Quote Originally Posted by JigSaw View Post
O kojoj fejk istoriji pricas tacno?
O nasoj crnogorskoj, a moze i sire...
Sto se tice ovih koji su me juce vrijedjali i to zato sto sam im fino dala podatke o zakonu koji ne zastarijeva, o zlocinu protiv covjecnosti, a danas se opet u nizu cude i prave neznaveni, uzaludno vrijedjajuci Medojevica koji insistira na tome.. da im ponovim.
Pocev od:
https://forum.cdm.me/showthread.php?...07#post5433907
ako im i dalje nije jasno da nepotrebno pokusavaju da vrijedjaju covjeka..
Evo...
Quote Originally Posted by Maja View Post
“Činjenica da domaći zakon ne predviđa kaznu za djelo koje je kažnjivo po međunarodnom pravu, ne oslobađa osobu koja je počinila to djelo odgovornosti prema međunarodnom pravu”.
Amandman je izglasan?
Zločin protiv čovečnosti predstavlja najteze kršenje sloboda i prava čoveka kako u ratu tako i u miru."

Objektivni elementi su: ubistvo, istrebljivanje, porobljavanje, deportacija ili prinudno premeštanje sa stanovišta, zatvaranje, mučenje, seksualno nasilje, progon bilo koje grupe, prisilno nestajanje lica, ostali nečovečni akti slične prirode koji se dovode u vezu sa povredjivanjem zivota i tela lica.

Subjektivni elementi podrazumevaju da je postojala namera da se izvrši ovo k.d. , da je lice delovalo kao agent nekog sistema, i da taj agent mora biti svestan veze izmedju svog dela i politike koju zastupa. Kao moguci inspiratori ovog k.d. javljaju se vojni zapovednici. Drzavni organi, odredjeni politički predvodioci i ideolozi, pojedinci koji deluju u ime drzave koju zastupaju. .....
Kao izvori za sudjenje za ova k.d. mogu se koristiti medjunarodno krivično pravo, medjunarodno običajno pravo kao i prava drzava na čijim teritorijama je izvrseno ovo k.d.."

itd itd...

2013.
"Švedska je u petak objavila da u svoj kazneni zakon uvodi zločin protiv čovječnosti, što će joj omogućiti da poput Francuske ili Kanade na svojim sudovima vodi postupak protiv prekršitelja toga kaznenog dijela."
"Taj zločin neće zastarjevati i moći će mu se suditi retroaktivno."

Tako da ako neko ovo naziva "vracanjem u srednji vijek", sigurno ima razlog za taj subjektivni dozivljaj...

Hvala Lepo
Ima na netu koliko hocete.. sve detaljno.. Da ne linkujem ..
Hvala Lepo