o nabavci vakcina razmišljaju kao o nabavci krompira, pa ono "daj otkud god, samo daj".
Mudreša isto ka' da ođe živi normalan narod, pa zapela zašto se ljudi još nisu edukovali o vakcinaciji. a ovi ođe misle da će Amerikanci da ih prate preko vakcine
Тapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks