Neđe sam na klackalicu sa Krivokapićem kao premijerom i posledično vladom koju će voditi jer je u potpunosti preuzeo odgovornost. sa jedne strane odigrao je perfektno i eskivirao MMK. Sa druge strane je idiot za medalju sa ljubljenjem lijesa, pričešćivanjem iz zajedničke kašike i kompletnom sahranom bez maske. Helouuu... razmišljaš li druže da nešto odradiš za primjer drugima, da si neka mustra ponašanja? I kako sad da objasniš nekome da se pridržava nekih osnovnih mjera, kad ti mandatar/premijer budali za medalju baveći se ljubljenjem lijesa (odlično ime za neki death metal band btw.).
U korporacijama i privatnim firmama se zaposleni ponašaju onako kako vide od top menadžmenta. U porodici djeca oponašaju primjere rositelja. U društvu većina oponaša primjer političke&društvene elite. E pa odličan je primjer Krivokapić dao juče. Ima li čovjek savjetnike sem onoga što liči na Slavka Perovića što je izgleda šašaviji od njega?
Sjutra kad preuzme vladu na što može apelovat u vezi Corone? Sa kojim kredibilitetom da se odradi lockdown? Dovoljno je postavit njegove slike i napisat ispod "NE MLATI".
Sve u svemu, počinjem da sumnjam da je on preigra MMK, već da je to neko odradio za njega.
Nemam velika očekivanja od vlade ko god da je vodi. Da do juna pretečemo Covid (hmmmm... posle Krivokapićevog vikend performansa najblaže je sumnjati) i da nekako nađemo pare da ne bankrotiramo (realnije je to nego ono prvo). Pribojavam se neke epske budalaštine, mada možda pridajem previše važnosti ponašanju (budaljenju) prermijera tokom sahrane. No, nadam se da neki korektori (izvan zemlje) uspiju da preduprijede fiks ideje.
Svakako, računajte i na "kreativne" predloge iz Skupštine koji će se teško odbijati da se ne bude "izdajnik, tajkun etc".
https://fosmedia.me/mobile/infos/pol...spertsku-vladu
Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže da je taj politički savez pristao na formiranje vlade eksperata i tako izašao u susret zahtjevima mandatara, odnosno predlozima koje je dobio u ambasadama zapadnih država i koje je dobio u razgovoru sa najmanjom koalicionom listom.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ti raspravljaš s nekim imaginarnim čovjekom i nekim imaginarnim stavovima. Ja te samo podsjetih da je vlast ogledalo naroda, a da je to bio DPS zadnjih 30 godina, a da su sad to ove tri koalicije. Dje ti tu vidje veličanje DPS ne znam. Ukoliko stvarno ne misliš da je ođe narod prepošten.
Ovo 12 apostola sam pomenuo jer je očigledno da mandatar ima potrebu da svemu da neku religijsku simboliku. Sto uopste ne mora bit lose, jer to njemu daje snagu za dalje djelovanje.
Problem je sto ti sve gledaš kroz DPS naocare i bilo kakvo razumno razmišljanje koje ti ne odgovara, odbacujes tako sto drugima dijeliš etikete, svrstavaš ih u DPSovce, ...
Ne bih se smio zaklet', ali mi se isto cini da je to onako kako ja kazem
Pogresno si shvatio moje pitanje, a time si sve pogresno procijenio i moje stavove i moje opredjeljenje. Ali i da nijesi to pogresno protumacio, opet ne razmisljas o osnovnim ekonomskim principima, nijesu to DPS naocare, nego realnost. Neko treba da ostavi posao koji mu je dobro placen uz sve privilegije da bi se maltretirao sa dubokim drzavnim aparatom, dje ne moze nista uraditi za 200 dana i jos u situaciji krize, a mandic i medojevic cekaju sa klupe da ulete 201og dana. Ta tvoja prica da postoji ljudi koji su legende i koji ce se vrlo rado latiti posla pod ovavim uslovima je za slikare naivce.
Mislim da prije pricamo o godini nego o 200 dana. Dvesta dana je samo prva provjera uspjeha vlade. Cim Manda kaze "maksimum godinu" onda je godinu.
Takodje, niko ne zna sta godina nosi. Pogledaj novembar 2019, DPS na vrhuncu, vedri i oblaci, hapsi poslanike i iznosi ih iz Skupstine. Danas u misjoj rupi, ceka da njih pocnu marice da odvode.
Moze se lako desiti, moze se vrlo lako desiti da za godinu dana DF kumi i moli da se ne izlazi na izbore nego da zadrze tih 18 poslanickih mjesta jos koji mjesec.
Moguce da se ja svo vrijeme ovdje raspravljam sa imaginarnim likovima. Od promjene na izborima 30tog, samo slusam
-okupra nas srbija
-kako ce da naprave ekspertsku vladu i ko su ti ljudi.
Ali se nikada nije pisalo protiv eksperata DPSa i njihovog vodjenja ekonomije, namjestenim tenderima i slicno....
Nego se svo vrijeme ponizava izbor gradjana. Kad kazem DPS mislim na nacin vladanja, a to ukljucuje i sve koji kohabitiraju sa njima svo ovo vrijeme.
Mozemo li da definisemo konacno sta je vama strucnjak u poslu. Stalno se pominje sta i kako. Moze li ikako da neko ko ima svoju kompaniju, odire se od posla, ali stalno nalijece na namjestene poslove, pa nema milione, da bude strucnjak.
Evo stalno pominjemo tog Milosa Vukovica i fideliti. Kojem ste racunali koliko prijavi dobiti i koliki mu je godisnji promet. Mozemo li njega racunati za strucnom u svom poslu, jer je svaki put rasarafio te DPS strucnjake kad dodju.
Ali ne prijavljuje stotine hiljada dobiti pa vama nije strucnjak
A dovoljno dugo svi ovdje pisemo da znamo dje je ko politicki.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Jes, oni misle na eksperte poput Barovica, Subotica...
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Volio bih da si u pravu i da se to desi.
Ipak, smatram da je @HIGHLANDER u pravu.
Zamislite sebe da ste se otisli u inostranstvo i zaradjujete ozbiljan novac. Tamo vam možda i žena i djeca. Treba pretumbat cijelu porodicu, ostaviti karijeru koju nije lako napraviti vani, da bi vas odje političari, sa u najboljem slučaju par godina iskustva u realnom sektoru, provlačili kroz blato, a portali Antena M i Borba brojali krvna zrnca i povezivali sa ovim ili onim.
Ako bude takvih znam da jednu protiv njih neću reći, bez ako ih ne uhvate u kradji, jer za takve treba imati veliko poštovanje i zbog odluke da probaju da pomognu treba imati malo veći prag tolerancije.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Last edited by kimmi; 02-11-20 at 09:41.
Koji je najveći problem sa ekspertskom vladom?
Ko će da kapitalizuje uspjeh/neuspjeh te vlade kada budu izbori. Stranke koje su joj dale podršku? Stranke koje su bile protiv? Stranke koje su bile uzdržane? Taj faktor uticaja na rejting jeru vladi nema prepoznatljivo stranački obojenih ličnosti je glavna prepreka formiranju ekspertske vlade (zato nećete naći puno primjera formiranja iste).
Upravo će ova kalkulacija biti motiv podrške ove vlade bez obzira na rezultate iste. Jednostavno.
Sent from my Motorola 8400
To ti nema veze sa istinom, al' neka si se oglasio bunilom.. kako drugacije![]()
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Evo ih firme, sve strucnjak do stucnjaka
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...-projektantima
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Зашто нико не спомене да мотив за долазак у црну гору није новац, него освета?
Да се освети систему због којег је отишао вани?
Да се освети "стручњацима" који су заузели мјеста онима који су то знањем заслужили?
Освета за оне који су остали јер нису имали капацитета или храбрости да пођу као ти страни експерти?
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Motiv za dolazak može biti referenca. da si negdje bio ministar znači za CV. Štoviše, čak i ako radiš za neku kompaniju mislim da bi mogao sa njima napraviti deal da ti ostave prostor da se vratiš, jer im sa tom referencom više valjaš kao dio tima sjutra kada se javlja kompanija na neke tendere. Ovdje mislim da konsultante poput Mekenzija, big 4 revizore i slično. Onaj Vučićev ministar došao iz Mekenzija, pokupio referencu i vratio se tamo.
Tako da im takvog prostora.
Patriotizam, osvete, povratci nekih Ezelai slično, zanemarite. Ljudi koji naprave karijere ne razmišljaju u tim modovima.
Last edited by Gagarin; 02-11-20 at 10:09.
Ja se nadam da postoji opcija da se odradi full mandat. Nema srece do 200 dana, to za buduce ministre je bas losa motivacija, sa druge strane kad bi im ostavili mogucnost da odrade full mandat na osnovu rezultata mislim da bi to bio dobar nacin da se dokazu i da se iz njih izvuce maksimum. A ovako sa promjenama na 200 dana ili godinu, politicari se pozicioniraju a narod ispasta...
@Hell Raiser
E Milos Vuković i Vanja Ćalović će za mene bit experti kad uzmu da vode ministarstvo ili neku državnu ustanovu i teoriju dokažu u praksi.
Dokazati da je DPS naopako radio, nije nikakav spektakl.
Ja bih zbilja volio da čujem koji su to eksperti u CG, a da ih ne poredimo s Barovicem koji je pola Crne Gore provuka kroz rulet. Ako ćemo nekom stručnost da mjerimo tako sto ćemo da ga usporedimo sa Migom, propalo se onda.
@Mstislav
Većina ljudi koji odu u inostranstvo to planiraju od kad završe fakultet. Razlozi za to su i finansijski, ali prije svega ljudi odu jer žele da žive i djecu odgajaju u normalnim sredinama sa odličnom organizacijom i posla i života. Nema tu srdžbe, osim kod pojedinaca koji su bili politički aktivni i dps ih je šikanirao. A takvih je puno manje i nisam siguran koliko su uspješni i koliko su eksperti. Njihova osveta običnom gradjaninu CG ne bi ništa donijela.
Prihvatices ljude kao kvalifikovane za ministarska mjesta kad ti pokazu da imaju iskustvo rada na ministarskim mjestima gdje je samo DPS mogao priviriti zadnjih 30 godina?!
A samo Vanja Calovic je zaboravila vise o kriminalu i korupciji (a ne zaboravlja ta zena mnogo) nego sto je citavo nase tuzilastvo ikad znalo.
Уопште нисам мислио на такве људе.
Нити да би се они светили обичном грађанину црне горе, већ администрацији, тојест људима који не раде, или раде погрешно у администрацији.
Говорим о људима који овдје нису могли да напредују због намјештеног система.
Или о људима који су лагодно живјели овдје а сметао им је систем и неправда и шта већ.
Овизи ће схватити о чему причам.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Ne postaje. Nego bih ja da imamo koristi od ljudi koji su kritikovali do juce, da danas sjednu i kažu E sad ćemo mi da vam pokažemo kako se radi. Ne volim ljude koji kažu nije dobro, pa ih neko ponudi oces li ti onda i oni slegnu ramenima i kažu A ne može se ili Ishj meni je udobno u MANS i Fidelity, ne bih se bakcao s ministrovanjem.
Sve to stoji, ali postavlja se pitanje šta je alternativa.
Da li bi bilo bolje da su MMK u vladi i partijski prvoborci? Svakako ne.
Vladi će trebati podrška svakako, ali je ovo koncept koji jača i ulogu parlamenta i zakonodavnih odbora. Parlament neće biti više puki dizač ruče, već poligon za sučeljavanje argumenata i usvajanje zakonskih rješenja o kojima će se polemisati. Konačno da počnemo da se učimo demokratiji.
Jeste rizik jer vlada nema stabilnu većinu, ali taj koji krene da je ruši sebi piše strahovite minuse kod biračkog tijela.
Biće interesantno pratiti politička dešavanja u narednom periodu.
U svakom slučaju, da se sredi birački spisak, izmijeni zakon o slobodi vjeroispovijesti, usvoje zakoni o lustraciji i porijeklu imovine, poradi na institucijama i promjenama u ANB i UP i dosta se uradilo.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Last edited by kimmi; 02-11-20 at 11:49.
https://images.app.goo.gl/PQFHZ5Woh2hYqvHs5
Kad se kaze dokazu u praksi, dajemo im 200 dana. Inace vracamo ove dokazane, sta je sigurno, sigurno.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks