Ko se sportom nije bavio,mislim da ne može da glatko da shvati ovu formulaciju,šta god posle nje dolazilo. "Iako nije ostvaren najbolji rezultat" je potpuno suvišno (kao i reakcija na čestitku), kao da te neko popljuvao zato što nisi bolji rezultat ostvario. Kapiram da vladi treba dati vremena i kredita ali ne treba relativizovati sve što urade/kažu,koliko god to bila sitna stvar kao npr čestitka za ostvareni rezultat. Lično vjerujem da će kritika da popegla senzibilitet ministarstva da bez doskočica piše buduće čestitke,a nadam se da će povoda za čestitke (i bolje rezultate) biti.
...I’ll always be that kid
With the rolled up socks...
To je to. Meni uopste nije jasno kako ovo moze da nekom bude nejasno. Zar je stvarno toliko tesko za razumjet? Niko ne kaze da se radilo o malicioznosti, zloj namjeri, vec jednostavno o nespretnoj formulaciji. Sem toga formulacija "iako je izostao najviši plasman..." pokazuje da onaj ko je pisao cestitku ne prati zenski rukomet. Ova reprezentacija bez nekoliko kljucnih igracica, sa smjenom selektora uoci samog prvenstva, nije imala nikakvu sansu za visok plasman i to je bilo jasno svakom ko iole prati rukomet. O "najvisem plasmanu" niko nije ni razmisljao, tako da je formulacija o "najvisem plasmanu" bila potpuno nepotrebna. I besmislena. Ako nekom jos nije jasno, dizem ruke.
Apsolutno nam nije jasna takva hipersenzitivnost na pomen izostanka najviseg plasmana, te slobodno dizi ruke..
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Isto mislim da se ne bi dizala ovolika fama da nalog nije na ćirilici i da prethodnici ovo pišu. Mislim da se ne bi tražila nikakva zla namjera.
Ne radi se o hipersenzitivnosti, vec o neznanju/nerazumijevanju. I onog ko je pisao cestitku, i onih koji nijesu u stanju da razumiju jednostavne stvari. Par puta sam napisao, al da ponovim: radi se o sitnici, nespretnoj upotrebi fraze dje joj mjesto nije.
Much Ado About Nothing
https://www.in4s.net/vesna-bratic-i-...ema-crne-gore/
Dok je ovo, recimo, nesto sto mi se nikako ne svidja. Ovo nije dobro... nijeeee....
edit: Eto, ja nisam znao za tu Medresu, jedinu vjersku, islamsku skolu u CG. Znam za one neke vrtice po sjeveru, ali mi je ovo promaklo. Znaci, muslimani su prvi otvorili tu Pandorinu kutiju, pa se pravoslavci samo nakacili na taj talas. Divota.. Onda nema sanse da se ospori ova ideja, jer je vec zazivljela zbog Islamske zajednice. E do murca...
Last edited by ovizionizi; 16-12-20 at 13:29.
Više od 80% su vjernici Spc?jesu Al u Srbiju(bez kosova naravno)e sto me nasmija
Sent from my iPhone using Tapatalk
500 i hiljada vjernika SPC u Crnoj Gori, mašala, možemo odma na Kosovo udarit.
Dogodine u Prizrenu
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Зашто је проблем да вјерске школе буду дио образовног система? Нико не тјера да неко то учи ако не жели. Тамо се иде ако се пожели, као свака друга школа.
Last edited by Brk; 16-12-20 at 13:58.
DaBogsacuva...
Ajmo sad, lagano.. islamska, pravoslavna, katolicka skola.. Zasto ne ateisticka? Ima dosta roditelja ateista, koji ne zele da im se djeca druze sa nekim "rukoljubima"... Ajmo komplet omladinu u vjerske rovove, da se druze samo sa sebi slicnima. Pa sjutra, na prvi mig nacionalizma, da se iskomatimo svi do poslednjeg.
Komunisti.. sve vam je oprosteno...
Pogledah sajtove Medrese i Bogoslovije. Ima jedna razlika. U Medresi više od pola đaka su djevojke. U Bogosloviji toga nema. Uf, taj zaostali islam...
Edit: Kimmi, plaćaće se iz budžeta, što si mislio. Mada će se to nazvati "pomoć".
Last edited by Gagarin; 16-12-20 at 14:01.
У вјерске школе дјецу неће слати атеисти, него у редовне школе као и до сад. Такође и они који желе дјецу да шаљу вјерске школе слаће и даље.
@Гагарин Богословија је школа у којој се учи за свештеника, а у хришћанству жене не могу бити свештеници (осим у неке протестанске цркве)
Last edited by Brk; 16-12-20 at 14:07.
Pušti se kafanskih priča, pročitaj malo zakone i sudsku praksu.
Super, sistematizacijom ukini radno mjesto nekome, je li, "uhljebu", taj ide na raspolaganje Upravi za kadrove. Taj onda mora biti pozvan na svaki interni oglas za koji ispunjava uslove. Pa ga ne vrati, kad ponovo "nacrtaš" takvo radno mjesto, a primi drugoga na javnom oglasu...pa kad ti presaviju tabak, neka što ćeš ga imati vratiti na posao, nego što ćeš uzgred da ga častiš jednu garsonjeru... A mislim da će sad da pucaju i krivične protiv odgovornih za takvo žongliranje, ne jede ljeba.
DPS kad je najjači bio nije mogao doakati nikome takvim mahinacijama, nego su ih ljudi odreda dobijali na radnim sporovima.
Mada, znaš kako, nije možda loše da "osvježi", da se očisti administracija da bi došli ovakvi...kako ono napisaše, profesionalni i odgovorni
Šef kabineta ministarke zdravlja voli oružje, društvo bezbjednosno interesantnih lica i priziva srpsku vojsku
Dajmo im šansu / moramo se navikavati.
Da mi je znati šta ste vi sa foruma to preživjeli pod DPS-om, pa vam je ovo dobro...
Koliko se sjećam, višak iz državne uprave (ili oni koji su sporazumno raskinuli radni odnos uz otpremninu) kojem je isplaćena otpremnina nema pravo da radi u državnoj upravi u narednih 5 godina poslije dobijanja otpremnine. Takvo je bilo pravilo. Druga je stvar što je se za dps kadar to pravilo redovno kršilo.
Last edited by ćepanica; 16-12-20 at 14:16.
Kad ti ukinu radno mjesto, pa te stave na raspolaganje Upravi za kadrove, ista mora da te zove za svaki interni oglas đe ispunjavaš uslove, narednih šest mjeseci. Ako te do tada ne rasporede, onda ti prestaje radni odnos i tek onda imaš pravo na otpreminu.
Tužba se zasniva na činjenici da nijesi raspoređen, i to se pješke dobija. Obaraš samo rješenje o prestanku radnog odnosa. Otpremninu možeš i da uzmeš, nije problem, samo je vratiš kad dobiješ spor. Bezkamatni kredit, već se dešavalo...
Godinu dana... Ali to je da zasnuješ radni odnos ponovo.
Kad dobiješ tužbu, onda si oborio rješenje, i prestaju pravne posledice istog. Znači ne zasnivaš ponovo radni odnos, samo se poništava rešenje kojim ti je radni odnos prestao u prvom redu.
Otpremnina je tu nebitna.
Dajte ljudi, da je tako lako micati ljude koji su zaposleni na neodređeno, micao bi ih DPS.
Last edited by Nije bitno...; 16-12-20 at 14:20.
Ako ga advokat nauči da je ne uzima?
Da se ne uključujem, čuo sam da su u Tivtu advokati odmah potrčali kod otpuštenih da ih zastupaju za sudske troškove ako dobiju. Djeluje mi da misle da su realne šanse da dobiju.
I ajde više da se ne sprdamo sa "Grupama građana" i "Građanskim listama" u Tivtu. DF i Demokrate tako su spakovali svoje liste pošto su formalno bojktovale izbore (koji su bili zakazani još prije korone). sasvim legitimno, ali samo da se okanemo iluzija kako su se skupile neke komšije u malom gradu i odlučile da uzmu stvar u svoje ruke.
@Nije bitno Gospodstven i prije svega delikatan i sa osjećajem za mjeru mladi gospodin što je novi šef kabineta ministrici zdravlja![]()
@Brk Kako onda da u školskom sistemu bude ekskluzivno muška škola. Da se time ponešto ne krši? Ili možda kao @Massaro koji zna što je za žensko, a što za muško?
Ja vala ne mogu braniti DPS, kad su svojim činjenjem dozvolili da i ovo što gledamo bude alternativa, prihvatljiva čak i dijelu obrazovane, urbane populacije. To je neoprostivo.
Ali evo i ja eksperimentišem, izbacim tu i tamo poneki objektivno katastrofalan potez / izbor nove većine, pa da vidimo ima li mu odbrane, a da se ne pomene DPS.
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks