sad bih oburdao jedno 7-8 točenih Erdingera kad pomenuste pivo već![]()
Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ada pa haaaajde...
Nekako mi i ne priliči.
Last edited by aLaPaCha; 15-11-20 at 21:35.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Pa ne znamo to da li ti prilici ili ne. Da te vidimo prvo, pa da damo sud.![]()
Ja sam #TimInstitutovaLoza. Kako je meni ta rakija pitka ljudi. Znali su dragi ljudi da mi je kupe kao rodjendanski pokIon.Takovo kruskovaca je isto dobra.
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
Znam ja i to je najbitnije
Kad ti je rođendan?
Interesantno kako dunja, kajsija i jabuka od Takova booooba ne valjaju, otrov, a kruška im onako dobra.
Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk
Čuješ takovo...ko to pije?
Što da puštim?
Samo sam htjela bocu Institutove loze da ti pošaljem![]()
Znam, pila sam krušku.
Last edited by aLaPaCha; 15-11-20 at 23:18.
Kao da si poslala![]()
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
A ne može bit'...ali neka je kad ti tako kažeš![]()
Dobro ti učinjela. Izgleda ka Melem.
Rakija od šljive je inače vrlo pogodna za dugo starenje. Najstarija koju sam ja pio je odležale pune 3 decenije u buretu. Neću prećerat ako kažem da je, po svemu, bila u rangu nekog top viskija sličnog godišta. Ili kakvog konjaka iz ratnih zaliha. Šljiva ima potencijal da se od nje pravi vrhunska rakija, posebno 2-3 sorte. Ali treba znanja, opreme i vremena. Nažalost, velikom broju ljudi je sam naziv 'šljivovica' sinonim za brlju..
Ukoliko volite šljivovicu koja odležava u hrastovim buradima i ima taj karakteristični ukus i miris koji je bliže konjaku, ako već niste probajte Gorda rakiju iz G. Milanovca.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Cijena jeste previše, makar kod nas, znam da je u Srbiji oko 25 što je isto možda na granici ali opet je to relativno. Posljednjih godina se i gore otvorilo mnogo proizvodnji šljivovica od kojih su neke baš kvalitetne i cijenama dosta primamljive, od ovoga što sam probao za preporuku su npr. Savićević i Stara pesma.
Ja npr. vise volim dobar viski, malt ponajviše, i onda isto vidim veliku razliku u cijenama flaša u odnosu na neke zemlje, naravno ne sve, opet je to tržište i pitanje politika cijena.
Ja te barikirane šljive ne podnosim, tipa Jelički dukat i slično đe se ne zna piješ li šljivu, konjak ili nešto između...
Od tih "tamnijih" mi je jedno vrijeme prijala Jezdić šljiva, ne znam kakva je sad...
Pijeeeee mi seeee, sve mi se pijeeee!
Od sljiva iz Srbije Zlatni Tok, Bojkovcanka i Stara sokolova, pa nekoliko praznih mjesta. Bojkovcanka je preko 50 eura boca, ali je zvek.
Šljivovicu zaista rijetko pijem pa nisam baš mjerodavan ali mi je Jelicki nekako previše sladak, nekako medast, ne znam kako da objasnim, Jezdica nijesam pio odavno ali Savicevic i Stara pesma su meni baš onako sweet spot.
Od ostalih rakija samo one koje znam ko pravi, izuzetak je za mene rakija od kajsija, još ako je iz Vojvodine, domaća naravno, to je poezija od mirisa i ukusa
Potpis i pecat za Zlatni Tok. Posebno za peticu.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Preko 100 elera za Zlatni tok 15 je puno. Bar da je procenat alkohola jači za te pare, a ne 40%. Bolje su trgovine 5 ili 10, mada i one koštaju puno za šljivu.
Jedna od boljih koje sam pio je Stara Sokolova 12. Iako joj je takođe jača cijena, nije baš toliko dranje. Vele da im ostale voćne rakije nisu neke, ali šljiva 12 je druga priča. Stukao sam cijelu bocu, razmišljam da je opet neđe poručim. Baš je za uživanje - boja, miris i ukus.
Jelički dukat kao da nije šljiva, već neki Jack Daniels. Komercijala klasična, ali napucana. Jezdić je solidan, s vremenom će biti još bolji. Stvarno je čovjek uložio 100% sebe u tu priču i samo to je razlog da se makar proba.
Volio bih da kupim par šljiva za koje sam čuo da su dobre. Prije svih Gorda, Svetica i Dedina rakija. A ako me neđe put baci do manastira Kovilj, kažu da im je dobar vinjak/konjak, jabuka i šljiva.
Srbija je baš dodala gas kad je u pitanju rakija od šljive. Ima i dalje svega i svačega, ali kad se čovjek malo iscima - mogu da se kupe neke vrhunske šljivke. I to odležale u buretu po svim pravilima.
To što ljudi imaju negativno iskustvo sa barikovanom šljivom, dolazi sigurno od proizvođača koji rakiju boje aditivima, a često u nju stavljaju i komadiće hrasta kako bi simulirali starenje u buretu. Nažalost, to uglavnom daje loše rezultate kad je ukus u pitanju.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks