Quote Originally Posted by montenegrina View Post
Ja najviše zbog svjetlosti, jer sam zaljubljena u svjetlost, sunce na zidu haha. Kad vidim onu sjevernu stranu bez sunca, uvati me neka tmina. Svakako ljeti dje god bio stan, klimu moraš paliti n aovaj žaropek a kad je već pališ, svejendo ti je.
Sad mi je stan na južnoj strani, kako je to zimi dobro ljid moji, sunce, toplo.
Ali razumijem i ovo što kaže Direktor, dolje u HN ima kuću tako da su mi sve strane svijeta oprobane, vidi se razlika ljeti.

Straus, ova zgrada dj eoće Bjelopavlićki zet nema tu mogućnost, istok zapad. I konkretno za tu zgradu mi se ne dopada ta sjeverna strana.
Jasno je to. Ja sam trenutno na sjeverozapadnoj strani. Svjetlosti imam jer mi je skroz otvoren pogled pa vjerovatno zbog toga, ove godine mislim da nismo 10 puta klimu upalili. Zimi grijemo sa norveškim radijatorom. Lijep je osjećaj zimi zbog sunca i toplote na južnoj ali sada kako svaka zgrada ima demit i pvc prozore, lagano se i u kratke rukave po kući može. To su te prednosti stana u odnosu na kuće, lakše grijanje i održavanje toplote uz manje izdatke. Ono što je najvažnije, jeste da ste vi zadovoljni pa koja god strana bila