Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Meni je najjace sto mozes da uradis nesto, pobjegnes kolima koja su registrovana ( imaju na njima tablice) i nista. I to u centar grada.
Sto ce im kamere i cuda onda. Bitno je da su je stavili put kuca i izrovali pola grada
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Sad se ne mogu sjetiti dje imaju kamere od strane MUP, ali ne zanosite se. Plave kamere koje pokrivaju trake su sa citacima tablica i sa radarom za brzinu. Podesene tako da pokivaju samo jednu traku.
Ne postoji varijanta da prodje auto a da tablica nije snimljena.
Zato na svakom stubu na bulevaru imate jednu bijelu koja pokriva prostor i dvije plave koje sluze samo za jednu stvar. Koje su tablice i koja je brzina.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Dobro su rasporedjene mora se priznat...
Vidi se na konkretnom primjeru
f6
Zato i nisam pominjao raspored i gdje i kako su postavljene. Ali ako je prosao ispod kamere, naivna je prica da je necitljiva tablica
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
A cisto sumnjam da imaju tablice a da kriju nekog a isto tako da i ostali svjedoci dogadjaja kriju tablice ili auto.
f6
I bice ih svaki dan kad nam je saobracajna kultura na nuli.
Svako magare vozi, a ne zna da ima zmigavac, odmah sa lijeve strane volana, kao i doticni svrco sto piskara ovuda.
Evo pukli se A klasa i Taxi kod Milenijuma, aoo
Vjerovatno mi je taj na block listu pa nisam vidjeo sliku
A stvarno brate vozi se nenormalno, niti se koristi zmigavac svi nesto zure ko muva bez glave.
Nema to toliko veze sa kulturom koliko sa projektovanjem. Svi mi katkad uzmemo da pričamo ili pogledamo u telefon dok vozimo, da se ne lažemo. Problem je što saobraćajni inženjeri prilikom projektovanja ulica ne razmišljaju kako da osiguraju bezbjednost učesnika u saobraćaju, već im je glavni cilj da imamo što brži protok motornih vozila. Zato stalno imamo udese na pješačkim prelazima, raskrsnicama ili kružnim tokovima - jer je sve podređeno brzini.
Dobar dizajn ulice je onaj koji omogućava da ljudska greška prođe nekažnjeno.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Ok, drago mi je da si ti bezgrešan![]()
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Znaš kako... Nisam bezgrešan ali ne tražim krivca u projektantima i inženjerima za nekulturu u saobraćaju koja je kod nas preizražena.
Slažem se da je izražena, ali nije jedini krivac. A pošto je izražena - daj onda da nađemo neko rješenje da se posljedice nekulture svedu na što manju mjeru. Priču o saobraćajnoj kulturi slušamo od kad smo živi, a ništa se ne mijenja, nego čak pogoršava. To znači da treba mijenjati pristup - kako da ovako nekulturni budemo što manje opasni.
kad se ne bi psihotestiranje svodilo na dobar dan dajte to da potpišem i kad se ne bi saobraćajne dozvole davale bar onima što dođu unatraške po nju makar bi se prepolovio broj nesreća
She is only here to annoy herself!
Ako se kružni tok nalazi na otvorenom putu (npr. na putu Podgorica - Golubovci) onda se projektuje tako da se kroz isti prolazi 40 km/h (radijusi, udaljenost piješačkog od istog, ulaz/izlaz iz istog,...), a ako je kružni tok u naseljenom mjestu onda se projektuje tako da je maksimalna brzina prolaza 20 km/h... Ima tu još parametra, ali... da se poštuje ovaj uslov u većini slučajeva ne bi bilo udesa, odnosno posljedice istog bi bile daleko manje. Projektant ili uprava policije (na osnovu iskustava) može tražiti usporivače saobraćaja (kod nas uglavnom tzv. ležeći policajci) prije kružnog toka ili raskrsnice (recimo to je urađeno na jednoj raskrsnici u Budvi gdje su učestali saobraćajni udesi) ili neko drugo rješenje (ukidanje piješačkog prelaza, ukidanje nekog smijera skretanja na toj raskrsnici, novi pješački prelaz, skidanje objekta kojim se umanjuje preglednost kao što je ograda, drvo ili nešto treće, postaviti dodatno osvetljenje,...)
Sent from my Motorola 8400
Nije toliko nekultrura koliko narod pojma nema da vozi.
X puta uradim nesto mimo propisa nit ikog ugrozim,usporim samo zaobidjem.Jer se ne bi bez muke nedje ukljucio,stigao.
Jer se vozi,pusi,prica na telefon,snima,odg fanovima na pitanja,slika itd..
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Jeste li primjetili kod Volija na stari kad se skrece lijevo da je losa preglednost zbog onog znaka "obavezan smjer"? Moras da izadjes bukvalno na pola trake da bi mogao da vidis nailazi li auto iz suprotnog smjera.
Ту треба да се ради булевар Змај Јовона па дако регулишу и то...
Prije sat vremena sam bio na raskrsnici i, dok sam čekao da skrenem lijevo, isto sam pomislioKoje su šanse da napišeš post i da ga ja vidim?
Apropo priče o bulevarima - ti bulevari kao Stanka Dragojevića, Josipa Broza na Starom ili od Capitala prema Delti koji su dugački, ali bez semafora i ispresijecani pješačkim prelazima stvarno zahtijevaju disciplinu dok se vozi. Nema izgovora i opravdanja za nepažnju, a ja sebe prvi uhvatim kako se zaletim niz njih pa kočim prije pješačkog. Ne znam što je rješenje, možda staviti ležeće sa pješačkim prelazom kao u 13.jula kod fakulteta ili kao u Bulevaru Revolucije? Čini mi se da tu više pazim i usporim.
Da je sreće ne bi bilo ni jednog ležećeg.
Da se razumijemo, telefoni su br.1 za sva sranja u saobraćaju, a ne sankcionišu se uopšte! Samo obratite pažnju, 90% kola što cirkulišu, vozač bleji na telefon... To je apsolutna katastrofa, i toga niđe u svijet nema bez kod nas...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks