Page 7 of 7 FirstFirst ... 34567
Results 151 to 167 of 167

Thread: Crna Gora i Hrvatska

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by shrek View Post
    Izvinuse li se Amerikanci onim zemljama cije su stanovnistvo kao robove odvodili u Ameriku i godinama ih izrabljivali, mucili i ubijali ka' pascad?

A da se vratimo malo prije nove ere da vidimo da i tamo nije ostalo nekih sto duguju izvinjenja?

Kako neznanje siri ovu temu...za tvopu informaciju, SAD nisu ni postojale u vrijeme kada je vecina predaka danasnjih Afro-amerikanaca dosla u novi svijet.

Ali to nije tema ovoga topica. Tema ovoga topica je sto danasnji veliki crnogorci, da bi dokazivali svoje evropejstvo i crnogorstvo, imaju nevjerovatnu zelju da se izvinjavaju hrvatima, koji sa druge strane zaboravljaju svoju ulogu u dva svjetska rata, zbog koje se nikad nikome nisu izvinjavali. A i sto bi kad im to niko ne trazi.

Sto kaze danasnji veliki antifasista Stjepan Mesic: Hrvatska je jedina 2 puta pobjedila u II svjkestskom ratu: Prvi put 41ve, a drugi put 45te.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Hokmun View Post
    Kako neznanje siri ovu temu...za tvopu informaciju, SAD nisu ni postojale u vrijeme kada je vecina predaka danasnjih Afro-amerikanaca dosla u novi svijet.

Ali to nije tema ovoga topica. Tema ovoga topica je sto danasnji veliki crnogorci, da bi dokazivali svoje evropejstvo i crnogorstvo, imaju nevjerovatnu zelju da se izvinjavaju hrvatima, koji sa druge strane zaboravljaju svoju ulogu u dva svjetska rata, zbog koje se nikad nikome nisu izvinjavali. A i sto bi kad im to niko ne trazi.

Sto kaze danasnji veliki antifasista Stjepan Mesic: Hrvatska je jedina 2 puta pobjedila u II svjkestskom ratu: Prvi put 41ve, a drugi put 45te.
    A jesu li SAD postojale kad je vecina tih Afrikanaca izrabljivana i bila posmatrana kao robovi?

Nije tema topica, ali poenta je da nema svrhe zalaziti u dalju proslost, jer ako budemo isli provescemo iducih 10 godina u prepiranju ko je kome treba da se izvini i kad.
    Cinjenica je da su Crnogorci dugovali izvinjenje Hrvatima za nicim izazvani napad koji i dan danas narusava crnogorsko-hrvatske odnose, nasom krivicom.

A ti sad pitaj vecinu naroda kroz Crnu Goru sta misli o tim ubistvima sto ti navodis, a ja se kladim da ubjedljiva vecina nece znati ni o cemu pricas.
    Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Admiral Krsto Djurovic View Post
    Cini li se mene ovo ili moderatori gushe topic?
    Bilo bi dobro da ti ne kvaris bas svaku temu i da na svakoj ne ponavljas istu pricu jer i strpljenja moderatora imaju granica.
    Ako vec ne pomazu privatne poruke mozda ce pomoci javna i krajnje je vrijeme da ti prvo procitas naslove pa da diskutujes.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U vezi ove teme,mene interesuje samo jedna stvar.Da li iko zna koliko je novca Hrvatska ulozila u obnovu u ratu razorenog (kako vi kazete)Dubrovnika? Siguran sam da je rijec o enormnoj sumi,s obzirom na to kolika se frka oko toga digla.
    Ja sam samo tu da vreme brze proleti...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by shrek View Post
    A jesu li SAD postojale kad je vecina tih Afrikanaca izrabljivana i bila posmatrana kao robovi?

Nije tema topica, ali poenta je da nema svrhe zalaziti u dalju proslost, jer ako budemo isli provescemo iducih 10 godina u prepiranju ko je kome treba da se izvini i kad.
    Cinjenica je da su Crnogorci dugovali izvinjenje Hrvatima za nicim izazvani napad koji i dan danas narusava crnogorsko-hrvatske odnose, nasom krivicom.

A ti sad pitaj vecinu naroda kroz Crnu Goru sta misli o tim ubistvima sto ti navodis, a ja se kladim da ubjedljiva vecina nece znati ni o cemu pricas.
    opet kratki offtopic: period ropstva u sjevernoj americi traje vise 3 vijeka, od 16og do 19og, a SAD su vec 1965 poslije gradjanskog rata (a sjeverne drzave i mnogo ranije) donijele odluke o ukidanju ropstva. iako stoji da je polozaj crnaca (i drugih manjina) i danas nije naj naj, ipak su SAD prije vijek i po, napravile otklon od robovlasnickog drustva, i izrazile zaljenje zbog postojanja istog, a to mu dodje kao neko izvinjenje.

a sad back to topic: izuzetno je vazno da se istorijski nesporoazumi prevazidju, i da se krivica ravnomjerno izmjeri na svim stranama, bas zato da bi se medjusobna mrznja ugasila, a ne da tinja, kao sto je tinjala citavim postojanjem bivse SFRJ, sto je na kraju dovelo i do eksplozije, i zlocina i izvinjavanja o kojima sad pricamo. a nikad ne moze ni da zgasne ukoliko se jedan narod, bilo o kom da je rijec, osjeca porazenim i ponizenim. ja jesam za to da se izrazi zaljenje zbog napada na dubrovnik, ali kazem da nije bas ni da hrvati nemaju cega da se stide.

a sto se tice toga da se niko ne sjeca zlocina u pivi o kojem pricam...pitaj pivljanje. nedavno je u vijestima bio izuzetno potresan clanak o tom dogadjaju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Jeronimo View Post
    U vezi ove teme,mene interesuje samo jedna stvar.Da li iko zna koliko je novca Hrvatska ulozila u obnovu u ratu razorenog (kako vi kazete)Dubrovnika? Siguran sam da je rijec o enormnoj sumi,s obzirom na to kolika se frka oko toga digla.
    Dobro misliš da je riječ o enormnoj sumi zato jer obnova Dubrovnika ne može biti jeftina ni sad ni onda niti će ikad bit s obzirom da se radi o gradu koji je građen kroz stoljeća i praktično ga je nemoguće restaurirat da bude kao što je originalno bio. Samo da ti kažem da crijepovi na krovovima kuća u starom gradu koštaju vjerojatno više nego prosječna kuća u CG. Pa vi navalite i drugi put...
    Dalmacijo more moje
    jedna duša-a nas dvoje...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by dubrovčanka View Post
    Dobro misliš da je riječ o enormnoj sumi zato jer obnova Dubrovnika ne može biti jeftina ni sad ni onda niti će ikad bit s obzirom da se radi o gradu koji je građen kroz stoljeća i praktično ga je nemoguće restaurirat da bude kao što je originalno bio. Samo da ti kažem da crijepovi na krovovima kuća u starom gradu koštaju vjerojatno više nego prosječna kuća u CG. Pa vi navalite i drugi put...
    od cega su vam ti crijepovi molim te, pa su tako skupi?

ja cu se sloziti sa tim da je napad na dubrovnik bio pogresan, kao i citav djavolji rat, ali ne mogu se sloziti sa tim da je dubrovnik imao vece materijalne stete.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Hokmun View Post
    opet kratki offtopic: period ropstva u sjevernoj americi traje vise 3 vijeka, od 16og do 19og, a SAD su vec 1965 poslije gradjanskog rata (a sjeverne drzave i mnogo ranije) donijele odluke o ukidanju ropstva. iako stoji da je polozaj crnaca (i drugih manjina) i danas nije naj naj, ipak su SAD prije vijek i po, napravile otklon od robovlasnickog drustva, i izrazile zaljenje zbog postojanja istog, a to mu dodje kao neko izvinjenje.

a sad back to topic: izuzetno je vazno da se istorijski nesporoazumi prevazidju, i da se krivica ravnomjerno izmjeri na svim stranama, bas zato da bi se medjusobna mrznja ugasila, a ne da tinja, kao sto je tinjala citavim postojanjem bivse SFRJ, sto je na kraju dovelo i do eksplozije, i zlocina i izvinjavanja o kojima sad pricamo. a nikad ne moze ni da zgasne ukoliko se jedan narod, bilo o kom da je rijec, osjeca porazenim i ponizenim. ja jesam za to da se izrazi zaljenje zbog napada na dubrovnik, ali kazem da nije bas ni da hrvati nemaju cega da se stide.

a sto se tice toga da se niko ne sjeca zlocina u pivi o kojem pricam...pitaj pivljanje. nedavno je u vijestima bio izuzetno potresan clanak o tom dogadjaju.
    Pa koliko se meni cini i hrvatska administracija je vise puta izrazila zaljenje zbog Jasenovca pa ti i to taman dodje ka izvinjenje?

Ok. Slozicu se sa tobom da treba traziti Hrvatima da nam se izvine ukoliko zaista ima poveci broj ljudi koji i dalje osjecaju gnijev zbog tih zlocina i ako je stvarno tih zlocina i bilo. Drago mi je da se i ti slazes da smo se sa pravom izvinuli Hrvatskoj i da je taj rat bio velika greska i mrlja u crnogorskoj istoriji.
    Last edited by shrek; 26-01-07 at 20:45.
    Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Imas li neki dokaz za to sto pricas? Daj neki Vladin sajt ili podatak dje je steta procijenjena pa da ti vjerujemo...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cekaj bre majka mu stara, imam ja crijepa nekog na selu sa stare kuce... ima i on neku istorijsku vrijednost... cu da dam da se to sredi u Dubrovniku... nije frka...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da je nekome sa nase strane,ne daj Boze,stvarno bio cilj da srusi Dubrovnik te famozne crijepove ne bi imali na sta da stavite.
    Ja sam samo tu da vreme brze proleti...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

uf,zakljucajte ovo..

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

i uostalom,ko sto ima od izvinjenja ? mene da su spalili kucu,pokrali ili ubili nesto,rekao bi im dje ce sa tim izvinjenjem. cinjenica je da je CG pojela gowna tada i to ne govorim zbog Dubrovcana (ne vidim ni sto bi im znacilo priznanje) niti da bi pratio tu modu,vec jer je jednostavno tako,tako sam mislio i tada,tako mislim i sada. i ne prdite vise da ve zamolim i sa jasenovcima,i sa ostalim glupostima plitkoumni ljudi.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@ dubrovcanka.. trebam li ja da se izvinjavam iako sam tada imao 8 godina ? treba li moj stari da vam se izvinjava koji je isao na antiratne mitinge ? oce li morat moj sin sjutra da se izvinjava ? ili cete svima trojici sjutra da polomite kola ? pa ima nas koji imaju problem sa tom istom bagrom sto vas je unesrecila! ali ko ce to znat u dubrovniku,samo ce citat moje tablice i rijeci sa usana. mene je stvarno zao sto se sve to desilo i zbog vas i zbog svoje nacije,ali majka mu stara i njemci pobise po svijeta,pa im niko ne slomi kola,ni 5 godina nakon rata a kamoli 15... idimo dalje,ne gledajmo nazad,ne etiketiramo ljude po naciji..nisu svi bili za rat,neki koji su bili bili su u zabludi,stvorenoj u bulatovic-milosevic rtcg produkciji,neki su bili jednostavno jer su bili budale (takvih ima i odje na ovoj stranici i dan danas),a neki jer su *****,a govana ima svudje...nekima je doslo iz guzice u glavu,neki su se pokajali,neki se stide,neki bi sjutra opet.. A Dubrovcani ako imaju iole civilizovanosti kojom se dice treba da naprave razlike medju ovim grupama.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

zasto se u svakom trecem postu o crnogorsko-hrvatskim odnosima pominje srbija ? jeste li vi blesavi ili bezobrazni ili jos niste naucili da postoje razlike izmedju te dvije drzave ? ajde,kome nije od price o temi,nek otvori svoj topic,ajde polako...
    a moderator il da zakljuca topic ili da pobrise ove istoriske srpsko-hrvatske digresije

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://img204.imageshack.us/img204/3737/anketags8.jpg

Evo rezultata jedne hrvatske ankete, kao sto se vidi Crnogorci su i pored svog silnog ulizivanja hrvatskom pucanstvu ipak na poslednjem mijestu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by E-1 View Post
    @ dubrovcanka.. trebam li ja da se izvinjavam iako sam tada imao 8 godina ? treba li moj stari da vam se izvinjava koji je isao na antiratne mitinge ? oce li morat moj sin sjutra da se izvinjava ? ili cete svima trojici sjutra da polomite kola ? pa ima nas koji imaju problem sa tom istom bagrom sto vas je unesrecila! ali ko ce to znat u dubrovniku,samo ce citat moje tablice i rijeci sa usana. mene je stvarno zao sto se sve to desilo i zbog vas i zbog svoje nacije,ali majka mu stara i njemci pobise po svijeta,pa im niko ne slomi kola,ni 5 godina nakon rata a kamoli 15... idimo dalje,ne gledajmo nazad,ne etiketiramo ljude po naciji..nisu svi bili za rat,neki koji su bili bili su u zabludi,stvorenoj u bulatovic-milosevic rtcg produkciji,neki su bili jednostavno jer su bili budale (takvih ima i odje na ovoj stranici i dan danas),a neki jer su *****,a govana ima svudje...nekima je doslo iz guzice u glavu,neki su se pokajali,neki se stide,neki bi sjutra opet.. A Dubrovcani ako imaju iole civilizovanosti kojom se dice treba da naprave razlike medju ovim grupama.
    Kao prvo ne sjećam se da sam ja tražila ispriku od ikoga ovdje , niti mi ta isprika treba niti me zanima, tako da se ne moraš osjećet dužan ( kao i nitko drugi) da mi se ispričavaš. Neće meni vaše isprike kruha dat. Također, ne smatram sve Crnogorce ili Srbe odgovornima za rat, kao što i razumijem da nisu svi u njemu sudjelovali, podržavali ga i sl. Da tako mislim ne bi uopće bila ovdje i komunicirala s vama.
    Valjda i ti isto tako znaš da nisu svi Hrvati odgovorni za Jasenovac, koji je , da budemo načisto se dogodio prije pola stoljeća za razliku od 1991. koje se svi dobro sjećamo.
    Ne znam za nikakav vladin sajt ili službene podatke o cijeni obnove Dubrovnika, ali ako vama nije jasno da renoviranja grada koji se gradio u neponovljivom stilu ( tj.mješavini istih) stoljećima nije tako jednostavno i jeftino kao obnova stambenih kuća oko Knina onda se zapitajte šta je s vama... šta misliš koliko bi koštala obnova Venecije ili vašeg Kotora da ga neko izgranatira.
    Nadalje, to što niste uspjeli srušit Dubrovnik tj.staru jezgru može se zahvaliti činjenici da su zidine debele po dva-tri metra mjestimično i sagrađene kompletno od kamena. Bacanje granata po gradu se teško može nazvati nježnošću.
    O broju žrtava u Jasenovu neću uopće raspravljat jer što god da napišem ispast će da mi Hrvati umanjujemo tragediju. Dakle, pobili smo 6-7 milijuna Srba, Židova i Roma. Meni je jako žao. Drugi put ako bude itko napadao Dubrovnik i okolicu ispričat ću se i za to. Ipak smo mi nadmašili Hitlera i njegove zločine. Tako slobodno nam spalite i srušite sve, mi smo sluge pokorne.
    Dalmacijo more moje
    jedna duša-a nas dvoje...

Page 7 of 7 FirstFirst ... 34567

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)