View Poll Results: Kako biste ocijenili djelovanje #NKT u COVID-19 situaciji?:

Voters
127. You may not vote on this poll
  • Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima

7 5.51%
  • Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši

6 4.72%
  • Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima

70 55.12%
  • Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću

44 34.65%
Page 80 of 331 FirstFirst ... 307076777879808182838490130180 ... LastLast
Results 1,976 to 2,000 of 8253

Thread: [COVID-19] Situacija u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Nisu lose ove mjere koje su donijeli ugostitelji a NKT procitao javnosti.

Imam par pitanja za one pametnije od mene...

1. Ako su ugostiteljski objekti problem, zar se on dobrim dijelom ne rjesava mjerom da svi lokali rade do 21h? Cemu je onda potrebna potpuna zabrana kretanja nakon 21h? Koga ugrozava setnja parkom ili marinom u vecernjim satima?

2. Kakvo je ovo proseravanje sa vjernicima? Zasto se pominju samo vjerski obredi i vjernici, kao da su svi ostali skupovi ok? Kakva poruka se salje uvodjenjem sledece mjere i to bas ovakvim odabirom rijeci: "Vjerski obredi i skupovi bez vjernika" ?

3. Moze li neko da mi objasni (mozda i skica, nije problem) kako se omogucava distanca medju osobama od najmanje 2 metra kada cetvoro ljudi sjedi za isti sto? Ja imam problema da to vizuelno zamislim.

Hvala.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    463
    Thanks Thanks Received 
    229
    Thanked in
    129 Posts

Quote Originally Posted by stara.dama View Post
    Od veceras u ponoc da ne bude zabune.
    Ne, nego od sub/ned u ponoc. Evo odgovora Institura na pitanje otkad pocinju mjere:

Thanks Thanks Given 
    854
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Nisu lose ove mjere koje su donijeli ugostitelji a NKT procitao javnosti.

Imam par pitanja za one pametnije od mene...

1. Ako su ugostiteljski objekti problem, zar se on dobrim dijelom ne rjesava mjerom da svi lokali rade do 21h? Cemu je onda potrebna potpuna zabrana kretanja nakon 21h? Koga ugrozava setnja parkom ili marinom u vecernjim satima?

2. Kakvo je ovo proseravanje sa vjernicima? Zasto se pominju samo vjerski obredi i vjernici, kao da su svi ostali skupovi ok? Kakva poruka se salje uvodjenjem sledece mjere i to bas ovakvim odabirom rijeci: "Vjerski obredi i skupovi bez vjernika" ?

3. Moze li neko da mi objasni (mozda i skica, nije problem) kako se omogucava distanca medju osobama od najmanje 2 metra kada cetvoro ljudi sjedi za isti sto? Ja imam problema da to vizuelno zamislim.

Hvala.
    ovo pod br. 3 valjda se misli da te 4 osobe mogu sjedjet na glavu jedan drugom i treci cetvrtom, al da ova sledeca cetvorka bude udaljena od njih minimum 2 metra plus pleksiglas...

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Quote Originally Posted by nickname View Post
    ovo pod br. 3 valjda se misli da te 4 osobe mogu sjedjet na glavu jedan drugom i treci cetvrtom, al da ova sledeca cetvorka bude udaljena od njih minimum 2 metra plus pleksiglas...
    Ja to nisam tako shvatio.

Evo i glavnog isjecka pa mi reci kako ga ti kapiras: "Broj osoba za istim stolom je četiri, ali mora razmak biti dva metra."

Ne znam jesu li ovo ispisali na brzinu da ni sami ne znaju sto su napisali ili se sprdaju sa ugostiteljima... Vjerujem da je prvo jer je jasno da nisu ni razmotrili mjere i koristili mozak pri donosenju istih.

Nego su pod pritiskom ugostitelja i najavljenim bojkotom donijeli brze-bolje mjere da ne ispadne da su ugostitelji jaci od njih. Posto ovako nisu.

Eh zivote, ohladjeni dojcu.
    Do Not Disturb.

5. The Following 3 Users Say Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    239
    Thanks Thanks Received 
    268
    Thanked in
    145 Posts

Pa kako da poštuje narod mjere pored ovakvog papučaskog NKT i nepismenog Mugoše....pa bruka...PG praktično bez mjera.....ludilo!

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    463
    Thanks Thanks Received 
    229
    Thanked in
    129 Posts

Fidele, ti si ispravno shvatio. Na CDM portalu ima snimak konferencije, Hrapovic je rekao: 2m razmaka u svim smjerovima izmedju ljudi za istim stolom i 2m razmaka od ljudi za susjednim stolom.

znaci 2 stola u vrh glave na terasi za vecinu lokala

8. The Following 2 Users Say Thank You to Tonya For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    854
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Ja to nisam tako shvatio.

Evo i glavnog isjecka pa mi reci kako ga ti kapiras: "Broj osoba za istim stolom je četiri, ali mora razmak biti dva metra."

Ne znam jesu li ovo ispisali na brzinu da ni sami ne znaju sto su napisali ili se sprdaju sa ugostiteljima... Vjerujem da je prvo jer je jasno da nisu ni razmotrili mjere i koristili mozak pri donosenju istih.

Nego su pod pritiskom ugostitelja i najavljenim bojkotom donijeli brze-bolje mjere da ne ispadne da su ugostitelji jaci od njih. Posto ovako nisu.

Eh zivote, ohladjeni dojcu.
    priznajem da nijesam ni citao, samo sam pokusao da objasnim onako zdravorazumski i kako bi jedino bilo logicno i normalno da ta mjera funkcionise...
    kako zamisljaju da ljudi za istim stolom sjede na 2 metra razmaka je nesto sto zelim da vidim u praksi.

10. The Following 2 Users Say Thank You to nickname For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    130 Posts

Kafane odrzavaju ekonomiju i to je to, nisu ugostitelji jači no je to ka jedna grana turizma, evo npr kako su podigli pazare ugostiteljima na primorju za prošli vikend, imaju još śutra da malo rade a onda opet PG.

Pare se okreću, ugostitelji idu u nabavku pa rade Voli i Laković, a onda oni daju pare svojim radnicima koji neđeljom kad im je neradni dan idu u kafane i troše pare na kafe i na sokove kod ugostitelja koji idu u voli i laković.

Isto tako škole rade i roditelji kupuju đeci pribor za školu i užinu a ljudi koji drže knjižare i brze hrane idu u kafane i troše pare tamo a vlasnici kafana idu u Voli i Laković i sve tako u krug.

Naravno ne treba izostaviti ni influensere i blogere, oni npr idu u butike i prate modu, pa idu da se slikaju u te nove odjevne kombinacije i ljudi koji ih prate idu u butike i kupuju a vlasnici butika idu u restorane i kafane i ostavljaju pare tamo a vlasnici kafana idu u voli i lakovic, dalje znate.

Zašto ne poskupi gorivo npr, jer sad kad je gorivo jeftino ljudi kupuju gorivo i vlasnici benzinskih pumpi daju plate radnicima i njihovi radnici idu u kafane i troše pare tamo, piju i druže se a pošto rade na benzinsku imaju vazda goriva pa mogu i neđe dalje poći, naravno u neki restoran ili kafanu samo u nekom gradu koji je npr popularan i potrošiti pare tamo a vlasnici tih tamo kafana opet u prodavnice i sve tako.

Znači kafane su za CG najbitnija ekonomska grana, mora čovjek samo malo da poveže stvari i sve je jasno.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
    This time next year we'll be millionaires

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

opet ovakve mjere donose, koje su totalni nonsens - Najviše četiri osobe se mogu kretati zajedno na otvorenom prostoru.
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    9,770
    Thanks Thanks Received 
    6,078
    Thanked in
    2,321 Posts

Povoljno iznajmljujem stolove za vjenčanja... Distanca zagarantovana...

Sent using Tapatalk
    #fakenews

14. The Following 2 Users Say Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,666
    Thanks Thanks Received 
    4,789
    Thanked in
    2,143 Posts

Mjere su obicna prdnjava, taman kao i sve sto cini NKT. Dozvolilo se da se iz tru put skupi 50 hiljada ljudi u sa pandemije i sad se donose mjere koje nicemu ne vode. Sad su kao zabrinuti za zdravlje gradjana, q...ac palac. Ovo je kado kod uzlijetanja aviona, dodje se do brzine kad vise nije moguce zaustaviti polijetanje ako dodje do neke zaebancije. Tako su i ove mjese, budalstine. Vazno da se apanaze uzimaju i da se okrivi neko drugi, jeru su oni, boze m oj, ucinjeli sve da do ovoga ne dodje. Ma onih pet, sest momaka sto uhapsise u vrh Kuča, odrase po 1000 eura i po dva mjeseca zatvora. Eto kako se ne moze.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

16. The Following 2 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    689
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    465 Posts

Definitvno ne mogu svakog od nas pojedinačno da nadgledaju.Sve je na savjesti pojedinca.
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    3,666
    Thanks Thanks Received 
    4,789
    Thanked in
    2,143 Posts

Quote Originally Posted by Markys View Post
    Definitvno ne mogu svakog od nas pojedinačno da nadgledaju.Sve je na savjesti pojedinca.
    Kad podjes, pa razbijes trafiku, nesto ukrades, nadjute, uhapse pa osude. Ne ide policija za svakim gradjaninom da prati. E vidis, isto ti je i ovo. Samo sto oni koji su odovorni za sprovodjenje zakona to prebacaju na "gradjani su neodgovorni, ne mozemo ih sve pojedinacno ispratit"
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

19. The Following User Says Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    689
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    465 Posts

Ove ljude više ne možeš da hvataš, to više nisu isti oni koji su razbili trafiku a najgore od svega je što su krenuli sve redom da razbijaju.Jedino savjest može da ih zaustavi.
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Vec se zaglibilo dobro sa neracionalnim mjerama i selektivnom primjenom istih.

Ne kazem da ne moze da se krene na bolje. Ali mora da se krene odlucno i odgovorno.

Ne mozes da hapsis neke nesretne momke jer sjede na klupi a dozvoljavas skupove od po par desetina, stotina ili hiljada ljudi. Ne moze.

Ne mozes sa institucionalnih adresa da pricas kako narod ne postuje mjere a imas same politicare, funkcionere i ostale brave koji ucestvuju u istim tim vjerskim i politickim skupovima. Ne moze.

Ili pokazes neku snagu, autoritet i odlucnost ili kazes "ne mozemo mi ovo", poklopis se usima i prepustis nekom drugom da proba.

Ja se i dan danas pitam kako je magistar poljoprivede izabran da bude na celu NKT-a, zaduzenog za kompletnu epidemiolosku situaciju u zemlji. Na osnovu cega? Zrelosti krompira?

Ovakve mjere i dosadasnje sprovodjenje istih su sprdnja sa narodom, ismijavanje onih koji te mjere postuju i kockanje sa povjerenjem gradjana.
    Do Not Disturb.

22. The Following 6 Users Say Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,666
    Thanks Thanks Received 
    4,789
    Thanked in
    2,143 Posts

Vec se zaglibilo dobro sa neracionalnim mjerama i selektivnom primjenom istih.

Ne kazem da ne moze da se krene na bolje. Ali mora da se krene odlucno i odgovorno.

Ne mozes da hapsis neke nesretne momke jer sjede na klupi a dozvoljavas skupove od po par desetina, stotina ili hiljada ljudi. Ne moze.

Ne mozes sa institucionalnih adresa da pricas kako narod ne postuje mjere a imas same politicare, funkcionere i ostale brave koji ucestvuju u istim tim vjerskim i politickim skupovima. Ne moze.

Ili pokazes neku snagu, autoritet i odlucnost ili kazes "ne mozemo mi ovo", poklopis se usima i prepustis nekom drugom da proba.

Ja se i dan danas pitam kako je magistar poljoprivede izabran da bude na celu NKT-a, zaduzenog za kompletnu epidemiolosku situaciju u zemlji. Na osnovu cega? Zrelosti krompira?

Ovakve mjere i dosadasnje sprovodjenje istih su sprdnja sa narodom, ismijavanje onih koji te mjere postuju i kockanje sa povjerenjem gradjana.
    Toliko o tome. Zakljucat topic!
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Quote Originally Posted by Markys View Post
    Ove ljude više ne možeš da hvataš, to više nisu isti oni koji su razbili trafiku a najgore od svega je što su krenuli sve redom da razbijaju.Jedino savjest može da ih zaustavi.
    O cemu ti? Savjest? Seriously?

Druze... to se (kao i sve kod nas) rjesava novcanim kaznama ili ti u narodu poznato kao "po dzepu".

Ali ne selektivno vec svima jednako. Iako i za to trebaju nadlezni da daju primjer a obicno su oni koji jos neozbiljnije shvataju mjere i salju pogresnu poruku.

Kapiram ja da mi nismo navikli na to... Da je kod nas sve uvijek selektivno i da ne mozemo da zamislimo nijednu situaciju koja ima ma kakvog nalicja sa meritokratijom.

Nego znas me, znam te i ostale raspale Balkanske fore zbog kojih smo tu gdje jesmo.
    Last edited by Fidel Castro; 13-11-20 at 17:45. Reason: typo
    Do Not Disturb.

25. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

Default [DISKUSIJA] Koronavirus CG (vol. 2)

NKT je nekim svojim političkim istupima sam sebe zakopao. to im ništa nije trebalo. morali su da osude skupove posle izbora. ovo danas je poraz države iz prostog razloga jer mjere koje su donijete su rezultat pritiska vlasnika kafana

Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    NKT je nekim svojim političkim istupima sam sebe zakopao. to im ništa nije trebalo. morali su da osude skupove posle izbora. ovo danas je poraz države iz prostog razloga jer mjere koje su donijete su rezultat pritiska vlasnika kafana

Tapatalk
    A po svemu sudeci... da stvar bude gora, postavili su im ovaj uslov za "2 metra izmedju svake osobe, za istim stolom, gdje sjedi 4-oro" koji, vjerujem, ne moze niko ispostovat'.

#SamoBezRevansizma

Cekam da se oglase ugostitelji kako su zadovoljni sa novim mjerama, posebno ovom istaknutom.
    Do Not Disturb.

28. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    130 Posts

Ljudi moji, pa u onom preiodu kad je bilo sve zaključano ljudi su fatali veze da idu jedni kod drugih, skidali prijave a neki čak i sud izbjegli.

Dok god je ovih što fataju veze da śede jedni kod drugih nikad se ni ova zaje*ancija sa koronom neće staviti u red, makar ne kod nas u CG.

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

Default [DISKUSIJA] Koronavirus CG (vol. 2)

A po svemu sudeci... da stvar bude gora, postavili su im ovaj uslov za "2 metra izmedju svake osobe, za istim stolom, gdje sjedi 4-oro" koji, vjerujem, ne moze niko ispostovat'.

#SamoBezRevansizma

Cekam da se oglase ugostitelji kako su zadovoljni sa novim mjerama, posebno ovom istaknutom.
    nema trika da će gosti nositi masku u kafani. dakle nosiš masku, pa gutljaj kafe/soka pa opet maska i sve tako. ko će biti osoba koja će da opominje goste koji ne budu poštovali mjere? ja smatram da ih neće poštovat ni vlasnici a ni gosti. tek ovo za razmak. to znači da bi one kafane u Bokešku trebale jedan sto ispred kafane, drugi nedje kod česme pa tako redom do fontane. i na sve to pokušavamo da suzbijemo virus a škole počinju da rade?

EDIT - poštovaću i ove mjere, kao i svake. zbog sebe i familije. majka mi spada u visoko rizičnu grupu i pazimo se svi. gledaju me ka ludog kad sam u prodavnice jer se ne primičem ka pojedini. pola PG ne nosi masku. na kraju krajeva, ljudi po fbu i dalje razvijaju teorije kako je virus zajebancija

Tapatalk
    Last edited by outline; 13-11-20 at 18:14.

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    130 Posts

Ne brinite za ovo 2m između 4 gosta za jednim stolom, završiće neki gazda to u NKT, alo pa oni drmaju čitav sistem a ne da se završi jedna distanca od 2m

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    ko će biti osoba koja će da opominje goste koji ne budu poštovali mjere?
    gazda jedino, najbolje da će zaposlit nekog zbog toga
    She is only here to annoy herself!

33. The Following User Says Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    463
    Thanks Thanks Received 
    229
    Thanked in
    129 Posts

Koja je logika ove zabrane napustanja mjesta prebivista od petka u ponoc (znaci noc cetvrtak/petak) do nedelje u ponoc (noc subota/nedelja)? Sta su ciljali da zabrane ovim, sta to treba da bude zabranjeno subotom, a dozvoljeno nedeljom?

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    45 Posts

Quote Originally Posted by Tonya View Post
    Koja je logika ove zabrane napustanja mjesta prebivista od petka u ponoc (znaci noc cetvrtak/petak) do nedelje u ponoc (noc subota/nedelja)? Sta su ciljali da zabrane ovim, sta to treba da bude zabranjeno subotom, a dozvoljeno nedeljom?
    Lose si proracunao

Page 80 of 331 FirstFirst ... 307076777879808182838490130180 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)