Prase je jutros dok je trcalo po dvoristu imalo 24kg, nakon temicke obrade kaliralo je na 15kg.
10kg krtole, 1kg luka i dosta leda.
Da vikend pocne sa osmjehom
I don't give a damn.
I am not i danger, I am the danger.
Jel ovo nedje ploču izlivate
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
alkohola nidje![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Alkohol je na dnu kace, kad ruku zavuces momentalno se rastrijeznis
I don't give a damn.
Jeste li ovo tim-bilding imali?
Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk
Jesu ovo sad kolege u pitanju ?
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Sviđa mi se boja pomfrita, uzeo bih porciju
P. S. Kanta od jupola je čudo, nahrani i prasad i ljude.
Sent from my Huawei P30
The more things change, the more they stay the same.
Nadjoh juce par kanti jupola sto su stavljene u zamrzivace i zaboravljene pa se dadoh odma u potragu za svinjom da se ne baca toliki led![]()
Nije jutros bilo tesko jutros okupiti 10ak ljubitelja svinje, pretekla je samo glava, jer se cuvala za kraj ka slatkis, ali nije bilo sile da joj se primaknemo na kraj.
Dozivljaj se upotpunio sa ambijentom pored rijeke dje sam posadio jednu trafiku prosle godine
I don't give a damn.
@RRR e ovo je hedonizam.
Ja sam danas glodao u kućnoj varijanti.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Zaisto se danas dobro udarilo na svinje
Jesu li ovo ona pikova rebarca?
I don't give a damn.
Kuvala se njeguška kobasica, prigala juneća dimljena, omrčili se. Pekao se i leb domaći, nejasno kako ga izostavih, shame on me. Krompir iz Grahova, prste da poližeš, ja mislim 5 ovala ovakvih je prošlo.
Zalivalo se nikšićkom kruškom, moram pofalit Nikšićane, već par puta "nalijećem" na dobru krušku iz Nikšića.
![]()
Meni uz ovo ide tako dobro pivo.. M
Rakija samo uz mezu...
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ ¯\_(ツ )_/¯.............
Žena ispekla svinjski vrat, reko daj vamo izreži 3 šnicle (raspadao se iz pekača kolko je bio mek)... u vok, malo maslinovog, soja sosa, dosta čilija, ruzmarina, pola kutlače od domaće supe, čaša crvenog vina i bbq sosa. Kad je skoro isparila tečnost na tanjir sam izbačio.
Top mi je ispalo.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Last edited by kimmi; 01-11-20 at 15:57.
ajde napiši ako te ne mrzi kako si pravila, ja ne mogu onamo da nadjem postupak, samo sastojke...ne znam da li patlidzan prethodno griluješ ili šta? Onda kakav paradajz svjezi ili ide pire? Začini?
Bih naravno
ESTERHAZI TORTA
KORA:12 bjelanaca, 250 gr šećera, 2 vanil-šećera, 80 gr brašna, 250 grama prethodno malko pečenih pa samljevenih lješnika- peći 4 kore okrugle (ja često pečem na papiru u dva pleha pa podijelim svaku koru i dobijem četiri kore) na 200 stepeni.
FIL: 12 žumanaca, 2 vanil šećera, 250 gr šećera skuvati na pari, ohladiti, dodati umućeni maslac (250 do 300 gr) sa 150 gr mljevenih lješnika (pečenih pa mljevenih, bitno zbog ukusa)
Filovati tri kore, premazati i okolo torte pa poslednju koru premazati pekmezom od kajsija (ako je ona tvrda marmelada razmuti sa kašikom vrele vode)
Ostaviti sve zajedno da se stegne nekoliko sati pa kad se dzem osuši, napraviti bijelu glazuru od šećera (staviti 250 gr prah šećera, dodati mu kašiku limun soka i jednu kašiku vrele vode...umutiti da bude gusti krem ali da se moze mazati, ako treba dodati još malko vrele vode) sipati glazuru po torti pa je vrelim nozem razmazati, onda rastopiti 50 gr čokolade za kuvanje, pa je sipati spiralno od centra do oboda torte i čačkalicom dok je još toplo povuci linije da dobijes onu šaru kao paukova mreza...vratiti u friz jos malo i sladiti se![]()
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Nisam pravio al' sam se ubio kao stoka.
![]()
--------------------------
Do Not Disturb.
Kako ovo dobro izgleda...
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Home-made espresso ide svakako, svakog dana.
Freshly ground beans. Freshly brewed coffee.
Do Not Disturb.
dje ban? Kome ban? Odma?
Ej Fidel, kako ti se zove ovo? Nija klasična strudla od maka, rekla bih neka pita ali ne kontam kakva?
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Last edited by Fidel Castro; 03-11-20 at 19:15.
Do Not Disturb.
Omlet sa pečenicom, mocarelom i pečurkama. Lijepo li je doma doručkovat kad se ima kad...
Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk
Nemam sliku jer sam bio gladan a bogami sam (po malo) i prase
Nabrah nekih lisicarki pa se napravio rizoto sa njima i komadicima bijelog pileceg.
Fingers da izlick-ujes.
Do Not Disturb.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks