Page 192 of 210 FirstFirst ... 92142182188189190191192193194195196202 ... LastLast
Results 4,776 to 4,800 of 5229

Thread: Iz raznih medija [2020]

Thanks Thanks Given 
    1,844
    Thanks Thanks Received 
    5,382
    Thanked in
    2,072 Posts

Quote Originally Posted by nickname View Post
    najnizi IQ u Evropi... nista vise...a ni manje se ne moze ocekivati od ove ankete...
    Moram da se osvrnem na ovo jer je počelo ozbiljno da mi ide na *****.
    Ne postoji neko relevantno istraživanje koje je mjerilo IQ po državama po svijetu, pa ni u Crnoj Gori.

Radi se o podacima iz knjige "Inteligencija nacija" Richarda Lyna i Davida Beckera.
    Prema njima prosječni IQ u podsaharskoj Africi je 69.
    To bi značilo da je tamošnji prosječan građanin medicinski retardiran.

Dalje, testovi inteligencije se dizajniraju tako da 100 bodova odgovara prosječnom čovjeku. (prosječan čovjek ne može da odstupi od 100 bodova, jer se 100 bodova šteluju prema njemu)
    Po mensinom testu po Stanford-Binet skali samo 2% ljudi otpada na populaciju ispod 70 bodova i 2% na populaciju iznad 130 bodova.
    Ukratko, prema ovoj dvojici "eskperata" retardirani Englez koji ima IQ 70 i koji je gluplji od 98% svojih sunarodnika je prosjek u podsaharskoj Africi.

Pseudoscientific racial theories by discredited British psychologist keep going viral in the Balkans

U Crnoj Gori nisu vršena nikakva istraživanja IQ-ua već su ova dvojica stručnjaka izveli dubioznu ekstrapolaciju PISA testiranja koje ocjenjuje kvalitet obrazovanja, gdje jesmo očajni i gdje jesmo dobili loše rezultate, i na osnovu njih donijeli zaključke o inteligenciji.
    (mada smo još i dobro prošli... neke zemlje su ocjenjivali i metodom "odokativno")

Nevjerovatno kako se ljudi masovno pozivaju na podatke o čijim izvorima i vjerodostojnosti nemaju pojma.
    Tako da ono, možda zaista ovaj narod ima neku dasku manje u glavi od ostalih, ali ne zato što su to rekla ova dvojica, već zato što su njihova naklapanja bezumno i nekritički prihvaćena.
    Last edited by ASC; 15-12-20 at 21:51.

2. The Following User Says Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,855
    Thanks Thanks Received 
    1,415
    Thanked in
    604 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Ne postoji neko relevantno istraživanje koje je mjerilo IQ po državama po svijetu, pa ni u Crnoj Gori.

Radi se o podacima iz knjige "Inteligencija nacija" Richarda Lyna i Davida Beckera.

Dalje, testovi inteligencije se dizajniraju tako da 100 bodova odgovara prosječnom čovjeku. (prosječan čovjek ne može da odstupi od 100 bodova, jer se 100 bodova šteluju prema njemu)
    Po mensinom testu po Stanford-Binet skali samo 2% ljudi otpada na populaciju ispod 70 bodova i 2% na populaciju iznad 130 bodova.
    Ukratko, prema ovoj dvojici "eskperata" retardirani Englez koji ima IQ 70 i koji je gluplji od 98% svojih sunarodnika je prosjek u podsaharskoj Africi.

Pseudoscientific racial theories by discredited British psychologist keep going viral in the Balkans

U Crnoj Gori nisu vršena nikakva istraživanja IQ-ua već su ova dvojica stručnjaka izveli dubioznu ekstrapolaciju PISA testiranja koje ocjenjuje kvalitet obrazovanja, gdje jesmo očajni i gdje jesmo dobili loše rezultate, i na osnovu njih donijeli zaključke o inteligenciji.
    (mada smo još i dobro prošli... neke zemlje su ocjenjivali i metodom "odokativno")

Nevjerovatno kako se ljudi masovno pozivaju na podatke o čijim izvorima i vjerodostojnosti nemaju pojma.
    Tako da ono, možda zaista ovaj narod ima neku dasku manje u glavi od ostalih, ali ne zato što su to rekla ova dvojica, već zato što su njihova naklapanja bezumno i nekritički prihvaćena.
    Kad smo toliko pametni zasto nismo Njemacka?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
    To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.

Thanks Thanks Given 
    1,844
    Thanks Thanks Received 
    5,382
    Thanked in
    2,072 Posts

Quote Originally Posted by crane_operator View Post

Sa anđelima, ko je rekao da smo pametni?

Samo kažem da je broj 86 neko izvukao iz guzice.
    Neko ko ima ovakve stavove:
    "What is called for here is not genocide, the killing off of the population of incompetent cultures.
    But we do need to think realistically in terms of the 'phasing out' of such peoples...
    Evolutionary progress means the extinction of the less competent. To think otherwise is mere sentimentality."
    Last edited by ASC; 15-12-20 at 22:02.

Thanks Thanks Given 
    7,855
    Thanks Thanks Received 
    1,415
    Thanked in
    604 Posts

Sa anđelima, ko je rekao da smo pametni?

Samo kažem da je broj 86 neko izvukao iz guzice.
    Neko ko ima ovakve stavove:
    Slazem se u potpunosti da broj ne igra ama bas nikakvu ulogu. Broj kao broj, nista posebno ne znaci. Ali znas kako kazu, slika govori vise od 1000 rijeci.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

PISA tabela: https://factsmaps.com/pisa-2018-worl...ience-reading/

Upada u oci dominacija Istocne Azije. Posebno ako se pogledaju rezultati iz matematike i nauke:
    https://schoolinreviews.com/pisa-res...ghest-and-why/

Ovo pomaze da se razumije rastuca dominacija Istocne Azije u svjetskoj ekonomiji. U znanju se nalazi kljuc uspjeha.

Primijetio sam da je u Evropi vodeca Estonija. Mislio sam da je Finska. Vjerovatno su Estonci ucili od Finaca. Geografsko i kulturoloski su slicni. Jako dobar rezultat ima Slovenija. Crna Gora je u najgoroj grupi. Ocekivano. Da bi se nesto uradilo u ekonomiji, treba poceti s obrazovanjem. Dzaba planovi vlade o IT sektoru, kad imamo ovako los sistem obrazovanja. Naravno, i u ovako losem sistemu postoje sjajni talenti koji cesto zasijaju kad podju van Crne Gore. Glavni problem Crne Gore nije nedostatak inteligencije, vec veoma los obrazovni sistem.

Thanks Thanks Given 
    7,855
    Thanks Thanks Received 
    1,415
    Thanked in
    604 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    PISA tabela: https://factsmaps.com/pisa-2018-worl...ience-reading/

Upada u oci dominacija Istocne Azije. Posebno ako se pogledaju rezultati iz matematike i nauke:
    https://schoolinreviews.com/pisa-res...ghest-and-why/

Ovo pomaze da se razumije rastuca dominacija Istocne Azije u svjetskoj ekonomiji. U znanju se nalazi kljuc uspjeha.

Primijetio sam da je u Evropi vodeca Estonija. Mislio sam da je Finska. Vjerovatno su Estonci ucili od Finaca. Geografsko i kulturoloski su slicni. Jako dobar rezultat ima Slovenija. Crna Gora je u najgoroj grupi. Ocekivano. Da bi se nesto uradilo u ekonomiji, treba poceti s obrazovanjem. Dzaba planovi vlade o IT sektoru, kad imamo ovako los sistem obrazovanja. Naravno, i u ovako losem sistemu postoje sjajni talenti koji cesto zasijaju kad podju van Crne Gore. Glavni problem Crne Gore nije nedostatak inteligencije, vec veoma los obrazovni sistem.
    Ono sto je meni kao laiku zapalo za oko, je da su vecinom direktori skola profesori fizickog vaspitanja. Tivatska osnovna, Kotorska nautika.... e sad ne kazem da fizicko nije bitno ali opet

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,924
    Thanked in
    1,452 Posts

Ako me pamcenje dobro sluzi, postoje podaci za veci dio Evrope, ali ne i za Crnu Goru. Stavise, mislim da smo bili jedina evropska drzava u jednom od skorijih istrazivanja za koju nisu postojali zvanicni podaci.
    Look upon my works ye mighty and this pear...

Thanks Thanks Given 
    325
    Thanks Thanks Received 
    307
    Thanked in
    135 Posts

Problem je isključivo neobrazovanost i inertnost kad je u pitanju sticanje znanja. Ljudi se obrazuju da bi se znanjem nametnuli, obezbijedili ugodnu egzistenciju i doprinjeli zajednici. Sistem u kom smo odrastali je nažalost cijenio neke druge "kvalitete" zbog čega se obrazovanje guralo u drugi plan.

U svakoj zemlji postoje ravnozemljaši, anti vakcinaši, teoretičari raznih zavjera, ali ovo u CG postaje zabrinjavajući mainstream...
    "The best argument against Democracy is a five-minute conversation with the average voter."

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Puno je nama 86, to je cak na pocetku normalnog. Mislim da smo blize 70

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    Moram te oprat malo. Đe nađe ovu skalu? Koja je ovo raspodjela, ovo se sa Gausom nije srelo, a njegove raspodjele su model u istraživanjima? Ukupno imaš 123%?
    Svaka čast drugar, ali ova ilustracija je "previše netačna da bi je nazvali pogrešnom".
    Takođe, ovdje je neki kolega malo pisao o metodologiji istraživanja (globalnog) i autorima knjige.
    Znam divna je fraza IQ86, što me podsječa na onu iz "Profesionalca" koju stalno zbori Tatić "nije Milošević kriv, mi smo *****".
    Ali lijepo je za sve optužiti nizak IQ, kojem naravno ne pripadamo mi koji optužujemo. Što bi rekao Lane Gutović "pamet je jedina stvar čijom su raspodjeom svi zadovoljni".
    Mada, sada kad je crkva preuzela veliki dio društvenog uticaja IQ će nam naglo porasti. Tako je u svim zemljama đe je crkva uticajna. Poznate su po razvoju viskoih tehnologija.
    Svakako je IQ86 jednostavnije nego da se suočimo sa činjenicom da imamo kuluturološki model koji je vjekovima kreiran i za čiju izmjenu trebaju decenije i to u uslovima kada bi konstantno postojala društvena volja da se isti mijenja. A takvi uslovi nisu realni.
    Ništa lično protiv tebe, samo mi je tabela bila triger.
    Usput, naredne generacije će, zahvaljujući divajsima, biti ozbiljno u zaostatku fokus zero, pa ti nauči nešto sa takvom koncetracijom...
    Last edited by Gagarin; 16-12-20 at 06:32.

11. The Following 2 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,276
    Thanked in
    2,618 Posts

Ljudi, sjebali ste outline-a sad totalno.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

13. The Following 2 Users Say Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,144
    Thanks Thanks Received 
    13,547
    Thanked in
    5,128 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Što bi rekao Lane Gutović "pamet je jedina stvar čijom su raspodjeom svi zadovoljni".
    Lajkovah zbog ovoga, genijalno...

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Znam divna je fraza IQ86, što me podsječa na onu iz "Profesionalca" koju stalno zbori Tatić "nije Milošević kriv, mi smo *****".
    Ali lijepo je za sve optužiti nizak IQ, kojem naravno ne pripadamo mi koji optužujemo. Što bi rekao Lane Gutović "pamet je jedina stvar čijom su raspodjeom svi zadovoljni".
    Mada, sada kad je crkva preuzela veliki dio društvenog uticaja IQ će nam naglo porasti. Tako je u svim zemljama đe je crkva uticajna. Poznate su po razvoju viskoih tehnologija.
    Svakako je IQ86 jednostavnije nego da se suočimo sa činjenicom da imamo kuluturološki model koji je vjekovima kreiran i za čiju izmjenu trebaju decenije i to u uslovima kada bi konstantno postojala društvena volja da se isti mijenja. A takvi uslovi nisu realni.
    Ništa lično protiv tebe, samo mi je tabela bila triger.
    Usput, naredne generacije će, zahvaljujući divajsima, biti ozbiljno u zaostatku fokus zero, pa ti nauči nešto sa takvom koncetracijom...
    Lane Gutović koji je dolazio na završni miting Miga Stijepovića za opštinske izbore i držao govor na završnom mitingu u sportskom centru. Ljepše je Midu citirat nego tog vaučer klovna. Crkva ničim ne utiče loše na razvoj nauke i tehnologije. Čemu takav ružan komentar? Mogli bi do sjutra da o ovome pričamo jer je sama vjera kompleksna. Nešto je moralo postojati oduvijek, a šanse da je sve stvoreno iz velikog praska i evolucijom...meni je lično ipak bliže vjerovanje u tvorca sve tvari nego u puke slučajnosti i evolucije koje da su tačne bi se odvijale i dan danas, a nema ih... Uostalom mnogi najveći umovi svijeta i jesu bili vjernici. Ne mora se religija posmatrati kroz isključivost i nipodištavanje iste.
    Last edited by Director; 16-12-20 at 21:02.

16. The Following User Says Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Lajkovah zbog ovoga, genijalno...

Lane to samo vjesto koristi, to je inace izreka Dekarta. Ko se bavio malo kordinatnim sistemom cuo je za Dekarta.

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Daj link, brate.. lijepa je izreka. Da ne citiramo Laneta.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,436
    Thanked in
    2,601 Posts

Quote Originally Posted by crane_operator View Post

Jer nismo radni kao Njemci...

Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

20. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Flexbux View Post
    Lane to samo vjesto koristi, to je inace izreka Dekarta. Ko se bavio malo kordinatnim sistemom cuo je za Dekarta.
    Jedna od dražih knjiga mi je Paskalova(bio je matematičar takođe), upravo jer je svoju genijalnost pretočio između ostalog pišući o Bogu. Njegoševa Luča je čista genijalnost takođe iako mali broj Crnogoraca može da pojmi njegovu dubinu misli u tom djelu.
    Last edited by Director; 16-12-20 at 21:30.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Postoje dvije skale za klasifikaciju rezultata standardizovanih testova za mensu: "The minimum accepted score on the Stanford–Binet is 132, while for the Cattell it is 148". Kad pričamo o rezultatima, bitno je napomenuti po kojoj se skali računa. Kod nas se rezultati pišu po ovoj drugoj skali.

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Lane Gutović koji je dolazio na završni miting Miga Stijepovića za opštinske izbore i držao govor na završnom mitingu u sportskom centru. Ljepše je Midu citirat nego tog vaučer klovna. Crkva ničim ne utiče loše na razvoj nauke i tehnologije. Čemu takav ružan komentar? Mogli bi do sjutra da o ovome pričamo jer je sama vjera kompleksna. Nešto je moralo postojati oduvijek, a šanse da je sve stvoreno iz velikog praska i evolucijom...meni je lično ipak bliže vjerovanje u tvorca sve tvari nego u puke slučajnosti i evolucije koje da su tačne bi se odvijale i dan danas, a nema ih... Uostalom mnogi najveći umovi svijeta i jesu bili vjernici. Ne mora se religija posmatrati kroz isključivost i nipodištavanje iste.
    Drugar, nije bitno đe je Lane išao da tezgari, stvarno o tome ne razmišljam niti sam znao za Lenata i Miga. Ne pratim skupove zbilje. Eto, ispade Lane citirao Paskala, još bolje. Odlična je fora.
    Što se tiče religioznosti i vjere u boga to je jedan par rukava, a crkva ili neka druga vjerska zajednica kao samoproklamovani optički kabl do boga je sasvim drugi par rukava.
    Jedan primjer iz sadašnjosti: Saudijska Arabija i Iran, zemlje gdje sveštenici imaju ogroman uticaj (vehabitski islam i šija). Između njih su Emirati gdje je uticaj sveštenstva sveden na razumnu mjeru. Koja zemlja od te tri gura naprijed? Emirati su ne samo kao Diznilend za odrasle već i u visokim tehnologija (Mubadala npr)? Usput, Emirati imaju znatno manje naftno bogatstvo od Irana i KSA.
    Što se pravoslavlja tiče gdje je mjesto sveštenicima pokazao je Petar Veliki. Ajde da ga uzmemo kao referentnog, jer je nazvan Veliki pošto je povukao Rusiju iz crne rupe u evropsku silu. Pa recimo da o sveštenicima imam slično mišljenje kao on.
    Što se sklonosti našeg sveštenstva nauci tiče, mislim da su se pokazali tokom pandemije, sa svojim naučnim vrhuncem kad su zarazili spostvenog patrijarha virusom, a on umro od korone, na sahrani mitroploita koji je umro od posledica korone. Toliko o njihovom "cogito ergo sum"
    Tako da, ajde da razdvojimo vjeru i crkvu. Može se vjerovati u boga, a smatrati da je crkva kočničar društvenog napretka, što joj je istorijska uloga već vjekovima.
    Kršten sam u pravoslavnoj crkvi, posle njenog "briljiranja" tokom pandemije i pokazane doze samoživosti ako budem trebao da se pomolim mogu neđe do tvoga "komšiluka". Svaka je hrišćanska, zar ne...
    Da zaključimo crkva nije isto što i vjera.
    P.S. Mogli bi i o Njegošu, ali odosmo i sa ovim previše u spam...

Thanks Thanks Given 
    25,777
    Thanks Thanks Received 
    8,304
    Thanked in
    4,071 Posts

Patrijarh se nije zarazio na Amfolohijevoj sahrani. Čisto radi tačnosti.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,368
    Thanks Thanks Received 
    397
    Thanked in
    241 Posts

Pa đe se zarazi čojek, je li se utvrdilo? Prije ili poslije sahrane?

Propustio sam tu vijest.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

https://www.vijesti.me/kolumne/49540...propala-drzava

Amerikanci su, što je pokazalo iskustvo u poslednjih 30 godina, veoma efikasni u rušenju režima i krajnje neuspešni u izgradnji funkcionalnih i pravnih država.

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Quote Originally Posted by Samo Niksic View Post
    Pa đe se zarazi čojek, je li se utvrdilo? Prije ili poslije sahrane?

Propustio sam tu vijest.
    nije od korone nego od gladi.

Thanks Thanks Given 
    3,379
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Pobjeda i Antena M palili vatru nakon izbora?

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...u-nakon-izbora

Prilikom davanja izjave u policiji, tvrde iz tužilaštva, Mirsada Karovića označio je kao napadača na njega, dok je medijima saopštavao da je bilo više osoba, kao i da je napadnut na političkoj i nacionalnoj osnovi.

Raščić je kazao i da se plašio da li će Bošnjaci u Pljevjima dočekati 2. septembar, jer su ulicama grada kružila vozila sa brodskim sirenama i čuli su se razni povici upućivani bošnjačkom narodu.

Predsjednik mladih Socijaldemokrata optužio je juče Pobjedu da je nekorektno i netačno prenijela njegovu izjavu datu tom mediju dan nakon parlamentarnih izbora, kada je policiji prijavio da je napadnut nedaleko od zgrade tužilaštva. Rekao je da su oni napisali ono što on nije rekao.

Raščić je dodao i da ga niko iz Antene M nije zvao za izjavu, a da je na njihovom portalu objavljena njegova izjava da ga je pretuklo više osoba i da su ga bespomoćnog ostavili na ulici, kao i da u Pljevljima situacija nije dobra i da strahuju za svoju bezbjednost.

Na pitanje sutkinje - da li je demantovao te informacije, Raščić je kazao da nije.

Tužilac Ivan Gačević rekao je da se iz prijave koju je dao policiji, vidi da je Raščić kao jedinog napadača označio Karovića, da od njega nije osjećao strah i da je od policije tražio da mu se samo skrene pažnja na ponašanje.

Tužilac je kazao da je Račić kasnije povukao prijavu protiv Karovića.

Rekao je i da je na suđenju Karoviću koji je prekršajno odgovarao za napad, Rašić ponovo jedino njega označio kao napadača.

“Ovi dokazi demantuju odbranu okrivljenog da ga je napalo više lica, da je zbog toga osjećao strah, sasvoju bezbjednost i bezbjednost svoje porodice i Bošnjačkog naroda u Pljevljima”, rekao je Gačević.
    Raščić je, međutim, ostao pri tvrdnji da je u napadu na njega učestvovalo još osoba.

Njegov pravni zastupnik, advokat Nikola Martinović, rekao je da je licemjerno da tužilac tvrdi da Rašić nije bio uplašen poslije napada i da je simptomatično da tužilac pokreće postupak protiv Raščića tvrdeći da je iznio lažne vijesti, i kao dokaz prilaže neautorizovane kopije određenih medija a da ne goni autore tekstova u tim medijima.
    On je pozvao tužilaštvo da pokrenu postupak protiv braće Mirsada i Esada Karovića, jer su, kako je rekao, lažno svjedočili na sudu.

Karović je juče kazao da je u trenutku kada se dogodio incident, u blizini bilo još osoba, ali nije rekao da li su ta lica učestvovala u napadu na Rašića.
    U svojstvu svjedoka juče su salušani pirpadnici policije, koji su intervenisali po prijavi Raščića, odmah nakon napada.
    Svi su kazali da su na mjesto događaja zatekli Rašćića u automobilu, a petnaestak metara dalje, braću Mirsada i Esada Karovića, koji su stajali ispred svoje kuće.

Policajci su kazali da je Rašić rekao da mu je udarano po vozilu i prijećeno, a kada su ga pitali ko ga je napao, pokazao je na Mirsada Karovića.

Нека остане забиљежено и на овом форуму како су се понашали поједини медији, како су се понашале поједине странке, како је читава политика ове државе опстајала на страху и лажима о другима, како је зарад јебеног новца цијепан шав грађанске државе у коју се заклињу.

Када се деси прави национални испад нека се запитају онда "да ли смо и ми овом допринијели?" али знајући их свалиће се кривица на "безубе варваре" који су уосталом криви за све лоше у држави.

Посебно поздрављам уреднике Побједе, ЦДМ-а, Антене М, Скала радија, портала Стандард, Ин4с, Борба и сличних и надам се у дуго памћење људи који виде какве болесне и одвратне ствари радите, како би сте зарадили новац или промовисали вашу политику.

Гадите ми се.

Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

29. The Following 6 Users Say Thank You to Mstislav For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Država je, kaže, 2013. godine “ubila” Montenegro Airlines: “To je jedina poštena riječ da se to tako kaže. U kompaniju je tada provalila grupa državnih političkih aparatčika, koji su se okružili ne znanjem i profesionalnim integritetom, nego poslušnošću i političkom podobnošću”.

https://www.bankar.me/2020/12/17/drz...egro-airlines/

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Država je, kaže, 2013. godine “ubila” Montenegro Airlines: “To je jedina poštena riječ da se to tako kaže. U kompaniju je tada provalila grupa državnih političkih aparatčika, koji su se okružili ne znanjem i profesionalnim integritetom, nego poslušnošću i političkom podobnošću”.

https://www.bankar.me/2020/12/17/drz...egro-airlines/
    Tekst podsjeca na prilike u drzavi 60ih godina proslog vijeka.
    Fascinantno kako je ovaj komunisticki rezim opstao do 2020 godine.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Page 192 of 210 FirstFirst ... 92142182188189190191192193194195196202 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)