Idiot koji sjedi i ne radi ništa 20 godina je zaštićen kao bijeli međed...šta će njemu glavobolja da bude načelnik, za malo veći koeficijent da se cima i da stvarno nešto radi...
Ta pojava, koja se smučila svima, pa i onima koji vuku i rade u tim organima, nije tretirana ovim zakonom.
Može da uđe ko god oće, uslovi su smiješni. Bilo koji fakultet sa 240 ECTS, državni ispit i pripravnički. Čudo vala od uslova.
Problem je napredovanje...ovim je uništen sistem karijernog napredovanja, koji je i ovako preblago postavljen - sad je akcenat na iskustvu - potreban ali ne i dovoljan uslov. Ali evo, imamo Wunderkind-e iz DF, URA i Demokrata, ispod časti je uslov da si radio 5-6 godina, dosta je njima i dvije. Bilo đe. Da vodiš jedinicu u koju kročio nisi.
Krivična prijava ≠ krivični postupak.
Da bi se pokrenuo postupak, tužilac mora da ocijeni prijavu, i ako ima elemenata bića KD, da otvori krivičnu istragu.
Sad može da se gusla "zarobljeno tužilaštvo će da podmeće nogu wunderkind-ima, kako bi ih uskratilo za mogućnost zaposlenja", ali po meni je to prdnjava. Po ovom predlogu, neko koga rade za utaju poreza može da bude pomoćnik direktora Poreske uprave. A vi vjerujete savjesti nekog trećerazrednog URAša ili koga već da spriječi te anomalije. Sprdnja.
U zakonu ostaje "U državnom organu može da zasnuje radni odnos lice koje: - nije osuđivano za krivično djelo koje ga čini nedostojnim za rad u državnom organu".
Vala mnogo jada još osuđivane da primaju. Po meni, trebalo je precizno definisati i koja su to KD, da se ne bi ponovilo, kao za Obradovića iz "Ramade", da koruptivno KD nije prepreka. Po meni, to bi bila sva KD, sem saobraćaja (sem ako je učinjeno pod dejstvom alkohola, droge, ili na bezobziran način), neka KD protiv časti i ugleda i ova "NKT" krivična djela.
Da ako preživi državna uprava bez takvih, i oni bez nje.

).
Bookmarks