Imao sam prilike da radim neke stvari sa dosta tih NVO koje se bave zenskim pravima, nasiljem nad zenama,....i tako to na tu temu. I ne samo sa tom vrstom NVO, vec i sa mnogim drugim. Generalno, kad bi golom goozicom sjeli na oganj, ne bi im vjerovao da je vruce. Cast jednom malom broju izuzetaka. Toliko o NVO sektoru. Znam da ih je do prije neku godinu bilo oko 45000 registrovanih. Svako trazi svoj dio kolaca, dovijaju se ljudi na razne nacine, pocev od pojedinaca koji svaki radni dan salju kojekakvnim drzavnim insitiucijama razne zahtjeve za pristup informacijama, pa kad ne dobiju odgovor u zakonskom roku, jer je fizicki ne moguce to odraditi, onda oni tuze i traze nadoknadu stete koju dobiju kasnije na sudu. Toliko o tome. Procitah nedje, cini mi se od iste ove NVO, da je po istrazivanjima, svaka druga zena u CG zlostavljana! Znaci da jedino sto s emoze zakljuciti da je muska skoro pola stanovnika CG cine nasilnici. Evo, svi znate veliki broj sto muskaraca, sto zena. Neke su vam rod rodjeni, neke dalja rodbina, neke drugarice i prijateljice. Je li realno da sve one (racunajte da je bar 30% ti vasih prijateljica zlostavljano) vise vjeruju nekoj NVO, nego vama, a vi ima vazite za nekoga kome vjeruju, pa vi o tome neznate nista a NVO zna sve? Tako da me ovakvi tekstovi mnogo ne pogadjaju. U sustini, bitno mi je ko je izvor informacija.

Reply With Quote
PopCorn 

Bookmarks