Originally Posted by
Mojsije
Mislim da je skroz ok da ljude i stvari nazivamo pravim imenima. U svijetu postoji dobro, ali isto tako postoji i zlo. Ne mozemo ignorisati zlo. Isto kao sto postoje dobri ljudi, tako postoje ovi koji se mogu okarakterisati kao 'splacine'.
Svjeocio sam, a vjerovatno i mnogi drugi, koliko je prosvjeta kod nas ispolitizovana, i kako bukvalno svaki konkurs je nastelovan za kandidate koje 'teren prepozna'. Da ne pricam o direktorima skola, koji su agitatori svjetske klase...
Direktor treba da se bori za svoju skolu, za infrastrukturu, kreativnost nastavnika, kvalitet obrazovanja... Ista odgovornost pada i na nastavni kadar... Znaci, ko oce da zaradjuje u kratkom roku vise od 500 eura neka predje u neku drugu industriju... to je kao da sam nezadovoljan platom u mojoj industriji i da osjednom bih u kratkom roku da mi se poveca plata... malo je nerealno. Pogotovo zbog toga sto se nalazimo u nezapamcenoj krizi, dje realni sektor pati, pa se ne obrcemo previse. A onda zacvrce DPS direktori i eto belaja...
Nisam fan povisenog toga. Moj karakter nije takav, i sam mislim da nisam povisio ton 2 puta u zadnjih 10 godina. Ali koliko nam napadaju premijera i Vladu koja se ubi da nas iz govana podigne, ne smeta mi njegov jaci nastup u ovom slucaju, jer DPS kadru se mora odgovoriti onako kako razumiju i kako su nas tretirali.
Bookmarks