Page 458 of 487 FirstFirst ... 358408448454455456457458459460461462468 ... LastLast
Results 11,426 to 11,450 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Thanks Thanks Given 
    6,615
    Thanks Thanks Received 
    6,302
    Thanked in
    2,628 Posts

Quote Originally Posted by Dača View Post
    Kao da je to mnogo smešnija priča od one o četnicima
    Ista je prica potpuno. Besmislena.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    26,248
    Thanks Thanks Received 
    8,423
    Thanked in
    4,147 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Vidi ovako URA je rekla, nije pitanje sa kime ćemo mi, nego ko će sa nama a mi od naših principa ne odstupamo.

Prvi i glavni princip je ekspertska vlada, namjerno forsiran jer je ljudima bilo gadno da glasaju za mogućnost da Manda, Slaven, Medo i Peđolino ili Pipun budu ministri.

Krivokapić kao nosilac prihvata taj princip, PRIJE izbora, a ekipa iz DFa ćuti i ne pomalja glavu da ne bi iritirali.

E sad bi oni da uđu u vladu i komanduju ANBom i ne znam ni ja šta, traže 2/3 vlade da oni postavljaju koga oće. Ono, po njima to što će dobiti mandatara ne znači ništa, oće oni resore bez kontrole, protiv demonopolizacije su itd.

Što se mene tiče, URA ima puni mandat da ih pošalje u krasni i kaže evo vam pa pravite vladu sa DPSom i/ili manjinama, samo bez nas. Sa nama možete ovako ili nikako, pa uzmite ili ostavite. Nek se oroči vlada na 2 godine, pa posle nek izađe DF samostalno i odmjeri snagu... no je njih strah toga što znaju kako su prošli na zadnjim lokalnim izborima. I sad bi isto tako prošli, da im nije Krivokapića i MCP.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    Dritan i Krivokapić su kazali da može političar koji je ekspert. Koji će biti kriterijumi vidjećemo. Ono što ne shvatam je dio oko toga što ste toliko navalili na anb. Je li to najznačajnija funkcija u zemlji? Ko je ekspert za tu poziciju?? Koji su tu kriterijumi? Koga i zašto bi voljeli da vidite na tim mjestu? Ono što ja znam provjereno je to da se najviši članovi DPS-a usraše od toga da će neko iz DF a biti na pozicijama gdje bi mogli da im rade šta god oće. Samo se toga boje. Sve drugo im je doosta laganije. Da li bih ja voluo kako policija ili vojska upadaju u vile naših ex ministara itd...ooo daaaa, sa merakom. Kako bi odjednom počeli da pjevaju. Uhhh.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by .Bole View Post
    Zaboravlja se prica i od prije 10-12 dana, kao i od prije izbora.
    Lideri DF-a su rekli da ce podrzati ekspertsku vladu iz bez njih, i svaku vladu gdje nema DPS-a. A sad su uprli

Znaci uprli su jer im neko salje instrukcije
    Ne mora uopšte da znači.

Ovde se u stvari plasira priča da su neki iz DF-a nepoželjni na nekim pozicijama...jer neko sa strane daje takve instrukcije.

Već to je samo po sebi problematično.

Ok, eksperti.
    Zna se otprilike koji resori zahtevaju eksperte. Tu je dovoljno da ti privredu i ekonomiju ne vodi neki stručnjak za krompir.

Ali ko su ti eksperti za MUP ili ANB?
    Kakav je to profil stručnjaka?

Vlada ne može niti je poželjno da bude skroz depolitizovana i ekspertska. Ona mora biti prožeta i ljudima od politike, legitimiteta i autoriteta, inače će se centar moći izmestiti van vlade.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Bolje i 2 anonimusa koja su politički neukaljana staviti na funkciju MUP/ANB nego ikoga od te trojice.. Njih ama baš ništa ne kvalifikuje za tu poziciju, kad bi tako gledali ne kvalifikuje ih ništa ni za skupštinu u kojoj su presipali iz šupljeg u prazno sve ove godine.
    O autoritetu dotičnih ne bi trošio slova..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Mada iskreno gledajući, na drugoj strani imamo ljude koji su više resora promijenili nego neko čarapa..

Tipa direktor direktorata za vanredne situacije je profesor srpskog jezika.. Pa krenimo dalje. Nema trika da se na slične pozicije može pogriješiti sa dovođenjem eksperata iz dotične oblasti, pa makar bili bez dana iskustva na tim pozicijama..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

A nemojte ljudi, zamisli stavis meda na celu ANB sa kojim se ANB sprda deceniju dobru. Nemojmo
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by .Bole View Post
    A nemojte ljudi, zamisli stavis meda na celu ANB sa kojim se ANB sprda deceniju dobru. Nemojmo
    Naučna fantastika uz primjese komedije

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Ja se sećam kad su se u Srbiji posle 5.oktobra delili resori raznim ekspertima, niko nije hteo da se prihvati MUP-a...pa su ga uvalili Dušanu Mihajloviću.

Mislim da se nikad psihički nije oporavio od tih par godina.

Serije ubistava na ulicama Beograda, otmice najvidjenijih ljudi, pobuna nekih kriminalnih stuktura u policiji, na kraju mu i premijera ubiše...

Tako da ako se priča o nekim hapšenjima, obračunu sa kriminalom, razmontiravanju sistema i slično...treba biti još i zahvalan ako neko ima muda i nudi se za tu poziciju.

Thanks Thanks Given 
    5,042
    Thanks Thanks Received 
    12,414
    Thanked in
    6,718 Posts

oće Medo iznutra da se bori protiv duboke države, dakle

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Duboka država u Crnoj Gori? Ahhahahahaha prvo bi trebali da imamo državu a ne privatni objekat

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Ne mora uopšte da znači.

Ovde se u stvari plasira priča da su neki iz DF-a nepoželjni na nekim pozicijama...jer neko sa strane daje takve instrukcije.

Već to je samo po sebi problematično.

Ok, eksperti.
    Zna se otprilike koji resori zahtevaju eksperte. Tu je dovoljno da ti privredu i ekonomiju ne vodi neki stručnjak za krompir.

Ali ko su ti eksperti za MUP ili ANB?
    Kakav je to profil stručnjaka?

Vlada ne može niti je poželjno da bude skroz depolitizovana i ekspertska. Ona mora biti prožeta i ljudima od politike, legitimiteta i autoriteta, inače će se centar moći izmestiti van vlade.
    Nadam se da ima naše gore lista u Interpolu, Europolu i sličnim institucijama. A ako mora baš MUP da ide političarima, evo ja bih dao MUP Joku iz SNPa jer svi za njega kažu da je častan čovjek. Iz ZZB bi dobili MUP (SNP je dio ZZB), ali ne bi makar ovi iz DFa koje 3/4 Crne Gore ne može očima da vidi (da ni dio glasača ZZB nema visoko mišljenje o njima).

Zdravko pominje naše ljude u inostranstvu koji su spremni da dođu, ali očigledno mu stranački prvaci ne daju da ih dovede, jer su oni bolji eksperti od ovih koji su se po svijetu dokazali.

Pa šta je loše da se moć dijelom premjesti u skupštinu? Mi smo ođe u regionu navikli da vrh vlasti bira skupštinsku većinu, a da ta većina samo diže ruke. Podjela vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku kod nas nije postojala, sem formalno.

Ja ne očekujem da imamo moćnu vladu, već da počnemo da gradimo institucije.

Inače, kako već reće plač od DPS funkcionera kako se radi o revanšizmu čim ih neko pritegne oko nečega (vidjeti reakciju Vukovića na prijavu MANSa), mislim da bi idealno bilo da zamole EU da nam pošalju nekog eksperta za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i poperiti ga na čelo SDTa umjesto Katnića. Pa kad krenu nalozi za hapšenje da to bude neko sa neupitnim legitimitetom, a ko neće štedjeti ni ove nove ako što zaseru.

Vanja Ćalović je pričala na Načisto da je dovodila najveće stručnjske za tu oblast, a koje ovdje nijesu htjeli ni da saslušaju.

Last edited by kimmi; 21-09-20 at 20:24.

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    301 Posts

E ovo je i meni cudno bilo da se javno prica da je najveci problem oko toga ko ce preuzet MUP i ANB... pa ja bih od toga bjezao naredne 4 godine, jer taj koji tu na poziciju zapadne morace cuvati 4 prstena obezbijedjenja ako misli glavu sacuvat radeci po propisima...
    Imamo 2 najjaca klana u Evropi od kojih je jedan kako se sumnja u sprezi cak i sa tom ANB... i zamisli ti sad tu uletis onako nepozvan i jos se trudis da tu uletis....

Druga je stvar ako gosn AV zeli da preko ovih bolida iz DF-a stavi sapu na tu sluzbu...preuzme i ove nase klanove.... sto nije nemoguce

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

Pa šta je loše da se moć dijelom premjesti u skupštinu? Mi smo ođe u regionu navikli da vrh vlasti bira skupštinsku većinu, a da ta većina samo diže ruke. Podjela vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku kod nas nije postojala, sem formalno.

Inače, kako već reće plač od DPS funkcionera kako se radi o revanšizmu čim ih neko pritegne oko nečega (vidjeti reakciju Vukovića na prijavu MANSa), mislim da bi idealno bilo da zamole EU da nam pošalju nekog eksperta za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i poperiti ga na čelo SDTa umjesto Katnića. Pa kad krenu nalozi za hapšenje da to bude neko sa neupitnim legitimitetom, a ko neće štedjeti ni ove nove ako što zaseru.

Vanja Ćalović je pričala na Načisto da je dovodila najveće stručnjske za tu oblast, a koje ovdje nijesu htjeli ni da saslušaju.

HMmmmmm staviti nekog Njemca na celo Policije ... e to bi bilo zanimljivo
    jedino stranac ne smije na ANB ipak oni dosta posla zavrse u tajnosti i kako treba .

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    590
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

Nadam se da ima naše gore lista u Interpolu, Europolu i sličnim institucijama. A ako mora baš MUP da ide političarima, evo ja bih dao MUP Joku iz SNPa jer svi za njega kažu da je častan čovjek. Iz ZZB bi dobili MUP (SNP je dio ZZB), ali ne bi makar ovi iz DFa koje 3/4 Crne Gore ne može očima da vidi (da ni dio glasača ZZB nema visoko mišljenje o njima).

Zdravko pominje naše ljude u inostranstvu koji su spremni da dođu, ali očigledno mu stranački prvaci ne daju da ih dovede, jer su oni bolji eksperti od ovih koji su se po svijetu dokazali.

Kratko cu, ono što masu ljudi ne uzima u razmatranje. Plata ministru je 1500 eura. Random ekspert u bankarskom sektoru cepa 3000, ima ih i po 5000-6000. Uz odgovornost prema malom broju ljudi, bez velikog nadzora. Dakle eksperti ne mogu biti plaćeni kao u privatnom sektoru, pa je pitanje da li žele da se u ovom momentu uopšte i zamaraju sa našim blatom.

Thanks Thanks Given 
    250
    Thanks Thanks Received 
    248
    Thanked in
    144 Posts

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post

Druga je stvar ako gosn AV zeli da preko ovih bolida iz DF-a stavi sapu na tu sluzbu...preuzme i ove nase klanove.... sto nije nemoguce
    Taman da se i to desi pa da novi tužilac podigne kakvu tužbicu za veleizdaju. Svi bi bili na dobitku.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by kauboj24 View Post
    HMmmmmm staviti nekog Njemca na celo Policije ... e to bi bilo zanimljivo
    jedino stranac ne smije na ANB ipak oni dosta posla zavrse u tajnosti i kako treba .

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    Tužilaštvo treba dat strancu. Zbog legitimiteta i demaskiranja priče o revanšizmu. Naši kadrovi su neozbiljni za bilo kakve ozbiljnije finansijske istrage. Naši šišnjari, pametnice naše, nijesu bog zna kakvi finansijski inženjeri, a trag novca je lako pratiti onome ko je upoznat sa sistemima pranja para i izbjegavanja plaćanja poreza.

Poreska policija takođe je zahtjev EU, a koju DPS nije htio da formira.

17. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26,248
    Thanks Thanks Received 
    8,423
    Thanked in
    4,147 Posts

https://direktno.rs/vesti/svet/30269...ra-izbori.html

Dok su oči javnosti od 30. avgusta uperene u mladog Dritana Abazovića i pritiske koje trpi, zbog odbijanja da sa svojom poslaničkom grupom mandate pridoda Đukanovićevoj grupaciji, potpuno van radara ostao je pobednik izbora profesor Zdravko Krivokapić. U Crnoj Gori kažu da bez njegovog imena i njegovog autoriteta opozicija, okupljena u koaliciji "Za budućnost Crne Gore" ne bi imala šanse da ugrozi autokratsku vlast Mila Đukanovića. To objašnjava i razliku u izlaznim anketama koje su rađene u Crnoj Gori u izbornoj godini, koje prosrpskom bloku bez Krivokapića nisu davale velike šanse. Ankete se bukvalno menjaju nakon što na čelo kolone staje univerzitetski profesor bez političkog iskustva, ali i bez hipoteka, koje prate većinu iz "prosrpskog" bloka.

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    1,817
    Thanked in
    917 Posts

Nek dadnu MUP ili ANB Andriji Jovicevicu ionako ima pik na bivse poslodavce
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Kome god daju MUP i ANB oni tamo odlicno znaju ko im dolazi, a on ne zna dje ide.

21. The Following 3 Users Say Thank You to opmne For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    https://direktno.rs/vesti/svet/30269...ra-izbori.html

Dok su oči javnosti od 30. avgusta uperene u mladog Dritana Abazovića i pritiske koje trpi, zbog odbijanja da sa svojom poslaničkom grupom mandate pridoda Đukanovićevoj grupaciji, potpuno van radara ostao je pobednik izbora profesor Zdravko Krivokapić. U Crnoj Gori kažu da bez njegovog imena i njegovog autoriteta opozicija, okupljena u koaliciji "Za budućnost Crne Gore" ne bi imala šanse da ugrozi autokratsku vlast Mila Đukanovića. To objašnjava i razliku u izlaznim anketama koje su rađene u Crnoj Gori u izbornoj godini, koje prosrpskom bloku bez Krivokapića nisu davale velike šanse. Ankete se bukvalno menjaju nakon što na čelo kolone staje univerzitetski profesor bez političkog iskustva, ali i bez hipoteka, koje prate većinu iz "prosrpskog" bloka.

Narod prestrasen kletvama i vrackanjima koga god da im je amfilohije postavio pobijedio bi, naravno uz onakvu opustenost dps a.

Thanks Thanks Given 
    26,248
    Thanks Thanks Received 
    8,423
    Thanked in
    4,147 Posts

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Narod prestrasen kletvama i vrackanjima koga god da im je amfilohije postavio pobijedio bi, naravno uz onakvu opustenost dps a.
    Ne bih se složio.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Ne bih se složio.

Pa i nemoj, tjera li te neko

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

25. The Following User Says Thank You to opmne For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,192
    Thanked in
    474 Posts

Ne bih ja baš tako rekao.
    Medo je mahao spiskovima fantomskih birača iz inostranstva, slao pisma Luksemburgu, pretio krivičnim prijavama..
    Coek je pisao zahvalnicu ministru zdravstvenog sistema i soc osiguranja Svajcarske,misleci da pise ministru unut poslova...
    Moze li grdje?

Sent from my SM-G985F using Tapatalk
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    349
    Thanked in
    180 Posts

U Alo naslovna strana, crna gora po 2.put priznala kosovo...
    Kao nema razlike izmedju Mila i Zdravka

Sutra ocekujte informer

Thanks Thanks Given 
    1,681
    Thanks Thanks Received 
    1,251
    Thanked in
    832 Posts

Default Parlamentarni izbori 2020

Quote Originally Posted by zaro View Post
    U Alo naslovna strana, crna gora po 2.put priznala kosovo...
    Kao nema razlike izmedju Mila i Zdravka

Sutra ocekujte informer
    Pa sta je sporno? Normalno da Srbi nisu zadovoljni jer su racunali da ce se makar povuci to priznanje, mozda ukinuti sankcije Rusiji, poceti revansizam, a ono nista od toga. Veliki broj glasaca DF-a je razocaran zbog toga jer isto kao da nije ni bilo promjene

Ja mislim da Dajkovic i Spasoje Tomic najvise navijaju da nema eksperata da bi ih njihovi postavili nedje u neko ministarstvo da nista ne rade a primaju 550€
    Ili mozda neki savjetnik pa se plata popenje na 600-700€

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by Tripleta; 21-09-20 at 21:38.
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Page 458 of 487 FirstFirst ... 358408448454455456457458459460461462468 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)