A ti inače sjediš svaki dan na kafu sa EU izaslanicima, pa znaš što će i kome će Evropa nešto da dozvoli. Inače, kada čitam kako pišete o DF-u koji je sviđalo se tebi to ili ne, dobio najveće povjerenje građana poslije DPS-a i sa kojom nervozom i mržnjom ih posmatrate, to mi djeluje ali preslikanom šizofrenijom DPS-a. A đe je Bečić u svoj toj priči? Demokrate su više mandata uzele od URA-e.
Ako cemo posteno, Dritana je prebrza i prevelika slava malo udarila u glavu rekao bih. Ono sa lelekacima je bio veliki lapsus, na stranu sto mu postujem dosadasnji rad i ponasanje.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Oni to mogu da urade, ali zatezanjem kanapa DF ustvari vraca Mila u igru. Jer Milo po lojalnosti zapadu definitivno nije nista gori od URA-e. On je zapad slusao sto god mu kaze. Ali Evropa nece takvo breme korupcije i kriminala u svom dvoristu, a vidi da sa Milom to ne moze da se rascisti. Dok je za njih DF jos vece zlo, jer aktuelizuje pitanja poput Kosova, NATO-a.. i onda opiruci se "kadrovima Vijesti", pruzicete ruku spasa Milu Djukanovicu. Kao, uostalom, X puta do sada.. sve nepromisljeno i bezglavo...
A tek da bi shvatio da UOPSTE nije rijec o kadrovima Vijesti i URA-e, vec da ce za svakog kandidata biti neophodan amin Evrope (sto znaci da je ONA ta koja bira Ministre & co), shvatio bi i da DF ne zateze kanap URA-i, vec Evropi. Sto znaci da ce ga ispusit, zajedno sa svima nama odje, ali cete bar biti veseli sto ste "dusmanima" usrali rabotu. I ojha, nanovo lajanje iz opozicionih klupa protiv Mila narednih 30 godina...
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Često ste u odbranu dfovih motiva pominjali da su poslije prošlih izbora nudili BS-u da im podrže manjinsku vladu, a sada bi da se matematički dijele pozicije. Šta se promijenilo u međuvremenu pa je po retorici dfovih podržavalaca ura gora nego bs?
Direktore, zaslijepio si.. Ja sam na ovom forumu od kad je poceo. Ni trunku ja nisam odstupio od svojih stavova, a njih odlicno znaju svi stariji forumasi odje. Tesko da ces naci nekog ko bi vise volio da se povuce priznanje Kosova ili da se izadje iz NATO-a.. ili da se povuce SRAMNA osuda "diktatora" Gadafija.. ili sankcije Rusiji... Isti sam sad sto sam bio i prije. Ali ovo nije momenat, ljudi!!! Koji vam je kuuurac?? Jel stvarno toliko nemoguce doprijeti do vase svijesti i nagnati vas da skapirate da sve mora da ide nekim redom, a ne bezglavo?? Jbt...
Dio kolača... Nisam naivan da vjerujem u specijalno poštenu vlast i političare bez mane, ali zar nije poenta da se Crna Gora prestane od političara i povezanih lica gledati kao kolač, plijen, krava muzara...
Vi kad pričate o DFu kao da ne kapirate da nije ni malo slučajno to što su ove tri budale sklonjene prije izbora i što se nakon izbora javljaju sa sporednih pozicija. Neko je to sve fino posložio, nimalo slučajno i nimalo naivno. To je potez koji je odlučio ove izbore i iza toga stoji neko ko se ozbiljno bavi politikom, neko sa strane koji je odigrao tu partiju šaha. DF sad ima šansu da na sasvim bezbolan način promijeni diskurs ka umjerenoj nacionalnoj priči i čini mi se da će ka tome ići. Treba li da napomenem da se na čelu te koalicije nalazi čovjek koji se otvoreno izjašnjava kao crnogorac, a neko i dalje tripuje da će da nam kradu državu?
Licemjerje tad, licemjerje sad. Kao sto su Lekica bili pregazili, tako bi sad i krivokapica. Ali da bi oni zatezali oko Vlade i bas napravili nemjerljivu stetu, oni ce prvo morati Krivokapica ili da preobrate ili da ga jednostavno smaknu sa cela koalicije. Znaci, morace prvo skandal u svojim redovima da naprave. Dok je URA po pitanju principijelnosti cista kao suza. Od pocetka zagovara istu stvar, isti uslov, svi se dogovorili oko toga.. I sad se povampirio DF, kojem nije sve bas najjasnije. Heh, vazi...
Naravno da nije momenat. Takođe mislim da nije momenat da se toliko pljuju mnogi ljudi iz opozicije. Ono što smatram fer i korektnim , jeste da svi zajedno sjednu iz svih ovih partija i da se dogovore. Jasno je da je budalaština da se poteže pitanje ulaska u vladu jer su se dogovorili prije izbora oko ekspertske vlade.
Oko NATO i Kosova je suvišna polemika. Mislim da samo vrlo tvrdoglav i glup čovjek ne vidi realnost. Posebno važi za NATO savez čiji smo član. Sve po strani ali previše se drami oko članova DF-a ...Ja vjerujem da nisu oni toliko ludi da nisu svjesni ovog trenutka. Svakako bi trebali malo da sjednu i neke stvari riješe međusobno.
Od kada ima glasacko pravo, od nedje 2000te, sam uz opoziciju.
I zaista, nisam nacionalista, ali zelim revansizam. Debeli, masni revansizam za aktivne clanove DPSa
Dakle, da se svi koji su agitovali, isli po kucama, prijetili, obecavali, zaposljavali, kreirali spiskove siguran glas.... da se svi ostave bez drzavnog hleba.
Iz toga cu izuzeti doktore (medicinske radnike), i to jedino njih. Svi ostali, pa bio strucnjak pur excellence, da se ostavi bez drzavne plate.
Zao mi je, ali te ljude gledam kao poklonike treceg Rajha. To je nepopravljivo.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Kao Meda da slusam. Trideset godina ne mozemo vlast da smijenimo i sad kad je konacno uspjelo, velikim dijelom zahvaljujuci unaprijed prihvacenom principu ekspertske vlade, sad je nekim ljudima zinula guzica pa su, i prije nego sto se vlast preuzela, poceli da zakeraju "ali mi smo dobili vise glasova, nama treba ovoliko vlasti".
Je li toliko tesko strpjeti se posle 30 godina jos par mjeseci, izbjeci kritike Zapada time sto ce se URA i umjerena prica isturiti u prvi plan, formirati vladu, otjerati DPS u opoziciju, preuzeti kormilo i poceti demontazu ove kleptokratije?
To bi i djetetu od 10 godina trebalo da bude jasno, ali ne, Medojevic i Zogovic i Stari liberal i slicni su toliko navikli na poraz i da ih gazis i samaras i ponizavas na svakom koraku da jednostavno ne mogu a da ne sabotiraju taj krajnje jasan cilj.
ista ovakva priča u vezi URE je bila pred izbore. samo su tad svi pisali da su ispod cenzusa. sad već da se oni pitaju za sve
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks