Page 47 of 1249 FirstFirst ... 3743444546474849505157971475471047 ... LastLast
Results 1,151 to 1,175 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Indirektno podržao DPS protjerivanje ambasadora Srbije: Za premijera Krivokapića je Podgorička skupština vrijeđanje nezavisnosti Crne Gore!

Opasno se zamjera Krivokapić DF-u i njihovim glasačima. Još ako ne bude uspio da spasi Mandića i Milana Kneževića robije, puknuće izmedju njih zavuvijek.
    Last edited by CetinjaninMNE; 16-12-20 at 23:52.

Thanks Thanks Given 
    1,462
    Thanks Thanks Received 
    1,186
    Thanked in
    583 Posts

Доктор је овај Кривокапић. А Мандић и Кнежевић сваким даном губе гласаче. Што је одлично. Да их се отарасимо више

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
    Sate sate sate

3. The Following User Says Thank You to nimfa For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    635
    Thanked in
    290 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Evo ti konkretan dokaz:Na ovaj moj stav ti iznosis sledeci zakljucak:

Sta da se prica tu dalje? Totalno izokrenuta percepcija i isto tako percipiras i prava iz rada. Ja nidje nikad nisam rekao kako treba sad nagradjivati ljude zbog opozicionog djelovanja, ali si ti nekako to sebi utuvio u glavu, pa jos izvlacis citav niz projekcija iz toga. Tako i sa primjerima povrede radne obaveze. Svjedocio si nekom nakaradnom primjeru i sad nam iz toga izvlacis zakljucak kako ce biti nemoguce utvrditi ko je, npr, informaticki nepismen. Ali BUKVALNO informaticki nepismen. Iako je svima to obaveza, moraju poznavati rad na racunaru. Imas koliko hoces primjera ljudi koji ne znaju NISTA! I ti mi govoris kako su to nedokazive stvari. Daj, jbt...
    To su zaključci koje sam donio posle posta

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Hahaha a sad si vec presmijesan. Jeste, njima je bas bilo u interesu da odstrane armiju svojih glasaca. Daj, ne sprdaj se...
    đe je tebi državna administracija jednaka armiji DPS glasača.

To je neozbiljno. Druže, mogu da ti navedem kolko oćeš primjera najgorih kontraša koji su uredno primali plate na budžetu. Na kraju krajeva, kako tebe ne makoše, a bio si, veliš, glasan opozicionar?

Makli bi oni rado, al ne ide to tek tako, opalio ih je sud do sad X puta. I sad si se ti s foruma sjetio nečega što se niko nije sjetio, da raskineš radni odnos nekome ko 20 godina radi (ajde, nek bude "dolazi na posao") u neku instituciju, jer je informatički nepismen. Aj izađi s tim u radni spor, pa kad ti dođe advokat sa zahtjevom da dostaviš dokument kojim je taj radnik obaviješten da mora biti informatički pismen, kako je ta neka institucija primijenila taj neki zakonski uslov da svi budu informatički pismeni (piše li mu to u opisu radnog mjesta u sistematizaciji, ili je drugim aktom ustanovljeno, i kad je uručen tome radniku, kad je vraćena dostavnica), zašto upravna inspekcija nije ranije utvrdila nepravilnosti i naložila da se otklone, nego čovjeka ostavljaš bez hleba, a on jadan nije znao da treba da poznaje Office paket. Neka, majku mu...ti bi ošašavio budžet s takvim rješenjima.

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Ako smo sekularna država, ne moramo glumiti da dobacujemo dalje od svih ostalih sekularnih i gradjanskih država u Evropi koje imaju vjeronauku u školu. Jer ne dobacujemo dalje od kvazi-sekularno-depeseovsko-komunjarsko-predpolitičkog društva.
    Više mi ta umišljenost ide na živce, nego što nema vjeronauka u školama. Mi smo veli sekularna i gradjanska država. Umišljenost level Miodrag Vlahović
    Aman, pušti me sa državama Evrope, ja nikad u životu nisam imao dodira sa vjeronaukom, meni lično je to strano, glupo, nepotrebno, šta god oćeš... Crkava / džamija na svakom ćošku, pa nek vode roditelji đecu - kome se primi - primi.

Elem, pošto svi treba da plaćamo to tvoje opciono, može li to na jedan fini, civilizovani referendum, bez kampanje. Da ne sole pamet ni Zdravko mirotočivi, a naročito ne ovi naši suverenisti, jer je to kontraproduktivno. Pa ko što ponese...ja i uvođenje opcionog predmeta ne bi smatrao tragedijom, ali ponavljam, suludo mi je da se time bavimo u 2021. godini.

Quote Originally Posted by nimfa View Post
    Доктор је овај Кривокапић. А Мандић и Кнежевић сваким даном губе гласаче. Што је одлично. Да их се отарасимо више
    Neđe razmišljam, evo pjenim ovde na idiotske poteze nove većine / vlade, po meni opravdano. Ali bogamiii idemo NATO, idemo Crna Gora...ako Zdravko pacifikuje ove litijaše, tipa da ih prevede žedne preko trobojke, bacivši im uzgred đinđuve u vidu bogougodnog ministra tu i tamo.... Onako umiljat kakvim ga je bog dao, da na popisu nakonča da broj Crnogoraca prebaci 2011 - sve mu je oprošteno. Idem sa ovizi zajedno po kancelarijama, da šutiramo partijske uhljebe DPS-a, prijeki sud da radi. A i plagistar guli, neutralno kao pavlaka, sve se crveni od zastava...

Nije nemoguće...
    Last edited by Nije bitno...; 17-12-20 at 00:10.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by nimfa View Post
    Оваквим потезима (Кривокапићевим), као његово објашњење о проћеривању амбасадора Божовића, може само да придобије гласаче ДПС-а. Овај потез му је, против ДФ-а, класичан аутого’.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by CetinjaninMNE View Post
    Indirektno podržao DPS protjerivanje ambasadora Srbije: Za premijera Krivokapića je Podgorička skupština vrijeđanje nezavisnosti Crne Gore!

Opasno se zamjera Krivokapić DF-u i njihovim glasačima. Još ako ne bude uspio da spasi Mandića i Milana Kneževića robije, puknuće izmedju njih zavuvijek.
    Puklo je izmedju njih odavno, Mandić i Knežević se više boje Zdravka i njegove popularnosti među svojim glasačima nego DPS-a.

Kod dosta njih ovo njihovo kukanje da vlada nije dovoljno srpska ne pije vode, uostalom vide kako je druga strana pljuje jer je previše srpska. Nišić će biti odličan pokazatelj koliko su podrške izgubili zbog ovakvog ponašanja.

Priča se, mada je teško povjerovati, da najnovije ankete pokazuju Demokrate ispred DF (na nacionalnom nivou, ne u Nikšiću).

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    958
    Thanked in
    551 Posts

Ne bih rekao da će zadnje Krivokapićeve izjave proći blagonaklono u Frontovom biračkom tijelu.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
    Last edited by Isak; 17-12-20 at 02:08.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Puklo je izmedju njih odavno, Mandić i Knežević se više boje Zdravka i njegove popularnosti među svojim glasačima nego DPS-a.

Kod dosta njih ovo njihovo kukanje da vlada nije dovoljno srpska ne pije vode, uostalom vide kako je druga strana pljuje jer je previše srpska. Nišić će biti odličan pokazatelj koliko su podrške izgubili zbog ovakvog ponašanja.

Priča se, mada je teško povjerovati, da najnovije ankete pokazuju Demokrate ispred DF (na nacionalnom nivou, ne u Nikšiću).
    Nije uopšte teško povjeravati.

Prije parlamentarnih izbora kada se nije znalo u koliko kolona se ide bilo je pata pata.
    Po 12-14% imale su i jedna i druga opcija, i nije nepoznanica da su Demokrate (osim u BD) jačale nauštrb umjerenijih glasača DF-a. Iako po procentima sa parlamentarnih nijesu napravili neki značajniji pomak, imali su dosta više glasača uzevši u obzir da je bila koalicija Za budućnost CG koja je na litijama bazirala kampanju.
    Još 2018 na izborima vidjelo se da je DF završio. Tada su u PG i ostalim opštinama (9 čini mi se da je ukupno bilo) izgubili preko 50% biračkog tijela a to su iskusno demokrate pokupile i da nije bilo ove velike koalicije teško da bi imali preko 13-14%.

U ovom trenutku DF ima realnu podršku od oko 10% što me izuzetno raduje i mislim da je više nego očigledno da je ovaj ciklus politički kraj Medojevića i onoga što je ostalo od PZP što me isto tako raduje. Pitanje je šta će uraditi po dubini i da ne zaboravimo da sve partije u CG gledaju da na osnovu starog sistema 1 zaposleni 4 glasa obezbijede podršku. Mislim da je evidentno i sa ovim u BD da sa DF nema normalne saradnje

Ono što vidim kao problem i svojevrstan izazov u slučaju da se ova vlada obali sledeće pola godine je bezizlazna politička kriza gdje niko nema stabilnu većinu uz mnogo manju izlaznost od nekih 60ak% jer litije su mobilizovale glasače na birališta kao i opšte nezadovoljstvo DPS/SD/BS pljačkaškom grupom.

Slobodna procjena u ovom trenutku je sledeća :

Demokrate oko 20%
    Ura oko 10%
    DF oko 10%
    SNP 3%
    Milačić ima cenzus ove ostale mikropartije nemaju
    I to je otprilike to unutar partija nove vlasti

Sa druge strane imamo SDP kao veliku nepoznanicu i ove pokušaje Draginje i Raška da nešto urade ali mislim da teško da tu može cenzus jedino nekom mobilizacijom procrnogorskih glasača gdje imaju dobru priliku da reformišu partiju i privuku nešto DPs glasača i interesdžija iz SD-a
    SD je ugašena partija potpuno sad će tek biti kad krenu da ih skidaju
    BS slijedi kongres i cijepanje partije, mislim da će Husovic da izgubi od Ibrahimovića BS je sigurna na oko 3%
    DPS slijedi kongres, ali sa svim interesnim grupama unutar partije i gubljenjem poluga vlasti oni će poslije kongresa na nekih 25%
    Tako da ne vidim povratak DPS kao izgledan ali ne vidim ni stabilnu vlast ikada sa DF-om.
    Veoma zanimljiva i krajnje zajebana situacija.
    Mislim da Krivokapić nije zainteresovan za formiranje Demohrišćanske stranke što bi bila sjajna prilika za pomirenje države
    Last edited by Gandalf_White; 17-12-20 at 02:18.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Krivokapic nece osnivati Demohriscansku partiju, tako je barem izjavio. Ali, nije iskljuceno da ce je osnovati neko drugi, recimo sin Ranka Kadica, pa da onda stave Krivokapica na listu. Mislim da je to ono cega se boji DF. Takva Demohriscanska stranka bi pojela DF. PZP ne bi presao cenzus. Uz jacanje Demokrata i URA to bi bila dobitna kombinacija za buducnost Crne Gore. Trojac Krivokapic-Abazovic-Becic jeste obecavajuca buducnost jedne bolje Crne Gore.

10. The Following User Says Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Ako se dobro śećam Demokrate su nekad i bile jače od DF-a. CEDEM-ova anketa iz decembra 2018-e:

DPS ≈ 42%
    Demokrate ≈ 21%
    DF ≈ 10%

SNP ≈ 7%
    itd.

U januar 2019-e kreće Duško Knežević sa aferom 'Koverta' i DPS pada na sljedeće CEDEM-ovo istraživanje (jul 2019) na 34%.
    Demokrate ≈ 15%
    DF ≈ 16%

E ako ankete danas pokazuju da je DF pa' na ispod 10% onda je to već značajnija promjena no ijedna dosad.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

13. The Following 2 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,429
    Thanks Thanks Received 
    405
    Thanked in
    248 Posts

https://www.antenam.net/stav/182216-...ja-i-tradicija

Isticanje te problematične konstrukcije da je Bogoslovija jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u Crnoj Gori i brisanje šest vjekova tradicije jedne vrlo važne obrazovne ustanove te brojnih drugih pređašnjih poduzeća prije Bogoslovije, otkriva stvarne težnje savremene vlasti i naše ministrice – da se Crna Gora vrati korijenima koje joj je dijagnostifikovala Srpska pravoslavna crkva.

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Medo je stvarno posebna sorta.

Lik je u prosjeku 4 puta nedjeljno na naslovnoj strani CDMa i nikako da se zapita jel radi nešto pogrešno.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    zna on odlicno sta radi...

Sent from my XQ-AS52 using Tapatalk
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

16. The Following User Says Thank You to Dejan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,190
    Thanked in
    473 Posts

Sigma lose ocijenila predlog izmjene zakona o drzavnim sluzbenicima.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

https://www.vijesti.me/v/495593

Tako bre....

Mada, slušah malo sinoć Sekulića na Novi TV, reče da je najbliže modelu donošenja novog zakona o unutrašnjim poslovima.

Ovo što Demokrate predlažu je ok prelazno rješenje.

Last edited by kimmi; 17-12-20 at 09:19.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

A što ćemo za Medresu u Tuzima?

Lično nisam ni za jedno ni za drugo, odnosno volio bih da ni Medresa ni Bogoslovija nisu inkorporirane u obrazovni sistem (na budžetu).

Ali kako logički objasniti da može Medresa, a ne može Bogoslovija? Ne ide, pa ne ide.

20. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,190
    Thanked in
    473 Posts

Ako ce to pomoc da bude vise dobrih ljudi,ja sam za.
    Mada iz do sad vidjenog,jaaako tesko

"...Tu je slika Ive Lole Ribara"

22. The Following User Says Thank You to Sidewinder For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,310
    Thanks Thanks Received 
    8,325
    Thanked in
    3,171 Posts

Ode kod svog gospodara... to mu je poslednje utociste. Sto ce bit s njim kad mu i gospodar izgubi funkciju...

Thanks Thanks Given 
    8,765
    Thanks Thanks Received 
    3,896
    Thanked in
    2,329 Posts

Ne valja ovo shto cu reci,ali ...stvorena za horor žanr.
    P.S.Dodao bih i onu sa kapicom iz Skupćine da budu u tandemu,mada ova,uh daleko bilo!
    ...

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Putuj igumane.
    Forever young, i want to be forever young

26. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Ako ce to pomoc da bude vise dobrih ljudi,ja sam za.
    Mada iz do sad vidjenog,jaaako tesko

Ja ipak mislim da ne može da šteti. Nikad nisam đeci ali nikad pričao o vjeri i naciji ali vjeruj mi da sam neprijatno iznenađen kada mi djeca dođu kući sa igre i pitaju me zašto im primjera radi Mirsada kaže da smo mi pravoslavci i što to znači... Znači ipak dosta roditelja djeci o tome govori ili ih upućuje na pogrešan način, e zato valja da se upute kroz učenje onih koji o tome bolje znaju. Ja sam apsolutno za približavanje vjera učenjem u okviru građanskog društva koje jedino obećava bolje sjutra.
    Na kraju, svi mi treba da se radujemo praznicima koje slave naši sugrađani, bilo da je u pitanju Bajram ili katolički Božić ili pravoslavno Badnje veče.

Thanks Thanks Given 
    3,429
    Thanks Thanks Received 
    405
    Thanked in
    248 Posts

A što ćemo za Medresu u Tuzima?

Lično nisam ni za jedno ni za drugo, odnosno volio bih da ni Medresa ni Bogoslovija nisu inkorporirane u obrazovni sistem (na budžetu).

Ali kako logički objasniti da može Medresa, a ne može Bogoslovija? Ne ide, pa ne ide.
    Članak je više vezan za sistematsko "krečenje" istorije i podataka, možda, nego za samu srednju školu.

Pošto je izjava ministarke Bratić objavljena na sajtu, neko će pomisliti da je ovo stvarno "Ako imamo u vidu da u Crnoj Gori više od osamdeset odsto građana jesu vjernici Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori".
    https://mps.gov.me/vijesti/237100/Sa...-bude-dio.html

Naravno, nema ni 80% pravoslavaca, rekao bih.

29. The Following User Says Thank You to Samo Niksic For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Ne zelim se mijesati u polemiku povodom vjerskih pitanja, ali zar nije zato sto je IZ upisana u jedinstvenu evidenciju, dok eparhije SPC u CG (inace vjerske zajednice cije se srediste nalazi u inozemstvu) nisu?
    P.S. Koliko sam shvatio, u izmjenjenom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti koji je danas poslat Vladi, pise se da nisu ni obvezne, ali ovo bi po meni stvorilo neku pravnu koliziju ili cak i presedan. Sto cete ako sutra, recimo, Jehovini svjedoci zatrazit ce financiranje svoje obrazovne ustanovena racun crnogorskih poreznih obveznika?
    Mada moram se sloziti s formasima koji kazu da je presedan vec napravljen ...

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Krivokapic nece osnivati Demohriscansku partiju, tako je barem izjavio. Ali, nije iskljuceno da ce je osnovati neko drugi, recimo sin Ranka Kadica, pa da onda stave Krivokapica na listu. Mislim da je to ono cega se boji DF. Takva Demohriscanska stranka bi pojela DF. PZP ne bi presao cenzus. Uz jacanje Demokrata i URA to bi bila dobitna kombinacija za buducnost Crne Gore. Trojac Krivokapic-Abazovic-Becic jeste obecavajuca buducnost jedne bolje Crne Gore.
    Iskreno, mislim da je neodgovorno od Krivokapića da ne osnuje DH partiju, jer time gura ogroman broj nezadovoljnih DF birača nazad njima u ruke.

Neodgovorno je prema Crnoj Gori i njenoj budućnosti ostaviti da desetine hiljade relativno umjerenih birača silu na sramotu predstavljaju Mandić i Medojević i Knežević. Da odlučuju kurs države sa 20% podrške kad realno nemaju ni 10%.

32. The Following 2 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Zato jer je svaka medresa prosla kroz verifikaciju Ministarstva prosvjete. Ne pravite bauka od toga. Nisam ljubitelj vjerskih skola, ali po zakonu je to dozvoljeno ukoliko je plan i program obrazovanja uskladjen sa planom i programom obrazovanja u CG.
    Ne moze se bas bilo sto podvesti pod te planove.
    Sad koliko mi kontrolisemo ta obrazovanja je drugi dio price.
    Druga stana medalje je da su takve skole onda podlozne prosvjetnoj inspekciji, kao i svaka druga. Opet ne ulazeci u to kako se u CG sprovode zakoni

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    26,230
    Thanks Thanks Received 
    8,420
    Thanked in
    4,145 Posts

Iskreno, mislim da je neodgovorno od Krivokapića da ne osnuje DH partiju, jer time gura ogroman broj nezadovoljnih DF birača nazad njima u ruke.

Neodgovorno je prema Crnoj Gori i njenoj budućnosti ostaviti da desetine hiljade relativno umjerenih birača silu na sramotu predstavljaju Mandić i Medojević i Knežević. Da odlučuju kurs države sa 20% podrške kad realno nemaju ni 10%.
    Ali URA sa 5 posto može
    Daleko od toga da je dobro da DF odlučuje ali kad stvari postavimo ovako...

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Page 47 of 1249 FirstFirst ... 3743444546474849505157971475471047 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)