Sta je tacno posprdavanje na tvoj racun ?
Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima
Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši
Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima
Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću
U Kini prirodno jeste dio medicine, u ostatku svijeta nije, pa ni kod nas npr.
Ovo boldovano apsolutno. Jer ovo noćas u Nikšić je najveća sramota za NKT i sve njih koji rukovode pandemijom, kakva god druga strana priče da je - lijepo si rekao nije smjelo da se desi da ljudi leže na klupe ispred bolnice.
Pa kad si takvo pitanje postavio. Ako su mi dva doktora najbolja u svojoj struci rekla isto (Todorović i Popović) a jedan mi je spasio oca 93će jedva, ne vidim poentu da tražim trećeg četvrtog petog.
Tebi naredbe ne znače i to je super. Zato i imamo ovo što danas imamo, jer takvo mišljenje preovladava.
Vezano za odlaske na skupove, nisam pratio te manifestacije i zaista ne znam da li su Mugoša, Begić i ekipa bili na tim skupovima. Vjerujem da bi do danas već uveliko te fotke bile okačene ovdje kao što su kačili za Ivana Vukovića koji je član NKT-a.
Ovako samo pričate da su bili na skupovima, a ja zaista nisam vidio fotografije doktora na tim skupovima, političara jesam doktora ne. NKT donese odluke na preporuke IZJCG, a zašto ih oni sami ne poštuju najviše govori o njima. Ali to ne govori jesu li te odluke dobre ili loše.
U press clipingu sam vidio izjavu Simovića da nije bio na skupu, nego njegov administrator je greškom streamovao sa njegovog profila, što je vjerovatno i tačno jer mi on ne djeluje kao neko ko je sposoban da napravi live na fb.
Želiš djeci zdrav život i zagovaraš da idu bez maske u školu u doba pandemije virusa? Nemam što drugo komentarisati. Svakako ti najbolje znaš što i kako za njih treba.
Samo ne znam što ćeš reći ako novi NKT kaže nosite maske u škole, u zatvoreno i otvoreno.
A to novi ljudi, od povjerenja i kredibiliteta, bez političkih istupanja kao ovi današnji.
Pa evo mene vrijeđaš, a kao ne želiš. Ako ti misliš da imamo veliki izbor medicinskog kadra, slobodno to i napiši. Preporučujem da kreneš od toga koliko anesteziologa ima u CG.
Ovo posprdavanje na moj račun i slično - ako možeš lijepo da komuniciraš slobodno, ako je to previše zahtjevno onda preskoči.
Last edited by hercules; 16-09-20 at 00:34.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Sta je tacno posprdavanje na tvoj racun ?
Eto i ti clanovi NKT-a sto su bivali na skup, zar ne treba nekako da budu primjer drugima ?
Drago mi je sto preovladava ovakvo ili slicno misljenje kao moje.
"NKT donese odluke na preporuke IZJCG, a zašto ih oni sami ne poštuju najviše govori o njima. Ali to ne govori jesu li te odluke dobre ili loše."
Zar to ne govori da se sprdaju, da ne treba shvatiti to tako ozbiljno, da ih donose ko zna kome i radi cega... ?
Mislim da da.
Ma nije ovo pandemija nego sve vise lici na plandemiju.
Sve što si pitao smo već nebrojeno puta napisali i prodiskutovali, pa slobodno iščitaj.
Samo naprijed u razmišljanju. To nam baš treba. Nego ne prokomentarisa ovaj dio:
Oćeš li tada promijeniti mišljenje? Ne jel? E pa ok. To je to. Može lock.Samo ne znam što ćeš reći ako novi NKT kaže nosite maske u škole, u zatvoreno i otvoreno.
A to novi ljudi, od povjerenja i kredibiliteta, bez političkih istupanja kao ovi današnji.
Jes li prebrojao kadar. Imamo li dovoljno anesteziologa npr?
Nego eto, sinoć neka emisija na vijesti, jedan od 3 doktora nosi maske. I to ovaj blizak aktuelnoj vlasti.
Ovi kontra vlasti ne nose. Sjutra kad izađu i kažu da nosimo maske i dalje, vašom analogijom, trebalo bi se zapitat a zašto da nosimo kad Pavličić i Dobričanin nisu nosili onomad?
Last edited by hercules; 16-09-20 at 08:03.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Nevjerovatno je koliko je bolnica u Nk nespremna i koliko se ne poštuju procedure (ako ih ima). Pri ovome ne mislim na covid odjeljenje, već na ostala.
Generalno se ljudi u cijelom gradu ponašaju kao da virus ne postoji. Nadam se da cijena toga neće biti previše visoka.
Sent using Tapatalk
#fakenews
Brate, pristao bih da ispanem najveća budala na svijet, samo da oni budu u pravu. No se bojim da smo naje*ali.
Nevjerovatno je koliko je cijela "procedura" lične zaštite jednostavna. Distanca, pranje ruku, maska u zatvorenim prostorima i bočica alkohola uz sebe (kad se dođe u kontakt sa nekim/nečim). Bukvalno ne utiče na normalan život (osim večernjeg izlaska, a i on čak može, ali u verzijama đe se śedi za odvojenim stolom i sa ljudima sa kojima ste inače u kontaktu).
Najgore od svega je što u nekim situacijama kontakt ne može da se izbjegne, a kad zavisiš od drugih, ništa nije sigurno. Da nema tih, neizbježnih, situacija, ne bih ni brinuo.
Sent using Tapatalk
#fakenews
Cini mi se da su lokali glavni krivci. Nema gdje igla da padne koliko su lokali puni. A koja je poenta nosenja maske dok setas maltene praznim ulicama ako ces da je skines i da sjednes medju 100 ljudi tamo gdje se maska ne nosi. Ma daj. Nema ozbiljne borbe protiv korone dok su svi lokali sirom otvoreni i krcati.
Look upon my works ye mighty and this pear...
U BD su svi jedni preko drugih od 13og jula... Kafane pune, po 20 ljudi u separe, nikakvih maski i distance, buljuci djece na svaki korak... I... Nista... Nema ni 50 slucajeva. Studio?
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Look upon my works ye mighty and this pear...
Nista se ne slaze... Period inkubacije je 5-7 dana za vecinu slucajeva...
Ljudi su se kao ludi poceli oporavljati mjesec dana pred izbore... A onda odmah nakon izbora buknulo opet kao u asrbiju, sto smo i predvidjali...
Da nije malo providno...
Eto da i ja kazem da sam siguran da je broj zaraženih mnogo veci nego sto znamo, bas zbog toga sto se ljudi ne testiraju jer nemaju razloga za to ako se dobro osjecaju.
Ali velika je razlika izmedju oboljelog i zarazenog, koliko slucajeva ima da neko oboli pa dva puta kine i ozdravi...
Borimo se protiv smrtonosnog virusa najveceg na planeti, borimo se sa maskama koje ne stite od virusa, kako to da ljudi mogu uopste ozdraviti od smrtonosnog virusa.
Neka mi neko objasni sa granicama, dje je logika molim vas.
Odem u Bosnu i imam fore 48sati (prije je bilo i 72 sata) da obidjem sto god zelim, da odem na svadbu, slavu, rukujem se, ljubim, spavam... Po povratku u roku od 48 sati samo lagano prodjem granice i nastavim da uzivam u svom mjestu osjecajuci se savrseno, eeee ako predjem tih 48sati trebam test, trebam se javljati izabranom doktoru...
Molim vas objasnite mi kako sam bezbjedan u dva dana a ne u dva dana i deset minuta ?
Nešto oko respiratora... Svi pričaju o broju dostupnih respiratora a niko ne priča o broju dostupnog osoblja koje će da radi na respiratorima, jer respiratori nisu pug&play mašineTu je mnooogo veći problem, samih respiratora ima više nego dovoljno.
A respirator je zadnja šansa prije umiranja i nije baš velika šansa da ćeš preživjet i ako te uspješno prikače.
Mojsije, ne kažem ja da u avgustu corona nije volšebno popustila, nego da smo nakon 13.07. imali ozbiljnu situaciju, dosta se osjetilo.
Za respiratore, to je baš long shot, šut sa pola terena u zadnjoj sekundi, čisto da se ne kaže da se nije sve probalo.
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Jos na pocetku sam pisao o tome .
Jako je tesko raditi na intezivnoj . I fizicki i psihicki .
Bez lazne skromnosti dok sam radio bio sam medju najboljim tehnicarima hitne ne u CG nego mnogo sire ali da su me stavili na intezivnu trebalo bi ohoho vremena dom bi sve naucio .
A mi kadra nemamo . Ne samo za intezivnu nego uopste , jefnostavno prihvatite da kadra nemamo
Kod korone prezivljavanje na respiratiru je oko 20 posto
Last edited by brodomaketar; 16-09-20 at 09:57.
Pitanje (za sve, ne za NoLimit): znate li nekoga ko nije imao nikakve simptome a ispostavilo se da je pozitivan? Jer ja sve ove pozitivne sto znam su dobro osjetili simptome. Neko dan, neko dva, neko duze, ali bas nikoga ne znam ko je prosao bez ikakvog simtoma. U pitanju su ljudi 20-60 godina.
Znam ih . Ali to su uglavnom clanovi porodice zarazenih . Sad ce toga biti manje jet testiraju iskljucivo sa simptomima i to bas jakim . Sa srednjim ili blagim ne testiraju .
Ako dođe do toga da 150 ljudi bude na respratoru biće gusto :-)
This time next year we'll be millionaires
Mislim da je najvazniji pojedinac, kao i njegova svijest.
Vjerujem da ako se covjek pridrzava propisa : ruke maska distanca moze fino da funkcionise, a da ne pokupi virus.
Toliko primjera znam, cak iz kuce imam jedan, gdje je bila osoba sa osobom COVID poz, ali uz mjere distance, maske nije doslo do prenosenja virusa.
Vlada jedni opsti haos sto se tice misljenja.
Jedni kazu da je korona laz, da nema toliko zarazenih. Da su placali da lazu da su zarazeni, da zele sada da izdejstvuju vanredno stanje. Neki su se zalili kako to da skola pocinje 1oktobra. Negodovali samo tako. Danas cujem : a gdje ce skola 1og da pocne na ovoliko zarazenih, to je bomba.
Dok su bila razna okupljanja svi su zaboravili na virus, pa nebitno da li je policija ucetvovala ili ne da stprijeci. Samo planiranje i odlazak je rizik, jer se okuplja drustvo, redje porodica, dok stignete samo. Dovoljno je jedno u autu da je zarazeno da ako ima ostalih 3 se zarazi ako se ne pazi.
Posto vec vlada nepoverenje u NKT (djelom zasluzno vukovicem i kompanijom) nek se rasformira, nek nova vlast se napravi sto brze i novi NKT pa da vidimo sto ce biti.
Sent from my Redmi 6A using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks