Page 190 of 210 FirstFirst ... 90140180186187188189190191192193194200 ... LastLast
Results 4,726 to 4,750 of 5229

Thread: Iz raznih medija [2020]

Thanks Thanks Given 
    1,844
    Thanks Thanks Received 
    5,382
    Thanked in
    2,072 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Meni je frapantno da ljudi koji slave Jova Kapu, veličaju i Krsta Zrnovog. A kad ih pitaš kako je to moguće kad je Jovo, kao posljeratni ministar policije, naredio likvidaciju Krstovu gledaju te ko tele u šarena vrata.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    Polakote.
    Kapičić mu je više puta nudio predaju, ali mu je preko Krstovih rođaka poručeno da se živ neće predati.

Pa i onda su poslata trojica operativaca da ga uhvate živog ili mrtvog, ne da ga obavezno ubiju.
    Popović je ubijen tek nakon što je bacio na njih bombu koja nije eksplodirala, a zatim ubio Raka Mugošu.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Polazeći od činjenice da je Staljin u čistkama i raznim vrstama terora uključujući glad i slično usmrtio 20-30 miliona ljudi, cijenim da u slučaju da je pobijedio u konfliktu sa Titom, pobijeđena strana ne bi doživjela Goli Otok već bi bili srećni ako bi prošli samo sa metkom u čelo, bez mučenja.
    Broj bi sigurno. bio veći od onoga koje je druga strana pohapsila. Jednostavno, Staljinov rukopis je takav.
    A izvođači radova bi vjerovatno bili oni koji su sjedjeli na Golom Otoku.
    Stoga, ajmo da iskuliramo realtivizacije, bezobraluke i špijune...
    Crnogorci kao rusofili najviše su nastradali i to je to.
    Koliko je ukupno ljudi ubijeno od strane vlasti zbog stajanja na stranu Staljina. Manje nego što je stradalo graničara na granicama SFRJ u provokacijama.
    Opet, ja imam slučaj konkretno iz familije koji bi te demantovao. Naravno, ne sporim da je bilo masu rusofila tada ali su oni bili male mace što ti kažeš šta je rađeno po samoj Rusiji..
    Ali pored toga što smo rusofili tradicionalno, takođe smo i špijuni i najgori zlotvori, sve po potrebi - a to nije ništa manje za zanemariti..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

3. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Polakote.
    Kapičić mu je više puta nudio predaju, ali mu je preko Krstovih rođaka poručeno da se živ neće predati.

Pa i onda su poslata trojica operativaca da ga uhvate živog ili mrtvog, ne da ga obavezno ubiju.
    Popović je ubijen tek nakon što je bacio na njih bombu koja nije eksplodirala, a zatim ubio Raka Mugošu.
    Da rezimiramo, Jovo Kapa je dao naredbu da se Krsto dovede živ ili mrtav. To što mu je nuđena opcija predaje, a onda valjda suđenja pred narodnim sudom od strane komunista, kao i svakom drugom saradniku okupatora ne znam što mijenja konkretno. Svakako ostaje moje čuđenje da isti ljudi slave Krsta i čovjeka koji je izdao naredbu da se Krsto dovede živ ili mrtav.

5. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Selektivna istorija.. Sviđalo se nama ili ne, neke ljude i događaje je najbolje vrijeme osudilo..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    1,844
    Thanks Thanks Received 
    5,382
    Thanked in
    2,072 Posts

Da rezimiramo, Jovo Kapa je dao naredbu da se Krsto dovede živ ili mrtav. To što mu je nuđena opcija predaje, a onda valjda suđenja pred narodnim sudom od strane komunista, kao i svakom drugom saradniku okupatora ne znam što mijenja konkretno. Svakako ostaje moje čuđenje da isti ljudi slave Krsta i čovjeka koji je izdao naredbu da se Krsto dovede živ ili mrtav.

Bilo je zelenaša koji su oslobođeni, bez dana robije, a i onih koji su robijali nekoliko godina pa pušteni.
    Predaja mu je nuđena upravo da mu se život spasi, te bi njemu bio namijenjen gore pomenuti scenario a ne strijeljanje.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    583 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Bilo je zelenaša koji su oslobođeni, bez dana robije, a i onih koji su robijali nekoliko godina pa pušteni.
    Predaja mu je nuđena upravo da mu se život spasi, te bi njemu bio namijenjen gore pomenuti scenario a ne strijeljanje.
    Nedostaje još samo da kažeš da ga je komunistička vlast ubila kako bi mu tako spasila život.

Thanks Thanks Given 
    28
    Thanks Thanks Received 
    76
    Thanked in
    47 Posts

Ima li tu neka prica da je Mugosa htio da ga pojaše, i da mu je Krsto govorio-bjez mladicu e te izgoreh, a ovaj mu rekao - oces kurc*m!
    I neka ljubavna prica o cerki Krstovoj

Thanks Thanks Given 
    1,844
    Thanks Thanks Received 
    5,382
    Thanked in
    2,072 Posts

Quote Originally Posted by Mitro View Post
    Nedostaje još samo da kažeš da ga je komunistička vlast ubila kako bi mu tako spasila život.
    Ne vidim odakle izvuče taj zaključak.

Sjećam se jednog dana, bio sam pozvan kod Aleksandra Rankovića.
    Rekli su mi, zove Vas Ranković, bilo je to početkom 1947. godine, da odete u Crnu Goru i onemogućite, spriječite odmetnike, koji su kontrolisali širom Crne Gore brojne puteve i druge veoma važne objekte i stvari.

Odmetnici su bili opasni, bilo ih je tada preko 400, koji se nijesu predali vlastima, tako da su bili neka vrsta oružane sile.
    Poslat sam iz Beograda da budem prvi čovjek Ministarstva unutrasnjih poslova Crne Gore da se ti odmetnici dovedu pred lice pravde, bilo milom ili silom, živi ili mrtvi.

Prihvatio sam i otišao, ali sam zamolio Rankovića da uvaži da ja imam svoja gledišta vezano za to kako se sa Krstom Popovićem treba postupati.
    Jer, Krsto Popović nije bio ubica, razbojnik ili skripar, nego častan čovjek, junak iz istorije Crne Gore, koji u ovome ratu nije lično naređivao da se bilo što zločinacki ucini.

Novače, govorim ti, i zabilježi, da sam, inistirao da se Krsto Popović spasi, želio sam iskreno da ga spasim.
    Na to mi je Ranković rekao: “Jovo, ako se Krsto Popović moze spasiti, spasićemo ga, privešcćmo ga sudu i sudićemo mu, jer imamo razloga da mu pomognemo”.
    - Jovo Kapičić
    Kao što rekoh, bilo je nekoliko zelenaša koji su robijali par godina pa pušteni na slobodu.

Popović je par puta na ponude da se preda odgovorio preko posrednika da se neće predati živ.
    I na koncu, na grupu koja je poslata da ga uhvati je bacio bombu i zapucao pri čemu je ubio jednog od njih i sebi zapečatio sudbinu.

Iako se slažem da je slavljenje obojice kontradiktorno, poenta priče je da nije naređena likvidacija, niti mu je Kapičić bio neki arhineprijatelj.
    Last edited by ASC; 13-12-20 at 23:03.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Jovo Kapičić i njegova prefarbavanja istorije u skladu sa trenutnom političkom modom.

Jes, baš je sa Rankovićem raspravljao o sudbini jednog od 400 odmetnika.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Jeste, sve je Rankovic kao osnivac OZNE, clan Politbiroa i poznat po rjesavanju problema "mirnim putem" imao obzira za Krsta Popovica sve i da je znao ko je u sta sumnjam. Rankovic koji je poznat kao teski unionista i protivnik decentralizacije kroz republike u SFRJ, je imao zelju da nesto nauci od vodje "borbe protiv srpske okupacije(kako se danas predstavlja njegova borba)".
    Jeste, mora da je Kappa imao divan razgovor i pun razumjevanja sa Rankovicem. Mora da je duboko bio zabrinut i za njega i za sve ostale grupe po SFRJ kako da ih mirno dovede na razgovor i casicu

13. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

crnogorci vole kapicica taman ko siptari rankovica

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    138
    Thanked in
    104 Posts

Presmijah se jutros ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...ciju-marihuane

Što se toga tiče, morali bi da izmijene zakon o nošenju/posjedovanju oružja, jer ja ne bi mogao opstati od komšija (ako bih se bavio proizvodnjom)

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

LOVAC NA ZMAJEVE

Zbogom, Milo

Da je Đukanović spakovao kofere 2006, Crna Gora bi danas bila pomirena a ne raspolućena, bila bi članica EU, bez ocjena o privatnoj državi, zarobljenom pravosuđu, endemskoj korupciji, bratstvu političara i mafijaša

15486 pregleda 29 reakcija 19 komentar(a)

[https://www]

Đukanović, Foto: Vijesti/Boris Pejović

Željko Ivanović

14.12.2020. 07:30h

Da je prije petnaest godina bio zaista vizionar, moglo je sve da se završi drugačije. I za njega i za Crnu Goru. Da je otišao nakon 21. maja 2006, Crna Gora bi danas bila članica Evropske unije, bez ocjena briselske administracije i evropskih medija o privatnoj državi, zarobljenom pravosuđu, endemskoj korupciji, bratstvu političara i mafijaša, Spuž bi bio pun krupnih riba, a medijska scena oslobođena papagaja i neznalica.

Da je Milo poslušao nas nekoliko “sramotnih” još 2007, kada smo mu objašnjavali zašto nije dostojan regionalne nagrade za mir i zašto je pravi trenutak da ode i možda obezbijedi sebi pristojno mjesto u crnogorskoj istoriji, ne bi danas njegov lik i djelo branili opskurne pojave poput nekog Mijača i novinalete Tamare, prikazujući Vođu, višedecenijskog čovjeka Zapada, kao odbačenog i potrošenog diktatora koga je isti taj Zapad pustio niz vodu.

Da je Milo spakovao kofere 2006, Crna Gora bi danas bila pomirena a ne raspolućena, jer je moto Đukanovićeve vladavine bio u biti okupatorski - zavadi pa vladaj. Ako su lideri DF-a marionete, nijesu njihovi glasači, ako Mandić i društvo vide Crnu Gori kao 27. izbornu jedinicu Srbije, građani koji su iz nekih sasvim drugih razloga, a prije svega zbog politike vlasti, glasali DF - nijesu na tim pozicijama. Najveći broj njih Đukanović lično i njegova besprizorna propaganda deceniju i po tretirali su kao sumnjive i antidržavne elemente. Bili su zato građani drugog reda, nedostojni državne službe ili nekog poljoprivrednog kredita. To je uz korupciju najtamnija stranica Milove vladavine.

Da se Milo povukao odmah nakon referenduma, mnogo prije one podrške bankrotiranoj Prvoj banci, ili Pobjedi, prije onih 250 miliona poklonjenih Deripaski i tajkunima, prije Limenke i Blažovih biznisa, prije svih bombi, pucnjeva i ubistava, prije fašizma i linča neistomišljenika, prije pohare narodnog novca od strane budžetskih propagandista i intelektualaca, prije svih istina živih kojima je onemogućio dijalog u ovom društvu praveći od njega, kako Balša napisa, minsko polje i ratno poprište - danas se ne bismo gledali preko nišana, još manje bismo strahovali za budućnost sekularne države, a targetiranje američkog ambasadora kao neprijatelja ostalo bi privilegija i ponos Milana Kneževića i Andrije Mandića. Umjesto da shvati zašto je izgubio i kako je nepovratno pao, Milo nas poziva na novu regrutaciju, pod barjakom navodne odbrane države. Ne bilo nas, kako sam reče, ako je odbrana njegove hibridne autokratije mjera istinskog patriotizma i lojalnosti Crnoj Gori.

Da je Milo makar htio da posluša Ranka, koji je, iako dockan, objašnjavao kako je Crna Gora opasnije okupirana iznutra nego spolja, ne bi doživio da slične ocjene čita u prošlonedjeljnom saopštenju američkih prijatelja i partnera koji kažu kako je “najveća prijetnja demokratiji korupcija onih koji su izabrani da vladaju”. Uz zaključak da se “nijedna spoljna prijetnja ne može mjeriti sa opasnošću od korupcije iznutra”. Korupcija i pljačka koju su sproveli DPS i njegovi sateliti, za svoj lični i partijski interes, uvela je Crnu Goru u dužničko ropstvo. Zato je Crna Gora na koljenima - da bi ustala, Đukanovićev sistem vladanja i pohare mora da se demontira.

Da je Milo bio drugačiji, da je težio prosvjetiteljstvu a ne autokratiji, trudio bi se da na pravi način mijenja navike i običaje pučanstva naslijeđene iz prošlosti umjesto što je baš na njima gradio svoj apsolutizam i strahovladu. Oholo je poručivao da Crnogorci bolje nijesu ni zaslužili umjesto da čini sve kako bi i sa nesavršenim pukom napravio državu za primjer. Vlast jeste ogledalo naroda, ali poštena i istinski vizionarska vlast i sa najgorim narodom napravi najbolju zajednicu. U tome je razlika između neodgovornih i odgovornih političkih elita. Suviše je kasno i suviše je Đukanović umoran da bi mogao preusmjeriti točak na ovu pozitivnu stranu. Ispada da mu jedino preostaje da pokuša smanjiti štetu. Kako sam prije neki dan reče: nije problem pasti, problem je ustati.

Zbogom, Milo.

Odavno nijesi bio pametniji i bolji nego od 30. avgusta do prije neki dan. Sad shvatam da je to bila varka i da si djelovao mudro zato jer si ćutao. Čim si progovorio vidjelo se da za tebe nema nade. Opet si se, kako bi rekla Draginja, prčio tako da nije bilo nužno ni slušati šta pričaš, bilo je dovoljno čitati govor tijela. Tragedija je i za tebe i za Crnu Goru ako nema drugog izbora osim tebe i tvog DPS-a. Ne bilo nas. Ako smo taoci tvoje moći i autokratije. Ali, ništa čudno i ništa novo. Već bar deceniju i po između nas je veliki nesporazum. Jedni su zagovarali državu zbog demokratije i emancipacije građana, a ON zbog prvog miliona, Prve banke i familije. Kada su neki rekli da ima smisla lingvistički isti jezik srpsko-hrvatski nazvati crnogorskim imenom, ON je i to ismijao novim slovima i jezičkim institutima kako bi se dokazala posebnost crnogorskog i različitost u odnosu na srpski. Samo što Džigijeva Vukovićka i Radmilin Đaga nisu tražili titlove na Kamiondžijama i Doli Bel. Dosta nas je sugerisalo da položaj i uloge Crkve koja ovdje traje hiljadu godina, i prije i poslije Svetog Save, treba rješavati u dijalogu i sa SPC i sa Beogradom a prije svega sa Mitropolijom i Amfilohijem, da bi ON odlučio da sve riješi na kongresu Partije. Kakva Biblija, Isus Nazarećanin, Carigrad, spram njegovog Glavnog odbora. I dok smo godinama pisali o nužnosti pomirenja većinskog naroda, braće i komšija, ON je sa partnerom iz Beograda i njegovim marionetama u Crnoj Gori gradio politiku dvije manjine, crnogorske i srpske, i među njima veliki zid koji često ide po sredini kuća brojnih naših porodica.

Ali, šta više da mu se priča i piše. Prošao voz. Šteta, a sve je moglo da se rasplete drugačije. I za Crnu Goru, ali i za Mila.

Željko IvanovićMilo ĐukanovićDPSCrna GoraLovac na zmajeve

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Jel ovo realno.

Ćoćo, koji je dobio od prethodne vlade koncesiju na zemljište da gradi pored skijališta kondo hotele (stanove) sa svojim partnerima, ne dozvoljava da bez naknade strujni kabal za skijalište Kolašin 1600 prođe kroz njegovo zemljište. Pa kakva nezasita bagra, šta je ovo.

Da se što pitam, odmah bih zakonom regulisao gradnju kondo hotela na način da kupci tih smještajnih jedinica ne mogu koristiti iste preko 2 mjeseca godišnje od čega maksimalno 10 dana u špicu sezone (definisati špic), a da se ne smije tržištu nuditi preko 66% smještajnih kapaciteta. Ova jedna trećina bi mi bila pod hipotekom države (alternativa bi bila bankarska garancija) da će smještajni kapaciteti zaista biti ponuđeni tržištu, a obavezao bih notare da u ugovoru o prodaji definišu sve ovo gore navedeno. Investitori bi bilo obavezni da tu 1/3 kapaciteta uposle u turizam kao hotel (apart hotel) itd.

Do sad su kondo hoteli bili način da se izbjegava namjena zemljišta, pa su se na mjestu za turističke sadržaje pravili stanovi za tržište (fora kondo). Sve takve završene projekte bih isprovjeravao. Mislim da je čak i Galjov Tre cane "u stvari kondo". Ne znam nisam siguran.

P.S.

Fckin Tapatalk ograničava rezoluciju, postovaću link kad izađe na vijesti.me
    (imam cijeli tekst ali je nečitljiv zbog rezolucije, pa evo naslovnica)

Evo teksta

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...ad-struje-nema

Ali najjače je što je država sa Ćoćom razmijenila zemljište, dala mu građevinsko u razmjenu, a sad Ćoćo maltretira državu jer su na tom zemljištu koje je dobio od države ukopani kablovi.

"Izgradnja Hotela D koji je u sastavu Planinskog centra “Kolašin 1450“ planirana je na urbanističkoj parceli UP 3 u okviru koje su i parcele čiji je vlasnik Bećirović postao prošle godine zahvaljujući razmjeni nepokretnosti sa državom. Zauzvrat on je dao katastarsku parcelu planiranu za izgradnju žičare šestosjeda K7 koja će da poveže državno i njegovo skijalište."

"Kablovi za struju nalazili su se uz stari put, od rampe Ski-centra Kolašin 1450 ka katunu Vranjak, odnosno na dijelu zemljišta koje je država trampila sa Bećirovićem"

Last edited by kimmi; 14-12-20 at 09:05.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post

Presmijah se jutros ...
    Dobro nije zavika čuveno "uiiiiip magarac"

Thanks Thanks Given 
    1,220
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    898 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...emo-tolerisati

Krivokapic se iznenadio sto u 8:30 nije zatekao direktora na radnom mjestu.

Thanks Thanks Given 
    1,095
    Thanks Thanks Received 
    647
    Thanked in
    363 Posts

Iznenađen i uvredjen... Ništa, sad će na razgovor kod njegovog potpredsjednika

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4,906
    Thanks Thanks Received 
    8,777
    Thanked in
    4,233 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    https://www.vijesti.me/vijesti/polit...emo-tolerisati

Krivokapic se iznenadio sto u 8:30 nije zatekao direktora na radnom mjestu.
    ne daj boze da krene da obilazi institucije, umro bi od iznenadjEnja
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Default Iz raznih medija [2020]

pauza za kafu, ne znam što je nejasno odje

Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    2,097
    Thanks Thanks Received 
    3,721
    Thanked in
    1,564 Posts

A realno slika je paklena kao oni kod njega u kabinet, ovoga nema, i rekli nekome slikaj nas kako sjedimo...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

25. The Following 3 Users Say Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,550
    Thanks Thanks Received 
    2,160
    Thanked in
    1,031 Posts

Prejako,nema sto sad će ovaj reć niste se najavili

Thanks Thanks Given 
    2,540
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Možda su se i najavili, ali je sekretarica zaboravila da mu prenese?

Thanks Thanks Given 
    1,220
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    898 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    ne daj boze da krene da obilazi institucije, umro bi od iznenadjEnja
    Kako bi se tek iznenadio da podje do nekog vodovoda npr. tamo poslije pauze.

Thanks Thanks Given 
    2,097
    Thanks Thanks Received 
    3,721
    Thanked in
    1,564 Posts

Trebali su mu uzet nesto sa stola. Svesku neku

f6

Page 190 of 210 FirstFirst ... 90140180186187188189190191192193194200 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)