nemoj tako SKOJ, pa zar fino ne rekoše iz DF da nije bilo njih nikad desetine hiljada ljudi ne bi izašle na litije
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ako ćemo realno nisu se vadili iz aviona MA, ni on ni pipun.
Dritan gost na Vijestima u dnevniku od 18:30. o MA, zakonu o vjeroispovijesti
Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ubjedljiva većina naših stanovnika se ne ponašaju kao građani već kao podanici. Ne treba im sopstveni mozak nego koriste mozak lidera partija za koje su glasali. Nikada nećete čuti da obični glasač neke partije se ne slaže sa bilo kakm stavom lidera partije za koju je glasao. Oni misle da je to zabranjeno. I tu dolazimo do paradoksa da ljudi ne žele koristiti slobodu govora u vremenima kada im je to apsolutno dozvoljeno.
Političke partije su lična svojina njenih lidera, firme zapravo, i nemoguće ih je smijeniti. Nijedan lider partije nikada nije smijenjen. Svijetli primjer je, za čuđenje je svakako, SNP koji je jedini smijenio tri predsjednika partije a neke čak i isključio. Predsjednici su redom bili Momir Bulatović, Predrag Bulatović i Srđan Milić i svaki je otjeran ili isključen, a sadašnji predsjednik im je četvrti. Poslanički klubovi su im potpuno mijenjani da niko nije ostao. Peđu Bulatovia kad su smijenili nije se mogao pomiriti da bude van politike pa je odmah osnovao novu partiju.
Ko bi se nadao od SNP da je najdemokratskija stranka u zemlji po tom pitanju?
Nisam glasao za SNP da zlonamjerni ne shvate pogrešno, samo na glas razmišljam u ovim kišnim karantinskim danima kada nema ništa na tv-u.
Ostale stranke u zemlji su ispod nivoa po tom pitanju. Vječiti predsjednici i poslanici koji uprkos tome što imaji jednocifren broj mandata ne podnose ostavke. Znači da se radi o njihovim privatnim firmama i ličnoj svojini.
Ne mislim, ali mislim da vlada treba pametno da odigra. Ok, oćeš vruć krompir, evo ti ga. Poenta je da se iskoristi prilika, pa neka se on seka sa dubiozama a trošak poreskih obveznika da se smanji. Drugo, poslala bi se jasna poruka, kod nas su svi isti a ne kao što je bio slučaj kod DPSa, ne pravimo podobne i nepodobne, pa iako je g-din Mijač sam sebe svrstao uz DPS to nama ne smeta da mu ponudimo ugovor koji bi bio u interesu građana Crne Gore. PRC!!!
Ne znam, kapirate li?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Last edited by kimmi; 27-12-20 at 17:15.
Radnici aerodroma slave...e da oni ,ugrozeni u drzavnim firmama.
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Neka MA preuzmu Miško Vuković, Petar Ivanović, Veso Vukotić, Milo, Veskobar i ostali koji su samo od tranzita cigaretama uzeli ko zna koliko para, ne računajući ostale marifetluke sa privatizacijama, raznoraznim švercerskim poduhvatima oko goriva i slično.
Neka MA pomognu SDP i ostale patriotske stranke. Imaju od čega, taman da vrate sva dugovanja i eto im ga, srećno im bilo.
ovo je dovoljno..
https://www.facebook.com/watch/?v=416306063076969
She is only here to annoy herself!
Meni je najveci dozivljaj cutanje progradjanski orjentisanih aktivista, te sporadicne kikiki lose zajebancije i gutanja knedli. Dok se urusava koncepcija gradjanske CG i donose navrat, nanos odluke te uz krsenja procedura i normi prosledjuje na usvajanje izmjene zakona koji nije mjera kompromisa i dogovora vec mjera trgovine svi cekaju da "gospoda" izduse i onda kad osvjezi ima da procvjeta stotinu cvjetova. Dok oni budu cutali urusice se i najmanja sansa. Bas tesko razocarenje. Mislio sam da ce se ici politikom dogovora i relaksacije a oni su napravili jos vece podjele a gospoda "osvijesceni" ce baciti jos koji mim i kikiki jer drugog odgovora nemaju dok ih stvarnost demantuje.
DF oštro protiv smjene Zorana Lazović. E treba pofatat sve ovo...
https://www.vijesti.me/v/498581
Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk
Ako se po icemu mozete poznati je po losem humoru i pretpostavci oko tudjih opredjeljenja pa se to zacini sa depesovac, udbas, placenik, ubaceni element... Sve to kaze covjek koji je ovdje prostirao izmisljene zakone obrazlazuci pogresna tumacenja te izmisljene presude kojima je zeli ratne zlocince prikazati kao nevinasca cime nije ni akcenat na njih vec se zeli srozati partizanska borba. Dakle... Zivjeli!
Nisam očekivao od Vlade ovako dobru odluku u vezi MA, da je ugase pa da osnuju novu aviokompaniju. Fenomenalna odluka iako mislim da bi im vlada donirala novac da je imala. Problem je što nema država para. U ovoj zemlji sve treba raspustiti pa osnovati nanovo. Od sudstva, tužilaštva, privrednih subjekata...čak i skupštine kojoj treba smanjiti broj mandata i plate poslanicima.
Sve je to povezano u smislu da ako nemamo para za MA koji je jeo novac, zašto bi onda imali za 81(osamdeset jednu) poslaničku platu koja prosjeku iznosi bruto 2200 eura. To je ogroman novac za nas građane koji to finansiramo. Nemamo para da ih plaćamo jer smo siromašni. Mogli bi ih platiti po 700 eura i ne više od toga.
Sa poslanicima je ista priča kao sa MA, isti način finansiranja, samo što su MA ukinuli finansiranje dok Skupštini nijesu ukinuli. Znam, neko će reći da moramo imati Skupštinu u smisli zakonodavne vlasti. Tačno je da moramo imati Skupštinu ali ne moramo im finansirati tolike zarade. Ne zato što smo zli, ljubomorni i jalni na poslanike nego jednostavno nemamo para.
Ja ne vidim koji je moj lićni interes kao građanina da neki poslanik ima 2200 bruto ako sam uvjeren da bi ljudi istih referenci trčeći pristali biti poslanici i za 700 eura.
Zašto platiti istu stvar skuplje ako ima jeftinije?
Sjajna ideja je sve ugasiti, pa onda opet osnovati. Mogli bi ugasiti Crnu Goru sa 4 milijarde duga, pa ujutru osnovati Novu Crnu Goru bez dugova. I uštedimo četiri milijarde zašto bi vraćali dugove.
Koliko je realna i razumna ideja sa Novom Crnom Gorom, toliko je realna ideja Vlade sa gašenjem pa osnivanjem nove avio kompanije. To tako lagano ide. Ugasiš nešto đe si 99% vlasnik, pa osnuješ firmu gdje si 100% i ajmo iz početka. Može, ali ako prethodno izmiriš sve dugove prema SMATSA (čitaj Eurocontrol), dobavljačima aviona i djelova, serviserima i svaki cent duga letačkom osoblju i mehaničarima (jer imaju jak međunarodni sidikat). Bez toga drugu međunarodnu dozvolu neš gledat. Možeš osnovati kompaniju za vozikanje između Tivta i Podgorice.
Da, i da ne zaboravimo sve bankarske kredite gdje je država bila garant, ima toga oko 10 Mln, to se vraće i ako ne planiraš osnivati novu kompaniju. Slično je i za većinu dugova iz prethodnog pasusa jer su međunarodni dugovi i izubijaće te na nekoj arbitraži, pa će ti dodati koji milionče sudskih troškova.
Sve u svemu gašenje firme, kao što je već pomenuto u medijima koštaće koju desetinu miliona, 30 do 50. Sa li se isplatilo dati Mijaču za 1 EUR i otpisati poreze, doprinose i Arodrome Crne Gore oko 50 Mln, moguće da jeste. Da li je bilo realno, jer bi bila državna pomoć, nije baš realno ako ćeš se strogo držati adeta EU, mada bih ušao u rizik objašnjavajući EU situaciju i cijeneći da sam trenutno u njihovoj milosti. Ovako, lagani poeni DPS-u.
Nisu lagani poeni DPSu, nego sa DPSom treba samo jako i prkosno. Poslali su kerbera da se zajebava za novom vladom. Nemojmo. Ovi su mi cak i kulturno odgovorili.
Hotel Ramada je raspad, niko nema dobre rijeci za taj hotel. Pocev od radnicima cije plate skoro pa stalno kasne, smanjuju se, radnici se mijenjaju kao na traci.
Znaci Mijaca i ostale kerbere treba odyebati kako zasluzuju. Neka proba u Stokholm da se obrati nekom ovako, ili Magnusu da ne da platu jedan mjesec.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Inženjer je visoko stručni kadar a poslanik nije. Za biti poslanik je dovoljna i osnovna škola.Inženjeri zarađuju platu na tržištu dok poslanicima ja, lično i personalno, odnosno svi mi, od našeg novca finansiramo plate. Ja sam njihov poslodavac!
Koji će to poslodavac, vlasnik kafića evo, konobara platiti 1500 eura ako može za 400 eura?
U čemu se to ogleda vještina poslanika da bi opravdali tolike zarade? Što to oni umiju raditi a prosječna osoba ne umije?
I onda se poslanici i ministri kao bore za budžet i uštede a sami sebi ne žele smanjiti plate! Licemjerno do bola. Kod mene im ta spika neće proći.
Za 7 min treba ispeglati košulju, pojesti kilo hljeba i kresnuti ženu.
Takmičari: Švajcarac, Madjar i Crnogorac.
1. Švajcarac prvo ispegla košulju, pojede hljeb, i ... istekne tih 7min.
2. Madjar prvo pojede hljeb, ispegla košulju, krene ka ženi, ali ...prodje 7 min.
3. Crnogorac da ženi da pegla, i dok je guzi pojede hljeb ... sve za 7 minuta.
Naravoučenije:
Život na švajcarski način: prvo posao, pa klopa, a ostalo ako se stigne.
Život na madjarski nacin: prvo klopa, pa onda posao, pa ostalo.
Život na crnogorski način: ako ne jebeš one koji rade, nećes se hljeba najesti...
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Dok god zarade što poslanika što menadžmenta u našim javnim preduzećima i državnim firmama ne zavise direktno od uspjeha istih nema sreće. Oni primaju ugovorene plate nevezano za radni učinak. Isto tako dok god radnicima zarada na neki način nije povezana sa uspjehom bilo to kroz dodatak na platu zbog dobrog rezultata bilo kroz trinaestu platu nema sreće da se svi daju svoj maksimum i učine da firma posluje sa što većim uspjehom. Ovako zašto bi bilo ko od njih zapinjao kad im je svejedno plata uvijek ista radili ne radili.
Sent from my CPH1951 using Tapatalk
Gašenje kompanije je jedino racionalno rješenje. Ne postoji nijedan zakonski način da država u narednom periodu pomogne Montenegro Airlinesu da izađe iz dugova, budući da kompanija više nema pravo na državnu pomoć još dvije godine. A kompanija ne može dalje da posluje bez upumpavanja novca, jer već duguje preko 97 miliona eura.
Umjesto manipulacija javnošću, bivša vlada treba da objasni kako je i zašto nezakonio dodjeljivala državnu pomoć u 3 navrata (2018, 2019. i 2020) i zašto plan restrukturiranja MA nije sproveden kako je bilo planirano.
To da li je osnivanje nove kompanije opravdano i održivo je nešto o čemu se može diskutovati.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Da li je realno da se ovdje još priča o gašenju MA? Da li stvarno ljudi smatraju da je dobro što se ta kompanija stalno spašavala nauštrb činjenice da za te silne pare smo mogli uraditi daleko korisnije stvari za državu i njene građane? O čemu se duskutuje iskreno se ne mogu načudit...
Meni je dovoljno bilo da pogledam par video snimaka u kojima je gost bio Đurišić, kao jedan od bivših direktora i da mi pritisak skoči dmao...
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks