Page 170 of 210 FirstFirst ... 70120160166167168169170171172173174180 ... LastLast
Results 4,226 to 4,250 of 5229

Thread: Iz raznih medija [2020]

Thanks Thanks Given 
    773
    Thanks Thanks Received 
    295
    Thanked in
    121 Posts

Sve je ovo odlično prikazano u dokumentarcu "The Social Dilema".

Govore o polarizaciji koja jačala jačanjem društvenih mreža i interneta uopšte. Kao što je u članku navedeno, jedno "pleme" zna samo za svoju stranu priče a pritom da im se ne serviraju one informacije koje su od ključnog značaja za razumijevanje druge strane.

Thanks Thanks Given 
    508
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    373 Posts

Quote Originally Posted by Ser Bronn View Post
    Sve je ovo odlično prikazano u dokumentarcu "The Social Dilema".

Govore o polarizaciji koja jačala jačanjem društvenih mreža i interneta uopšte. Kao što je u članku navedeno, jedno "pleme" zna samo za svoju stranu priče a pritom da im se ne serviraju one informacije koje su od ključnog značaja za razumijevanje druge strane.
    Imas Tristana Harrisa kod Joe Rogana prosle nedelje.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Evo se i ja pitam cija je greska sto je primao vise novca nego sto je trebao... Vrlo lako se provjerava ko je direktno odgovoran za tu gresku.

A banka (ili sam fond PIO, nisam citao cijeli tekst) bi trebala da se pokrije usima a ne da se ovako javno 'prosipa'.

Kako se kod mene ne zayebu nekad pa mi isplate vise nego sto treba da vide kako sam posten kad su banke u pitanju.

Elem... podjoh danas do Podgoricke da im kazem da sa CKB-om necu da imam apsolutno nista. Milion peripetija sa potpisivanje, sa gasenjem jednog racuna, drugog racuna, pa ne moze kod ove punomocje nego kod licnog bankara, pa se vracaj ovamo da opet potpisujes gasenje ili ti "likvidacija partije"... Pakao.

Inace bi u banku ostao jedino zbog te licne bankarke al' jbg.. odvoji nas CKB.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Mislim da bi svako od nas trebalo da pročita ovaj tekst više puta.

Dosta puta sam na ovom forumu pominjao echo chambers i confirmation bias. Ima jedan dio teksta gdje objašnjava generisanje negativnih emocija i bijesa.

Pošto je ovo jedino mjesto gdje komuniciram sa sagovornicima (na društvenim mrežama sam "voajer" godine mi ne daju prostor za neki egzibicionizam) primjećujem i na ovom forumu, naročito na politici da diskusije sa nekim ko ima različito mišljenje uvijek nose neku dozu bijesa.
    Ranije se dok je DPS bio vlast lagano lijepila etiketa bota i sendvičara. Kad DPS nije vlast to ide malo teže i prebacuje se u patrijote, nacionaliste etc... Slično je i sa druge strane... Takođe, nisam primjetio da iko tokom rapsrave makar malo odstupi od svojih stavova. What is point onda?

Ajde da navedem sebe kao pozitivan primjer, da sebe pohvalim kada drugi neće. Izuzetno sam bio skeptičan prema formiranju vlade i njenom djelovanju. Na kraju sam evoluirao do stava "nije ovo loše imajući u vidu zadate okolnosti u vidu fine gomile ludaka koji treba da dignu ruku za istu u Skupštini, a ne barjače u Vladi, ko je prethodna vlada, prva smjena vlasti na izborima, sa manje natege nego recimo US koji ima viševjekovnu tradiciju". Ajde da im damo šansu.

Htio sam da iznesem poentu da baš neistomišljenike pratite najpažvljivije i ne zakivajte se. I bez bijesa i negativnih emocija. Što je veća otvorenost za drugačije mišljenje, veća je i šansa za uspješan život i na poslovnom i na ličnom planu. U svemu, pa i politici.
    Primjetno je da si promijenio stav sto se tice formiranja nove vlade, kao i za ostale teme, pohvalno, diskusija treba da bude na nivou da svako iznese svoje misljenje a da drugi saslusa i onda kulturno odgovori, bez napadajnja i etiketiranja.
    Ono sto je bitno jeste da se pormijenila vlast koja je bila veoma losa, sad ne briljiraju ni ovi novi sa nekim izjavama, ali Krivokapic mi djeluje veoma sposoban da izgura svoje, ako mu dozvole...

Thanks Thanks Given 
    7,360
    Thanks Thanks Received 
    4,779
    Thanked in
    2,446 Posts

Quote Originally Posted by Whisperer View Post
    Primjetno je da si promijenio stav sto se tice formiranja nove vlade, kao i za ostale teme, pohvalno, diskusija treba da bude na nivou da svako iznese svoje misljenje a da drugi saslusa i onda kulturno odgovori, bez napadajnja i etiketiranja.
    Ono sto je bitno jeste da se pormijenila vlast koja je bila veoma losa, sad ne briljiraju ni ovi novi sa nekim izjavama, ali Krivokapic mi djeluje veoma sposoban da izgura svoje, ako mu dozvole...
    Što ima čovjek od zakivanja u neki stav, sem "vanity is my favorite sin". što se Vlade tiče tu sam mislio barjačiće MMK i napraviti štetu i još više produbiti neke jazove koji postoje. Vidio da se odvija u drugom pravcu, imao bih pimjedbi i iznosio sam ih i za ove, ali svaki put velim imaj u vidu benchmark što bi rekli stari Crnogorci. A benchmark je boleština prethodnih i boleština pola postojeće većine. Čak sam krenuo i da se emotivno angažujem u vezi vlade baš zato što im puca sa svake strane. A to mi je neđe znak nekog korektnog puta.

Ima tome koja decenija kad sam shvatio da stvari nisu ni crne ni bijele, već uglavnom sive i da treba tražiti što svjetliju. A mogu sada i da drvim o public choice teoriji, gdje kao glasač kupuješ oaket, i vrlo često ti se ne sviđa dio programa partije za koju glasaš, ali preovlađuju stvari koje odobravaš, a negativne ti nisu mnogo važne.

No ođe nije tema Vlada, ja ću sad sve vas ili makar većinu da kritikujem da olako dajete kvalifikacije i kada neko iznese drugačiji stav odma se diže gard. A odmah nakon izbora bilo je i euforije i nekakvih nerealnih očekivanja od nove vlade, pa sam i tu malo na zemlju spušta, bio čak i bot odlazećih, ali važno je da se družimo lijepo.

kad bi svi kucali nešto što se podudara sa mojim stavovima svakako ne bih čitao.

Inače i u biznisu su ogroman zajeb confirmation bias jer navode poslovanje na pogrešan put. A ljudi su skloni tome o čemu govori tekst. Zbog toga se i preporučuje da u timu imate makar jednog đavolovog advokata, kvariigru, hejtera i sl... U krajnjem mislim i da je Milo poginuo kad se iz konformizma posle decenija vlasti odrekao (ili su sami na neki način otišli) nekih ljudi koji su mu unutar partije znali reći da nešto nije OK. Okružiš se klimoglavcima i samo čekaš kad ćeš da se spotakneš. A on se spotakao na crkvu, ali da ne spamujem ovu temu.

Svakako, katastrofa kako se algoritmi kake u nas i naš mentalni sklop, a posebno mentalne sklopove naše djece je priča za sebe. Čak i u sprskoj seriji Državni službenik to je tema, čini mi se da su je korektno odradili do sada.

6. The Following 2 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,360
    Thanks Thanks Received 
    4,779
    Thanked in
    2,446 Posts

Šalu na stranu Sičijo moja draga

Ovo je najvažnija tema bilo kojeg društva na planeti, pa i crnogorskog. Viđi druže da su US polarizovane gore nego tokom 60-tih i rasnih nemira. A sve to zahvaljujući društvenim mrežama. Ovo je realno tema koja me solidno žulja, đe mislim da će nas vratiti u neki mentalni srednji vijek i koja može uzrokovati bilo koju vrstu distopije.

Safrice moja, oj Sičijice moja.... Ovaj old school forum je jedno od rijetkih mjesta đe se ziasta mogu vidjeti različiti stavovi. Čak je i većina foruma po regionu koja se bave društvenim prilikama uniformisana i zastupa jednu stranu do mjere da ladno popiješ ban ako kažeš da su i ovi drugi ljudi.

Stoga dragi kosmonauti da njegujemo ovu različitost i da svaki put kad neko objavi nešto sa čime se ne slažemo da kažemo da je super bogatstvo mišljenja.

A moderatori da se bave ravnozemljašima, uvredama i sl...

btw... Čitao sam tekst đe se se radila istraživanja sa moderatorima medija i društvenih mreža. Vjerovali ili ne, čitanje gomile smeća i uvreda prije nego ih izbrišeš izaziva posttraumatski sindrom kao da si bio u ratu.

ZATO, PAZIMO SE DRUGARI. MALO NAS JE NEISTOMIŠKLJENIKA KOJI SE TRPIMO

A moderatorima da završe beneficirani ovi forumaši bliski novoj većini
    Last edited by Gagarin; 13-11-20 at 15:24.

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    116
    Thanked in
    67 Posts

Ovo sto su radili ovi iz Plantaza rade i svi ostali na nivou cijele CG, sjecate se "reprezentacija" nekadasnjih rukovodilaca Opstine Kolasin.
    Imao sam priliku davnih dana da i licno gledam fakturu troskova na racun KCCG koje je napravio Dr Srdjan Pavicevic u restoranu Plantaza na Marezi. Tadasnji nacelnik kardiohirurgije tacnije direktor klinike za bolesti srca, kada je izveo kompletno odjeljenje u provod.
    Mi smo truli na svakom koraku i na svakoj strani.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

https://www.vijesti.me/v/485999

DPS je bio najveće domaće zlo Crne Gore od njenog postanja

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    19 Posts

Umro je Slobo Pejović.
    Danas plačemo mi Crnogorci.

11. The Following User Says Thank You to Jasper For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    584
    Thanks Thanks Received 
    1,050
    Thanked in
    548 Posts

Prvo je bio Čovjek, pa onda Crnogorac.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    59
    Thanked in
    28 Posts

Ja se sjećam da se od tog čovjeka jedno vrijeme čudo činjelo od Šekija Radončića i njemu bliskih medija. Ali se ne sjećam kako se to završilo.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Jedno vrijeme nagrađivan za pomaganje ljudima da ih ne deportuju Radovanu Karadžiću, a onda Radončić za njega istog pričao da je on aktivno učestvovao u ubijanju i deportovanju. Ne znam ni ja kako se sve završilo. POd uslovom da nisam nešto pobrkao.

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Braca radoncic su gospoda

Sent from my SM-A505F using Tapatalk
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    7,360
    Thanks Thanks Received 
    4,779
    Thanked in
    2,446 Posts

Hmmmm... sve iz Hrvatske dođe kod nas pa će biti i razočarenja. Dobar text svakako

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...enila-15031221

17. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Izgubi Dodik Banja Luku, a SDA Sarajevo

Krenule promjene u regionu

https://forum.cdm.me/showthread.php?...62#post5468662

Imamo i temu pa možemo tamo.

Ja se radujem porazu svakog balkanskog despota

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

19. The Following 2 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,310
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Zar i Mile, o ne!

21. The Following User Says Thank You to remark For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,670
    Thanks Thanks Received 
    1,239
    Thanked in
    822 Posts

Default Iz raznih medija [2020]

Meni je milo sto je Bakir izgubio Sarajevo jer na ime svog oca vlada, a splacina je.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Uhapšen Božo Radović Spartanac
    https://www.cdm.me/hronika/uhapsen-b...vic-spartanac/

I jedan od komentara:

“Da smo napravili izuzetak, srušili bismo sistem”, rekla je norveška premijerka Erna Solberg.

Uvijek su oni bili privilegovani, nikad ugroženi. U pamet se Crnogorci.
    Državni udar nikad nije ni bio zaustavljen! Moramo se grupisat protiv ove neviđene hajke velikosrpskog nacionalizma protiv države i građana Crne Gore.
    Što jes jes... Ovog lika hapse, a one druge samo na razgovor.
    I kafići, što njih ne pohapsiše zbog nepoštovanja mjera ?
    Sprdnja.

Šta se ovo dešava ?
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    3,379
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Реално само су му услугу учињели.

Мада колика год била казна и какав год статус мученика/страдаоца за националну ствар стекао, никад неће моћи избрисат из главе људима онај снимак гдје држи наргилу и слуша пјесму о црногорској капи са 4 слова.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

25. The Following User Says Thank You to Mstislav For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,245
    Thanks Thanks Received 
    8,172
    Thanked in
    3,121 Posts

https://investitor.me/2020/11/16/kva...dministraciji/

E ako je 86% ljudi u Pg zadovoljno gradom... Nismo za bolje.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Ovo su izgleda ispitivali siti kvart podgoricane

Sent from my SM-A505F using Tapatalk
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    37
    Thanked in
    25 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...-eura-godisnje
    https://www.vijesti.me/vijesti/drust...loziva-iz-soli

Ukupno deset komentara, dok se danima vode prepirke oko medovih nebuloza i koliko g.... ce da se uvali po dubini. Pi

Inace, mislim da su Zivko Andric i ova ekipa sa MTF-a aplicirali za grant ministarstva nauke prije godinu ili dvije radi uspostavljanja Centra izvrsnosti kako bi valorizovali ovu ideju kroz proizvodnju svih vrsta perhlorata i istrazivanje na polju baterija.
    Nisu prosli, a milion od ministarstva nauke dobio je UDG i Veselin Vukotic za kako je navedeno digitalizaciju procesa procjene mikrobioloske bezbjednosti hrane. Pretpostavljam u istoj laboratorii za koju je ministarstvo poljoprivrede i dobri Milutin godinu prije dalo 250 k.
    CETI to radi vec godinama, a ne samo CETI.
    Hocu da kazem a vezano i za temu o vladi, nije sve ni crno a ni bijelo, uvijek je pomalo sivo,

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

https://www.cdm.me/politika/nvo-crno...ni-amfilohija/

“Očito je da ODT-u bode oči, VDT-u i Specijalnom tužilaštvu, brojka od preko 50.000 Crnogoraca/ki, okupljenih na Trgu Nezavisnosti. Takođe, na tom skupu nije ugrožena nijedna mjera NKT-a, jer su se naredbe struke maksimalno poštovale...''

kakvi su ovo zapleti. nijedna mjera nije ugrožena a bilo toliko ljudi na onom prostoru. ovo samo u CG ima
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

30. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,379
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    https://www.cdm.me/politika/nvo-crno...ni-amfilohija/

“Očito je da ODT-u bode oči, VDT-u i Specijalnom tužilaštvu, brojka od preko 50.000 Crnogoraca/ki, okupljenih na Trgu Nezavisnosti. Takođe, na tom skupu nije ugrožena nijedna mjera NKT-a, jer su se naredbe struke maksimalno poštovale...''

kakvi su ovo zapleti. nijedna mjera nije ugrožena a bilo toliko ljudi na onom prostoru. ovo samo u CG ima

НВО Црногорски образ, предсједник те нво је Сава Зуровац.

Да ли је то исти човјек који је :

1.

znenadno ubacivanje u igru jednog opskurnog politickog marginalca upucuje na to da ce sukob dobijati i na prljavosti. Izvjesni Sava Zurovac, koji je, kao toboznji lider tzv. Crnogorske ljevice, tokom proslojesenje predizborne kampanje, odradjivao najprljavije poslove za DPS, optuzio je Momira Bulatovica da ga je zelio unajmiti da sada takve poslove radi samo za njega. A ta optuzba, izrecena kroz formu zvanicnog saopstenja, objavljena je u srijedu vece u udarnom "Dnevniku" TV Crne Gore.

http://www.yurope.com/nasa-borba/arh...308/0308_7.HTM

2.

PODGORICA (Tanjug) - U Podgorici je pritvoren Nikšićanin Savo Zurovac (30) zbog osnovane sumnje da je, predstavljajući se kao republički ministar turizma, na prevaru uzimao novac od privatnih ugostitelja, pretežno na Crnogorskom primorju.

Dosadašnja istraga pokazala je da je Zurovac, od maja do septembra ove godine, od vlasnika poznatih restorana i hotela u Budvi, Kotoru i Ulcinju dobio znatna sredstva za navodno lečenje svog bliskog rođaka na jednoj stranoj klinici, uz obećanje da će im novac vratiti Ministarstvo turizma.
    U kontakt s budućim žrtvama stupao je telefonom, predstavljajući se kao aktuelni ministar turizma Predrag Nenezić, tražeći da mu se novac ostavi na prijavnici Doma Vojske ili u poslovnom centru 'Elmaga' u Podgorici, 'pošto je prebukiran sednicama Vlade'.
    Ugostitelji iz Budve i Kotora i Ulcinja dali su tako lažnom ministru sume od 800 do 4.500 evra, a jedan čak 7.000 evra.

Otkriven je kada je pozajmice zatražio od pojedinih biznismena, koji su shvatili da sa druge strane 'žice' nije pravi ministar.

https://www.blic.rs/vesti/hronika/la...edzije/zwfe15b

https://forum.cdm.me/showthread.php?...668#post188668

3.

On je potvrdio Kilibardi da je njegov tjelohranitelj uhapšen, jer je ugrozio život Savi Zurovcu, predsjedniku Crnogorske levice, tako što mu je prijetio pištoljem. I pored intervencije predsjednika Narodne stranke, Razić je tu noć proveo u policiji. Ujutro se pokazalo, kažu narodnjaci, da se Razić i Zurovac nijesu čak ni vidjeli.

http://montenegrina.net/pages/pages1/istorija/cg_od_1990/tajni_ratovi_u_tajnoj_policiji.htm

Ако јесте, да ли може бити ухапшен јер (pun intented) каља црногорски образ?
    Last edited by Mstislav; 16-11-20 at 15:30.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...rnogorska-drva

Crna Gora za pet godina izvezla ogrevnog drveta za 32 miliona eura, većinom u susjedne zemlje koje su zabranile ili ograničile sječu zbog zaštite svojih šuma

Ukoliko bi se uzelo da je prosječan kubik drveta za ogrev za izvoz oko 45 eura, dolazi se do podatka da je samo prošle godine za ovaj izvoz posječeno oko 200 hiljada kubika drveta. Godišnje je u Crnoj Gori dozvoljena sječa ukupno oko 700 hiljada kubika drveta u državnim i privatnim šumama za sve potrebe.

dakle, dok se narod svađa oko debilnih stvari poput toga ko je Crnogarac a ko Srbin, zastava, himni dotle se vas region izgleda grije na štetu Crne Gore. tuga
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

33. The Following 4 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Page 170 of 210 FirstFirst ... 70120160166167168169170171172173174180 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)