Grijalica recimo ne utiče ništa, evo mi paralelno rade jedno pored drugog Xiaomi grijalica i ovaj purifier, od 20-25 PM čestica su vrijednosti...
A sad malo ozbiljnije.Ovaj model prečišćivača je oko 170€ u Multicom?
Viđeh da mu je potrebno mijenjati filter na ~1g.
Znači li to da ako se više koristi ili je sredina zaprljanija da ga treba i ranije mijenjati?
Ima li indikator zaprljanosti i koliko košta taj zamjenjivi filter?
Koliko vidim to je samo prečišćivač,ne i regulator vlažnosti u prostoriji?
Mnogo pitanja za @BiTrAtE .Praštaj.
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Na pola godine se mijenja filter po nekom nepisanom pravilu (u aplikaciji ti za nov filter piše 180 days estimated lifspan, na 100%) i onda se procenti smanjuju, otprilike svaki drugi dan i padne za procenat, sve to vidiš u aplikaciji. Na taj scenario računaj samo u regularnim okolnostima, tipa auto mode. Ako se recimo puši u kući, računaj na par mjeseci da se mora mijenjat filter (kolega Oliver Queen iskustvo), a bogomi bi interesantno bilo viđet i u Pljevlja recimo ovaj uređaj.
Samo prečišćivač, ne i regulator vlažnosti iako prati i vlažnost.
Što se filtera tiče, HEPA filter je preporuka (sivi) i košta otprilike oko 25e.
Last edited by BiTrAtE; 08-12-20 at 09:03.
AQI indeks kvaliteta vazduha se sad prikazuje i u google vremenskoj prognozi na android telefonima. Kaze da je trenutno 28 u Podgorici. Odakle kupi podatke ne znam, vjerovatno od naseg HMZ
Danas čitav dan između 1 i 12.
Otvorio se prozor da se malo provjetri ode na 80..
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Interesuje me osim zagadjenosti vazduha, dal uredjaj pomaze kod:
1. Kada se przi/kuva/pece pa da uz pomoc njega se brze otklone mirisi?
2. Dal pomaze kod alergija od polena? To bi bilo odlicno ako pomaze....
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Da
Mislim da da, jer ima Hepa filter koji kupi sve to..
Ovaj od 31 m2 je 135 eura
Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
2H nema display za monitoring, malo je bučniji na većim obrtajima i malo će sporije prečistiti vazduh.
Ja ću taman 2H za sobu da uzmem, puna kapa![]()
A bogomi ovo za cigare mrka kapa, bar je moj takav utisak. Juče imao goste, ne dozvoljavam da se puši inače iako i sam volim da zapalim uz alkohol, ali ajde reko taman da testiram ovaj prečišćivač.
Konstantno je u 600 bio, i da kažem nije bilo onog oblaka dima ka što bi inače bilo ali miris (smrad) se ne može izluftirat od sinoć eto.
Meni sad pokazuje 10-15 zagađenje ali oću da povratim kad u dnevnu uđem. Dim jednostavno uđe u garnituru, jastuke, zavjese, nema tu pomoći bez na pranje sve...
Sent from my Mi 10T PRO using Tapatalk
Makao je kancerogen dio.
Ostaje narodni dio (miris)...
Last edited by Bugi; 14-12-20 at 19:35.
Koji tu ide filter? Meni radi vrhunski, samo za to ga i koristim, nema smrada kapi
A okle, baš svi komentarišu je li moguće da se ništa ne osjeća... Kapiram da je možda i veličina prostorije u pitanju, ne znam...
Za alergije ti je najbolje uzet jonizator (koji generise jone). Takodje odlican je i protiv mikroba:
www.youtube.com/watch?v=TEb958BxUsY
Kamo srece da to po bolnicama stavljaju. Masu bi ljudima lakse u njima bilo.
Jedan dosta dobar koji prave Slovenci: https://www.ionex-ionizers.com/ . Bitno kod tih uredjaja je da ne proizvode Ozon!
Vidi na sajtu za sta, je sve dobar. Mozda da ti posalju uputsvo ako ga nema na sajtu. Tamo sigurno sve pishe. Ima podosta strana ,to znam iz izlaganja Semira O.,koji ga je kupio. Spominjao je i cijenu. Mislim da je kad se sve plati oko 300+ jura. Masu, ali radi posao.
Evo njegove recenzije:
www.youtube.com/watch?v=wzZR1t_ax2c
Last edited by napalm; 14-12-20 at 18:41.
Kakav kancer od vazduha jutros u PG, ovaj purifier mi je poludio. Pođoh do Stiva po bureke, cio grad bazdi na dim
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
I juce ujutro isto.
vidjeh da su snizili u Datiku onaj previscivac na 135 eura, kome treba.
Bolje da je prosla vlada ovo poklanjala Pljevljacima nego sto su ih stimulisali na pelet da predju....
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Da se ne cudite što je vazduh zagađen, Konik paljenje guma i dim koji ide direktno na stari
https://streamable.com/8vn2i9
Da li ovo pomaze u sprecavanju skupljanja prasine? Da li ga staviti blizu prozora?
Podgorica Podgoricanima!
Ne služi kao skupljač prašine već za eliminaciju štetnih čestica u vazduhu. E sad, "hvata" li i prašinu u vazduhu ne znam, neko kaže da pomaže i u tom segmentu.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks