Smatram da sada cijena svega pada, mnogi prodaju i gace. Tako da mislim da je bolje kupovat' te jeftinije/snizene stvari (pokretne/nepokretne) nego zakljucavat' novac u orocenu stednju.
Ne kazem ja da je ispravno razmisljanje ali ne izgleda mi komplikovano objasnjenje konkretnog razmisljanja.
--------------------------
Do Not Disturb.
ne "zaključavaju" se već većina banaka daje mogućnost prijevremenog razročenja (u kojem slučaju se gubi kamata do tog perioda).
sa druge strane, depoziti do 50.000€ su osigurani.
stoga ne vidim zašto bi odluka da se skloni par hiljada ili više sa strane bila pogrešna
Tvoje razmisljenje je dobro sa stanovnisca koje ima recimo sve i par stotina hiljada stednje . Sad jeste vrijeme za auto staro godinu dana za tako neke stvari . Stanovi su jos skupi a konoh sad kupuje za izdavanje to je mrka kapa .
Ali recimo ko ima par desetina hiljada . Sta on da radi . Za stan nema dovoljno a i da ima recimo knap ostaje bez novca . Da kupi novija kola koliko je to pameyno sada .
Da sumiram ovo je idaealno vrijeme tj vjerovatno ce biti jos bolje za one bogate . Mnogo ce prodavati , pogotovo velike stanove , kupe manju a od razlike zive . Vec nalazim dooobra kola i dzipove god dvije stare za dobru cijenu .
Za one sa par desetina hiljada nema nekog dobrog resenja sem da ih cuva
Nijednom nisam upotrebio riječ "pogrešna" već da smatram (lično mišljenje koje ne mora niko da dijeli, isto ponavljam od početka) da ima boljih rješenja od oročene štednje. Vjerovatno i u svakom trenutku a pogotovo u ovom.
Znam da su depoziti do 50k zaštićeni na papiru ali što znači ta zaštita tačno? Postoji li neki rok u kojem ti mora bit' vraćenih tih 50k eura ili kako? Pitam, ne znam. A bojim se da nije tako jednostavno kao sto mnogi predstavljaju.
Ako postoji mogućnost uzimanja kad oćeš, onda kul. Ja sam za oročenu štednju smatrao da je oročena i da se kao takva tokom perioda oročenja ne može uzimat'.
Sent from my HD1900 using Tapatalk
Do Not Disturb.
Nisam siguran da su stanovi još skupi, samo treba nać' dobre ponude. Njih je i prije bilo, sad još više.
Samo što se kod nas za svaki izvještaj uzimaju najskuplji stanovi pa te brojke obično nemaju nekog praktičnog značaja.
Kad upoređujem oročenu štednju onda mi sigirno kupovina novijeg auta nije ni na kraj pameti.
A izdavanje stanova ako nije sad dobra opcija (a izdaju se i dalje) onda će bit' uskoro. Nije ni oročena štednja na mjesec dana nego obično na više godina.
Nego ćemo se udaljit' od teme a imamo temu i za štednju i za investicije i za svašta nešto pa da ne dužim.
Samo sam dao svoje mišljenje koje moze drugima imat' smisla a ne mora. Sve je to ok.
Poslato preko goluba pismonoše
Do Not Disturb.
Bila je situacija sa Atlas Bankom pa su ti zasticeni depoziti isplaceni. Rok je 100 dana (cini mi se) od trenutka kada se zvanicno objavi. Meni je sve uredno isplaceno.
A sto se tice toga kako "svi prodaju i gace", ja nisam primjetio da to iko radi. Imam osjecaj da se o tome vise prica nego sto je zapravo realno i trenutno stanje.
a to što neka banka promoviše štednju agresivno, znaci samo da joj je likvidnost ugrožena... Mada to naravno puno ne znači ikad država garantuje do 50.000€
Necu bgm sto bih ti ga davao, imam ga kome ponudit prije nego tebiAli ne brini, cim je krenulo da se nudi ovako, brzo ce izlazit i po oglasima... Nisu nikakvi dugovi po srijedi i gluposti, prodaje podizvodjac jedne zgrade ispod cijene... To jest sad je realna cijena jelte cim je ne mogu prodat po vise..
Vidi ja bi volio da se vrati kad si na pjeni od mora kupovao za 500 maraka
Tu narod samo moze biti u plysu a investitori ce smanjit apetite
Pokušavam da platim porez na nepokretnost Glavnom gradu preko HB klika i ne pušta me da unesem AOP kao poziv na broj odobrenja, štaviše javlja mi grešku koji god broj da upišem.
Kako da prevaziđem ovaj problem a da ne idem u banku?![]()
Porez je za Podgoricu?
Model mora biti 18 ako ga nisi ukucao neće proći.
Umjesto AOP probaj da ukucaš JMBG-302
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Da uprostimo. Uzima novac na 3% a daje ga po 6 -7% Svakako znaci da nema svog novca.
oglas: kupujem garsonjeru ili stan u bd pod uslovom da joj je cijena pala 33%. evo rekoše da ima
Radije bi ih drza kuci no smrdljivoj banci dao na 3%, a sjecam se
da su ljudima pare nestajale sa racuna, pa su morali da privatno podnose
tuzbe protih bankarskih sluzbenika.
Banku bih trenutno baš izbjegao.. Vrijeme kakvo nikad bilo nije, u januru i sjednica povodom "velikog reseta", totalno nesigurna situacija...
Za iznose ispod 30.000e banka je ispravno rješenje.
Za one preko, nekretnina, možda neki poslovni prostor za početak small business kada ovo prođe...
U suštini pokretna imovina ne, nepokretna da...
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
To podnosenje tuzbi je iz kategorije nije se desilo.
Nije tu bilo nikakvih privatnih tuzbi od strane klijenata. Banka to mora da isplati i zakon je tu jasan. Banka naknadno tuzi sluzbenika koji je skidao pare neovlasceno.
Inace te isplate se najcesce rade po principu kontrole 4 oka a nerijetko uz odobrenje direktora poslovnice za vece iznose bas zbog ovakvih stvari.
Nego bolje kuci drzat bolje. Ako ih ko ukrade imas 0€. Ako banka propadne drzava ti refundira do 50.000€ sve.
Kao i sve u zivotu, stvar izbora.
Last edited by hercules; 05-12-20 at 10:47.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ja ne znam sto je to nepovjerenje u banke iskreno. Eto makar do te 50k dje si 100% sig. ne govorim o tome sto uradit sa parama nego konkretno imat oroceno u banku neki iznos.
Sto rade ovi sto imaju milione onda?
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Ili u vise banaka...
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks