Page 44 of 1249 FirstFirst ... 3440414243444546474854941445441044 ... LastLast
Results 1,076 to 1,100 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    636
    Thanks Thanks Received 
    330
    Thanked in
    205 Posts

Ko se sportom nije bavio,mislim da ne može da glatko da shvati ovu formulaciju,šta god posle nje dolazilo. "Iako nije ostvaren najbolji rezultat" je potpuno suvišno (kao i reakcija na čestitku), kao da te neko popljuvao zato što nisi bolji rezultat ostvario. Kapiram da vladi treba dati vremena i kredita ali ne treba relativizovati sve što urade/kažu,koliko god to bila sitna stvar kao npr čestitka za ostvareni rezultat. Lično vjerujem da će kritika da popegla senzibilitet ministarstva da bez doskočica piše buduće čestitke,a nadam se da će povoda za čestitke (i bolje rezultate) biti.

...I’ll always be that kid
    With the rolled up socks...

Thanks Thanks Given 
    9,658
    Thanks Thanks Received 
    6,005
    Thanked in
    2,290 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Zajebi Milenu medo. Ja jutros kad sam pročitao čestitku nisam ni znao da je Milena išta odgovarala. Upala mi je u oči ta čestitka sa "zamjerkom", Ostoja je to lijepo objasnio.
    E ako iz toga proizilazi da sam ja zatrovani DPS-ovac onda stvarno da batalimo uzaludnu polemiku...
    A nijesam mislio na tebe i Ostoju, da jesam quote-ovao bih... Uopšteno je bilo...

Forum je zlatan šta se čini po društvenim mrežama... A tamo se lako uoči obrazac ponašanja aktivista...

Sent using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by ToJeMojBrat View Post
    Ko se sportom nije bavio,mislim da ne može da glatko da shvati ovu formulaciju,šta god posle nje dolazilo. "Iako nije ostvaren najbolji rezultat" je potpuno suvišno (kao i reakcija na čestitku), kao da te neko popljuvao zato što nisi bolji rezultat ostvario.....
    To je to. Meni uopste nije jasno kako ovo moze da nekom bude nejasno. Zar je stvarno toliko tesko za razumjet? Niko ne kaze da se radilo o malicioznosti, zloj namjeri, vec jednostavno o nespretnoj formulaciji. Sem toga formulacija "iako je izostao najviši plasman..." pokazuje da onaj ko je pisao cestitku ne prati zenski rukomet. Ova reprezentacija bez nekoliko kljucnih igracica, sa smjenom selektora uoci samog prvenstva, nije imala nikakvu sansu za visok plasman i to je bilo jasno svakom ko iole prati rukomet. O "najvisem plasmanu" niko nije ni razmisljao, tako da je formulacija o "najvisem plasmanu" bila potpuno nepotrebna. I besmislena. Ako nekom jos nije jasno, dizem ruke.

4. The Following 2 Users Say Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Apsolutno nam nije jasna takva hipersenzitivnost na pomen izostanka najviseg plasmana, te slobodno dizi ruke..
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

6. The Following User Says Thank You to ovizionizi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    773
    Thanks Thanks Received 
    295
    Thanked in
    121 Posts

Isto mislim da se ne bi dizala ovolika fama da nalog nije na ćirilici i da prethodnici ovo pišu. Mislim da se ne bi tražila nikakva zla namjera.

8. The Following User Says Thank You to Ser Bronn For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Apsolutno nam nije jasna takva hipersenzitivnost na pomen izostanka najviseg plasmana, te slobodno dizi ruke..
    Ne radi se o hipersenzitivnosti, vec o neznanju/nerazumijevanju. I onog ko je pisao cestitku, i onih koji nijesu u stanju da razumiju jednostavne stvari. Par puta sam napisao, al da ponovim: radi se o sitnici, nespretnoj upotrebi fraze dje joj mjesto nije.

