Zato što ćeš hipotetički šetajući bez maske uć u lift sa mnom i zaraziti me npr iako ja nosim masku. Jer ako ne štitiš sebe, ne štitiš ni ove oko tebe.
Svakako, ja nikome ne mogu narediti što će ko da radi.
I biće zatvorena ako nastavi da raste broj zaraženih vrlo brzo. To što nije zatvorena, ne znači da moraš da ideš u Deltu i da se tiskaš u gužvu. Preporuka je da se izbjegavaju takva mjesta. Ali s obzirom da se ni mjere ne poštuju, o preporukama je izlišno govoriti.
Ne znam zašto bi ikome dokaze pokazivali, evo dosta istraživanja ko voli da čita slobodno. Isto kao kad ti doktor kaže imaš ulau pluća, i ti mu tražiš da ti pokaže đe to piše i đe on to vidi, i je li baždaren rendgen uređaj itd itd.
Niko te ne zatvara što si ti konkretno vlasnik, već zbog epidemiološke siutacije, a plate daje država subvencijama. Princip semafora, u skoro svim evropskim zemljama je prisutan. Ako ste mislili da su ovi naši izmislili nisu, prekopirali su od Španije, Austrije itd.
Subvencije su bile do 222€ a sve onoliko koliko su ti isti poslodavci redom uplaćivali doprinosa, čast izuzecima. Ah da, poslodavci su se najviše bunili da se digne minimalna. Obraza bez.
Kad ne bude imao ko da nas liječi jer su doktori bolesni, onda će vam priča biti trebali su da nas zatvore itd itd... Već ustanovismo da kad se uspsotavi novi NKT mogu da reču isto što i ovaj koji nema kredibilitet nikakav.
Možda ja tebi djelujem kao robot, ja samo realno sagledavam stvari. A mnogo sam više u kontaktu sa ljudima koji gube posao i imaj uproblema nego ti, i imam prilično realnu sliku stanja.
Samo što za razliku od tebe ja ne pišem kritike već i dajem rješenja koja su moguća. Od početka sam govorio da nas zatvore 15 dana i eleiminišemo virus u državi i nastavimo normalno da živimo. Za tih 15 dana bi šteta bila mnogo manja nego ovako što radimo. Ali na tvoju, i sreću većine u državi, niko ni ne razmatra ovu opciju.
A najlakše je reć država treba ovo, treba ono, a para nema u kasu. A o tome već pričah.
I na kraju, probaj jednom da budeš realan, i razmisliš o svojim prijedlozima koje pišeš koliko su sprovodljivi. Bez hiperbola i iluzija, samo realno. I naravno, ne kao robot.

Reply With Quote
Bookmarks