Last edited by RRR; 05-12-20 at 19:46.
I am not i danger, I am the danger.
Čupkana junetina (od ruže).
Izgleda malo suvlje na slici, al nije vjerujte mi.
Ovo mi je bilo punjenje za tortilje (karavan trapist dimljeni, rukola i ljuti neki sos pomiješan sa bbq sosom), pomfrit .... razvalio sam se.
Ostali uglavnom nisu mogli čekat da se tortilje naprave no su ovako ovo sipali u tanjire i jeli.
Evo recepta..
https://malaribizla.com/2019/03/20/c...a-pulled-beef/
Nisam u cooker, nego u pekač, sos sam izblednao na kraju u nutribulet i prelio preko isjepkanog mesa i vratio u rernu 5 minuta da upije... vjerujte mi VRH
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Last edited by kimmi; 06-12-20 at 16:34.
Ceeeee, ceeee sa nutkaom uf...
Sent from my Mi 10T PRO using Tapatalk
Sarma iz zamrzivača podgrijana u Granoro pelatu uz dosta origana. Plus pire od crvenog i bijelog krompira na maslacu i mlijeku
Sent from my Huawei P30
The more things change, the more they stay the same.
zašto ovo u 10 uveče stark brateuništio si me sad
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Vala ja ne volim punjene paprike. Radi mene slobodno
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
The more things change, the more they stay the same.
Može. Ali više volim japrake.
Fotkala jesam postavljala nijesam...ovako:
Prekjuče- povrtna čorbica i pohovane slane palacinke sa tartar sosom, home-made
Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Juče raštan, koji bih se zaklela da sam fotkala dok se krckao ali ne mogu da nadjem fotku, a danas pizza...i malko božićnih kolačića da se onako reda radi zasladimo
Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
Kako sir nakon 7 do 8 minuta, pa meni se pica ukupno toliko peče
Peče se na donji grijač i topli vazduh i bude dolje pečena a gore baš sočna.
Ja nesto ne gledam na sat, nego moji vole različito pa ja samo gledam boju, jedno nam voli bas tu foru od 7-8 minuta, a mi ostali malo pečenije, pa kad dobije tu tamno zlatnu boju vadim iz rerne...ali u pravu i ni 10 minuta nije to![]()
Teta Zvonka? Što ćeš da mi napraviš za rođendan?
S visnjama... Rasturanje...
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
FiX, kaemSe, MeDo_JE, METZ, montenegrina, pumba, RRR, Shaneman, starwalker, zvoncica
24-og
Ne volim slatko, ali može neki španski vjetar ili slično
Predobro. Svaku neđelju se izmišlja nešto novo. Prošle bila čupkana junetina, ove nedjelje ovo, ne znam kako bih ga nazvao, ali je preukusno.
Ova zdanja dlika je kad smo pojeli već 2/3, pa se onako već sit sjetih da slikam
Na pinterest se zove ultimate bacon sandwich pa možete pogledat recept
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Last edited by kimmi; 13-12-20 at 19:11.
Taj period koji sam proveo u USA, imao sam srecu da uzivam u gurmanskim praznicima poput dana zahvalnosti i bozica sa amerima.
S kraja novembra i decembra me inspirise da se i na nasoj trpezi nadju 'americke' delicije, iako su ovo zapravo recepti zapadnoevropskih doseljenika, prvenstveno germana fyi
Sledeca je apple and cinnamon![]()
A onda tek kad krene banana pumpkin bread, pa reese's chocolate chip cookies... Treba pregurat do kraja mjeseca
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Last edited by Mojsije; 13-12-20 at 19:23.
Od noviteta u poslednje vrijeme - heljdina zrna. Prenoći u vodi, ujutru u šerpu da se skuva dok ne provri. Slatka varijanta je super, ali napravih i slanu - takođe ukusno.
Slatka varijanta: napravim voćnu salatu sa jabukom, bananom, kivijem, pomorandžom, mandarinom, narom, dodam grožđice, brusnice, zalijem sokom od limuna, kašikom šećera i ramacotijem. Izmjesam i ostavim u frižideru da fino upije sve sokove. Ujutru izmiksam s heljdinim zrnima. Ili - onaj mix konzerviranog voća i tome dodam grožđice. Može i crveni mix zaleđenog voća.
Slana varijanta: feta/mocarela, rukola/matovilac/paprika/zelena salata/babu spanać/ajvar, hamburška slanina, so, biber po ukusu. Druga varijanta je bila sa poširanim jajima umjesto slaninice.
Poranih s medenjacima ove godine, kao i sa kićenjem jelke, i moglo bi se reći da su odlična terapija.
![]()
Dim sum.
Divni su! Meni je danas stigla jedna zdjelica mdenjaka, prelijepih ali ih pojedosmo ne stigoh da fotkam...pravila snajka buduća
Inače jede mi se neka riba baš pa molim @montenegrinu da nam da taj recept za kotlete lososa![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (1 members and 1 guests)
Bookmarks