Results 1 to 25 of 3494

Thread: Buducnost parlamentarnog zivota u CG 2020-2024

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    4,377
    Thanks Thanks Received 
    8,473
    Thanked in
    3,239 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Pa pisao sam već o tome - to pitanje je veće od dnevne politike i čak ekonomije - jednostavno, civilizacijsko pitanje ne samo ove generacije. Njegovim rješavanjem se suštinski trasira put ka Zapadu, gdje pripadamo i raskidaju se svi mostovi sa retrogradnim Istokom, u vrijednosnom smislu. To je put kojim idemo ka emancipaciji, bježimo iz balkanskog brloga i čupamo ostatke civilizacijske zaostalosti i nerazvijenosti. Pri čemu, ubjedljivo najveći dio odgovornosti za nerjeršavanje tog pitanja nosi upravo DPS. Itekako sam svjestan svih pokušaja kohabitacije, flertovanja i medenog mjeseca sa Amfilohijem i SPC i politikanskog odugovlačenja neminovnog sukoba dva dijemateralno suprotna pogleda na svijet.

Nažalost, crkva je uspješno izvela svoju kontrarevouliciju. Bez obzira na trajanje ove vlasti, koja izuzev destruktivnog i destabilizujućeg kapaciteta teško da posjeduje bitniji reformski, posljedice (samo formalno) njihove pobjede i ovog što se olako naziva "oslobađanjem" ćemo svi vrlo brzo intezivnije početi da osjećamo.
    Od ekonomije, tj od zivota svih nas i nasih potomaka, nista nije vece. Pogotovo ne to sto se gospodaru dignulo da vlada jos 30 godina pa oce crkvom da se bavi umjesto da se izvlacimo iz ovih govana.

Mozda si ti obezbijedjen pa ti egzistencija nije ugrozena, ali mi ostali necemo da zavisimo od diktatora.

Vriieme ce pokazati koliko si bio u krivu.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

2. The Following 2 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)