Much Ado About Nothing

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

https://www.in4s.net/vesna-bratic-i-...ema-crne-gore/

Dok je ovo, recimo, nesto sto mi se nikako ne svidja. Ovo nije dobro... nijeeee....

edit: Eto, ja nisam znao za tu Medresu, jedinu vjersku, islamsku skolu u CG. Znam za one neke vrtice po sjeveru, ali mi je ovo promaklo. Znaci, muslimani su prvi otvorili tu Pandorinu kutiju, pa se pravoslavci samo nakacili na taj talas. Divota.. Onda nema sanse da se ospori ova ideja, jer je vec zazivljela zbog Islamske zajednice. E do murca...
    Last edited by ovizionizi; 16-12-20 at 13:29.

Thanks Thanks Given 
    1,561
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

Više od 80% su vjernici Spc?jesu Al u Srbiju(bez kosova naravno) e sto me nasmija

Sent from my iPhone using Tapatalk

12. The Following User Says Thank You to AdO_pG For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

500 i hiljada vjernika SPC u Crnoj Gori, mašala, možemo odma na Kosovo udarit.

14. The Following 3 Users Say Thank You to remark For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26,232
    Thanks Thanks Received 
    8,420
    Thanked in
    4,145 Posts

Dogodine u Prizrenu

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    500 i hiljada vjernika SPC u Crnoj Gori, mašala, možemo odma na Kosovo udarit.
    Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Dogodine u Prizrenu

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
    @ovizionizi
    Kad krenu vjenčanja sa crnim vjenčanicama

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Зашто је проблем да вјерске школе буду дио образовног система? Нико не тјера да неко то учи ако не жели. Тамо се иде ако се пожели, као свака друга школа.
    Last edited by Brk; 16-12-20 at 13:58.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Brk View Post
    Зашто је проблем да вјерске школе буду дио образовног система? Нико не тјера да неко то учи ако не жели. Тамо се иде ако се пожели, као свака друга школа.

Овдје се кукало годинама како црква није у систему државе и сада када постоји идеја да се укључи у образовни систем проблем је.
    Pa e, a ko će to da plaća?
    Ako neće iz budžeta, i don't care

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    @ovizionizi
    Kad krenu vjenčanja sa crnim vjenčanicama
    DaBogsacuva...

Ajmo sad, lagano.. islamska, pravoslavna, katolicka skola.. Zasto ne ateisticka? Ima dosta roditelja ateista, koji ne zele da im se djeca druze sa nekim "rukoljubima"... Ajmo komplet omladinu u vjerske rovove, da se druze samo sa sebi slicnima. Pa sjutra, na prvi mig nacionalizma, da se iskomatimo svi do poslednjeg.

Komunisti.. sve vam je oprosteno...

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Pogledah sajtove Medrese i Bogoslovije. Ima jedna razlika. U Medresi više od pola đaka su djevojke. U Bogosloviji toga nema. Uf, taj zaostali islam...

Edit: Kimmi, plaćaće se iz budžeta, što si mislio. Mada će se to nazvati "pomoć".
    Last edited by Gagarin; 16-12-20 at 14:01.

21. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

acs

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

DaBogsacuva...

Ajmo sad, lagano.. islamska, pravoslavna, katolicka skola.. Zasto ne ateisticka? Ima dosta roditelja ateista, koji ne zele da im se djeca druze sa nekim "rukoljubima"... Ajmo komplet omladinu u vjerske rovove, da se druze samo sa sebi slicnima. Pa sjutra, na prvi mig nacionalizma, da se iskomatimo svi do poslednjeg.

Komunisti.. sve vam je oprosteno...
    У вјерске школе дјецу неће слати атеисти, него у редовне школе као и до сад. Такође и они који желе дјецу да шаљу вјерске школе слаће и даље.

@Гагарин Богословија је школа у којој се учи за свештеника, а у хришћанству жене не могу бити свештеници (осим у неке протестанске цркве)
    Last edited by Brk; 16-12-20 at 14:07.

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    637
    Thanked in
    292 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Kako je novi predsjednik Tivta lagano makao 30% ljudi za mjesec dana, a jos ce? Platice se otpremnine ali na duze staze bice usteda od oko milion evra na godisnjem nivou... Ne znam zasto se redukcija uhljeba predstavlja kao neka nuklearna fizika.
    Pušti se kafanskih priča, pročitaj malo zakone i sudsku praksu.

Super, sistematizacijom ukini radno mjesto nekome, je li, "uhljebu", taj ide na raspolaganje Upravi za kadrove. Taj onda mora biti pozvan na svaki interni oglas za koji ispunjava uslove. Pa ga ne vrati, kad ponovo "nacrtaš" takvo radno mjesto, a primi drugoga na javnom oglasu...pa kad ti presaviju tabak, neka što ćeš ga imati vratiti na posao, nego što ćeš uzgred da ga častiš jednu garsonjeru... A mislim da će sad da pucaju i krivične protiv odgovornih za takvo žongliranje, ne jede ljeba.

DPS kad je najjači bio nije mogao doakati nikome takvim mahinacijama, nego su ih ljudi odreda dobijali na radnim sporovima.

Mada, znaš kako, nije možda loše da "osvježi", da se očisti administracija da bi došli ovakvi...kako ono napisaše, profesionalni i odgovorni

Šef kabineta ministarke zdravlja voli oružje, društvo bezbjednosno interesantnih lica i priziva srpsku vojsku

Dajmo im šansu / moramo se navikavati.

Da mi je znati šta ste vi sa foruma to preživjeli pod DPS-om, pa vam je ovo dobro...

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by Nije bitno... View Post
    Super, sistematizacijom ukini radno mjesto nekome, je li, "uhljebu", taj ide na raspolaganje Upravi za kadrove. Taj onda mora biti pozvan na svaki interni oglas za koji ispunjava uslove..
    Zasto, ako je dobio otpremninu?

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Pogledah sajtove Medrese i Bogoslovije. Ima jedna razlika. U Medresi više od pola đaka su djevojke. U Bogosloviji toga nema. Uf, taj zaostali islam...
    .
    Djevojkama koliko znam nije zabranjeno do upisuju bogosloviju ili teologiju uopšte.
    No kod nas iz Crne Gore se uvjek znalo što je za muško, a što za žensko.
    Nije do religije, nego do društva.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Pušti se kafanskih priča, pročitaj malo zakone i sudsku praksu.

Super, sistematizacijom ukini radno mjesto nekome, je li, "uhljebu", taj ide na raspolaganje Upravi za kadrove. Taj onda mora biti pozvan na svaki interni oglas za koji ispunjava uslove. Pa ga ne vrati, kad ponovo "nacrtaš" takvo radno mjesto, a primi drugoga na javnom oglasu...pa kad ti presaviju tabak, neka što ćeš ga imati vratiti na posao, nego što ćeš uzgred da ga častiš jednu garsonjeru... A mislim da će sad da pucaju i krivične protiv odgovornih za takvo žongliranje, ne jede ljeba.

DPS kad je najjači bio nije mogao doakati nikome takvim mahinacijama, nego su ih ljudi odreda dobijali na radnim sporovima.

Mada, znaš kako, nije možda loše da "osvježi", da se očisti administracija da bi došli ovakvi...kako ono napisaše, profesionalni i odgovorni

Šef kabineta ministarke zdravlja voli oružje, društvo bezbjednosno interesantnih lica i priziva srpsku vojsku

Dajmo im šansu / moramo se navikavati.

Da mi je znati šta ste vi sa foruma to preživjeli pod DPS-om, pa vam je ovo dobro...

Koliko se sjećam, višak iz državne uprave (ili oni koji su sporazumno raskinuli radni odnos uz otpremninu) kojem je isplaćena otpremnina nema pravo da radi u državnoj upravi u narednih 5 godina poslije dobijanja otpremnine. Takvo je bilo pravilo. Druga je stvar što je se za dps kadar to pravilo redovno kršilo.
    Last edited by ćepanica; 16-12-20 at 14:16.

27. The Following User Says Thank You to ćepanica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    637
    Thanked in
    292 Posts

Kad ti ukinu radno mjesto, pa te stave na raspolaganje Upravi za kadrove, ista mora da te zove za svaki interni oglas đe ispunjavaš uslove, narednih šest mjeseci. Ako te do tada ne rasporede, onda ti prestaje radni odnos i tek onda imaš pravo na otpreminu.

Tužba se zasniva na činjenici da nijesi raspoređen, i to se pješke dobija. Obaraš samo rješenje o prestanku radnog odnosa. Otpremninu možeš i da uzmeš, nije problem, samo je vratiš kad dobiješ spor. Bezkamatni kredit, već se dešavalo...

Quote Originally Posted by ćepanica View Post
    Koliko se sjećam, višak iz državne uprave (ili oni koji su sporazumno raskinuli radni odnos uz otpremninu) kojem je isplaćena otpremnina nema pravo da radi u državnoj upravi u narednih 5 godina poslije dobijanja otpremnine. Takvo je bilo pravilo. Druga je stvar što je se za dps kadar to pravilo redovno kršilo.
    Godinu dana... Ali to je da zasnuješ radni odnos ponovo.

Kad dobiješ tužbu, onda si oborio rješenje, i prestaju pravne posledice istog. Znači ne zasnivaš ponovo radni odnos, samo se poništava rešenje kojim ti je radni odnos prestao u prvom redu.

Otpremnina je tu nebitna.

Dajte ljudi, da je tako lako micati ljude koji su zaposleni na neodređeno, micao bi ih DPS.
    Last edited by Nije bitno...; 16-12-20 at 14:20.

29. The Following User Says Thank You to Nije bitno... For This Useful Post:

acs

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Preživjeli smo svašta pod DPS-om, ali ćemo još dugo preživljavati posljedice njihove vladavine. Znači, nismo još preživjeli. Tek će biti muka, bojim se.
    Zato me posebno iritiraju svi oni koji na ovaj ili onaj način brane DPS.

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Ako ga advokat nauči da je ne uzima?
    Da se ne uključujem, čuo sam da su u Tivtu advokati odmah potrčali kod otpuštenih da ih zastupaju za sudske troškove ako dobiju. Djeluje mi da misle da su realne šanse da dobiju.
    I ajde više da se ne sprdamo sa "Grupama građana" i "Građanskim listama" u Tivtu. DF i Demokrate tako su spakovali svoje liste pošto su formalno bojktovale izbore (koji su bili zakazani još prije korone). sasvim legitimno, ali samo da se okanemo iluzija kako su se skupile neke komšije u malom gradu i odlučile da uzmu stvar u svoje ruke.
    @Nije bitno Gospodstven i prije svega delikatan i sa osjećajem za mjeru mladi gospodin što je novi šef kabineta ministrici zdravlja

@Brk Kako onda da u školskom sistemu bude ekskluzivno muška škola. Da se time ponešto ne krši? Ili možda kao @Massaro koji zna što je za žensko, a što za muško?

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    637
    Thanked in
    292 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Preživjeli smo svašta pod DPS-om, ali ćemo još dugo preživljavati posljedice njihove vladavine. Znači, nismo još preživjeli. Tek će biti muka, bojim se.
    Zato me posebno iritiraju svi oni koji na ovaj ili onaj način brane DPS.
    Ja vala ne mogu braniti DPS, kad su svojim činjenjem dozvolili da i ovo što gledamo bude alternativa, prihvatljiva čak i dijelu obrazovane, urbane populacije. To je neoprostivo.

Ali evo i ja eksperimentišem, izbacim tu i tamo poneki objektivno katastrofalan potez / izbor nove većine, pa da vidimo ima li mu odbrane, a da se ne pomene DPS.

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Dajte ljudi, da je tako lako micati ljude koji su zaposleni na neodređeno, micao bi ih DPS.
    Hahaha a sad si vec presmijesan. Jeste, njima je bas bilo u interesu da odstrane armiju svojih glasaca. Daj, ne sprdaj se...

Page 44 of 1249 FirstFirst ... 3440414243444546474854941445441044 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)