View Poll Results: Kako biste ocijenili djelovanje #NKT u COVID-19 situaciji?:

Voters
127. You may not vote on this poll
  • Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima

7 5.51%
  • Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši

6 4.72%
  • Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima

70 55.12%
  • Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću

44 34.65%
Page 82 of 331 FirstFirst ... 327278798081828384858692132182 ... LastLast
Results 2,026 to 2,050 of 8253

Thread: [COVID-19] Situacija u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    20 Posts

Quote Originally Posted by Rada View Post
    Kako znaš da nema efekta?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
    Pa eo vidim po sitiaciji trenutnoj. Bili na 0 pa sad na haos+.. opet cemo na 0 i onda opet za 3 mjeseca haos

Sent from my Redmi 7 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    163
    Thanked in
    113 Posts

Quote Originally Posted by okkkk View Post
    Pa eo vidim po sitiaciji trenutnoj. Bili na 0 pa sad na haos+.. opet cemo na 0 i onda opet za 3 mjeseca haos

Pa znači li to da ne može biti veći od ovog trenutnog haosa? Da se sve pusti (a ja lično poznajem dosta ljudi koji su maksimalno odgovorni i vjerujem da su oni većina) misliš da ne bi bilo baš ni malo gore nego sada?

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    20 Posts

Prodaju se donirane makse, pravila ne važe za proteste i patriotske skupove, u apoteku moze max 1, a u prodavnice neograničeno ljudi po metru kvadratnom.

Bitno je panika da se stvara, da vidim djeda koji seta kroz blok 5 sa 4 makse jednu preko druge lik stavio glava mu nabubrila od prtiska koliko ga to steže.

A niko da prica, ljudi ojacajte imunitet, zajebano jeste ali stres pogoršava sve zivo. Imunitet ojačati i td. Ali najbitnije je brojanje umrlih u CG, pa je to malo pa se objavi i u Srbiji, pa je i to malo pa jos veća cifra u EU ukupno.. da narod isapmeti totalno.. i rijesimo to zatvaranjem svega zivoga sto postoji. Ovo se kroz vazduh siri

Sve je bilo ok dok nije doslo do price da se vazduhom siri virus, i da kad setas po sumi moras masku da imaš

Thanks Thanks Given 
    3,666
    Thanks Thanks Received 
    4,789
    Thanked in
    2,143 Posts

Pa znači li to da ne može biti veći od ovog trenutnog haosa? Da se sve pusti (a ja lično poznajem dosta ljudi koji su maksimalno odgovorni i vjerujem da su oni većina) misliš da ne bi bilo baš ni malo gore nego sada?

Vazda moze gore kad smo miu pitanju. SUstina je da ove mjere nemaju nikakvog efekta, kasno su donesene, ne sprovodi se kaznena politika jednako prema svima, i donosnje ovakvih mjera dje djeca idu u skolu, narod ide na posa, guzve po gradu svudje,.....i sad ovakve mjeer treba da daju rezultate? Ajde ne sprdaj se s nama.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    163
    Thanked in
    113 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Vazda moze gore kad smo miu pitanju. SUstina je da ove mjere nemaju nikakvog efekta, kasno su donesene, ne sprovodi se kaznena politika jednako prema svima, i donosnje ovakvih mjera dje djeca idu u skolu, narod ide na posa, guzve po gradu svudje,.....i sad ovakve mjeer treba da daju rezultate? Ajde ne sprdaj se s nama.
    Ja ne kazem da su ove konkretne mjere dobre. Morale bi biti bolje. Slazem i da je kaznena politika losa i selektivna.
    Ali da treba ukinuti sve mjere... Sa tim se apsolutno ne slazem. Samo zamisljam jedan dan u delti bez maski, jedan klasicni vikend sa zurkama i jedan klasicni vikend sa svadbama od 200-300 ljudi.

Slazem se i da je stres los i da treba jacati imunitet i da su neki ljudi u vecem strahu nego sto bi trebalo... Ali svi zagovornici tog relaksiranog pristupa zanemaruju cinjenicu da ovaj virus stvarno postoji i da nije bas obican grip ili prehlada...

Last edited by Rada; 13-11-20 at 22:51.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    20 Posts

Ja ne kazem da su ove konkretne mjere dobre. Morale bi biti bolje. Slazem i da je kaznena politika losa i selektivna.
    Ali da treba ukinuti sve mjere... Sa tim se apsolutno ne slazem. Samo zamisljam jedan dan u delti bez maski, jedan klasicni vikend sa zurkama i jedan klasicni vikend sa svadbama od 200-300 ljudi.

Morale bi bit bolje?

Da se pojača od 16h nema izlaska i da radi samo tv koji ce da hrani nasu napacenu dusu?

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    163
    Thanked in
    113 Posts

Bolje ne znaci gluplje.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    20 Posts

Najbolje bi bilo da se tv ugasi, svaka tema obrise. I svako na svoj nacin da pocne da brine o sebi i ekspresno bi ozdravili.

Thanks Thanks Given 
    23
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    1 Post

Polako ljudi. Tek ce doci na naplatu neodgovorno ponasanje.
    Tek ce da bude vise zarazenih, a samom tim i rigoroznije mjere...

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    20 Posts

Quote Originally Posted by MarionM View Post
    Polako ljudi. Tek ce doci na naplatu neodgovorno ponasanje.
    Tek ce da bude vise zarazenih, a samom tim i rigoroznije mjere...
    Zar postoji rigoroznija mjera sto cemo svi da bankrotiramo i pobijemo se oko litar ulja i kriske hleba i vecina da skapa od gladi..

Thanks Thanks Given 
    689
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    465 Posts

Najvise me zbunjuje naprasna briga o ostalim bolestima i ne korona umiranju koja se pojavila u narodu.
    Inače, kao i sa koronom vazilo je meni se to ne desava i bas me briga.
    Neki tupasti iritantni inat, gadna pojava.
    Ovaj okkkk me podsjeti sa ovom pricom na to.
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    20 Posts

Ovo nikoga na svijet neće zaobići, svakoga ce kad tad poklopiti. Ali iritira stvaranje panike.. nidje da cujes ljude da pričaju o jacanju imuniteta. Pokušavanju da se suzbije panika.. nego ovo je smak svijeta ne primici se nikom zivom, nosi masku

Thanks Thanks Given 
    3,619
    Thanks Thanks Received 
    6,107
    Thanked in
    2,948 Posts

Ovo nikoga na svijet neće zaobići, svakoga ce kad tad poklopiti. Ali iritira stvaranje panike.. nidje da cujes ljude da pričaju o jacanju imuniteta. Pokušavanju da se suzbije panika.. nego ovo je smak svijeta ne primici se nikom zivom, nosi masku

Pojasni ovo familijama ovih 377 umrlih. Nisu sve starije osobe, evo iima i mlađih ljudi na žalost.
    Ah da, dok me ne dotakne onda je sve OK nema veze. Otvaraj bre sve, crkava se od gladi ne možemo dojč popit.

Zato smo tu đe jesmo.
    IPSOS istraživanje 47% ljudi ne bi primilo vakcinu. Blago nama.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    20 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Pojasni ovo familijama ovih 377 umrlih. Nisu sve starije osobe, evo iima i mlađih ljudi na žalost.
    Ah da, dok me ne dotakne onda je sve OK nema veze. Otvaraj bre sve, crkava se od gladi ne možemo dojč popit.

Zato smo tu đe jesmo.
    Pojasni ti za godinu ljudima koji ce da se raspadnu od gladi i vecim mukama.

Daleko bilo, jedan zivot izgubljeni je ogroman gubitak. Ali kad se gadjamo racunicama neka se stave sve posledice na racun pa se pogleda sira slika..

Thanks Thanks Given 
    23
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    1 Post

Zar postoji rigoroznija mjera sto cemo svi da bankrotiramo i pobijemo se oko litar ulja i kriske hleba i vecina da skapa od gladi..

Naravno da postoji. U najavi je totalni lockdown ukoliko mjere ne daju rezultate...

Thanks Thanks Given 
    3,619
    Thanks Thanks Received 
    6,107
    Thanked in
    2,948 Posts

Pojasni ti za godinu ljudima koji ce da se raspadnu od gladi i vecim mukama.

Daleko bilo, jedan zivot izgubljeni je ogroman gubitak. Ali kad se gadjamo racunicama neka se stave sve posledice na racun pa se pogleda sira slika..

Znači nećeš da pojasniš. Šteta mislio sam da si hrabriji.
    U CG još niko nije umro od gladi zvanično, tako da ti je priča bezveze.
    Kapiram ja tvoju logiku, pušti brale sve pa ko preživi pričaće. I onda bi pošteni Crnogorci čekali da odapne neko bogati i uzmu mu pare i nadaju se da ih virus neće zakačit.
    Na kraju epidemije bi pričali snašao se. Kao za većinu bizmnismena kad ih pitaju za početni kapital - snašao se= švercovao naftu cigare i kafu preko jezera 90tih.
    Pošteti nas te patetike.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    20 Posts

Quote Originally Posted by MarionM View Post
    Naravno da postoji. U najavi je totalni lockdown ukoliko mjere ne daju rezultate...
    To je lijek za sve. To nam treba.. kad kazem nama ne mislim samo na CG, nego globlano, ima cak i ljudjih drzava koliko god to nemoguće zvučalo.

Za 150god smo od prve sijalice dosli do 5G brzina i od virusa koji je za ko zna koliko % slabiji od sezonskog gripa, prijeki lijek je maska i zatvarnje radnih mjesta.. top

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    20 Posts

Znači nećeš da pojasniš. Šteta mislio sam da si hrabriji.
    U CG još niko nije umro od gladi zvanično, tako da ti je priča bezveze.
    Kapiram ja tvoju logiku, pušti brale sve pa ko preživi pričaće. I onda bi pošteni Crnogorci čekali da odapne neko bogati i uzmu mu pare i nadaju se da ih virus neće zakačit.
    Na kraju epidemije bi pričali snašao se. Kao za većinu bizmnismena kad ih pitaju za početni kapital - snašao se= švercovao naftu cigare i kafu preko jezera 90tih.
    Pošteti nas te patetike.
    Veli niko jos nije umro od gladi zvanicno. E sjajno. Nema sta da doda vise.

Thanks Thanks Given 
    3,666
    Thanks Thanks Received 
    4,789
    Thanked in
    2,143 Posts

Zato smo tu đe jesmo.
    "Od početka godine je u Crnoj Gori registrovano 2.366 novooboljelih od raka, dok je od ove opake bolesti umrlo 1.287 osoba, pokazuju podaci GLOBOCAN-a, posebnog softvera Svjetske zdravstvene organizacije koji mjeri procjenu opterećenja populacije kancerom.

Na sajtu Međunarodne agencije za istraživanje raka (IARC) pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji prošle sedmice objavljeno je da je u našoj zemlji u 2018. najviše novooboljelih bilo od raka dojke 420, zatim od pluća 418.
    Rak na debelom crijevu dobilo je 210, na prostati 197, mokraćnoj bešici 93 osobe. Najviše ljudi, kako se navodi, umrlo je od raka pluća, čak 344, od raka na dojci 129, na prostati njih 78. Kancer na debelom crijevu odnio je 73 života, pankreasu 64, mozgu 57." (podaci za 2018)

I sad je corona strasnija od ovoga. Koliko je ljudi oboljelo od coronavirusa i koliko se izlijecilo? Koliko ih se izlijeci od karcinoma? I o karcinomu nema ni deseti dio price koliko o ovom virusu. Koliko je samo sms poruka poslato za lijecenje djece od raznih tumora, karcinoma i drugih teskih oboljenja? Mnogima od njih nije to nista pomoglo.

Ako se nastavi sa ovako avetnim mejrama zavrsicemo kao u Etiopiju. I ovo jado privrede sto je donosilo zivu paru nece postojati za koji mjesec. Ovakav nacin uvodjenja mjera ne valja pisljiva boba.
    Sto se vakcine tice, generalno nisam protivnik vakcina. Moja djeca su primila sve vakcine koje su predvidjene da se prime, ali kad je vakcina protiv ovog virusa u pitanju, svakako cu se potrudit da je ne primim. Djeca punoljetna, sto god odluce imace moju podrsku.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Prodaju se donirane makse, pravila ne važe za proteste i patriotske skupove, u apoteku moze max 1, a u prodavnice neograničeno ljudi po metru kvadratnom.

Bitno je panika da se stvara, da vidim djeda koji seta kroz blok 5 sa 4 makse jednu preko druge lik stavio glava mu nabubrila od prtiska koliko ga to steže.

A niko da prica, ljudi ojacajte imunitet, zajebano jeste ali stres pogoršava sve zivo. Imunitet ojačati i td.

U pojedine dijelove svijeta ako ne nosiš masku obilježen si kao terorista. U pojedine si predmet ismijavanja u smislu 'natural selection will take care of you, Darwinism i sl.' A u iste te body positivity je normalna stvar. Ako recimo skreneš pažnju nekoj curi da je nezdravo da ima višak kg, ti si sexista, anti-feminista i sl. Društvo je totalno otkačilo što se tiče tih stvari.
    Zvanična nauka uopštene ne stavlja u prvi plan jačanje imunog sistema. To je sasvim za očekivati jer ih guraju farmaceuti. Narod je taj koji treba to da gura. E sad pazi, tip ljudi koji se zdravo hrani, uzima suplemente, trenira, meditira i sl. nije takav da nameće to drugima a kamoli da se sprda nekome, a treba.

Trendovi su čudo. Treba to preokrenut, jedini način je izgleda bit nekakva vrsta health-nazija, ismijavat i javno sramotit ljude koji se loše hrane, koji su lijeni, koji nikada ne uzimaju vitamine i minerale. Izgovora u ovo doba nema. Prošlo je doba TVa đe su uzori ljudi kojima se sve daje na ruku. Kad mogu žene sa 3-4 đece i koje rade za 400 eura da budu zdrave i vitalne, može svako. Manje TVa, fejsbuka, tračarenja i sve se može.
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

21. The Following User Says Thank You to kenneth For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,619
    Thanks Thanks Received 
    6,107
    Thanked in
    2,948 Posts

Ja čini mi se nigdje ne napisah da je korona gora od ijednog karcinoa? A Vi me evo ispravite pa ću prihvatiti ako jesam, vidim stariji ste od mene dovoljno, možda mi po godinama i otac možete biti.
    Razlika između kancera i korone - što za koronu znamo kako da spriječimo širenje. Za kancer bez dijagnostičkih pregleda ako se ne reaguje na vrijeme svi znamo što se dešava.
    Za koronu znamo što se dešava ako ne poštujemo mjere i obratno ako poštujemo znamo rezultate. A ne koristimo to što znamo rekao bih.

Nećemo doći kao Etiopija. I gora vremena ekonomski smo preživjeli, vi bolje pamtite 90te od mene, a i ja ih dovoljno pamtim pa je i tada narod preživio a teže je bilo nego sad.
    Pri tome 15 dana lockdown-a da je urađeno davno kad smo pojedini to ovdje pominjali smanjila bi se ili možda i eliminisala korona pa bi privred amogla da funkcioniše.
    A ulazak ljudi kontrolisao. I radilo bi sve. Nego to je već više puta sažvakana priča šbbkbb.

Veli niko jos nije umro od gladi zvanicno. E sjajno. Nema sta da doda vise.
    Odlično nemoj onda više ni dodavat. Cijenićemo to.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    20 Posts

Koliko se pricalo o maskama i distanci, da se bar 50% toliko pričalo - ojacajte imuni sistem i potrudite se da bude zdravi, totalno bi druga prica bila..

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    20 Posts

Ja čini mi se nigdje ne napisah da je korona gora od ijednog karcinoa? A Vi me evo ispravite pa ću prihvatiti ako jesam, vidim stariji ste od mene dovoljno, možda mi po godinama i otac možete biti.
    Razlika između kancera i korone - što za koronu znamo kako da spriječimo širenje. Za kancer bez dijagnostičkih pregleda ako se ne reaguje na vrijeme svi znamo što se dešava.
    Za koronu znamo što se dešava ako ne poštujemo mjere i obratno ako poštujemo znamo rezultate. A ne koristimo to što znamo rekao bih.

Nećemo doći kao Etiopija. I gora vremena ekonomski smo preživjeli, vi bolje pamtite 90te od mene, a i ja ih dovoljno pamtim pa je i tada narod preživio a teže je bilo nego sad.
    Pri tome 15 dana lockdown-a da je urađeno davno kad smo pojedini to ovdje pominjali smanjila bi se ili možda i eliminisala korona pa bi privred amogla da funkcioniše.
    A ulazak ljudi kontrolisao. I radilo bi sve. Nego to je već više puta sažvakana priča šbbkbb.

Kako se duse ti to sprecava sirenje? Kad joj ne znamo ni lijek. Sprečava se tako sto se sve zatvori i ljudi se ne smiju vise primicati jedni drugima? To ti je to znanje??

Thanks Thanks Given 
    3,666
    Thanks Thanks Received 
    4,789
    Thanked in
    2,143 Posts

Tacno nijesi napisao. Ali si napisao "Pojasni ovo familijama ovih 377 umrlih." Na racun toga napisah ono sto napisah. Posto mi se ne cini da je onima kojima je neko iz familije umro od posledica karcinoma iko ista objasnjavao.

A sto se tice devedesetih....lise godine ipo, ili dvije...nije se bolje zivjelo evo skoro 30 godina. Zvanicna privreda ista ka danas, mrtac. Ali zato sverca je bilo na svaki cosak, moglo se uz malo rabote zaradit da se prezivi, a boga mi ko je zasuka rukave i dobro da zivi. Drzava je zmurela na to. zapad isto, bar neko duze vrijeme. Cigari, nafta, kafa, deterdzenti,....ma sve sto se moglo prodat. Plata od 400 maraka je mnogo vise vredjela od danasnjih 400 eura. E sad su zavrnuti ventili za sverc i vrlo broz cemo vidjeti rezultate mjera.
    Mjere treba da postoje, da se razumijemo, ali njih treba da donose pametni ljudi a ne blavori koji su ko zna kako dosli na mjesto dje se odlucuje. No...znamo svi kako je krenulo sve ovoga ljeta, ko je postovao ko nije, ko je kaznjavan, ko nije...sam sebi vise dosadih...
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

26. The Following 2 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,162
    Thanks Thanks Received 
    1,265
    Thanked in
    486 Posts

Moze li mi ko potvrditi, da je sinoc na rtcg, javljeno da ce se sjutra, u nedelju, tolerisati povratak u mjesto prebivalista?

Page 82 of 331 FirstFirst ... 327278798081828384858692132182 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)