Originally Posted by
Rodion Romanovich
Ne bih ja da ih transformisem a to sta navodis to je dio zadnjeg i nebitnog esalona. Ja govorim o iznenadjenim klimoglavcima i ljudima koji uopste ne djeluju proaktivno u nijednom smjeru. Oni i kad dodju na sastanke nijednu ne progovore niti ikad iskazuju stav. Prime platu tamo dje su ih zaposlili, dodju ponekad do centrale da prespavaju tih uru, dvije i to je to. DPS je bila do unazad 5, 6 godina partija dje su se oni itekako sporili oko nekih pitanja a sad tamo nema nikog da iskoci i sa idejom i nekom retorikom.
Ovo je veoma važno naglasiti i uvijek sam bio zapanjen nedostatkom inicijative ili entuzijazma.
Na prste jedne ruke mogu da prebrojim ljude u MORT-u recimo koji bi progovorili riječ ili dvije na sastancima. A bio sam na mnogo sastanaka okruglih stolova ili radnih grupa, neke je organizovala EU, neke privrednici, neke NVO.
I obično je situacija sledeća.
Dođe ministar ili državni sekretar sa 6-7 savjetnika i uposlenika, sjedne, oni posjedaju oko njega otvore rokovnike. Teče sastanak 2-3 sata, daju se predlozi, ideje, kritike. Ovi tu kao nesto zapisuju i ćute.
Nikada ja nijesam čuo niti jedne jedine riječi ili konstruktivnog predloga od ovih nižih uposlenika, savjetnika itd
Ali zato možeš da ih vidiš kad se otvara neki lokal, kada se ide na sajam o trošku države ili u šoping.
Na koliko sam samo sajmova bio gdje država pošalje po 30-40 uhljeba da "promovišu" CG, niko ne zna što je tu ali su smješteni u lijepim hotelima sa 3-4 zvjezdice, šoping se ide u fullu i tako dalje.
Nikada neću zaboraviti sastanak EU organizovala ruralni razvoj i turizam i EU hoće da neka sredstva da poslije 2 sata javlja se jedna sekretarka nekog sektora iz MORT-a i kroz nos priča ono odvratno :
"Prošle smo godine u Brisel bili U neku farmu, kao onai slou fud i to, oni samo donose, donose, a ti samo jedeš, jedeš. I to je bilo baš nešto džabe tipa 150 eur po osobi, nijesmo mogli da prestanemo kako je to dobro bilo i obilato. To bi isto trebalo ovdje napraviti..."
To je sve bilo što je imala da kaže o ruralnom razvoju, gleda je ministar gledaju je ovi iz EU, gleda je NVO sektor, svi transfer blama....
1200 eur plata inače, službeno vozilo, telefon, kancelarija sa 7 zaposlenih...
I tako...
Veliki posao čeka Crnu Goru
Last edited by Gandalf_White; 05-09-20 at 03:21.
One Ring to Rule them all...
Bookmarks