View Poll Results: Kako biste ocijenili djelovanje #NKT u COVID-19 situaciji?:

Voters
127. You may not vote on this poll
  • Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima

7 5.51%
  • Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši

6 4.72%
  • Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima

70 55.12%
  • Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću

44 34.65%
Results 1 to 25 of 8253

Thread: [COVID-19] Situacija u Crnoj Gori

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    3,616
    Thanks Thanks Received 
    6,082
    Thanked in
    2,938 Posts

Quote Originally Posted by NoLimit View Post
    Zivjeli smo svi zakljucani, cijela drzava po opstinama je bila zatvorena, ako se dobro sjecam. Evo sad kazu da to nije dobro i da bi vise stete iamlo za gradjane nego koristi, to su opet rekli oni koji to i mogu uraditi i koji su radili nekad prije.
    Quote Originally Posted by NoLimit View Post
    Najvise mi se svidja sto si napisao da svako za sebe ima pravila i norme, tako i treba da bude.
    Ako se bojis i ako mislis da ces biti zasticen sa maskom, distancom, uopste preporukama onda to trebas i postovati kao sto i postujes i mogu samo da kazem bravo i super za tebe, zaista bez ikakve ironije ili slicno. Ali isto tako ako ja mislim da mi to ne sluzi nicemu i da ce mi mozda biti jos gore sa tim, onda me postuj kao i ja tebe sto mislis drugacije...ti ces biti zasticen jer nosis a ja ti ne mogu nauditi jer cemo postovati tu daljinu, bez rukovanja, celivanja, okupljanja, vidjanja, kafenisanja....razumijes ?
    Svakako si zasticen jer postujes sve, a ja pa koga je briga za mene kad se i sam ne pazim.

Zato što ćeš hipotetički šetajući bez maske uć u lift sa mnom i zaraziti me npr iako ja nosim masku. Jer ako ne štitiš sebe, ne štitiš ni ove oko tebe.
    Svakako, ja nikome ne mogu narediti što će ko da radi.

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Svako ko ne postuje mjere onda treba da bude zatvoren. U Deltu milijardu dusa jedni preko drugih... Waikiki isto, u red na kasu ti disu za vrat... Isti slucaj i u Voli i Lakovic...

Nijedan dokaz nije pokazan kako to u lokale se ljudi zaraze, a ne recimo na gorenavedena mjesta?

Zasto bi moj restoran zatvorili ako sve mjere postujem? A Bokan i ekipa ne... Ako ja nemam prihoda, kako da dam plate ljudima?

Znaci ako drzava nije sposobna da sprovodi mjere, ne znaci da diskriminatirski moze da se odnosi prema ljudima...

Tebw kad citam kao da citam robota, koji tako usko gleda stvari, iako se trudis da ne radis to, ali tako je.

Osvrni se oko sebe, zapitaj se odakle ce ljudi leb da stave na sto...

Taj sto izgubi posa, sigurno ga ne ceka novi taj isti dan ili mjesec...

Svi koji nemaju prihoda treba da protestvuju, i vodici i svi ostali koje si naveo. Ipak ih je drzava zaobisla.

One 'subvencije' od 111e necu ni komentarisati.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    I biće zatvorena ako nastavi da raste broj zaraženih vrlo brzo. To što nije zatvorena, ne znači da moraš da ideš u Deltu i da se tiskaš u gužvu. Preporuka je da se izbjegavaju takva mjesta. Ali s obzirom da se ni mjere ne poštuju, o preporukama je izlišno govoriti.

Ne znam zašto bi ikome dokaze pokazivali, evo dosta istraživanja ko voli da čita slobodno. Isto kao kad ti doktor kaže imaš ulau pluća, i ti mu tražiš da ti pokaže đe to piše i đe on to vidi, i je li baždaren rendgen uređaj itd itd.
    Niko te ne zatvara što si ti konkretno vlasnik, već zbog epidemiološke siutacije, a plate daje država subvencijama. Princip semafora, u skoro svim evropskim zemljama je prisutan. Ako ste mislili da su ovi naši izmislili nisu, prekopirali su od Španije, Austrije itd.

Subvencije su bile do 222€ a sve onoliko koliko su ti isti poslodavci redom uplaćivali doprinosa, čast izuzecima. Ah da, poslodavci su se najviše bunili da se digne minimalna. Obraza bez.
    Kad ne bude imao ko da nas liječi jer su doktori bolesni, onda će vam priča biti trebali su da nas zatvore itd itd... Već ustanovismo da kad se uspsotavi novi NKT mogu da reču isto što i ovaj koji nema kredibilitet nikakav.

Možda ja tebi djelujem kao robot, ja samo realno sagledavam stvari. A mnogo sam više u kontaktu sa ljudima koji gube posao i imaj uproblema nego ti, i imam prilično realnu sliku stanja.
    Samo što za razliku od tebe ja ne pišem kritike već i dajem rješenja koja su moguća. Od početka sam govorio da nas zatvore 15 dana i eleiminišemo virus u državi i nastavimo normalno da živimo. Za tih 15 dana bi šteta bila mnogo manja nego ovako što radimo. Ali na tvoju, i sreću većine u državi, niko ni ne razmatra ovu opciju.

A najlakše je reć država treba ovo, treba ono, a para nema u kasu. A o tome već pričah.

I na kraju, probaj jednom da budeš realan, i razmisliš o svojim prijedlozima koje pišeš koliko su sprovodljivi. Bez hiperbola i iluzija, samo realno. I naravno, ne kao robot.
    Last edited by hercules; 30-09-20 at 08:20.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)