Quote Originally Posted by Because View Post
Meni se bas dopada mural u kuhinji, nesto licno, originalno i daje osjecaj zivljenja u prostoru...Mural na tv zidu mi se dopada donja polovina jer je neutralnija a gornja mi je malo napadnija i odvlaci paznju sto ne bi trebalo vec bih vise isla na neki monohromatski izgled ali to je stvar ukusa.
Oni sto mi na slici izgleda a da bih popravila i dala ti savjet je centriranje svjetla tj.lustera iznad stola tj.pomjeranje stola da nacentriras jer takvo nesto nemoj ni na ustrb prostora da uradis.
Dopadaju mi se stolice zbog "prozracnosti"nogara a sto je malo "tezak" iako se slaze dobro sa garniturom pa ti preostaje sada da pazis na ostale detalje da budu "laganiji".

Moj licni ukus je izbjegavanje okolnih ukrasnih polica na tv zidu- kazem opet to sam samo ja jer vidim da se to po defoltu radi pa sigurno nije bez razloga ali ja volim taj minimalisticki stil i "golo"...

A da nam slikas kuhinju da vidimo Vidi se da bas vodis racuna o detaljima primera radi stekeri...
Hvala ti.
Sto se tice murala gdje je TV, taj dio iznad je malo cisto da poveze zid sa garniturom, to ej boja viskija, i uzivo ne odskace toliko i ne odvlaci paznju.
Sto se tice lustera iznad stola on svakako dolazi u centar stola, nego ovo sam sad precistila parket i tek staviula stolice, cisto da osjetim prostor a muz kad dodje morami dati ruke da pomjerimo sto Ja sam ga ostavila tu gdje je bio onako ofrlje tsavljen. Do sad je bio pokriven najlonom i strioporom
Sto je komplet sa stolicama, a sto se tice ostalih detalja, vise necu gomilati mada j eprostor veliki, dolazi samo cvijet u cosku, nadstolnjak i to je to sto se trepazrije tice. U desnom cosku gdje je francuz je vitrina i to je to. Vitrina bojom povezuje kuhinju i trpezariju.
Ovu policu na Tv zidu sam stavila zbog simetrije jer simetrija i gemerija su mi uvijek u glavi, da bih dobila jednako rastojanje od kraja zida do tv-a do kao od tv-a do police jer tv ne moze centralno zbog polozaja garniturte. Mozda vama ova prica djekluje suludo ali ja bolujem od simetrije hahah.
Kuhinja je prva u stanu zavrsena i ona mi je najvaznija bila. Slikacu i nju cim odem na stan. Ona je lijevo od trpezarije, izdvojena.