Originally Posted by
ctrl+alt+delete
Nemoj, da te zamolim...
Imam skoro 50 godina, ateista sam odavno, a nekad vjernik tokom nekih 15-ak godina svog života. S pročitanom kompletnom Biblijom, i Stari i Novi zavjet, s višestrukim vraćanjem i utvrđivanjem. Sa završenom dopisnom školom hrišćanstva. Sa proučavanjem mnogih drugih pisanija na temu, koja su trebala da me učvrste u vjeri. Većim udubljivanjem i proučavanjem mi je vjera samo slabila, iz prostog razloga što mi se sve više toga kosilo sa zdravim razumom. Dodaj tome sve nepravde i patnje ovoga svijeta. I što sve ne, ne znam odakle da počnem i koliko bi mi tebalo da završim ... Dalje... Ni nekad kao vjerniku mi crkva kao zemaljski interfejs boga nije bio prijemčiv. A ovdašnji zemaljski agenti "svevišnjeg" su samo doprinosili tome da se brže udaljim od tog svjetonazora.
I na kraju da zamolim da mi se ne spominje Miraš, jer kao što rekoh, ateista sam već dugi niz godina. Prihvatanje dogmatske doktrine jednostavno nije moja "šolja čaja" pa da mi je i rođeni otac poglavar crkve. Jedino da se potpuno odreknem logike, kritičkog rasuđivanja i potrebe da propitujem. Ali to onda nisam ja.
Hvala lijepo.
Bookmarks