Bravo!
To je isto meni rekao moj djed: "Naše rane sa Carevog Laza, Grahovca, Fundine, Kuča, Krusa, Martinića, Vučjeg Dola, Mojkovca, sve ti govore ..."
Bravo! i moj đed je meni isto rekao!
Znao sam da te đed nije osrpčio nego janičari; Amfi i Bećko.
O da, te slave su uvedene poslije 1918.
Daj ti pobro fino, na net-u smo, u ogromnoj biblioteci, daj ti jedan jedini dokaz da je Njegos ikada spomenuo Svetog Savu???
Ako ga Njegoš nikada nije spomenuo o čemu mi pričamo? da si Svetosavac, ili da si osavčen???
Fino skokni do
www.njegos.org i do
www.rastko.org.yu i nađi kad je to Njegoš pomenuo Svetog Savu???
isti taj Njegoš koji je u dogovoru sa Vukom, Garašaninom i Simaom Sarajlijom prvi počeo da srbuje u Crnoj Gori.
:lolblue:
A ko je Sveta Petka? Srpkinjica, zena koja je kosila srpom? Ratarka, Sebarka?
Eh, svetosavske bajke, jedine bajke koje su proglasene za pravu istoriju.
Treba li ja da slavim srpske Svece, ako sam Srbin???
Svetog Milutina Nemanjića - pedofila koji je silovao vizatijsku princezu Simonidu kad joj je bilo 9 godina?
Treba li da slavim Svetog Nikolaja Velimirovića, ljubitelja nacista, čoeka koji je hvalio Hitlera i do neba kukao, plakao i slavio Ljotića čuvenog srpskog nacistu koji je pobio sve Jevreje u Srbiji?
Treba li da slavim Svetog Macu iz Pljevalja, koji je maljem zatirao porodice u WW2?
Da li su to TVOJI Sveci, da li je to kultura kojhoj pripadaš?
Da li su to MOJI Sveci, Sveti Nikolaj Nacista, Sveti Milutin pedoofil i Sveti Maca Zločinac???
Je su li to moji Sveci, što ti misliš?
Raspitao sam se i čitao o tome, pa sam vidio da su mnogi krajevi po Crnoj Gori skoro osavčeni, Marko Miljanov naziva potok na Zlatici Zlatički potok, osavčen je u međuvremenu, u zadnjih 100 godina, osavčen je da bi se ispirali mozgovi ljudima koa što si ti.
Što je ovo na linku, je li to tvoja svetosavska istorija, je li tvoj identitet star ni 100 godina?
https://forum.cdm.me/showthread.php?t=18410
:lolblue: Jes, svaciji je to Svetac, samo nije Crnogorski.
Ne naravno, nema nikakve veze, jer su Srbi grupa naroda, a ne jedan narod.
Na primjer to sto Japanci imaju svoje obicaje recimo nose kimono, imaju ceremoniju caja, to znaci ustvari da su oni mongolskog porEkla, so soli Mongola, samo fali jedan mitoman da tu istoriju nabrcka, ali ne bi lose bio da ode do srpske istorijske skole, pa ce da vidi kako se Japanci pretvaraju u Mongole!
Obicaji, tradicija, istorija ne cine jedan narod, naravno CINE GA AMFILOHIJEVE SVETOSAVSKE BAJKE :lolblue:
I?
I Grci imaju narodnu epiku, je li Homer ustvari neki srpski Momir?
Je li Homer bio Srbin?
Istorijski potvrdjeno?
Istina je, potvrdjeno je da tvoji preci nijesu privirili na Kosovsku bitku!
Evo fino stoji na VELIKOSRPSKIM sajtovima, da preci Crnogoraca nijesu bili na Kosovu.
http://www.njegos.org/petrovics/istocg.htm
http://www.rastko.org.yu/rastko-cg/p...oj_gori_c.html
E sad, pošto je istorija jasna kaži nam ko ti je ugradio mitomansku svijest?
Ko ti je ugradio bajke u glavu umjesto prave prošlosti tvog naroda i tvoje porodice?
Ko ti je ugradio lažni identitet?
Bookmarks