E lijepa li je, svaki bi je vulkanizer poželio![]()
A ove se više uzimaju kao ukras, nego da obavljaju ikakvu funkciju, najmanje da se sjedi na njima
Ja sam ovu imao u prošlom stanu, kakav je to oblak bio, sad je nemam đe
![]()
E lijepa li je, svaki bi je vulkanizer poželio![]()
Kupljena je prije 15 godina direktore, u radnoj sobi je stojala, za čitanje i slušanje muzike, odradila posao najjače, a ne ove za ukras što stoje
![]()
Last edited by ^^0LIvEr_QuEeN^^; 02-02-21 at 01:28.
Kako se živi ne umiralo se.Za te pare se komplet garnitura uzimala do skoro da biraš...
Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk
Odavno ružniju fotelju nisam vidio![]()
Boga mi nisi u pravu. Pitaj roditelje koliko su nekad bile kvalitetne garniture. U SFRJ su itekako bile papreno skupe, sve što valja, zato i danas traju. Moji imaju neke komade iz Slovenije, to nikad ne bi pomislio da bačim. Perfekcija kvaliteta,posebno kvalitet drveta. Danas nije baš tako da je svaki kvalitetan ako je skup. Većina jeftinog namještaja je uglavnom smeće. Estetski ružno i loše kvalitetom. Meni je veoma važno da mi se nešto dopada što kupujem, kvalitet se podrazumijeva ali to teško da se može "na oko" viđet baš sve, eto pominjao si kako sunđeri brzo propadnu i to se ne može vidjeti, čak i ako je tvrđe kada se proba u salonu.
Imaš svakakvih primjera no da ne davimo temu. Reći ću ti samo da smo u kuću prije 20 godina ubacili garnituru, ja mislim da nije bila preko 800 EUR (dvosjed, trosjed, fotelja) i danas je ka boca, ništa joj se ne može. A imaš i kontra primjera kao što već pominjah, mada mislim da sam se ja zajebao jer uzeh garnituru sa mehanizmom, one su mnogo nekvalitetnije (tj. takve treba uzimati samo iz veće klase).
Vjeruj mi da je tada 800eura bila jako velika suma.
Mi smo prije 10 godina uzeli koznu garnituru za 1200eur, i to bas dobra koza, sad smo tako nesto platili na velikom popustu 2400eur.
Vec sam pominjala da ima kuci Marles kuhinju koja nij emrdnula od 1975.godine. Bukvalno nidje taknuta a mi djeca smo se tu podigli. Tada rernu je tata majci stavio na visinu da se ne saginje, ugradna ploca sporeta sa plinom. Jeste sigurno bila skupa ali je usteda sto ovoliko traje i da nam nikome nije dosadila![]()
Super je sve to. Ali za fotelju 800e u državi gdje je prosječna plata max 400e. Nemojmo.
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
A kada se opuvaju lageri najskupljih telefona koji se pojave nakon predstavljanja, to je onda pokazatelj čega? Namještaj mnogi kupe za veoma dug vremenski period, a ako ima mogućnosti, neki mogu i da ga promijene ranije. Nisam raskalašan ako po mogućnosti izaberem ono što želim. Nije 800 eura neka nepojmljiva cifra, ne treba pretjerivati. Ima dosta ljudi koji žive loše, a ima i onih koji mogu da iznesu finansijski kupovinu nekih boljih komada. Zamisli garniture koje neko plati preko 5k eura. Zamisli koliko ima samo onih koji kupe Miele tehniku, televizore od 3k i slično. Pa tepisi bolji koštaju po 2k...malo je bvz komentarisati takve stvari. Neke ljude znam, kupuju za svoj merak i malo je bvz prozivati ih zbog nečega što su kupili.
Ne znam što da ti kažem, imamo očigledno neke suprotne primjere okruženja. Ja prvi put čujem da neko kupi fotelju za ukras. Meni ta priča liči na malograđanski stav, ako se nešto kosi sa onim što nama se dopada, odma se stvaraju neki naopaki zaključci, kako bi se to "nešto" što nam se ne dopada kod drugih, umanjilo i služilo za posrdavanje. Nisam jednostavno iz takve priče i smatram je bvz.
Kupuju se fotelje jer vam se dopadaju, a ne zauzimaju prostor? Ja ovo tumačim kao kupovinu fotelje kao ukrasa,a ne nečeg što je posebno korisno (800€ korisno npr.)
Jel ti sjediš kad gledaš film/seriju/utakmicu Ili se izvrneš ko čoek?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Kad igra Crna Gora ja stojim većinu vremena.
Vala Kimi, ja se nadam da troluješ i da ne misliš ovo što pišeš. Ja imam jedan ugao za koji mi treba fotelja, pored biblioteke, jer mi je najveći gušt da čitam u fotelji. Iz nje uopšte neće moći da se gleda TV. Stvarno je bzvz takve zaključke donositi.
Zato što o foteljama pričate kao o nečemu što se gleda i treba lijepo da izgleda, a ne da se sjedi na nju i da bude udobna![]()
@Director Pogrešno si me shvatio. Ne prozivam ja nikoga niti govorim o tome da neko ko može priuštiti sebi ne kupi šta god poželi. Radi sa svojim novcem šta god oće. Ali fotelja od 800+e za moj pojma ne može biti u Crnoj Gori nešto normalno za veliku većinu naroda. I fotelja je samo fotelja. Ne završavaš sa njom ništa. Za 800e možeš da kupiš garnituru, i onda si već nešto završio u opremanju prostora. Sad foteljom nisi ništa.
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Last edited by extravaganca; 02-02-21 at 12:59.
Kompleksi me rade, što ćeš.
Što znam mišljenja sam da je TV centar dnevne sobe i kome je u tom dijelu stana sve podređeno. Nejasno mi je da neko da više para za jednu fotelju nego za TV, samo to. Još nisam sjeo u fotelju koja je udobnija za sjeđenje i gledanje TVa od kvalitetnog trosjeda ili dvosjeda.
Ok... neću vam kvariti više međusobnu podršku u kupovini sumanutih stvari.
Malo se našalih oko ženskog uticaja u određivanju prioriteta, al očigledno sam pogodio u živac pa su malo burnije reakcije. Neću više.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks