Page 376 of 487 FirstFirst ... 276326366372373374375376377378379380386426476 ... LastLast
Results 9,376 to 9,400 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Au.. Ako su NVO "kriticari" serviranih tekstova po MSM "experti", onda, zaista...
    Rekoh necu da kritikujem, pa bolje da se sacekaju rezultati izbora "experata" za pozicije od kojih ce zavisiti svaki gradjanin u CG ....
    Interesi onih koji vuku konce, serviraju igrice i placaju NVO za isto... Zaista me ne fasciniraju..
    Ono sto je bitno, CG otreznjenje, - samostalna vrijednost gradjanske svijesti i odgovoran odnos prema CG zajednici i svim ostalim gradjanima u CG.
    Prica o IT tj. AI kao strasnom "pomaku" CG, i to sa stranim kontrolorima software & hardware i stranim projektima i instalacijama.. Te osobe CG kao nezavisna i prosperitetna Drzava, ne zanima uopste. Naravno, to se moze kod totalno programerski nepismenih osoba.
    Nesvjesnost, neznanje, nerazumijevanje - ne opravdava.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 07-09-20 at 09:25.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by laciale View Post
    Ako tako kazes ok. Ovo oko NATO sertifikata je ok ali to nema zato sto je najbolji nego zato jer se prijavio a drugi nijesu sto opet dosta govori.

Moje je samo bilo da pitam jer sam dobio oprecne ocjene a znam da su ga falili iz banke a sa druge strane su mi rekli da su to bile kombinacije CKB-Vijesti iz doba privatizacije.

Ono što sam ja zamjerao prosloj Vladi je kadrovska struktura - radio sam sa dosta ljudi u drzavnom sektoru prije 12 godina i sad iz privatnog sektora ih isto gledam i nijesam bio zadovoljan izborom ministara i pomocnika. Radio sam dosta i sa Univerzitetom i NVO i znam da i tamo ima dosta odličnih ljudi ali evo da vidimo.

Ono što znam 100% je da MUP, Min. Odbrane, ANB i Vanjske poslove ne mogu dobiti ljudi za koje Amerika i EU ne daju zeleno svijetlo upravo zbog EU integracija i NATO-a.
    Nije baš tako jer ne može svako da se prijavi za taj sertifikat nego nebitno. Uglavnom bolji bi bio nego većina jer je analitičan, iskusan i sve što ide.
    Dodaj tu i ministarstvo pravde isto. Tako da će tu biti sigurno da će pokriti normalni ljudi

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Svidja mi se ta ideja da budemo malo pozitivni, umjesto sto samo nabrajamo koga treba skinuti.

Onako na brzinu i bez razmisljanja, mislim da bi Tarzana Milosevica trebalo ostaviti za ambasadora u Srbiji. Pokazao se covjek umjeren i razuman u ona vremena najgore Milo-Vucic uzajamne propagande i optuzivanja.

Pade mi na pamet i Damir Davidovic, drzavni sekretar u ministarstvu turizma, jedan od one kategorije sto moraju da odradjuj posao za trojicu nesposobnih uhljeba.
    Za Damira sa profesionalne strane imam samo najbolje da kažem.
    I dok je bio Radulović ministar uvijek je izašao u susret, saslušao i sugerisao ali vi ne vjerujete kako je ovaj sistem bolestan. Znači sistem koji je DPS kreirao je RAK RANA.

Da bi bio uspješan i dobar državni sekretar za turizam mora svaka kancelarija da radi svoj posao ali čim ti imaš 200 uhljeba u Ministarstvu koji se ne pitaju i ne rade svoj posao.
    Kad kažem uhljeba u MORT-u od svih zaposlenih koliko ih ima nema ih troje da imaju jednog dana radnog staža u turizmu... Nacionalna turistička isto tako. Ljudi koji ne znaju šta je turizam uopšte vode glavnu granu u državi
    Ljude u Opštinama koji su bukvalno sve bez sposobni
    Ljude u inspekcijama kojih prvo ima malo a drugo dobar dio je korumpiran i izuzetno selektivan naravno da ništa ne radi.

Ja bih istakao i generalnog direktora za budžet Bojana Paunovića iako je partijski postavljen u CG nema niko da poznaje budžet CG od njega.
    Prošao je sve škole i obuke EU, veoma umjerena osoba.
    Ali kao što rekoh, nazove te vrh partije i kaže ti piši 60% će biti prihod od turizma. Ti kažeš pa daj makar 25-30 ne može ni toliko.
    Ovaj ti kaže znaš li ti da su izbori za 2 mjeseca ne smiješ dizati paniku piši... I ti pišeš ..
    To je DPS sistem. I to mora da nestane !
    Last edited by Gandalf_White; 07-09-20 at 09:25.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    310
    Thanks Thanks Received 
    499
    Thanked in
    183 Posts

Za ekonomiju nema jaceg od Blaza.

Preko noci i iz nicega stvorio milione, skroman, lijepo vaspitan, omiljen u drustvo, voli rijeke...

4. The Following 5 Users Say Thank You to Joksim For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Ono sto je bitno, CG otreznjenje, - samostalna vrijednost gradjanske svijesti i odgovoran odnos prema CG zajednici i svim ostalim gradjanima u CG.

Hvala Lepo
    Majo, pa to ne postoji još uvijek u dovoljnom procentu. Kakav crni odgovoran odnos prema CG, ti nisi svjesna da bi je opet popljačkali uzduž i poprijeko sve i da nova vlast napravi neke konkretne pomake u demokratizaciji društva, a da se ovi opet dofate vlasti koji odlaze zajedno sa zajednicom nezasitih kleptomana i uhljeba.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Jedini je u CG koji ima NATO sertifikat.
    A dok je radio u banci stigao je dosta dosta visoko veoma mlad.
    Radio je i sa strane itd.
    Tako da definitivno neko ko zna znanje i ko je sa dostupnim podacima prosipao sve živo.
    Dovoljne su one 2 emisije sa onim profesorom kad je baš demonstrirao znanje i do suza doveo direktoricu monstata.

Bolji je svakako od Sekulicke
    Savjetnik, odnosno konsultant, EBRDa... između ostalog.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Majo, pa to ne postoji još uvijek u dovoljnom procentu. Kakav crni odgovoran odnos prema CG, ti nisi svjesna da bi je opet popljačkali uzduž i poprijeko sve i da nova vlast napravi neke konkretne pomake u demokratizaciji društva, a da se ovi opet dofate vlasti koji odlaze zajedno sa zajednicom nezasitih kleptomana i uhljeba.
    Mi smo dio svijeta (ko zna sta se sve ispotpisivalo u ime svih - bez znanja ikoga), - "tepih" se mora istresti. Nije nikakva moja idealizacija, vec potreba skidanja cenzure sa svih informacija.
    Totalni due diligence i totalno transparentno. Ako to ne bude otreznjenje za gradjane CG, nece nista.

Hvala Lepo

8. The Following User Says Thank You to Maja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Savjetnik, odnosno konsultant, EBRDa... između ostalog.

To sam zaboravio - hvala.
    Dosta ovih kvalitetnijih stručnjaka imaju firme svoje i rade sa strane. Tako da on sigurno ne prima apaanzu za EBRD i par još nekih institucija koje pokriva preko računa firme nego kao fizičko lice.

Dodao bih još sledecu stvar.

Ti stručnjaka koji će da radi za platu moraš da platiš.
    Plata ministrima je 1300-1500 eur plus benefiti što je običnom Crnogorcu ok.
    Ali recimo ako ce jedan direktor banke da bude ministar finansija kao ekspert sa 30 godina iskustva on mora imati drugu motivaciju jer kao direktor banke prima 5-6000 eur a neki izbijaju i bonuse koji se računaju desetinama hiljada.

DPS je te ljude dovodio tu radi moći i jer mogu da završe pa su se bogatili mnogi ministri pored te plate.

Ivanovic
    Gvozdenović
    Nenezić

Itd itd itd postali su bukvalno milioneri

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

Nije baš tako jer ne može svako da se prijavi za taj sertifikat nego nebitno. Uglavnom bolji bi bio nego većina jer je analitičan, iskusan i sve što ide.
    Dodaj tu i ministarstvo pravde isto. Tako da će tu biti sigurno da će pokriti normalni ljudi

Za Damira sa profesionalne strane imam samo najbolje da kažem.
    I dok je bio Radulović ministar uvijek je izašao u susret, saslušao i sugerisao ali vi ne vjerujete kako je ovaj sistem bolestan. Znači sistem koji je DPS kreirao je RAK RANA.

Da bi bio uspješan i dobar državni sekretar za turizam mora svaka kancelarija da radi svoj posao ali čim ti imaš 200 uhljeba u Ministarstvu koji se ne pitaju i ne rade svoj posao.
    Kad kažem uhljeba u MORT-u od svih zaposlenih koliko ih ima nema ih troje da imaju jednog dana radnog staža u turizmu... Nacionalna turistička isto tako. Ljudi koji ne znaju šta je turizam uopšte vode glavnu granu u državi
    Ljude u Opštinama koji su bukvalno sve bez sposobni
    Ljude u inspekcijama kojih prvo ima malo a drugo dobar dio je korumpiran i izuzetno selektivan naravno da ništa ne radi.

Ja bih istakao i generalnog direktora za budžet Bojana Paunovića iako je partijski postavljen u CG nema niko da poznaje budžet CG od njega.
    Prošao je sve škole i obuke EU, veoma umjerena osoba.
    Ali kao što rekoh, nazove te vrh partije i kaže ti piši 60% će biti prihod od turizma. Ti kažeš pa daj makar 25-30 ne može ni toliko.
    Ovaj ti kaže znaš li ti da su izbori za 2 mjeseca ne smiješ dizati paniku piši... I ti pišeš ..
    To je DPS sistem. I to mora da nestane !

Radio sam sa Damirom i mogu isto reći da je dobar ali kako nije ministar tesko sto moze da presjece.

Postoji nesto sto moze da donese brzi i zivi kes a to je program ekonomskog drzavljanstva - o tome niko ne govori a moze da udje par stotina miliona dosta brzo.
    Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Koje su sanse da se na ovom pdf pocnemo baviti objektivnim sagledavanjem drustvenih okolnosti a ne navijackim aktivizmom? Juce se opet palo na ispitu a ono plasiranje jednih te istih postova nije se na ovom forumu odavno desio i svjedoci samo o nedostatku materijala za kritikovanje i susi ideja za agitaciju. Citav dan se mogao svesti u jednoj fotomontazi, neuspjelom mimu i neutemeljenoj kritici koja nije imala svoj smisao i zeljeni efekat i to troje ste bukvalno svi vrtjeli. Ja tvrdo vjerujem da niste niciji aktivisti ali zasto tako izgledate?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Radio sam sa Damirom i mogu isto reći da je dobar ali kako nije ministar tesko sto moze da presjece.

Postoji nesto sto moze da donese brzi i zivi kes a to je program ekonomskog drzavljanstva - o tome niko ne govori a moze da udje par stotina miliona dosta brzo.
    Jedan od prvih poteza sledeće Vlade mora biti da ukine ekonomsko državljanstvo.
    Kroz nekih 20ak dana izaci će izvještaj EU gdje ce to osuditi oštro a to su vec činili više puta i sugerisali da se ne radi.
    Malta ima velike probleme zbog toga.

To državljanstvo ne kupuju ozbiljni biznismeni već isključivo i samo kontroverzni već imamo primjer Pola Pue, Taksina Šinavatre itd

Mafija iz Rusije - Turske - Azerbejdzana - Saudijci - Emirati itd itd

Na taj način kupuju Šengen pass a I ako CG nekada uđe u EU i državljanstvo EU.
    Izuzetno loš projekat i zamisao jer stranci već imaju sva prava kao građani CG i veoma lako dobijaju boravište, registracije firmi su lakez prenosi vlasništva itd.

Ono što bi možda sa druge strane bilo dobro su neke poreske olakšice za velike investicije najviše za sektor proizvodnje, poljoprivrede a nikako turizam.
    Previše je turizam naduvan

13. The Following User Says Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

On je prvi pick za mnoge.
    Pitanje je hoće li se prihvatiti toga jer min ekonomije ili ne daj bože min. Finansija su 2 veoma nezgodna resora i tu nije samo rad nego peglanje grešaka prethodne vlasti ima da pojede 90% vremena. Mnogo posla a ne vidi se, a svi očekuju rezultate odmah
    Mislim da ako išta znaju da će podijeliti i ministarstvo finansija i ministarstvo ekonomije na po 2 resora.
    Jer baš zajebano vrijeme slijedi.
    Ja Miloša vidim u IRF jer ima iskustva ogromnog u bankarskom sektoru a i kao konsultant tako da bi nekih 250 miliona sledeće godine mogao da plasira kako treba a ne da ode 180 miliona DPS tajkunima i 70 miliona ko zna dje
    Što se tiče IRF-a, evo šta i kako radi Izvršni direktor:

https://portal.antikorupcija.me:9343...vestajId=45993

Prvih 7 mjeseci plata 3 hiljade, pa onda dva mjeseca po 6 hiljada, pa onda jedan mjesec 30 hiljada. Još ima svoj vinograd i dobio grant od 30 hiljada za njega.

Neđe je ranije bilo na forumu da je Miloš Fidelity zaradio dobre pare na berzi, ali da je pare dobijao tako što je bio na poziciji sa koje je mogao da progura odobravanje kredita i da kontroliše da li se namjenski troši. Uzimao je pare bez pokrića i vraćao ih kad ih obrne na berzi. U doba Milke i Bose svašta je bilo moguće.

Bojana Paunovića znam otkad je dijete bio, čovjek je jednostavno glup. Te obuke u našoj misiji pri Briselu samo neka je zdravo, na svako pitanje na raznim zasijedanjima je on sa kolegama iz ministarstva finansija odgovarao sa "zabilježili smo pitanje, naknadno ćemo poslati odgovor". Bila je jednom davno neka emisija na televiziji u kojoj je on bio gost, a bila je Zorica Kalezić, sadašnja viceguvernerka cbcg. Jedino što je umio da progovori o budžetu jeste da su neka zaduženja napravili da bi vratili neka druga koja su napravljena pod nepovoljnijim uslovima. Ima dosta od tada a ne mogu da se sjetim nakojoj je bilo televiziji. Neka je emisija sa ekonomskim temama, možda na Vijesti ili na Atlas tv.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by ćepanica View Post
    Što se tiče IRF-a, evo šta i kako radi Izvršni direktor:

https://portal.antikorupcija.me:9343...vestajId=45993

Prvih 7 mjeseci plata 3 hiljade, pa onda dva mjeseca po 6 hiljada, pa onda jedan mjesec 30 hiljada. Još ima svoj vinograd i dobio grant od 30 hiljada za njega.

.
    Da li ti je dovoljan podatak da je IRF kreditirao izgradnju MHE do sada sa preko 20 miliona eur ?

Da uzmemo da je kredit od 50 000 2 radna mjesta to je 800 radnih mjesta za to 20 miliona....

A podatak je da je 250 miliona podijeljeno prošle godine od toga 60ak miliona faktoringa koji su otišli voliju, lakovicu itd

Za male obrtnike lakše se oteliti nego dobiti kredit kod IRF jer samo što ne traže uzorak kičmene moždine.

Ali zato za Voli, NTC, Francu, Lakovice itd itd nema problema sipaju se milioni kad god zatreba

Irena Radović za guvernerku CBCG da napravi kasapnicu hahahahahhaha

P.S

Zamisli maloumnika koji ne ukucavao podatke na sajt ASK I koji piše
    STANBENI

Pa dje mi živimo druže .....
    Sta je ovo
    Last edited by Gandalf_White; 07-09-20 at 09:49.

16. The Following 3 Users Say Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Mladen Bojanić je odličan kadar takodje.

Poreska i Uprava za inspekcijske moraju pod hitno da se srede, da nema onih kod kojih se preskače ili ne šalju inspekcije i da se legislativa oko naplate promijeni....

@laciale kod nas se ekonomsko državljansto svodilo na bonus za kupovinu određenih luksuznih nepokretnosti...

EU pristupni fondovi, pa znate li kolilo je tu para ljudi...

18. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Banujte me momentalno.

Volite se i mjera

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 07-09-20 at 09:53.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Irena Radović za guvernerku CBCG da napravi kasapnicu hahahahahhaha

Čisto sumnjam. Ionako je postavljena bez dana iskustva u finansijskom sektoru po političkoj liniji. To što je izbačena zbog svađe unutar te iste partije ne znači ni da je poželjna ni da je stručna. Uostalom, guvernerska i viceguvernerska mjesta su najpoželjnija. Ogromna primanja i druge beneficije, šestogodišnji mandati, a ni izbliza nisu u centru pažnje kao ministri finansija i ekonomije.

21. The Following 2 Users Say Thank You to ćepanica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Gandalf, kod mene ima i malo šale. Pogledao sam finansijske bilanse njegove firme...ne znam što ga preporučuje za takvo mjesto. Firma od 1 zapošljenog sa 30.000 prometa. Znam da je radio u banci a imam i info da je radio sa Vijestima u periodu vaučera kad su se mnogi obogatili, za to i ne cudi sto je upravo u vijestima dobio velik medijski prostor.
    Ovo za IRF nije losa ideja.
    Apsolutno ništa ne govori o nečijoj stručnosti u nekoj oblasti to što mu firma ne pravi velike obrte i ne zapošljava veliki broj ljudi.
    Ne znam od kad je kriterijum za stručnjaka u nekoj oblasti uspješno vođenje kompanije, preduzetništvo?
    To bi značilo da je dosta nazovi moćnih kompanija kod nas koje su nastale u zadnjih 25 godina nastalo zahvaljujući stručnim i vrijednim pojedincima. A mislim da većina u CG kako su se pojedinci obogatili.

Kod nas možete biti najbolji doktor, hirurg...ali to ne znači da ćete imati uspješnu recimo privatnu ordinaciju.

Svi koji su se oprobali u privatnom poslu znaju da nije lako pošteno i na legalan način doći brzo do većih para.
    Posebno ako se počinje od nule bez nekog kapitala.
    A znam ljude sa osnovnom školom koji su otvarali radnje sa brzom hranom i koji su napravili brzo neke pare.
    Last edited by autodijagnostika; 07-09-20 at 10:16.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Montenegro first!

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 07-09-20 at 10:21.

24. The Following User Says Thank You to Maja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...je-vlast-znace

evo malo stvari u pozadini koje su dovele do pada.
    vecinu smo ovdje pomenuli, ali ti koji su bili za vladajuce partije su ponizavali. fina analiza na sta je DPS trebao da obrati paznju, a nije.
    nije sve do crkve kako se uporno pokusava objasniti

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    389
    Thanked in
    249 Posts

Za lokal opet ovoga ko je naredio milicosko zauzimanje Budve i bojne otrove po djeci . Sledeci put bi bili na nivou statisticke greske .

Thanks Thanks Given 
    4,318
    Thanks Thanks Received 
    8,332
    Thanked in
    3,175 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    https://www.vijesti.me/vijesti/polit...je-vlast-znace

evo malo stvari u pozadini koje su dovele do pada.
    vecinu smo ovdje pomenuli, ali ti koji su bili za vladajuce partije su ponizavali. fina analiza na sta je DPS trebao da obrati paznju, a nije.
    nije sve do crkve kako se uporno pokusava objasniti

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Kombinacija faktora.

Nikad vise osiromasen narod, afere bez rjesavanja. Crkva je bila kap koja je prelila casu.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,194
    Thanked in
    474 Posts

Naravno da ne.
    Ko je pazljivo analizirao brojke iz 2016 godine,odakle je poceo sunovrat,i sabrao sve autogolove koji su dati od tad,lako je mogao zakljucit da se sprema izborna pogibija dps-a.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Poruka sa patriotskog skupa u Podgorici: Ne damo drzavu
    Ne damo drzavu? Ili ne damo vlast?

30. The Following User Says Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Irena Radović? Vidim ja da ću ubrzo opet da opizicionarim...

32. The Following User Says Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,318
    Thanks Thanks Received 
    8,332
    Thanked in
    3,175 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Naravno da ne.
    Ko je pazljivo analizirao brojke iz 2016 godine,odakle je poceo sunovrat,i sabrao sve autogolove koji su dati od tad,lako je mogao zakljucit da se sprema izborna pogibija dps-a.
    Da budem iskren, ja nisam ocekivao da ce izgubiti izbore. Mislio sam na kradju ce ih opet proglasit njihovim, ali da ce pasti za godinu ili dvije kad prsne ekonomija i drzava totalno.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

34. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Državna revizorska institucija dala je duplo negativno mišljenje i to na finansijsko poslovanje državne kompanije Plantaže u 2018. godini i na reviziju usklađenosti poslovanja Plantaža sa zakonskim i podzakonskim propisima.

Ne damo Vericu

Page 376 of 487 FirstFirst ... 276326366372373374375376377378379380386426476 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)