Page 80 of 1249 FirstFirst ... 3070767778798081828384901301805801080 ... LastLast
Results 1,976 to 2,000 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

nemoj tako SKOJ, pa zar fino ne rekoše iz DF da nije bilo njih nikad desetine hiljada ljudi ne bi izašle na litije
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

2. The Following 2 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    484
    Thanks Thanks Received 
    682
    Thanked in
    311 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Mis'im da je coek bio ironican
    Čitao sam komplet prepisku, ne bih rekao da je ironija, moguće da jeste, svejedno su mu stavovi inače takvi.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    583 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Nije bitno što se priča, bitno je samo da se udari kontra 😂

Thanks Thanks Given 
    2,313
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Ako ćemo realno nisu se vadili iz aviona MA, ni on ni pipun.

6. The Following 4 Users Say Thank You to remark For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Dritan gost na Vijestima u dnevniku od 18:30. o MA, zakonu o vjeroispovijesti

Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    46
    Thanked in
    21 Posts

Ubjedljiva većina naših stanovnika se ne ponašaju kao građani već kao podanici. Ne treba im sopstveni mozak nego koriste mozak lidera partija za koje su glasali. Nikada nećete čuti da obični glasač neke partije se ne slaže sa bilo kakm stavom lidera partije za koju je glasao. Oni misle da je to zabranjeno. I tu dolazimo do paradoksa da ljudi ne žele koristiti slobodu govora u vremenima kada im je to apsolutno dozvoljeno.

Političke partije su lična svojina njenih lidera, firme zapravo, i nemoguće ih je smijeniti. Nijedan lider partije nikada nije smijenjen. Svijetli primjer je, za čuđenje je svakako, SNP koji je jedini smijenio tri predsjednika partije a neke čak i isključio. Predsjednici su redom bili Momir Bulatović, Predrag Bulatović i Srđan Milić i svaki je otjeran ili isključen, a sadašnji predsjednik im je četvrti. Poslanički klubovi su im potpuno mijenjani da niko nije ostao. Peđu Bulatovia kad su smijenili nije se mogao pomiriti da bude van politike pa je odmah osnovao novu partiju.
    Ko bi se nadao od SNP da je najdemokratskija stranka u zemlji po tom pitanju?
    Nisam glasao za SNP da zlonamjerni ne shvate pogrešno, samo na glas razmišljam u ovim kišnim karantinskim danima kada nema ništa na tv-u.

Ostale stranke u zemlji su ispod nivoa po tom pitanju. Vječiti predsjednici i poslanici koji uprkos tome što imaji jednocifren broj mandata ne podnose ostavke. Znači da se radi o njihovim privatnim firmama i ličnoj svojini.

9. The Following 4 Users Say Thank You to jozef k. For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Da li mislis da Mijac ima ciste namjere i da je ovo javljanje slucajno bas sad?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    Ne mislim, ali mislim da vlada treba pametno da odigra. Ok, oćeš vruć krompir, evo ti ga. Poenta je da se iskoristi prilika, pa neka se on seka sa dubiozama a trošak poreskih obveznika da se smanji. Drugo, poslala bi se jasna poruka, kod nas su svi isti a ne kao što je bio slučaj kod DPSa, ne pravimo podobne i nepodobne, pa iako je g-din Mijač sam sebe svrstao uz DPS to nama ne smeta da mu ponudimo ugovor koji bi bio u interesu građana Crne Gore. PRC!!!

Ne znam, kapirate li?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    Last edited by kimmi; 27-12-20 at 17:15.

11. The Following 4 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,190
    Thanked in
    473 Posts

Radnici aerodroma slave...e da oni ,ugrozeni u drzavnim firmama.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

13. The Following User Says Thank You to Sidewinder For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Neka MA preuzmu Miško Vuković, Petar Ivanović, Veso Vukotić, Milo, Veskobar i ostali koji su samo od tranzita cigaretama uzeli ko zna koliko para, ne računajući ostale marifetluke sa privatizacijama, raznoraznim švercerskim poduhvatima oko goriva i slično.

Neka MA pomognu SDP i ostale patriotske stranke. Imaju od čega, taman da vrate sva dugovanja i eto im ga, srećno im bilo.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

Quote Originally Posted by jozef k. View Post
    Možda neću biti u pravu za ovo što što ću reći ali stvarno ne vidim šta je Bokan toliko zgriješio u pogledu zakona i državnog budžeta? Čovjek posluje transparentno, nikada nije ulazio u biznise sa državnim firmama u pogledu privatizacija, plaća porez, ne propagira javno nacionalizam, nikoga lično ne vrijeđa, ne podržava javno nijednu stranku, nikome nije ostao dužan platu, stvorio je novu firmu nije preuzeo neku postojeću na kriminalan način. U onom čuvenom telef.razgovoru Duško Knežević ga nije imao za šta konkretno optužiti osim za one kontejnere u koje je svako u svakoj luci mogao ubaciti šta hoće. Ako nisam u pravu za ovo slobodno me negirajte jer je možda nešto uradio a ja to nijesam registrovao.

Upoređivati Bokana sa ratnim tajkunima, švercerima, kupcima državne imovine ili korisnicima budžeta je mislim baš nepravedno. Ja na tom čovjeku ne vidim krivicu
    ovo je dovoljno..

https://www.facebook.com/watch/?v=416306063076969
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Meni je najveci dozivljaj cutanje progradjanski orjentisanih aktivista, te sporadicne kikiki lose zajebancije i gutanja knedli. Dok se urusava koncepcija gradjanske CG i donose navrat, nanos odluke te uz krsenja procedura i normi prosledjuje na usvajanje izmjene zakona koji nije mjera kompromisa i dogovora vec mjera trgovine svi cekaju da "gospoda" izduse i onda kad osvjezi ima da procvjeta stotinu cvjetova. Dok oni budu cutali urusice se i najmanja sansa. Bas tesko razocarenje. Mislio sam da ce se ici politikom dogovora i relaksacije a oni su napravili jos vece podjele a gospoda "osvijesceni" ce baciti jos koji mim i kikiki jer drugog odgovora nemaju dok ih stvarnost demantuje.

Thanks Thanks Given 
    6,192
    Thanks Thanks Received 
    13,742
    Thanked in
    5,208 Posts

DF oštro protiv smjene Zorana Lazović. E treba pofatat sve ovo...

https://www.vijesti.me/v/498581

Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Meni je najveci dozivljaj cutanje progradjanski orjentisanih aktivista, te sporadicne kikiki lose zajebancije i gutanja knedli. Dok se urusava koncepcija gradjanske CG i donose navrat, nanos odluke te uz krsenja procedura i normi prosledjuje na usvajanje izmjene zakona koji nije mjera kompromisa i dogovora vec mjera trgovine svi cekaju da "gospoda" izduse i onda kad osvjezi ima da procvjeta stotinu cvjetova. Dok oni budu cutali urusice se i najmanja sansa. Bas tesko razocarenje. Mislio sam da ce se ici politikom dogovora i relaksacije a oni su napravili jos vece podjele a gospoda "osvijesceni" ce baciti jos koji mim i kikiki jer drugog odgovora nemaju dok ih stvarnost demantuje.
    Zaisto se jedna velja tragedija dešava.

Kad god mi se učini da ide presporo ili prekilavo naiđe jedna ovakva čaša DPS suza da malo osvježi.

19. The Following 2 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Zaisto se jedna velja tragedija dešava.

Kad god mi se učini da ide presporo ili prekilavo naiđe jedna ovakva čaša DPS suza da malo osvježi.
    Ako se po icemu mozete poznati je po losem humoru i pretpostavci oko tudjih opredjeljenja pa se to zacini sa depesovac, udbas, placenik, ubaceni element... Sve to kaze covjek koji je ovdje prostirao izmisljene zakone obrazlazuci pogresna tumacenja te izmisljene presude kojima je zeli ratne zlocince prikazati kao nevinasca cime nije ni akcenat na njih vec se zeli srozati partizanska borba. Dakle... Zivjeli!

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Hoćemo li dočekat da se u Crnoj Gori svečano otvori neka fabrika...Do sada smo gledali otvaranje supermarketa, magacina, trotoara, teretana. Pažnja je usmjerena trenutno na diskusiju o tome treba li ugasiti "rupu bez dna" zvanu MA. Mi ljudi toliko zaostajemo od regiona da nismo svjesni. Đe mislite da će sjutra ova đeca da rade?
    Ada u Njemacku,Svedsku, plantaze marihuane po svijetu, konobarisanje i pustanje muzike na kruzere....

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    46
    Thanked in
    21 Posts

Nisam očekivao od Vlade ovako dobru odluku u vezi MA, da je ugase pa da osnuju novu aviokompaniju. Fenomenalna odluka iako mislim da bi im vlada donirala novac da je imala. Problem je što nema država para. U ovoj zemlji sve treba raspustiti pa osnovati nanovo. Od sudstva, tužilaštva, privrednih subjekata...čak i skupštine kojoj treba smanjiti broj mandata i plate poslanicima.

Sve je to povezano u smislu da ako nemamo para za MA koji je jeo novac, zašto bi onda imali za 81(osamdeset jednu) poslaničku platu koja prosjeku iznosi bruto 2200 eura. To je ogroman novac za nas građane koji to finansiramo. Nemamo para da ih plaćamo jer smo siromašni. Mogli bi ih platiti po 700 eura i ne više od toga.
    Sa poslanicima je ista priča kao sa MA, isti način finansiranja, samo što su MA ukinuli finansiranje dok Skupštini nijesu ukinuli. Znam, neko će reći da moramo imati Skupštinu u smisli zakonodavne vlasti. Tačno je da moramo imati Skupštinu ali ne moramo im finansirati tolike zarade. Ne zato što smo zli, ljubomorni i jalni na poslanike nego jednostavno nemamo para.
    Ja ne vidim koji je moj lićni interes kao građanina da neki poslanik ima 2200 bruto ako sam uvjeren da bi ljudi istih referenci trčeći pristali biti poslanici i za 700 eura.
    Zašto platiti istu stvar skuplje ako ima jeftinije?

23. The Following User Says Thank You to jozef k. For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

Nisam očekivao od Vlade ovako dobru odluku u vezi MA, da je ugase pa da osnuju novu aviokompaniju. Fenomenalna odluka iako mislim da bi im vlada donirala novac da je imala. Problem je što nema država para. U ovoj zemlji sve treba raspustiti pa osnovati nanovo. Od sudstva, tužilaštva, privrednih subjekata...čak i skupštine kojoj treba smanjiti broj mandata i plate poslanicima.

Sve je to povezano u smislu da ako nemamo para za MA koji je jeo novac, zašto bi onda imali za 81(osamdeset jednu) poslaničku platu koja prosjeku iznosi bruto 2200 eura. To je ogroman novac za nas građane koji to finansiramo. Nemamo para da ih plaćamo jer smo siromašni. Mogli bi ih platiti po 700 eura i ne više od toga.
    Sa poslanicima je ista priča kao sa MA, isti način finansiranja, samo što su MA ukinuli finansiranje dok Skupštini nijesu ukinuli. Znam, neko će reći da moramo imati Skupštinu u smisli zakonodavne vlasti. Tačno je da moramo imati Skupštinu ali ne moramo im finansirati tolike zarade. Ne zato što smo zli, ljubomorni i jalni na poslanike nego jednostavno nemamo para.
    Ja ne vidim koji je moj lićni interes kao građanina da neki poslanik ima 2200 bruto ako sam uvjeren da bi ljudi istih referenci trčeći pristali biti poslanici i za 700 eura.
    Cush ovoga za 700?! ada imas inzenjera koji bi radili za 350

Thanks Thanks Given 
    7,417
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Sjajna ideja je sve ugasiti, pa onda opet osnovati. Mogli bi ugasiti Crnu Goru sa 4 milijarde duga, pa ujutru osnovati Novu Crnu Goru bez dugova. I uštedimo četiri milijarde zašto bi vraćali dugove.

Koliko je realna i razumna ideja sa Novom Crnom Gorom, toliko je realna ideja Vlade sa gašenjem pa osnivanjem nove avio kompanije. To tako lagano ide. Ugasiš nešto đe si 99% vlasnik, pa osnuješ firmu gdje si 100% i ajmo iz početka. Može, ali ako prethodno izmiriš sve dugove prema SMATSA (čitaj Eurocontrol), dobavljačima aviona i djelova, serviserima i svaki cent duga letačkom osoblju i mehaničarima (jer imaju jak međunarodni sidikat). Bez toga drugu međunarodnu dozvolu neš gledat. Možeš osnovati kompaniju za vozikanje između Tivta i Podgorice.
    Da, i da ne zaboravimo sve bankarske kredite gdje je država bila garant, ima toga oko 10 Mln, to se vraće i ako ne planiraš osnivati novu kompaniju. Slično je i za većinu dugova iz prethodnog pasusa jer su međunarodni dugovi i izubijaće te na nekoj arbitraži, pa će ti dodati koji milionče sudskih troškova.
    Sve u svemu gašenje firme, kao što je već pomenuto u medijima koštaće koju desetinu miliona, 30 do 50. Sa li se isplatilo dati Mijaču za 1 EUR i otpisati poreze, doprinose i Arodrome Crne Gore oko 50 Mln, moguće da jeste. Da li je bilo realno, jer bi bila državna pomoć, nije baš realno ako ćeš se strogo držati adeta EU, mada bih ušao u rizik objašnjavajući EU situaciju i cijeneći da sam trenutno u njihovoj milosti. Ovako, lagani poeni DPS-u.

26. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,314
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Sjajna ideja je sve ugasiti, pa onda opet osnovati. Mogli bi ugasiti Crnu Goru sa 4 milijarde duga, pa ujutru osnovati Novu Crnu Goru bez dugova. I uštedimo četiri milijarde zašto bi vraćali dugove.

Koliko je realna i razumna ideja sa Novom Crnom Gorom, toliko je realna ideja Vlade sa gašenjem pa osnivanjem nove avio kompanije. To tako lagano ide. Ugasiš nešto đe si 99% vlasnik, pa osnuješ firmu gdje si 100% i ajmo iz početka. Može, ali ako prethodno izmiriš sve dugove prema SMATSA (čitaj Eurocontrol), dobavljačima aviona i djelova, serviserima i svaki cent duga letačkom osoblju i mehaničarima (jer imaju jak međunarodni sidikat). Bez toga drugu međunarodnu dozvolu neš gledat. Možeš osnovati kompaniju za vozikanje između Tivta i Podgorice.
    Da, i da ne zaboravimo sve bankarske kredite gdje je država bila garant, ima toga oko 10 Mln, to se vraće i ako ne planiraš osnivati novu kompaniju. Slično je i za većinu dugova iz prethodnog pasusa jer su međunarodni dugovi i izubijaće te na nekoj arbitraži, pa će ti dodati koji milionče sudskih troškova.
    Sve u svemu gašenje firme, kao što je već pomenuto u medijima koštaće koju desetinu miliona, 30 do 50. Sa li se isplatilo dati Mijaču za 1 EUR i otpisati poreze, doprinose i Arodrome Crne Gore oko 50 Mln, moguće da jeste. Da li je bilo realno, jer bi bila državna pomoć, nije baš realno ako ćeš se strogo držati adeta EU, mada bih ušao u rizik objašnjavajući EU situaciju i cijeneći da sam trenutno u njihovoj milosti. Ovako, lagani poeni DPS-u.
    Nisu lagani poeni DPSu, nego sa DPSom treba samo jako i prkosno. Poslali su kerbera da se zajebava za novom vladom. Nemojmo. Ovi su mi cak i kulturno odgovorili.

Hotel Ramada je raspad, niko nema dobre rijeci za taj hotel. Pocev od radnicima cije plate skoro pa stalno kasne, smanjuju se, radnici se mijenjaju kao na traci.

Znaci Mijaca i ostale kerbere treba odyebati kako zasluzuju. Neka proba u Stokholm da se obrati nekom ovako, ili Magnusu da ne da platu jedan mjesec.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

28. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Dzi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    46
    Thanked in
    21 Posts

Quote Originally Posted by kauboj24 View Post
    Cush ovoga za 700?! ada imas inzenjera koji bi radili za 350

Inženjer je visoko stručni kadar a poslanik nije. Za biti poslanik je dovoljna i osnovna škola.Inženjeri zarađuju platu na tržištu dok poslanicima ja, lično i personalno, odnosno svi mi, od našeg novca finansiramo plate. Ja sam njihov poslodavac!
    Koji će to poslodavac, vlasnik kafića evo, konobara platiti 1500 eura ako može za 400 eura?
    U čemu se to ogleda vještina poslanika da bi opravdali tolike zarade? Što to oni umiju raditi a prosječna osoba ne umije?

I onda se poslanici i ministri kao bore za budžet i uštede a sami sebi ne žele smanjiti plate! Licemjerno do bola. Kod mene im ta spika neće proći.

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

Za 7 min treba ispeglati košulju, pojesti kilo hljeba i kresnuti ženu.

Takmičari: Švajcarac, Madjar i Crnogorac.

1. Švajcarac prvo ispegla košulju, pojede hljeb, i ... istekne tih 7min.
    2. Madjar prvo pojede hljeb, ispegla košulju, krene ka ženi, ali ...prodje 7 min.
    3. Crnogorac da ženi da pegla, i dok je guzi pojede hljeb ... sve za 7 minuta.

Naravoučenije:

Život na švajcarski način: prvo posao, pa klopa, a ostalo ako se stigne.
    Život na madjarski nacin: prvo klopa, pa onda posao, pa ostalo.
    Život na crnogorski način: ako ne jebeš one koji rade, nećes se hljeba najesti...

Thanks Thanks Given 
    426
    Thanks Thanks Received 
    1,020
    Thanked in
    467 Posts

Dok god zarade što poslanika što menadžmenta u našim javnim preduzećima i državnim firmama ne zavise direktno od uspjeha istih nema sreće. Oni primaju ugovorene plate nevezano za radni učinak. Isto tako dok god radnicima zarada na neki način nije povezana sa uspjehom bilo to kroz dodatak na platu zbog dobrog rezultata bilo kroz trinaestu platu nema sreće da se svi daju svoj maksimum i učine da firma posluje sa što većim uspjehom. Ovako zašto bi bilo ko od njih zapinjao kad im je svejedno plata uvijek ista radili ne radili.

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Gašenje kompanije je jedino racionalno rješenje. Ne postoji nijedan zakonski način da država u narednom periodu pomogne Montenegro Airlinesu da izađe iz dugova, budući da kompanija više nema pravo na državnu pomoć još dvije godine. A kompanija ne može dalje da posluje bez upumpavanja novca, jer već duguje preko 97 miliona eura.

Umjesto manipulacija javnošću, bivša vlada treba da objasni kako je i zašto nezakonio dodjeljivala državnu pomoć u 3 navrata (2018, 2019. i 2020) i zašto plan restrukturiranja MA nije sproveden kako je bilo planirano.

To da li je osnivanje nove kompanije opravdano i održivo je nešto o čemu se može diskutovati.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Da li je realno da se ovdje još priča o gašenju MA? Da li stvarno ljudi smatraju da je dobro što se ta kompanija stalno spašavala nauštrb činjenice da za te silne pare smo mogli uraditi daleko korisnije stvari za državu i njene građane? O čemu se duskutuje iskreno se ne mogu načudit...
    Meni je dovoljno bilo da pogledam par video snimaka u kojima je gost bio Đurišić, kao jedan od bivših direktora i da mi pritisak skoči dmao...

Thanks Thanks Given 
    8,772
    Thanks Thanks Received 
    3,898
    Thanked in
    2,330 Posts

Meni je ovo nejasno...ima 30g.
    ...

35. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Page 80 of 1249 FirstFirst ... 3070767778798081828384901301805801080 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)