To je prilicno cesta pojava. E sad, kod tih domacih moze biti dosta zeznuto ako proces proizvodnje nije uradjen u potpunosti kako treba, a onda i samo flasiranje (tamno staklo, na mracnom mjestu da stoji)...
Ja volim maslinovo ulje bas ali domace jos ne nadjoh da mi je odgovaralo...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Kupio Srna mlijeko na kuvanje nakon dosta vremena. KATASTROFA. Toliki šmek se osjeća da je bukvalno nemoguće za piti. Ranije nije bilo ovoliko loše. Ne znam da li da pokušam sa Nikom ili Milka(BP). Milka kiselo mlijeko mi je vrh.
Ili ipak da ostanem vjeran Alpskom tetrapaku![]()
Uzmi vareniku Milka iz Bijelih Polja, samo pazi na datum (dosta ih je pokvarenih).
Ono je da rečem najpribližnije domaćoj vareniki.
Kako volim
![]()
Ima u Voli, nas diskont... Cini mi se oko 2.50€-2.70€ (ima i sa bademom, kokosom...) ali meni je vanila broj 1 za sve...
Da ne znate odakle nam stižu losos pastrmke koje možemo kupiti u Montefish-u?
Dim sum.
Ja kupujem u CoGi i bas su dobri. A nisam se sjetila da pitam okle su, vala iduci put ocu![]()
CoGi zvani 200 s mesta.![]()
Pa ne mogu biti sigurna ni da su iz montefisha, nego su na pijaci kod nas ili na rivu obično u kutijama s njihovim natpisom, a zaboravih ih pitati.
Kao isjeceni komadi na ploči pečeni ili u rerni na grilu - savršeni su. Sočni, masni, zasitni.
Izreda je tako zovu na pjaci pa mi čudno. Jeste crvenkasta zna biti. Fala![]()
Dim sum.
A teško da je pravi losos kg je 8€, a onaj u filete vakumirani što prodaju 100grama je oko 6€. Nego ima onaj losos filet Ledo zaleđeni - on je ono blah, šta god da mu uradim isto bude nekako suv.
Dim sum.
Losos pastrmka u suštini postoji, hibridna vrsta nastala ukrštanjem i meso zaista podsjeća malo na lososa, ne samo izgledom nego i ukus zna biti sličan. Dakle, nije izmišljen termin samo je drugo kad pokušaju da je predstave kao klasičnog lososa, ne ide.![]()
Kod nas su u pitanju obicne kalifornijske koje se duze drze. Na par ribnjaka u mojoj okolini to drze i kao sto rece Djuzla,prerasla kalifornijska koju hrane sa dodatkom karotena. Gledao i dzakove i sa hranom i pastrmke, kupovao od njih,jeo itd,nije rekla kazala![]()
Nemojte mi te privatne recepte, nego na viđelo sve...![]()
#fakenews
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks