Originally Posted by
kljift
Neko moje misljenje je da za Balkan nije rezervisan Orban - Madjarska scenario. Medo udara po EU i uopste po svim tim nadnacionalnim integracijama kojima u CG niko nece da se zamjera. Ne kazem ja da je cenzura u pitanju, nema potrebe pored autocenzure.
Ne ulazim ja u to da li je Medo dobar ili los, sa kim je u talu ili nije ali prica mu je veoma aktuelna i prevazilazi Crnu Goru pa i Balkan. Na kraju krajeva Medo je barem na rijecima daleko vise drzavotvoran od skoro svih drugih. On Crnu Goru vidi sa svim sustinskim atributima drzavnosti, a ne samo sa grbom, zastavom, himnom, Jadrankom. Medo bi da Crna Gora bude nesto vise od banana republike - bez banana. Veliko je pitanje da li to zele Brisel, Vasington, Berlin.
Brate, znas li ti uopste sta znaci Zakon o porijeklu imovine? Znas li kakav je to zlatni rudnik? A jos porezi kad se naplate.. Ti si odradio pola posla. Ali Medo nije zadovoljan takvim startom (uz Zakon o slobodi vjeroispovijesti), ne on vidi ovo kao momenta dje treba sve razlike da isplivaju! Nije mu ovo po mjeri bas, on bi nesto vise, bolje, ozbiljnije... Daaaaj, molim te!
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Bookmarks