Page 75 of 1249 FirstFirst ... 2565717273747576777879851251755751075 ... LastLast
Results 1,851 to 1,875 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    7,348
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Air Serbia je zrela za gasenje, cisto informativno.
    I njima slijedi scenario MA zbog drzavne pomoci. Etihad ih pusta niz vodu definitivno.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    Nisam siguran da će je gasiti. Probudiće se samo jedno jutro kao Serbian Airlines umjesto Air Serbia.
    Neće pustiti Vučić da eventualno ispliva šta se sve tamo prebijalo i radilo, što bi bilo moguće u slučaju stečaja.
    Izuzev ako ne stavi njemu lojalnu stečajnu upravu

što se Mijača tiče, malo je vjerovatno da će se uopšte razmatrati njegova ponuda. Čak i da je najozbiljniji i da obezbijedi dobre bankarske garancije, i da su mu namjere najiskrenije, nemojte previdjeti ljudsku i političku sujetu druge strane odnosno postojeće vlasti&vlade.
    Krenuo si da gasiš jer ne ide dalje, a onda se pojavi lik koji ima matematiku... jes ima neko bolji od tebe...
    Ajde nek ostane ovdje zapisano, mada nije baš topic za to.
    Živo me zanima da li će se i gdje Mijač pozicionirati u DPS nakon kongresa.
    Polako preuzima medije bliske DPS. Sad ovo za MA...

Thanks Thanks Given 
    4,235
    Thanks Thanks Received 
    8,151
    Thanked in
    3,114 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Nisam siguran da će je gasiti. Probudiće se samo jedno jutro kao Serbian Airlines umjesto Air Serbia.
    Neće pustiti Vučić da eventualno ispliva šta se sve tamo prebijalo i radilo, što bi bilo moguće u slučaju stečaja.
    Izuzev ako ne stavi njemu lojalnu stečajnu upravu

što se Mijača tiče, malo je vjerovatno da će se uopšte razmatrati njegova ponuda. Čak i da je najozbiljniji i da obezbijedi dobre bankarske garancije, i da su mu namjere najiskrenije, nemojte previdjeti ljudsku i političku sujetu druge strane odnosno postojeće vlasti&vlade.
    Krenuo si da gasiš jer ne ide dalje, a onda se pojavi lik koji ima matematiku... jes ima neko bolji od tebe...
    Ajde nek ostane ovdje zapisano, mada nije baš topic za to.
    Živo me zanima da li će se i gdje Mijač pozicionirati u DPS nakon kongresa.
    Polako preuzima medije bliske DPS. Sad ovo za MA...
    Mijac je neko bez vizije ocigledno. Ko god ima mozga zna da je Djukanovic proslost.

Osim ako ga Djukanovic ne drzi u saci pa ga je sad zvao da uzvrati uslugu...

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Čovjek izgleda solidno posluje u Švedskoj. U godini korone 8 Mln dobiti i 40 mln prihod.

https://www.hitta.se/veselin+mijac/stockholm/person/zlCOqABBFr

To zvuči baš presitno da bi se preuzela kompanija koja guta 30-40 miliona godišnje.

4. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    884
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Bila bi to privatizacija kao Vektra ili Atlas što su spasavale firme koje su preuzimali.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    349
    Thanked in
    180 Posts

Heh... tako je Kostic kupio secerane za po jedan eur, i onda nakon toga jedini imao dozvolu za izvoz secera...

Ljudi patriotizam i pare ne idu nikad zajedno... ovaj tip je imao dosta vremena pre ovoga da ovo uradi ako su mu namere iskrene...

Nemojte da smo naivni

7. The Following User Says Thank You to zaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Mijac je neko bez vizije ocigledno. Ko god ima mozga zna da je Djukanovic proslost.

nije mu DPS pomogao da u Švedskoj napravi milione to sigurno. nije za uporedjivanje ali FK Budućnost je bila propast. ko god je bio na čelu kluba je to koristio za lične svrhe. sad Budućnost zaista liči na klub. tip je i pomagao (čini mi se nekim osnovnim školama i još nešto nisam sad siguran). ako je okej ponuda ne vidim razlog zašto vlada ne bi trebala prodati njemu? zbog izjava nekih?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    7,348
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Da mu ne budem advokat, što ako su i on i Đukanović saglasni da je Đukanović prošlost, a da je greota bačit 30% političkog marketa kroz prozor. Možda čovjek bude baš baš visoko. Shvataš?

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    To zvuči baš presitno da bi se preuzela kompanija koja guta 30-40 miliona godišnje.
    Godina korone ovakvo "skromno" poslovanje. Možda ima matematike da ne guta 30 MLN godišnje. Gledajući bilanse mensečini da je i do sada gutala manje. Npr. ne dotira firmu država, već se nađe način da to rade oni kojima je direktni interes, npr hotelijeri.

Thanks Thanks Given 
    4,235
    Thanks Thanks Received 
    8,151
    Thanked in
    3,114 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    nije mu DPS pomogao da u Švedskoj napravi milione to sigurno. nije za uporedjivanje ali FK Budućnost je bila propast. ko god je bio na čelu kluba je to koristio za lične svrhe. sad Budućnost zaista liči na klub. tip je i pomagao (čini mi se nekim osnovnim školama i još nešto nisam sad siguran). ako je okej ponuda ne vidim razlog zašto vlada ne bi trebala prodati njemu? zbog izjava nekih?

EU je jasna, nema vise drzavne pomoci MA. Agencija za Konkurenciju je isto rekla da je bilo kakva dodatna pomoc MA nezakonita.

Prezimanje duga za poreze i doprinose ne moze da padne na teret drzave, a da se MA proda. To se tretira kao pomoc.

Ako oce da kupi MA,mora sve dugove preuzeti.

Ada necemo zakocit pregovore sa EU zbog MA.

Last edited by Mojsije; 26-12-20 at 16:58.

Thanks Thanks Given 
    7,348
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post

edit: za Budućnost preuzima full finansiranje 1.200.000 godišnje da obezbijedi budžet. Prvak Crne Gore, prođe se jedno kolo u Evropi, proda jedan igrač (ne čak iz Budućnosti) več iz udjela u transferu nakon Budućnosti i eto pokrivenih troškova. Koliko sam shvatio dobro stoje rezultatski jer je sve pod konac sa istim igračima koji su ranije davali 30-40% mogućnosti.
    Na kraju, tada opozicioni biznismen Daka vozao je Željezaru i Boksite da se baš baš ne ugase. Da, i vodio Sutjesku jedno vrijeme

Thanks Thanks Given 
    124
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    55 Posts

EU je jasna, nema vise drzavne pomoci MA. Agencija za Konkurenciju je isto rekla da je bilo kakva dodatna pomoc MA nezakonita.

Prezimanje duga za poreze i doprinose ne moze da padne na teret drzave, a da se MA proda. To se tretira kao pomoc.

Ako oce da kupi MA,mora sve dugove preuzeti.

Ada necemo zakocit pregovore sa EU zbog MA.

Bukvalno sva suština priče o MA fino objašnjena u par rečenica. Obično tele bi ovo razumjelo, al eto neki ni taj intelektualni domet nemaju.

Niko normalan ne bi zakočio pregovore sa EUzbog MA osim DPS, koji je znao - što je bliži EU, to su bliži da budu politička prošlost.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...Godina korone ovakvo "skromno" poslovanje. Možda ima matematike da ne guta 30 MLN godišnje. Gledajući bilanse mensečini da je i do sada gutala manje. Npr. ne dotira firmu država, već se nađe način da to rade oni kojima je direktni interes, npr hotelijeri.
    Malo sam se raspitao, kažu da je njegova kompanija legalna i međunarodna strana biznis aktivnosti Brana Mićunovića.

Thanks Thanks Given 
    240
    Thanks Thanks Received 
    1,807
    Thanked in
    910 Posts

Što da mu se ne da ako ima novca da ulaže u nju.Vlada je ionako htjela da je ugasi ako će Mijač da preuzme sve obaveze eto mu je preuzima rizik, preuzima dugovanja van državnih jos država ne mora da se bakće sa propalom firmom ako ne uspije desice se ono sto je inače planirano a teret nije na državi no na njemu
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

15. The Following User Says Thank You to goldfinger For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    46
    Thanked in
    21 Posts

Centa im više ne treba dati jer su dobili stotine miliona pa mogli su makar platiti porez i doprinose za zaposlene ako ne ostale dugove. Neka im sad Darko Šuković plaća doprinose kojem su davali besplatne karte a svi zaposleni se slagali s time glasajući prošli režim.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Jedino što je poznato u vezi sa privatizacijom JATa jeste da je država Srbija na sebe preuzela 250 miliona duga, sve ostalo je proglašeno tajnom. Ko zna kolike je subvencije Etihad dobio, poreske olakšice i slično.

Thanks Thanks Given 
    7,348
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Malo sam se raspitao, kažu da je njegova kompanija legalna i međunarodna strana biznis aktivnosti Brana Mićunovića.
    Odlučili crnogorski gangsteri da pare od kriminala peru u Švedskoj. Dvilja zemlja to se tamo lagano radi u iznosima od nekoliko desetina miliona godišnje. Za pranje novca idu u prilog povoljni porez na dobit 20%, a na dividendu 30%. Niđe to nije povoljnije i manje rizično odraditi nego u Švedskoj.
    Mada, što znam... Sve je moguće.

19. The Following 2 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    893
    Thanked in
    373 Posts

MA su ugasili oni koji su odlučili da za direktora postave Đurišića.
    Postavili za direktora čovjeka veoma skromne inteligencije koji se u avio saobraćaj razumije kao ja u uzgoj suncokreta.
    I to je kao patriotizam. Osnuješ nacionalnu kompaniju , pa postaviš potpuno nesposobnog direktora.
    A kad to propadne.....onda je drugi neko kriv.
    Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
    tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Odlučili crnogorski gangsteri da pare od kriminala peru u Švedskoj. Dvilja zemlja to se tamo lagano radi u iznosima od nekoliko desetina miliona godišnje. Za pranje novca idu u prilog povoljni porez na dobit 20%, a na dividendu 30%. Niđe to nije povoljnije i manje rizično odraditi nego u Švedskoj.
    Mada, što znam... Sve je moguće.
    Pošto kupio poto i prodajem. Kažu radio sa Montenegro Airlines i upadao tamo gdje je Branu falilo legaliteta.

Thanks Thanks Given 
    7,348
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Pošto kupio poto i prodajem. Kažu radio sa Montenegro Airlines i upadao tamo gdje je Branu falilo legaliteta.
    Moguće da je neđe pomagao da se prođe compliance, čujao sam i ja slične stvari. Mada, makar se kroz Podgoricu svašta mož naslušat. Svakako nema šanse da mu je sav biznis front za Brana, nije realno da može baš tako u Švedskoj.
    Probaj samo da otvoriš tamo račun, jad da te nađe, a ne za neke desetine miliona.
    Ako je radio sa MA onda valjda zna zašto čini to što čini.
    Svakako, male su šanse da bude nešto opipljivije od ponude u ovom slučaju, i zbog poitički sloćenih kockica.
    Mijač je Milov fan, Medo već pjeni, Vlada već ušla u proces...
    Od ove ponude očekujem samo da bude odbjena i postane standardni argument DPS u raspravama. Kao što ih ima gomila standardnih argumenata protiv DPS.

Thanks Thanks Given 
    240
    Thanks Thanks Received 
    1,807
    Thanked in
    910 Posts

Moguće da je neđe pomagao da se prođe compliance, čujao sam i ja slične stvari. Mada, makar se kroz Podgoricu svašta mož naslušat. Svakako nema šanse da mu je sav biznis front za Brana, nije realno da može baš tako u Švedskoj.
    Probaj samo da otvoriš tamo račun, jad da te nađe, a ne za neke desetine miliona.
    Ako je radio sa MA onda valjda zna zašto čini to što čini.
    Svakako, male su šanse da bude nešto opipljivije od ponude u ovom slučaju, i zbog poitički sloćenih kockica.
    Mijač je Milov fan, Medo već pjeni, Vlada već ušla u proces...
    Od ove ponude očekujem samo da bude odbjena i postane standardni argument DPS u raspravama. Kao što ih ima gomila standardnih argumenata protiv DPS.
    Ne znam Bojanic prica sve su pokušali pa nisu našli rješenje pa je moraju ugasiti evo sad ti neko nudi neko rješenje oće li se bar razmatrati ili ce onako na suvo biti odbijeno.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

24. The Following User Says Thank You to goldfinger For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    46
    Thanked in
    21 Posts

Quote Originally Posted by ćepanica View Post
    Jedino što je poznato u vezi sa privatizacijom JATa jeste da je država Srbija na sebe preuzela 250 miliona duga, sve ostalo je proglašeno tajnom. Ko zna kolike je subvencije Etihad dobio, poreske olakšice i slično.

Za Srbiju je 250 miliona koliko za nas 25 miliona.
    Za Francusku je 250 miliona kao za nas 200 000 eura
    Za Njemačku je 250 miliona koliko za nas 20 000 eura.

DPS je vještački održavao MA, zaduženjima i kreditima kao i sve ostalo. Zato su danas generacije zadužene , praunučad će vraćati dugove koje je stvorio DPS. 4 milijarde dugujemo.
    Najveći problem je što je te 4 milijarde potrošilo samo pola naroda a svi ćemo vraćati dugove.
    Nisu uzalud u EU strogo zabranjene takve intervecije države. Ne zato što EU nema para da to uradi nego iz razloga što je to nepravedno i duboko neljudski čin.

26. The Following User Says Thank You to jozef k. For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Ако је ће да купи, да преузме МА треба да се плати сваки цент дуга који се има према држави или да га купи у висини дуга. И ако би га продали држава остаје без авио компаније и ако би овај задржао назив. Продали га или пустили да пропадне, угасили или шта већ, ваљало би да држава има своју компанију, макар low cost.

Thanks Thanks Given 
    681
    Thanks Thanks Received 
    1,188
    Thanked in
    472 Posts

Inace bi drzava taj dug naplatila sigurno...

Sent from my SM-G985F using Tapatalk
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    117
    Thanks Thanks Received 
    93
    Thanked in
    50 Posts

Koliko sam ja shvatio drzava ako ugasi MA mora da plati 50 miliona duga za kreditora i porez, a on oce da kupi za 1 euro, da mu drzava oprosti 15 miliona poreza, a da on plati kreditorima ostatak duga 35miliona. Je li to ponuda ili sam ja nesto lose shvatio?

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Kao sto rekoh. Samo patka podrzavaoca DPS, i uvlacenje u nekakve pregovore da bi se pricalo o propasti turizma 2021 godine ili spremila podloga za izbore u NK kojisu sad za DPS biti ili ne biti.
    https://m.cdm.me/ekonomija/bojanic-v...ponudu-mijaca/

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,219
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    898 Posts

Koju ponudu? Nema nikakve ponude.

Page 75 of 1249 FirstFirst ... 2565717273747576777879851251755751075 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)