Originally Posted by
wulfy
Druga mogućnost je smjena sistema gdje ti koji se nude u ovom ili onom obliku ne bi mogli da funkcionišu upravo jer je promjenjen sistem (ukinuta partitokratija). Tu postoji ,,zamka" jer sada ima jedan (glasni) dio koji smatra da se sistem mjenja iz partiokratskog (zovu ga, neosnovano, građanski) u nacionalni (srpski)
Prvi pravi rezultati nove Vlade na poljima na kojima bivsa vlast bukvalno nije mrdnula svih ovih decenija ce totalno razbiti tu podmetacinu. Evo samo moja sfera interesovanja i moj radni vijek je vezan za zastitu zivotne sredine i nacionalne parkove. Ja TVRDIM da se samo dobrom voljoom (cak ne trebaju nikakvi posebni eksperti) moze u potpunosti iskorijeniti krivolov na teritoriji cijele drzave nam za 24h! Ljudi odje ne kapiraju do koje mjere je nas izjela korupcija i nepotizam. Svako svakog zna, sve neko nekom kum, stric, tetak, komsija.. partija! Cijepaju se prijave ili se uopste ne pisu, ljudi ne rade svoj posao, niti su motivisani za njega, ignorisu potencijalno rizicne situacije sa krivolovcima.. Ma, bre, kad se uleti čizmom i autoritetom u tu oblast, sve ce da se razbjezi kao misevi! Znam odlicno o cemu pricam, jer znam kakav je ovaj narod.. kao stoka!
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Bookmarks