Imam (ili sam imao) koronu sa simptomima ili bez simptoma ali imam antitijela
Pozitivan sam (ili sam bio) ali bez simptoma i nemam ili ne znam da li imam antitijela
Nisam ili ne znam da li sam (bio) pozitivan
Bićeš ti dobro, vidjećaš, izborićeš se samo se odmaraj i ne naprezi se pogotovo ne preko svojih mogućnosti trenutnih....saljemo ti svi pozitivnu energiju i dobre vibracije!!!
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Drzi se Bugi........
Get well soon komsija, drzi se.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Tu es mon héro!
moraš da miruješ pogotovo u tvojoj situaciji, virus je podmukao i daje pogrešne signale da misliš da si dobro a još je aktivan, možda te je zeznulo ono što si trčao tamo vamo do ambulante i čekao tamo al šta da se radi, i ne nerviraj se oko politike to ti ne treba ništa
She is only here to annoy herself!
Bugi, samo pozitivni misli.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Ispratio sam šta pišeš i vidim da si desetak dana u tom stanju.
Želim ti reći da sam identične simptome i ja imao tako da ne brini ništa jer je to sasvim normalno.
Temperatura je trajala 11/12 dana i svakodnevno je varirala u rasponu od 36,8 do 39,5.
Sat vremena si dobro a sledeći malaksao i tako deset dana. Nervoza mi je pričinjavala najveći problem jer mi se više smučilo od takvog stanja. I onda sam se probudio jedmo jutro skroz u redu, a to predviđam i tebi da znaš. Za nekoliko dana ćeš odjednom osjetiti ozdravljenje!
Corona u kombinaciji sa upalom pluća je takva da traje desetak dana jer plućima treba više snage i vremena da izbace virus.
Preksjutra ćeš biti skroz zdrav!
Pozdrav i Bog s tobom.
30.12.2020. 13i dan.
Odmorio sam par sati u sobu u kojoj sam primljen, bilo mi je baš zima pa sam se nabundao. Mjerili su temperatura i imam 38.1
Da li su mi bocu paracetamola i brzo se to unormalilo.
Trenutno je stanje da ako napravim više od 5 koraka Kašljem u gušim se, pa je odlučeno da odvezu na skener pluća. Međutim ni to nije prošlo glatko jer čim me dohvatio spoljni vazduh izbacio sam dušu napolje od kašlja...
Vratio sam se poslije skenera, srušio u krevet ležao par sati bez riječi.
Nalazi krvi i nijesu loši, nalazi skenera kažu da imam zahvaćeno i lijevo i desno plućno krilo, pri dnu... Saturacija kiseonika je 80 i prebacili su me na intenzivno neđe oko 13h.
Naređeno mi je da niđe iz kreveta ne smijem, zakačen sam na kiseonik povećali su pritok i lakše dišem.
Onda odjednom talas temperature oko 15h. Za 10 minuta od 36.6 do 38.5. Sestre spremile infuziju, dale, bilo riješeno za 20.minuta.
Predosadno je ležati, ali koristim telefon da mi vrijeme prođe.
Idući napad temperature sam imao oko 21h, bukvalno sam osjetio da se ledim, obavijestio sestru, ona je već znala šta treba da radi, dala infuziju paracetamola i za pola sata kao nov...
Nakon toga su me okrenuli na stomak da spavam i zaspao sam 6 sati bez prestanka
Što se tiče osoblja, ja sam oduševljen, meni je ovo ostajanje u ovoj bolnici, nisam nešto pretjerano zahtjevan lik, alu vidim da su za svakog tu, pitaju svesku čas ove stare ljude treba li nešto (ponavljanje pitanja me ubija)...
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Last edited by Bugi; 31-12-20 at 08:05.
Pamet u glavu. Kad se oporavis od korone, zaboravi na izlaske bar dva mjeseca. Dosadno ili ne, nista ti ne trebaju trajne zdravstvene posljedice i kraci zivotni vijek. Bolje je izdrzati sad malo dosade nego, daleko bilo, neki vid invaliditeta koji ce te pratiti do kraja zivota. Odbijam da prihvatim da nemas mentalnu snagu da izdrzis malo da mirujes. Ponavljam, PAMET U GLAVU.
Look upon my works ye mighty and this pear...
Drži se Bugi. Što Vanja kaže, ispoštuj sve procedure radi durgoročnog zdravlja.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
#fakenews
Ada rekli su mi da ne mrdam niđe i ne mrdam evo preko 40 sati...
Nijesam ja ne poslušan, čitam stripove, gledam YouTube...
Strah me ni malo nije (to je možda i loše), tako da čekamo nastavak
Bugi masino, odradices ti i ovo i bit bolje za par dana, pa da ti prodje skroz ovaj jad brzo. Miruj i ako ti kako mozemo pomoc javi.
Evo legendo, posto volis stripove, nema cega nema... Sve najbolje!
https://striputopija.blogspot.com
Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...
Hvala na linku, skidaći kada se oporavim...
Trenitno mi je baza preko 1TB stripova, ali ođe ima dosta toga što i nemam..
Sada čitam Papagajevu teoremu...
Milo mi je da vidim tvoj post, računam dok ti vidim postove ovdje još se koprcaš iako si u intenzivnoj! Ajde, razbi to magare što te napalo
ti pod nos, vele stari
![]()
Last edited by zvoncica; 31-12-20 at 15:56.
dobar sajt za stripove, ali nema novih Asteriksa 😂
Odlican sajt, samo neki tablet od 10". Nema sto nema. Sve najbolje zelim svima u novoj a narocito Bugiju, te da se.brzo oporavi...
Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...
31.12.2020. - 14i dan Korone (drugi dan bolnice)
Danas imam naređenje da ne smijem niđe iz kreveta. Kiseonik mi je bio uključen na 12, prvi dan. Danas je vraćen na 10. Dobar znak ili...
O vremenu ođe nema šta pričati, ljudi oko tebe pricaju svoje price, ti se trudiš da ih saslušaš, ponekom klilmnem glavom i čekam da polako odustanu od price...
Sve je predviđeno i dešava se po rasporedu.
U 4 ujutru buđenje
4.30 terapija do 6.00
Od 6 do 8 vizuta
Poslije doručak
Pa opet terapija oko 12
Onda te puste da odmaraš ali tako da svakih 20.minuta neko dođe da mjeri pritisak , ili saturaciju ili da vadi nalaze, ili da mjeri temperaturu.
Vodi se evidencija o unosu hrane, o tome šta si pojeo, a šta si izbacio...
Greota je samo što sve ide na papir, da je u excel napravio bi se strašan pivot od ovih podataka.
Popodne opet ide terapija, do večeri, onda opet vizita oko 19h.
Pa večera.
Temperaturu danas nisam imao, spremili su mi odmah terapiju ako je dobijem, uključili su mi još antibiotik Meronem koji će pronaći upalne stanice i srediti ih. Za delovanje će mu biti potrebno 48h.
Kada me pitaju kako sam ne znam, ležim, ništa me ne boli, ako krenem da pričam ugušim se Kašljem. Ja sam zadovoljan, a i doktori...
Last edited by Bugi; 01-01-21 at 13:44.
01.01.2021. - 15i dan (treći dan bolnice).
Dali su nam neke tablete za spavanje sinoć, ušikali nas do 4 ujutru...
04:30 - Temperaturu nemam, pritisak je počeo da bude normlan 127/77, saturacija je došla na 95. Doktori kažu da će mi popodne smanjiti kiseonik da pokušamo malo po malo da se skidamo sa aparata
05:00 Jutaranja inhalacija brzo prolazi, a usput me priključuju i na antibiotik. Više je ušlo u mene u ova tri dana hemije nego za 30 godina života
06:00 vade se aminobaze.
Onda se čeka doručak iii vizita.
Na vizitu malo popričaš nešto tamo pišu i postoji šansa da će nisu dobro shvatili pa na moju kontstataciju da mi inhalacija ne čini korist jer kašljem kod nje, đeci je dajem i probao sam je kući par puta kada sam bio zdrav, dobiješ recimo još inhalacija i to dva puta dnevno da se razbije to u grlu od čega kašljem
Od težih stvari predstavljam injekcije u stomak, neka što bodu (jer su injekcija) nego što peču pola sata poslije kao da se posječete po koži, pa rakijom preko bacite, pa to traje pola sata. Do sada sam ih primio oko 40 i nisam se ni malo pripremimo psihički za nju kada dođe na red. Imaju joj i ime - PECKALICA - kreativno.
Oko 18h su mi izmjerili saturaciju i bila je 96 pa su smanjili kiseonik na 10L. Poslije pola sata sam se osjetio lošije, i nakon 3 sata to i prijavio. Sestra je rekla da tijelo mora da se prilagodi novoj količini ali je i izmjerila saturaciju kada ona 88.
Doktor je naredio da se vrati na staro, tako da sam ubrzo došao do 93.
Hrana kao hrana je bolnička, nija loša, samo je jednstavna i ne začinjena. Ljudi se žale, nema soli, nema salate, e nema poslušavaonika... (U Koronu se sve dobija u plastici inabaca se na kraj kao infektivne otpad). Hrana je solidna i ko je prosečan građanin iii ko je jeo u menzu neće ovdje vidjeti neki veliki problem. Može li bolje, može, je li toliko loše - nije.
Kreveti su uski, ja od 1999. Godine spavam na 2.5 x2.5 i na ove 2.1x 1.2 sam se bojao prve dvije noći da ću skliznuti.
Evo napisah malo o okruženju, osoblje je stvarno ljubazno jedna sestra dođe na nas 10. Kolilo vidim 8. je ok ljudi, jedan stalno nešto traži, ali valjda je Marfijev zakon takav. 10. Sam ja, meni ništa ne treba i kada me pitaju uvjek je ok, tako da oko mene nemaju briga...
Postoji u Tv u svakoj sobi, u našu ne palimo, ko zna kakav je pakao od programa na TV za novu godinu.
Rezultat, Korona je tu i đe je i 01.01. Nije ništa urađeno da budem bolje, ali sjutra je 02.01 novo dan pa ćemo se fajtati....
Last edited by Bugi; 02-01-21 at 04:39.
Drži se Bugi... I samo šibaj, piši... Što god primijetiš i što god ti je volja... Imaš ePodršku odavde...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Svaka cast Bugi ,detaljno sve objasnjeno . Pa dobro je ,bar po tome sto kazes da se polako stabilizuje stanje i da ce brzo to proci ,samo hrabro kao dosadI neka je svima srecna Nova ,i da u ovoj zaboravimo na ovu temu
Послато са Mi A2 помоћу Тапатока
bolje ti je sasvim sigurno iako jos uvijek ne osjecas blagodeti..,vidjćeš za dan dva ces moci kiseonik da skines na 10 litara a da saturacija ne padne! Mora organizam malo suporta spolja imati da se odbrani, kiseonik i antibiotici ti u tome pomazu! Sad je to ok, već si potpuno stabilan i malo po malo ćeš ići ka boljem....
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks