Page 53 of 1249 FirstFirst ... 343495051525354555657631031535531053 ... LastLast
Results 1,301 to 1,325 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Ne kapirate, ljudi...

Ministar ekologije nema veze sa ekologijom.
    Predsjednik Odbora za ekologiju nema veze sa ekologijom.
    Predsjednica Upravnog odbora i (sve su prilike) generalni direktor Nacionalnih parkova nemaju veze sa ekologijom.
    Ovo je taaakva PREVARA!
    Ekologija je TOTALNO sjebana, od vrha do dna!
    Svi borci za prirodu, koji nisu htjeli da cute, koji su dizali glas i borili se svim sredstvima za prirodu.. svi su sada PORAZENI!
    A sve je krenulo od prirode.. Prva pobjeda je krenula od borbe za cemprese u baru. Druga pobjeda onda za Crno jezero.. Protesti su po prvi put poceli da daju rezultate.
    I ovo nam je nagrada?? Ovo je pomak na bolje???
    Kako sam poludio...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

2. The Following 7 Users Say Thank You to ovizionizi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Skojevcu
    Oborit partijsko na 50% bilo bi nešto, to stoji. I ako bi time kupio lojalnost većine Vladi, imalo bi smisla. Postavi uhljebima pomoćnike koji znaju posao i ne bi mogao mnogo štete nanijet (mada ih ne potcjenjuj u štetočinstvu, budala košta često puno više od lopova).
    No, lojalnost većine nije samo da ne obališ vladu, što nije baš tako jednostavno. Recimo, nisam siguran da će nakon loših rezultata u Nikšiću DPS trčat da obali tuđu nestabilnu vladu i ide na izbore izubijan. Moguće bi bilo da vlada preživi glasanje. Problem je što su takvoj vladi potpuno vezane ruke za bilo koji propis ili neku ozbiljniju priču. A malo je glupo da bacimo 4 godine. Uz to, ti glodari bi za svako novo glasanje ispostavljali fakturu kad im jednom skineš gaće.
    Recimo, kažeš, "ne može Jočićka prepanuće nam međede, a oni su zaštićena vrsta", no pošaljite nekog normalnog iz DF i OK je.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Mislim, ima tu milion stvari koje bi trebalo raditi drugačije, vidi se da ni Zdravinjo ni ovi oko njega nemaju političkog iskustva.

Prvo, treba mu njegova partija da usisava nezadovoljne DF birače, kojih je na hiljade.

Drugo, i kad daje mjesta "po dubini" treba to nevoljno da radi, kako bi narod vidio da ga partije na to tjeraju. Svako imenovanje neke nove Jočićke nervira obične građane Crne Gore i od toga Zdravko može da profitira politički.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    ...Problem je što su takvoj vladi potpuno vezane ruke za bilo koji propis ili neku ozbiljniju priču. A malo je glupo da bacimo 4 godine. Uz to, ti glodari bi za svako novo glasanje ispostavljali fakturu kad im jednom skineš gaće.
    Recimo, kažeš, "ne može Jočićka prepanuće nam međede, a oni su zaštićena vrsta", no pošaljite nekog normalnog iz DF i OK je.
    Napisah u drugom postu, poenta je da vrijeme koje si tako isprosio potrošiš na koristan način. Slabeći DF i DPS, jačajući sebe, pa URA, pa Demokrate, tim redom. Za taj cilj je imenovanje Jočićke u stvari idealan potez.

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Mislim, ima tu milion stvari koje bi trebalo raditi drugačije, vidi se da ni Zdravinjo ni ovi oko njega nemaju političkog iskustva.

Prvo, treba mu njegova partija da usisava nezadovoljne DF birače, kojih je na hiljade.

Drugo, i kad daje mjesta "po dubini" treba to nevoljno da radi, kako bi narod vidio da ga partije na to tjeraju. Svako imenovanje neke nove Jočićke nervira obične građane Crne Gore i od toga Zdravko može da profitira politički.
    Kad ja velim da su tu amateri i da bi im trebalo profi savjetnika, prvo PR, pa ostalo (ne iz crkve, nego iz političkog konsaltinga iz vana što košta, ali daje rezultat) onda sam ja neka baba roga i treba Zdravko da ostane iskren.
    U pravu si, treba da im daje ponekoga ali da to opjeva i isplače "evo viđi što mi čine", "dobar je Zdravko no mu ovi političari krv popiše" i slične mantre.
    Ali, treba time neko ozbiljno da se bavi. I to košta.
    Ujedno, čovjek obećao da neće pravit partiju i sad da laže... Ne ide baš. Eventualno da bude nestranački na predsjedničke, taman da DF proslavi da mu vidi leđa iz vlade. Mada bi to možda značilo i spajanje izbora. Odoh predaleko...

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Napisah u drugom postu, poenta je da vrijeme koje si tako isprosio potrošiš na koristan način. Slabeći DF i DPS, jačajući sebe, pa URA, pa Demokrate, tim redom. Za taj cilj je imenovanje Jočićke u stvari idealan potez.
    Nemoj se ljutit, ali krasti vrijeme i previjati se po terenu četiri godine, da oslabe DPS i DF hmmm.... NIje baš realno, a i mi nemamo baš toliko vremena kao društvo da čekamo.
    Takođe, još jednom zakovao se čovjek i kazao da neće osnivati partiju. Koliko sam čuo, to je obećao još prije izbora, pošto su to kao uslov za nosioca tražili iz DF nakon iskustva sa Lekićem. A potvrdio u medijima.
    Djeluje mi kao čovjek koji drži riječ, pa mi nije realno da jača sebe kad neće partiju.
    Malo sam zbrzao, ali kapiraš što mi je poenta.

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    958
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Ne kapirate, ljudi...

Ministar ekologije nema veze sa ekologijom.
    Predsjednik Odbora za ekologiju nema veze sa ekologijom.
    Predsjednica Upravnog odbora i (sve su prilike) generalni direktor Nacionalnih parkova nemaju veze sa ekologijom.
    Ovo je taaakva PREVARA!
    Ekologija je TOTALNO sjebana, od vrha do dna!
    Svi borci za prirodu, koji nisu htjeli da cute, koji su dizali glas i borili se svim sredstvima za prirodu.. svi su sada PORAZENI!
    A sve je krenulo od prirode.. Prva pobjeda je krenula od borbe za cemprese u baru. Druga pobjeda onda za Crno jezero.. Protesti su po prvi put poceli da daju rezultate.
    I ovo nam je nagrada?? Ovo je pomak na bolje???
    Kako sam poludio...
    Pečat , potpis.
    I da stoji kao pinned post na svaku stranicu ove teme.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    8,758
    Thanks Thanks Received 
    3,891
    Thanked in
    2,324 Posts

Odgledah Guzichka,dodushe pola emisije,ovo ovdje prochitah poneshto...ispade da nije on toliko blesav iako zeli i ostavlja takav utisak,hmm...ipak od dechka koji obecava nije bash da dimi i ne zna shta torobeca,mada se dotakne i nechega shto ne treba,sli isto kao da namjerno to radi jer zna dje gadje.
    Poenta,zashto Guzichka sad pomenuh na ovoj temi,pa chitajuci pojedine postove ispade on za dosta toga u pravu...
    ...

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    @wulfy

Hoće li URA dozvoliti podjelu državnih preduzeća kao partijski plijen?

Depolitizacija? Struka ispred politike?
    УРА је ово и започела са убацањем својих људи оног Милошевића и Миљанића ми се чини.
    Па када када је тако кренуло мало је превише заочекивати да и овдје нема људи из партија. Мада код нас је тешко наћи неког да није на неки начин повезан са партијом. Тако је како је сада.
    Last edited by Brk; 17-12-20 at 23:49.

11. The Following User Says Thank You to Brk For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    ...
    Ujedno, čovjek obećao da neće pravit partiju i sad da laže... Ne ide baš. Eventualno da bude nestranački na predsjedničke, taman da DF proslavi da mu vidi leđa iz vlade. Mada bi to možda značilo i spajanje izbora. Odoh predaleko...
    Tačno i, koliko čujem, tražili su od ministara da potpišu da i oni neće osnivati partije. Ali ako slušaš Zdravka on uvijek naglašava "ja je neću praviti". Oko te "zabrane" ima milion zaobilaznica. Nađeš nekog od drugih profesora iz te njihove NVO; osnuješ partiju koja stalno naglašava da joj je cilj da podžava Zdravkovu vladu.

A posebno bih volio da DF izvuče ta potpisana obećanja, gdje su natjerali ljude da se odreknu svog ustavnog prava da biraju i budu birani. Tu bi ih svaki PR sahranio.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Brk View Post
    УРА је ово и започела са убацањем својих људи оног Милошевића и Миљанића ми се чини.
    Па када када је тако кренуло мало је превише заочекивати да и овдје нема људи из партија. Мада код нас је тешко наћи неког да није на неки начин повезан са партијом. Тако је како је сада.
    Druže, državni sekretari u resoru koji su se oni ionako pitali, slično je bilo i sa ostalim sekretarima i partije su imale uticaja nekakvog. Ovo je dioba javnih preduzeća partijama.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

ДФ сваки пут када Медојевић отвори уста, губе гласове. Мислим да ће у НК на изборима бити непријатно изненађени. Па мислим да ће онда смањити глас према влади.

@Kimmi Нема везе што су секретари али тако је кренуло по дубини.
    То што не одговара Марина Јочић или неко други као решење може да се прича, али замјерати што то мјесто иде партији смо закаснили. А иста УРА ће добити неко предузеће ни њима неће бити мрско.
    Last edited by Brk; 18-12-20 at 00:08.

15. The Following User Says Thank You to Brk For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Brk View Post
    ДФ сваки пут када Медојевић отвори уста, губе гласове. Мислим да ће у НК на изборима бити непријатно изненађени. Па мислим да ће онда смањити глас према влади.

@Kimmi Нема везе што су секретари али тако је кренуло по дубини.
    То што не одговара Марина Јочић или неко други као решење може да се прича, али замјерати што то мјесто иде партији смо закаснили. А иста УРА ће добити неко предузеће ни њима неће бити мрско.
    Kakve Jočićka ima veze sa NP?? Bilo kakve? Jel se borila šta?

Ne može javno preduzeće da se preda nekoj političkoj stranci na upravljanje. To je pogrešno na toliko mnogo nivoa.

Ko uzima Monteput? Tu su pare. Ko EPCG? Ko Prenos? Ko Aerodrome?

To je DPS, SD, BS priča. Podijele i zdravo.

17. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

То да ли је Јочићка за ту слажем се да није и то је чињеница.
    Било речено влада без политичара па ушао Дритан, па било нема по дубини договор био, па прекршено и онда долази до овога. Једноставно требао се држати принцип до краја.
    Вјероватно ће и УРА тражити и добити нешто.

19. The Following User Says Thank You to Brk For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Ovo su logicne posljedice onog o cemu sam ranije pisao: ova vlada nema iza sebe podrsku u skupstini. Neki tada nijesu razumjeli. Sad, vjerovatno, hoce.

Nejaki Zdravko

21. The Following User Says Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Marina Jočić... uh, mogu samo da kažem da je to pogrešno iz mnogo aspekata...

Sent from my moto e5 using Tapatalk

23. The Following 2 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Немојте, људи! Није прошло ни 2 неђеље, а већ сте заборавили на 30-о годишњу владавину ДПС-а. Дајте овима макар 6 мјесеци прије но што почнете да критикујете.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Click image for larger version. 

Name:	marina jocic.jpg 
Views:	146 
Size:	10.8 KB 
ID:	170697

Da gazi bezboznike? U cipelama od zmijske koze. Hahebace one zmije po Skadarskom jezeru

Ekspertkinja za ekologiju

Sad kad mi neko pomene Miga, mogu vazda da odgovorim sa "Marina Jocic"

A kakav je to profesionalac Dejan Vuksic? To sto je zastupao "kavacki klan"? Kako ce sad protiv svojih klijenata?

Zdravko vec dva puta zavrnu Dritana. Prvo za onog Djurovica, sad za Blagojevica....

Zdravko treba pod hitno da radi na osnivanju nove partije. Ne mora on da je licno osnuje.

Ne ide ovako.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Click image for larger version. 

Name:	marina jocic.jpg 
Views:	146 
Size:	10.8 KB 
ID:	170697

Da gazi bezboznike? U cipelama od zmijske koze. Hahebace one zmije po Skadarskom jezeru

Ekspertkinja za ekologiju

Sad kad mi neko pomene Miga, mogu vazda da odgovorim sa "Marina Jocic"

A kakav je to profesionalac Dejan Vuksic? To sto je zastupao "kavacki klan"? Kako ce sad protiv svojih klijenata?

Zdravko vec dva puta zavrnu Dritana. Prvo za onog Djurovica, sad za Blagojevica....

Zdravko treba pod hitno da radi na osnivanju nove partije. Ne mora on da je licno osnuje.

Ne ide ovako.
    Đe se god upetljaju političke stranke poseru se u nas. Viđeli smo kandidate za ministre, zastiđe. Narod je ukapirao tek koliko je bolja ova vlada od političke kad su oni momci iz ekonomskih resora izašli na TV.

Tolika je kuknjava bila od stranaka kako su oni preskočeni, kako bi oni da preuzmu odgovornost, ma oni bi CG preporodili no im se ne da. I onda im se daju NP i oni postave Marinu Jočić stručnjaka za nacionalne parkove. Mislim.

Užas je ako se daju državne firme partijama na upravljanje. To je toliko loše na neviđeno mnogo nivoa. Ako već moraju političari u UO, zašto jedna stranka ne postavi predsjednika a ostale članove UO? Kontrola bi bila jača a direktor sigurno nezavisnija i stručnija osoba. Nego ovako naopako da se državna (naša) firma daje partiji na upravljanje.

Ma.... gazi nas

Last edited by kimmi; 18-12-20 at 08:48.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    37
    Thanked in
    25 Posts

Sve ovo je pa hajdemo reći pomalo tužno. Mislim, svi smo bili svjesni ovoga, ali opet ostavlja gorak ukus u ustima. Koliko sam se ježio na prepoznavanje terena sada mi se kosa diže na kadar. Kadar od ovoga. kadar od onoga. Mrš necu da budem niciji kadar. I dalje vjerujem u tih desetak ljudi u vladi ali se bojim da ne dodje do trvenja medju njima pod pritiskom iz baze. I ovako i kuso i repato jaše na njima vec mjesecima. Nemojmo se zanositi da su uraši manje gadljivi na fotelje. Svi smo mi isti narod iliti znam ja nas jbo ti nas. Mislim, gotovo se osušiš od pljuvanja ali uredno šalješ Branku Bošnjak na pregovore o uvaljivanju guzica, level tisuću hiljada jbte.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Problem je mnogo veći od samo postavljanja političkog kadra. Eto df stalno potencira 30% dobijenih glasova. Ima li u toj koaliciji političkog kadra koji je stručan za razne oblasti ili je nastavnik književnosti Knežević najstručniji za saobraćaj, Medojević i Radulović za emisije obveznica, Marina Jočić za nacionalne parkove i tako dalje. Ima li u tom df-u ekonomista, pravnika, nekoga sa istorijom zalaganja za očuvanje prirodnog bogatstva i slično? Eto, dajte vaše partijske funkcionere, članove i glasače, ali dajte nekoga ko makar nešto zna i da je makar malo radio u oblastima kojima će da upravljaju, a ne gadove kojima je jedina zasluga što su godinama lajali i koje su iznosili iz skupštine kad su fizičko nasrtali na ljude. Te stvari nisu stručne reference. Nažalost, pred očima nam se odvijaju dokazi da df-u nikad nije smetao dps sistem i da su se borili da preuzmu ulogu dps-a u tom sistemu.

29. The Following 4 Users Say Thank You to ćepanica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Ja sam davno upozorio da ne treba imati nerealna ocekivanja.

Jedan od razloga je da ova vlada nema podrsku u skupstini, pa DF moze da ih vuce za usi (zato nije izabran Blagojevic, zato je izabrana Jocicka).

Drugi razlog je da odje nikad nije postojao zdravi demokratski kapacitet. Za to ce trebati vremena, promjena vlasti je samo jedan mali korak. Mali, ali svakako znacajan. Prvi put se vlast promijenila na izborima. U demokratskim drustvima to je nesto normalno.

Treci razlog (vezan za drugi) je da je nasim narodom lako manipulisati. Toliko je ostrascenosti i pristrasnosti da to nije zdravo. Nasem narodu treba "vodja" (vidjeti kod R. Domanovica).

Cetvrti razlog je da mnogi ulaze u politiku iz cisto prakticnog interesa - zbog zelje za vlascu, moci i - rjesavanjem materijalnih problema. Dje je vlast tu su i pare. Nekoliko ministara iz sadasnje vlade, ukljucujem premijera su svijetli primjeri koji odstupaju od ovog. Nas narod je lako potkupljiv i gramziv. Cast izuzecima.

Mogao bih jos.

Ja bih bio zadovoljan kad bi vlada sredila izborne spiskove da se sprijece zloupotrebe kod narednih izbora. Time bi DPS realno izgubio sanse za povratak. Volio bi da se napravi neka Demohriscanska partija (iako to nije moja opcija), da se CG oslobodi stetocina iz DF. Sa te dvije stvari, bile bi onemogucene dvije stetocinske grupacije: DPS i DF. To bi otvorilo prostor za neke zdravije snage, kojih ima.

Samo polako. Ne moze se postati demokratskom drzavom preko jednih izbora, niti preko noci. Toga moramo biti svjesni.

Kad su ocekivanja manja, razocarenja isto budu manja.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    37
    Thanked in
    25 Posts

ćepanica
    To je to , nemam ja nista ni protiv aktivista ni članova partija, ali obrazlozi zemljace zasto je bas on dobar za odredjenu funkciju. Ne moze jedina referenca iz neke oblasti biti pripadnost stranci.
    Last edited by zubizareta; 18-12-20 at 09:34.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Podsjeti nedavno jedan hrvatski povijesničar na priču o djeci koja nisu voljela školu, pa su odlučila ubiti učitelja. Kad su Mulu Nasrudina pozvali da im se pridruži, on im je odgovorio: "Ako ubijemo učitelja doći će drugi učitelj. Treba pronaći način da ubijemo školu."

Očekujete mnogo od ove ad hok skrpljene vlasti da promijeni sistem koji se gradio 70-80 godina. Rekao bih, mnogo očekujete od ove tanke većine i ovih promjena koje su izglasane na jedvite jade uz podršku crkve.

Polakote
    Last edited by Massaro; 18-12-20 at 09:35.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Ima priča o djeci koja nisu voljela školu, pa su odlučila ubiti učitelja. Kad su Mulu Nasrudina pozvali da im se pridruži, on im je odgovorio: "Ako ubijemo učitelja doći će drugi učitelj. Treba pronaći način da ubijemo školu."

Očekujete mnogo od ove ad hok skrpljene vlasti da promijeni sistem koji se gradio 70-80 godina. Rekao bih, mnogo očekujete od ove tanke većine i ovih promjena koje su izglasane na jedvite jade uz podršku crkve.

Polakote
    Nova većina mora da se nauči da sluša građane, u suprotnom će da se "odnarodi".

Ja kao građanin koji ih je glasao neću ćutati na podjelu državnih firmi među partijama.

Čuh da je strankama bio predložen model da postoji međusobna kontrola, da ako je predsjednik UO iz jedne, da drugi budu iz drugih, ali je DF to odbio. Oni insistiraju na "svojim" državnim firmama.

Ovo se mora rastrubiti svuda, da narod čuje kako se ponašaju oni koje smo glasali.

Najgore od svega je što je ovo zasluga stranaka i njihovih interesa, a ne vlade. Vlada je protiv toga, ali nema snagu da izgura to do kraja jer su na klimavim nogama, a percepcija će biti da su oni to dozvolili. Stranke su u win win, uhljebe svoje a vlada kriva.

Last edited by kimmi; 18-12-20 at 09:45.

34. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Page 53 of 1249 FirstFirst ... 343495051525354555657631031535531053 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)